Kreativ

ŠTÍTEK: bomba

Policisté uzavřeli obchodní centrum Forum v Liberci kvůli nahlášené bombě, což v centru způsobilo dopravní kolaps.

Planý poplach. Obchodní centrum Forum je otevřené, tramvaje už jezdí

Liberec /FOTO, VIDEO/ – Před libereckým Obchodním centrum Forum bylo v pondělí dopoledne rušněji než obvykle. A také mnohem živěji než vevnitř, kde se nacházeli pouze policisté se psy speciálně vycvičenými na hledaní výbušnin. Po dvou a půl hodinovém pátrání se ukázalo, že se jedná o planý poplach. Policisté však museli evakuovat čtyři stovky lidí.

Zničený radar ve studánce u Varnsdorfu

Komentář: Smlouvou to začalo, bombami končí

Děčínsko - Když loni na jaře začala varnsdorfská radnice na Studánce měřit pomocí stacionárních radarů rychlost, nikdo si nedokázal domyslet, čím to může skončit. Tedy vyhazováním měřících zařízení do vzduchu.

Ilustrační foto.

Na úřadě je bomba, oznámil anonym. Prohledávání skončilo, policie žádnou nenašla

Kyjov – V budově kyjovského městského úřadu se nachází bomba. Takové oznámení přijaly v pondělí dopoledne policisté z Hodonínska. Jednotky okamžitě evakuovaly zaměstnance úřadu a prostor obehnaly modrobílou páskou. „Dopoledne jsme přijali oznámení o možném uložení nástražného výbušného systému někde na městském úřadu v v Kyjově,“ potvrdil policejní mluvčí Petr Zámečník.

Policie evakuuje budovu Vrchního soudu v Olomouci

Policie v Olomouci bombu nenašla. Projednání metanolové kauzy bylo odloženo

Policie ve čtvrtek ráno evakuovala Vrchní soud v Olomouci. Experti v budově hledají bombu, kterou nahlásil anonym. Olomoucký soud měl dnes vynést rozsudek v případě havířovské větve metanolové kauzy. Podle mluvčího soudu Stanislava Cika jednání dnes zřejmě nebude. Obžalovaní čekali v soudní budově a posléze z ní byli odvezeni. Policie budovu prohledala, ale žádnou bombu neobjevila.

Policejní pyrotechnik. Ilustrační snímek.

Chtěl vědět, jak pracuje policie. Netušil, že tak dobře a rychle

Ostrava - Jak rychle a dobře pracuje policie chtěl svérázným způsobem poznat sedmnáctiletý mladík z Ostravy. V těchto dnech v nočních nahlásil bombu v jednom z klubů v Moravské Ostravě. Poté na vlastní oči s kamarády sledoval, co se bude dít. Když ho zanedlouho ochránci zákona zadrželi, nestačil se divit. Po předložení jasných důkazů se ke všemu přiznal.

Policejní pyrotechnik. Ilustrační snímek.

Mladík z Ostravy chtěl vědět, jak pracuje policie. Nahlásil bombu v nočním klubu

Jak rychle a dobře pracuje policie chtěl svérázným způsobem poznat sedmnáctiletý mladík z Ostravy. V těchto dnech proto nahlásil bombu v jednom z klubů v Moravské Ostravě. Poté na vlastní oči s kamarády sledoval, co se bude dít. Když ho zanedlouho ochránci zákona zadrželi, nestačil se divit. Po předložení jasných důkazů se ke všemu přiznal.

Třešťské divadelní jaro. 57. ročník krajské soutěžní postupové přehlídky ochotnických divadelních souborů. Fotografie z tragikomedie Ženy v ringu aneb Vše o ženách, divadlo Stodola, Jiříkovice.

