Kreativ

ŠTÍTEK: bomba

Tibor Hric.

Hokejista Hric: Mamce přilítla bomba, tak jsem ji jel bránit

/ROZHOVOR/ Ve středu už brázdil led na zimním stadionu v Děčíně, kde se svým týmem vybojoval bod za prohru 3:4 po prodloužení. Na 12. říjen však novopacký útočník Tibor Hric nevzpomíná v dobrém. V zápase II. ligy v Jablonci nad Nisou, kde mimochodem hokejově vyrostl, se dostal do potyčky s domácím fanouškem, jenž napadl jeho matku, která dokonce skončila v nemocnici. Při vzniklé šarvátce se ji snažil bránit hokejkou, což neušlo pozornosti hokejových orgánů. Nakonec od disciplinární komise trest nedostal.

Tibor Hric.

Hokejista Hric: Mamce přilítla bomba, tak jsem ji jel bránit

/ROZHOVOR/ Ve středu už brázdil led na zimním stadionu v Děčíně, kde se svým týmem vybojoval bod za prohru 3:4 po prodloužení. Na 12. říjen však novopacký útočník Tibor Hric nevzpomíná v dobrém. V zápase II. ligy v Jablonci nad Nisou, kde mimochodem hokejově vyrostl, se dostal do potyčky s domácím fanouškem, jenž napadl jeho matku, která dokonce skončila v nemocnici. Při vzniklé šarvátce se ji snažil bránit hokejkou, což neušlo pozornosti hokejových orgánů. Nakonec od disciplinární komise trest nedostal.

Dráhový cyklista brněnské Dukly Tomáš Bábek se soustředí před finále keirinu na mistrovství Evropy v nizozemském Apeldoornu.

Dráhař Bábek sahal po evropské medaili, v keirinu dojel čtvrtý

Apeldoorn, Brno – Na nejneoblíbenější pozici zakončil dráhový cyklista brněnské Dukly Tomáš Bábek keirin na mistrovství Evropy. V nizozemském Apeldoornu obsadil čtvrtou příčku. „To bylo finále jako při mistrovství světa. Jely se strašné bomby. Kdo zaváhal, zůstal, kde byl. Ale fakt smekám,“ ocenil výkon svého závodníka vedoucí trenér brněnské Dukly Svatopluk Buchta.

Protestující na nepovolené demonstraci v Hongkongu

V Hongkongu se konal další nepovolený protest. Nechyběly ani zápalné bomby

Několik tisíc lidí dnes přišlo znovu demonstrovat proti vládě v Hongkongu, i když policie akci nepovolila. Účastníkům proto hrozilo zatčení. Do ulic vyšli studenti i starší lidé, policisté použili slzný plyn a vodní děla, uvedla agentura Reuters. Mnozí účastníci se deštníky chránili před sluncem a měli zakrytou tvář, aby je nerozpoznaly bezpečnostní kamery. Podle organizátorů bylo v ulicích na 350 tisíc lidí.

Kozel Team (v zeleném) v něm zdolal Benjamin (v pruhovaném) těsně 2:1.

OBRAZEM: Malá kopaná finišuje

Žďár nad Sázavou – V předposledním podzimním kole Žďárské ligy malé kopané se ve šlágru I. ligy utkaly dva nejlepší celky soutěže. Úspěšnější v něm byl Kozel Team.

Obrněné vozidlo Perun z přeloučského SVOSu

Odolají střelám i bombám. Obrněné „skládačky“ z Přelouče chrání vojáky i krále

Kdysi se v Koreji fotograf David Douglas Danson zeptal vojáka: „Kdyby byl Bůh a mohl ti dát cokoli, po čem toužíš, co by sis přál?" Voják mu odvětil: „Dej mi zítřejší den." Toto přání posledních několik let pomáhá, a to nejenom vojákům, ale i diplomatům a státníkům plnit přeloučská firma SVOS, která si za dobu své krátké existence vybudovala ve světě velmi silné renomé výrobou pancéřových vozů.

Vítězem 129. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou na pardubickém dostihovém závodišti se stal Theophilos s Josefem Bartošem.

