Kreativ

ŠTÍTEK: bomba

V italském Janově se zřítil most

Časovaná bomba. Zbytek mostu v Janově se může každou chvíli zřítit

V italském Janově pokračují záchranné práce po úterním pádu dálničního mostu, který si podle poslední bilance vyžádal 42 obětí. Záchranáři ovšem svádí boj s časem. Jeden z pilířů mostu, jenž zůstal stát nad ulicí Fillak, se totiž naklání a je možné, že brzy spadne.  

Brankář Petr Mrázek

FOTO: Brankář Mrázek se objevil na tréninku hokejistů Litvínova

Most – Hvězdný gólman z NHL  Petr Mrázek v úterý vyjel na led s hokejisty Litvínova. O žádnou přestupovou bombu ale nejde. Brankář zámořského klubu Carolina Hurricane si jen v rámci přípravy na novou sezonu zatrénoval se severočeským týmem, který v těchto dnech využívá stadion v sousedním Mostě.

Policisté předvádějí zadrženého mladíka na služebnu

„Nashle v hrobě!“ napsal mladík hrozící bombou

Nesnáším lidi, nesnáším vás, nesnáším život. Dám vám ale šanci. Ve Frýdku-Místku v obchodním centru jsou čtyři bomby. Pokud je najdete do devatenácti, vyhráli jste. Pokud ne, smůla. Život je svině. Takto vypadala jedna z několika výhrůžek, které minulý týden směřovaly do nákupních center ve Frýdku-Místku. Přes počítačové sítě je po tři dny rozesílal dvacetiletý mladík.

Ilustrační foto.

Bomba uzavřela dálnici D1

Nález bomby z II. světové války zkomplikoval v úterý večer dopravu na dálnici D1 poblíž Klimkovic na Ostravsku.

Gripen.

Nejen pro válčení. Gripeny dokážou hasit požár

Stíhačky Gripen jsou schopné uhasit požáry. Ke shození bomby na hořící lesy je využila švédská armáda, výbuch zničil plameny v okolí až 150 metrů od místa výbuchu. Jednalo se o letoun JAS-39 Gripen, který používá i česká armáda.   

Přepadení Raiffeisenbank v brněnské Masarykově ulici z prosince 2017.

Chci sto tisíc, mám bombu, tvrdil. Za přepadení banky si odsedí čtyři a půl roku

Brno - Vešel do banky s taškou, v níž měl podle svých slov bombu, a požadoval sto tisíc korun. Za bankovní loupež, kterou v pobočce Raiffeisenbank v centru Brna spáchal loni v prosinci, dostal Tomáš Vávra trest na čtyři a půl roku ve věznici s ostrahou. Rozsudek ve středu potvrdil krajský soud v Brně, který zamítl odvolání obžalovaného.

Anonym nahlásil bombu v obchodním centru.

Anonym nahlásil bombu v obchodním centru Frýda

Policejní páska kolem hlavního vstupu překvapila zákazníky, kteří ve středu dopoledne chtěli nakoupit v obchodním centru Frýda ve Frýdku-Místku. Podle zasahujících policistů byl nahlášen nástražný výbušný systém.

Ilustrační foto

Hrozit ze vsi na Příbramsku bombami v Praze nebyl dobrý nápad

Střední Čechy – Pobavit se ohlášením jedné nálože podezřelému nestačilo – zavolal proto anonymně na městskou policii s upozorněním, že na Václaváku – tedy na Václavském náměstí v centru Prahy – jsou uloženy bomby čtyři. Udělal to jen tak – rozhodně ne proto, aby někde za bukem sledoval cvrkot, který jeho telefonát vyvolá (což u podobných skutků rozhodně nebývá ojedinělou pohnutkou).

Jakub Holuša.

Holuša po českém rekordu: Koho nic nebolí, nežije. Můj čas je bomba

/ROZHOVOR/ Jako by vstal z mrtvých. Není to tak dlouho, co si Jakub Holuša stěžoval, že nemůže pořádně trénovat, ale za dva měsíce je všechno jinak. Mílař pražské Dukly se rychle oklepal a poslední červnový den překonal na Diamantové lize v Paříži český rekord v běhu na 1500 metrů a díky času 3:32,85 se zařadil k favoritům srpnového mistrovství Evropy.

Michal Kempný přivezl ukázat na Moravu Stanley Cup.

Kempný ukázal Stanley Cup. Je to bomba, říká Jurásek

Hodonín /FOTOGALERIE/ – Podobnou slávu Zimní stadion Václava Nedomanského ještě nezažil. V době, kdy v Rusku vrcholí mistrovství světa ve fotbale, se v Hodoníně poprvé objevil Stanley Cup. Nejslavnější hokejovou trofej, kterou každoročně získá nejlepší tým zámořské NHL, v rodném městě ukázal reprezentační obránce Michal Kempný. Sedmadvacetiletý reprezentační bek prestižní soutěž vyhrál v dresu Washingtonu Capitals.

Policie. Ilustrační foto.