Třešťské divadelní jaro už klepe na dveře

Třešť – Co takhle svatba, princi?, Na vánoce ráno, Na to teď není ta pravá chvíle, Ve škole je bomba. To jsou názvy některých divadelních představení, které letos pobaví diváky Třešťského divadelního jara (TDJ). Jedna z nejstarších soutěžních přehlídek ochotnických souborů se uskuteční od 15. do 23. března a v těchto osmi dnech nabídne celkem osmnáct divadelních kusů.

Gólman Marek Čiliak.

Přestupová bomba: Čiliak se vrací do Komety, zaútočí na zlatý hattrick

Brno – V posledních dvou sezonách získal s Kometou dva mistrovské tituly. Hokejový gólman Marek Čiliak se v základní části rozchytával. Následně v play-off rozbalil své umění na plné pecky. Pro soupeře se stal nedobytnou pevností. Odměnou mu bylo pozvednutí Masarykova poháru, pod kterým se podepsal velkým písmem.

Gólman Marek Čiliak.

Čiliak se vrací z KHL do Komety, zaútočí na zlatý hattrick

Lednová sága o návratu Marka Čiliaka je u konce. Slovenský gólman se vrací do Komety, kde dochytá sezonu. „S Markem jsme domluvení, ale stále je třeba příchod dojednat na svazu a rovněž to závisí na KHL,“ sdělil vedoucí sportovního úseku brněnské celku Jaroslav Medlík Deníku Rovnost.

Zimní jezdecký pohár v Hradištku 2018, Josef Hrouda

Zimní pohár spřežení začne v Hradištku s rekordní účastí

Hradištko - Šestý ročník Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace ve spřežení startuje v sobotu 2. února v Hradištku u Sadské a nahlášeno je do něj rekordních 65 kočárů. „Je to bomba, mám velkou radost. Organizačně to musíme zvládnout,“ říká Jaroslav Jandl.

VÍTĚZSTVÍ. Rezervní tým mladších dorostenců překvapil v Roudnici, kde vyhrál 59:55.

Basketbalový víkend Děčína: Jedna výhra za druhou

Děčín - Dvě výsledkové bomby přiletěly ze západních Čech a překvapil i B-tým U17. Ze třinácti odehraných utkání odešel basketbalová Děčín desetkrát vítězně. Tři zápasy obstaraly mužské týmy, deset špílů sehrála družstva mládeže.

Policie a hasiči spolu s pyrotechniky a speciálně vycvičenými psy prohledávají budovu VŠE v Praze kvůli anonymní výhrůžce bombou.

Po týdnu opět anonym nahlásil bombu na VŠE v Praze. V akci byl pyropes

Do týdne a do dne. Jako by se z toho stala úmorná kletba, kterou někdo na Vysokou školu ekonomickou v Praze (VŠE) sešle, aby pozlobil studenty i pedagogy ve zkouškovém období. Z důvodu nahlášené bomby došlo k evakuaci žižkovské budovy. Vedení ve spolupráci s policií školu opět otevřelo okolo půl čtvrté odpoledne.

Suchov Kapském městě

Časovaná bomba. Podzemní vody se kvůli změnám klimatu doplňují stále pomaleji

Vědci upozorňují na další nebezpečný důsledek globálního oteplování, který je na první pohled neviditelný. Na mnoha místech totiž kvůli velké absenci srážek ubývají zásoby podzemních vod, případně se doplňují stále pomaleji, než bylo dříve běžné. Následky se tak mohou projevit náhle až za desítky let. Podle nich jde o časovanou bombu. 

Příprava: Balzan FC – FK Mladá Boleslav.

Na závěr remíza s Malťany

Attard (Malta) - Boleslavští fotbalisté se s Maltou rozloučili bezgólovou plichtou s pátým celkem místní nejvyšší ligy. S výjimkou úvodních minut měli Boleslavští po celé utkání více ze hry, ale Fulnek ani Komlichenko velké šance neproměnili, každý z nich pouze nastřelil brankovou konstrukci. Po změně stran přibylo osobních soubojů a gól nepadl ani jeden. Boleslavští podruhé v dosud odehraných sedmi přípravných zápasech vyšli střelecky naprázdno a poprvé remizovali.