Jedinečné vítězství. Končit nehodlám, smál se Bartoš

Triumf, na jehož zopakování si počkal jedenáct let. Žokej JOSEF BARTOŠ, vyhrál Velkou pardubickou už v letech 2006 a 2008, nyní přidal své třetí vítězství. „I když toho vyhrávám hodně, a to na jiných závodištích, tak Velká pardubická je jedinečná. Jsem rád, že se mi to znovu povedlo. V osmatřiceti letech je to bomba,“ hlásil po nejsledovanějším českém dostihu.  

Uzavřené okolí hlavní pošty v Příbrami kvůli nahlášené bombě.

Anonym nahlásil bombu na hlavní poště v Příbrami. Policie ji nenašla

/FOTOGALERIE/ Policie uzavřela pro veřejnost v pondělí 7. října po obědě okolí budovy hlavní pošty v centru Příbrami. Anonym totiž nahlásil umístění bomby v této budově. Policie proto uzavřela ulice Tyršova a Gen. R. Tesaříka a evakuovala jak budovu pošty, tak lidi z přilehlých domů.

Jakub Tonar

Jakub Tonar: Přeju si co největší bombu. Třeba Nantes

Los třetího kola Poháru EHF může házenkářům Talentu Plzeň přisoudit i mužstva z Francie nebo Německa. „Bral bych Nantes, který je předloňským účastníkem Final Four Ligy mistrů, což by pro nás mladší byl super zážitek. Hodně lákavé jsou i týmy z bundesligy – Melsungen, Berlín a Rhein-Neckar,“ přeje si spojka Talentu Jakub Tonar.

Ilustrační foto.

Pivní bomba z Bavorska míří na ostravský pivní festival

Jak chutná speciálně uvařené pivo pro mnichovský festival a zároveň pivo uvařené v nejstarším pivovaru na světě? To zjistí návštěvníci pivního festivalu Karolina Oktobeerfest, který proběhne 11. a 12. října 2019 v Ostravě.

Žďárská liga malé kopané o víkendu pokračovala 3. kolem.

OBRAZEM: Kozel Team se dotáhl na lídra

Žďár nad Sázavou – Ve 3. kole Žďárské ligy malé kopané naplno v I. lize zabodoval Kozel, Dipar a poprvé také Sosáci. Naopak dvě těsné prohry si připsalo Alko a poprvé vyšel bez bodu také Autobus, který doplatil na nízkou účast hráčů v obou zápasech. První tři body si připsali i hráči Radoxu.

Ilustrační snímek

Na letiště v Bejrútu přiletěla atrapa bomby. Češi ji údajně zapomněli odstranit

Na letišti v Bejrútu o víkendu našli atrapu bomby, která pocházela z Prahy a byla míněna jako test účinnosti letištních skenerů na pražském letišti. Napsal o tom dnes libanonský deník The Daily Star. Podle jeho informací balíček po testu v Praze zapomněli odstranit. Byl v letadle společnosti Qatar Airways, které přiletělo do Bejrútu z Prahy. Bezpečnostní složky Letiště Praha žádný chybějící testovací balíček neevidují.

Britský jaderný test Grapple 2, provedený 31. května 1957

Silnější než Hirošima. Britové v 50. letech provedli největší jaderný test dějin

Zkoušky jaderných zbraní a pokusné jaderné výbuchy nebyly v 50. letech minulého století jen záležitostí Spojených států a Sovětského svazu. Sérii jaderných testů s pumami, z nichž jedna měla stokrát větší účinnost než ty použité v Hirošimě a v Nagasaki, tehdy provedla i Velká Británie. Jadernému záření vystavila tisíce svých vojáků, jimž nyní slibuje odškodnění. 

Poslanecká sněmovna.

Pyrotechnici prohledávali Sněmovnu kvůli nahlášené bombě. Nic nenašli

V okolí Poslanecké sněmovny pobíhali pyrotechnici. Hasiči totiž obdrželi anonymní oznámení, že je zde umístěna výbušnina. Policisté však žádné zařízení nenašli. Jednotky zasahovaly kvůli nahlášené výbušnině také v Brně. Evakuace nařízena nebyla, a tak poslanci zůstali v budově a domluvený sněmovní program nebyl narušen. 

Moštování bývá často jednou z neoblíbenějších podzimních činností. Letosje ale jablek málo.