Bombou ve škole hrozil čtyřikrát

Doksy – Policisté odhalili autora telefonátů, který během června ve čtyřech případech oznámil na tísňové linky 112 a 158, že je ve školní budově v Doksech uložená bomba.

Policie evakuovala univerzitní kampus v Dejvicích kvůli nahlášené bombě.

Deset tisíc lidí bylo evakuováno. Pyrotechnici na univerzitách bombu nenašli

Místo nervů u zkoušek prožili studenti i pedagogové na pražské Vysoké škole chemicko-technologické (VŠCHT) a Českém vysokém učením technickém (ČVUT) jinak dramatické chvíle. Někdo totiž ve středu dopoledne nahlásil, že v budovách univerzit je uložena bomba. Několik fakult v Thákurově ulici policisté evakuovali. Místo prohledávali pyrotechnici. Odpoledne oznámili, že žádná bomba nalezena nebyla a policie bude pátrat po šiřiteli poplašné zprávy.

Nález podezřelého předmětu v Potštejně. Pyrotechnická služba trhavinu zneškodnila.

Kvůli bombě evakuovali hotel v Potštejně. Kdo ji nastražil, se neví

Jako v akčním filmu si museli v pondělí ráno připadat obyvatelé Potštejna na Rychnovsku. Kvůli nalezené průmyslové výbušnině v kanceláři místního hotelu Slávie museli policisté evakuovat ubytované hosty a na několik okamžiků zastavit dopravu v okolí hotelu. Na místo také dorazil pyrotechnik.

Policejní razie v Kolíně nad Rýnem

Tunisan chystal v Německu útok biologickou bombou. Skladoval i ricin

Devětadvacetiletý Sífa Alláh H., kterého německá policie zatkla minulý týden, skutečně plánoval biologický útok. Potvrdily to tamní úřady. Jedná se o první případ biologické bomby v zemi. Tunisan chemikálie skladoval v Kolíně nad Rýnem, kde s ním žila i jeho rodina. Před týdnem se u něj našlo i tisíc semen skočce obecného, z nichž se dá získat jedovatý ricin. 

Blatenský festival. Ilustrační foto

Bomba! Faust po 25 letech na Blatenském festu!

Blatná - Od 22. do 24. června bude Blatná patřit rockerům. Koná se zde tradiční Blatenský fest a letos je tomu přesně 25 let od vzniku tohoto ojedinělého multižánrového festivalu, který se až na pár výjimek konal vždy na zimním stadionu v Blatné.

Bomba u Ředitelství Vítkovic.

Policie uzavřela Vítkovice. Opět se mluvilo o bombě!

AKTUALIZOVÁNO/ V pátečních odpoledních hodinách obsadila Vítkovice zásahovka. Muži v kuklách, těžkooděnci, hasiči. A kompletně uzavřená Ruská ulice. Tak to asi tři hodiny vypadalo na jedné z hlavních vítkovických silnic u tramvajové zastávky Ředitelství Vítkovic.

Boeing 767 United Airlines. Ilustrační foto.

Výhrůžka bombou na toaletě. Letadlo směřující do USA přistálo v Irsku

Let UA-971 amerických aerolinek United Airlines směřující z Říma do Chicaga musel neočekávaně přistát v Irsku poté, co byl na jedné z toalet nalezen načmáraný vzkaz, že na palubě se nachází bomba. Policie si vyžádala vzorky rukopisu od všech cestujících. Informovala o tom agentura Reuters.

Policie v Ostravě postřelila muže, který hrozil odpálením bomby.

VIDEO: Policie v Ostravě postřelila muže, který hrozil odpálením bomby

FOTOGALERIE/ Velká policejní akce se konala ve středu dopoledne v ostravské Vřesinské ulici. Muž se zavřel v bytě a vyhrožoval odpálením trhaviny. Krátce po poledni se ho podařilo zadržet, při zásahu byl postřelen do nohy. Široké okolí místa policie uzavřela, v pohotovosti byl i vrtulník.

Výbuch otřásl restaurací Bombay Bhel

V restauraci na předměstí Toronta vybuchla bomba, zranila patnáct lidí

Při explozi podomácku vyrobené bomby v indické restauraci na východním předměstí Toronta bylo zraněno nejméně 15 osob. Tři z nich byli do nemocnice převezeni v kritickém stavu, informovala agentura DPA s odvoláním na záchranné složky. Kanadská policie již zveřejnila fotografie dvou mužů, kteří z místa uprchli.

Nepokoje v Indii, ilustrační foto

Při střelbě do demonstrantů zahynul v Indii další člověk, policie čelí kritice

V jižní Indii zahynul ve středu demonstrant, kterého během veřejných protestů zasáhl gumový projektil. Stalo se tak pouhý den poté, co na následky policejní střelby zemřelo deset lidí. Další desítky protestujících byly zraněny. Demonstranti požadovali zavření továrny na zpracování mědi. Podle policie také házeli podomácku vyrobené bomby a kameny, a proto musela začít střílet.