Letoun Airbus společnosti EasyJet - ilustrační foto

Mladík se nechtěl setkat s rodiči, a tak ohlásil bombu na palubě letadla

Vcelku bizarní situace se odehrála minulý pátek během letu na vnitrostátní lince z francouzského Lyonu do Rennes. Letadlo Airbus A319 společnosti EasyJet se muselo neplánovaně vrátit na letiště v druhém největším městě Francie poté, co byla na jeho palubě ohlášena přítomnost bomby. Po důkladné kontrole všech cestujících a zavazadel v Lyonu policie zjistila, že pasažérům žádné nebezpečí nehrozilo. Telefonát varující před výbušninou v letadle zinscenoval třiadvacetiletý mladík, který se bál vlastních rodičů. Informoval o tom web Aerotime.aero.

Policie a hasiči spolu s pyrotechniky a speciálně vycvičenými psy prohledávají budovu VŠE v Praze kvůli anonymní výhrůžce bombou.

Na VŠE v Praze opět bombu nenašli. Je anonym student, nebo šílenec?

Slovy jednoho ze studentů - tohle už je fakt trapné. Areál Vysoké školy ekonomické (VŠE) na pražském Žižkově policie za asistence hasičů opět vyklidila. Anonym znovu nahlásil bombu. Pyrotechnická prohlídka byla ukončena s negativním výsledkem. Vedení univerzity ve spolupráci s policisty odpoledne budovu opět otevřela.

Známý exponát britského muzea v Hendonu, čtyřmotorový bombardér Avro Lancaster B Mk I s označení PO - S, je spojený s válečnou historií Mostu a Chomutova.

Nejdříve ďábel, potom Cukrouš. Letoun psal válečnou historii Mostu a Chomutova

Ústecký kraj - Dnes je to významný exponát válečného muzea v londýnském Hendonu. Návštěvníci jej mohou obdivovat v hangáru číslo 5. Málokdo však ví, že příběh obdivovaného britského čtyřmotorového bombardéru Avro Lancaster B Mk I, na jehož přídi se vyjímá množství symbolů leteckých bomb a velikášské tvrzení Hermanna Göringa o tom, že žádný nepřátelský letoun se nedostane nad území Říše, je spojen s historií Mostecka a Chomutovska.

Známý exponát britského muzea v Hendonu, čtyřmotorový bombardér Avro Lancaster B Mk I s označení PO - S, je spojený s válečnou historií Mostu a Chomutova.

Nejdříve ďábel, potom Cukrouš. Letoun psal válečnou historii Mostu a Chomutova

Ústecký kraj - Dnes je to významný exponát válečného muzea v londýnském Hendonu. Návštěvníci jej mohou obdivovat v hangáru číslo 5. Málokdo však ví, že příběh obdivovaného britského čtyřmotorového bombardéru Avro Lancaster B Mk I, na jehož přídi se vyjímá množství symbolů leteckých bomb a velikášské tvrzení Hermanna Göringa o tom, že žádný nepřátelský letoun se nedostane nad území Říše, je spojen s historií Mostecka a Chomutovska.

Místo pyrotechnické sondy v Pardubicích

Evakuace nehrozí. Místo pumy se nalezlo železo

Pardubice – K evakuaci více než tří tisíc lidí ze Svítkova a okolí nedojde. Pyrotechnici na místě nalezli kované zábradlí, náboj a střelu z dvacetimilimetrového protiletadlového kanónu.

Z utkání SC Kolín - Řisuty (2:5).

FOTO: Řisuty si vyšláply na třicetitisícový Kolín!

Kolín - Parádní výsledek uhráli v novém roce výborně hrající hokejisté Řisut, když vyhráli na ledě čtvrtého největšího klubu ve Středočeském kraji - Kolína. Výsledek 5:2 je pro Řisuty jedním z nejlepších výsledků sezony a dál je drží ve hře o play off.