Neúroda jablek se podepsala na výrobě moštu. Mnozí si pochoutku musejí odepřít

Vysočina – Jablečný mošt je vitaminovou bombou, která náš organismus dokáže pořádně nakopnout stejně jako potěšit naše chuťové pohárky. Šťáva vznikající lisováním jablek je pevně spjata s podzimem, kdy sladké i kyselejší plody dozrávají a zahrádkáři často neví, co s nimi. V Kraji Vysočina je několik desítek moštáren, které pěstitelům od nadúrody jablek pomohou a z pevných plodů vytlačí šťávu. Letos je ale bohužel ovoce na stromech méně, a tak si také oblíbený mošt budou muset mnozí odepřít.

Moštování bývá často jednou z neoblíbenějších podzimních činností. Letosje ale jablek málo.

Neúroda jablek se podepsala na výrobě moštu. Mnozí si pochoutku musejí odepřít

Jablečný mošt je vitaminovou bombou, která náš organismus dokáže pořádně nakopnout stejně jako potěšit naše chuťové pohárky. Šťáva vznikající lisováním jablek je pevně spjata s podzimem, kdy sladké i kyselejší plody dozrávají a zahrádkáři často neví, co s nimi. V Kraji Vysočina je několik desítek moštáren, které pěstitelům od nadúrody jablek pomohou a z pevných plodů vytlačí šťávu. Letos je ale bohužel ovoce na stromech méně, a tak si také oblíbený mošt budou muset mnozí odepřít.

Stovky lidských životů si vyžádalo bombardování Brna. Nejprve útočily americké bombardéry, později sovětská letadla.

Ničily domy a braly životy. Před pětasedmdesáti lety dopadly na Brno bomby

/FOTOGALERIE/ Dunění výbuchů a lidé umírající ve vlastních domech. V neděli uplyne pětasedmdesát let od prvního druhoválečného leteckého bombardování Brna. Cílem útoku byla Zbrojovka, továrna na motory v Líšni i černovické letiště. Bomby při prvním americkém náletu ale zasáhly i budovy v okolí cílů a zabily stovky lidí.

Nad hořícími Pardubicemi přelétá B-24 Liberator patřící k 55. wingu těžkých bombardérů 15. letecké armády USA. Snímek pořídil člen posádky druhého bombardéru.

Inferno začalo po poledni

Před 75 lety prožily Pardubice jeden z nejčernějších dnů ve své historii. Krátce po poledni 24. srpna shodili Američané na město 682 tun trhavých a tříštivých leteckých bomb. Při „krvavém“ čtvrtku zahynulo 213 lidí a 84 domů lehlo popelem.

Hokejisté Přerova (v modrém) v přípravném Zubr Cupu proti Zlínu

Bomba v přípravě! Zubři smázli Zlín čtyřmi góly

/FOTOGALERIE/ ZZatím nejlepší výkon v rámci přípravy na nový ročník Chance ligy si přerovští hokejisté schovávali na velké finále přípravného Zubr Cupu. Do Meo Arény dorazil Zlín a tvrdě narazil. Zubři extraligového soupeře hlavně ve druhé třetině přehrávali a zaslouženě zvítězili 4:1. Na domácím turnaji tak skončili druzí za Vsetínem.

Jablka. Ilustrační snímek

Vitamínová bomba. Jablka se mají jíst celá, včetně semen, zjistili vědci

Nejen přísun vitaminů, ale hlavně zdraví pomáhajících bakterií představuje v našich zeměpisných šířkách nejrozšířenější ovoce, tedy jablko. Typické jablko obsahuje více než 100 milionů bakterií. Na to přišli vědci z Technické univerzity ve Štýrském Hradci při svém výzkumu, jehož výsledky zveřejnili v časopise Frontiers in Microbiology.  

Ilustrační foto.

Třaskavé dědictví u sousedů

Mnichov - Kolem 120 tun nevybuchlých bomb, pancéřových pěstí, granátů a patronové munice zneškodnila loni v Bavorsku pyrotechnická služba.

Test jaderné bomby Baker, ke kterému došlo na atolu Bikini v roce 1946.

Silnější než v Černobylu. Nad Marshallovými ostrovy stále leží stín minulosti

Od nechvalně proslulých testů amerických jaderných zbraní již uplynulo více než šedesát let, Marshallovy ostrovy se z jejich následků ale vzpamatovávají dodnes. Podle nejnovějších zjištění vědců je zdejší krajina stále zamořena radioaktivitou. Její úroveň je na některých místech dokonce až desetkrát vyšší než ta naměřená v zakázané zóně jaderné elektrárny Černobyl. Informoval o tom server Live Science.