Kreativ

ŠTÍTEK: Bonbon

Od pátku do neděle se stala rájem milovníků všeho sladkého plzeňská Olympie, která hostila oblíbený Čokoládový festival

Čokoládové pivo, bonbóny i svatební kytice. Milovníci sladkého mlsali v Plzni

Čokoláda s příchutí slaniny, sladké svatební kytice, čokovíno, čokopivo, bonbóny všech barev a náplní, orientální sladkosti nebo horká čokoláda různých příchutí. Od pátku 9. února do neděle 11. února se stala rájem milovníků všeho sladkého plzeňská Olympie, která hostí další ročník oblíbeného Čokoládového festivalu.

Výroba cukrovinek v závodu Sfinx, který patří pod společnost Nestlé, 19. října 2023, Holešov

VIDEO: Bon Pari či Hašlerky. Podívejte se, jak se v Holešově vyrábějí cukrovinky

Z Holešova se stává bonbónová velmoc. Nestlé aktuálně dokončuje modernizaci a rozšíření holešovské továrny Sfinx za více než 1,2 miliardy korun. Umožní navýšení výroby ikonických bonbónů Bon Pari, Hašlerek či Jojo bonbónů až o polovinu současné roční produkce na zhruba 29 500 tun. Rozšíření výroby přinese také nové pracovní pozice. 

Výroba cukrovinek v závodu Sfinx, který patří pod společnost Nestlé, 19. října 2023, Holešov.

VIDEO: Bon Pari, Hašlerky i Jojo. Takto se v Holešově vyrábějí známé cukrovinky

Z Holešova se stává bonbónová velmoc. Nestlé aktuálně dokončuje modernizaci a rozšíření holešovské továrny Sfinx za více než 1,2 miliardy korun. Umožní navýšení výroby ikonických bonbónů Bon Pari, Hašlerek či Jojo bonbónů až o polovinu současné roční produkce na zhruba 29 500 tun. Podívejte se na video a galerii Deníku, jak to aktuálně vypadá v útrobách továrny, která letos slaví 160 let své existence.

Tomáš Sedmidubský (nalevo) plní v Líšni roli trenéra gólmanů.

Derby? Ostuda, sudí byl jako bonbon, říká aktér slavné výhry Líšně Sedmidubský

V roce 2007 stál v líšeňské bráně u památného zápasu. Sice třikrát inkasoval, Brňané ale ve třetím kole poháru nadělili pražské Slavii čtyři góly a slavili senzační výhru. Nyní je Tomáš Sedmidubský v Líšni trenérem gólmanů, které připravuje na další velký zápas – Jihomoravané totiž ve středu od čtyř hodin odpoledne v MOL Cupu vyzvou mistrovskou Spartu. Jediným mínusem je, že za Pražany kvůli disciplinárnímu trestu nemůže nastoupit odchovanec Zbrojovky Ladislav Krejčí. „To, co se dělo v derby, byla ostuda fotbalu,“ říká Sedmidubský.

Základ pralinek tvoří cukr, ořechy a čokoláda, ostatní ingredience se mohou lišit

Pralinky slaví svůj mezinárodní den. Dopřejte si rozkoš pro chuťové pohárky

Pralinky jsou luxusem, který si může dovolit každý. Milují je jak malí, tak i velcí. Existuje nepřeberné množství jejich příchutí, takže si každý snadno najde tu svou. Pralinky dokonce mají svůj mezinárodní den, který připadá na 24. června. Ty luxusní se vyznačují použitím kvalitních surovin, mezi nejoblíbenější patří pralinky belgické. Jaká je jejich historie a kolik stojí nejdražší pralinky? 

Konec školního roku na ZŠ Nová na Kamenném vrchu v Ústí nad Labem

Pozor, letí bonbony. Na deváťáky čekalo hořkosladké poslední zvonění

/FOTO, VIDEO/ Pozor, letí bonbon! Ne, deset! Celé mračno! Malí školáci své odcházející spolužáky z deváté třídy zasypali sladkostmi, ovacemi a potleskem. Skoro jako svatebčané ženicha s nevěstou rýží. V očích se přitom deváťákům zračila nefalšovaná radost z přicházejících prázdnin, ale i smutek z odchodu a lehké obavy z budoucnosti, zakrývané úsměvem a povětšinou slušným vysvědčením. Neopakovatelná atmosféra posledního zvonění na ZŠ a MŠ Nová na Kamenném vrchu v ústecké čtvrti Střekov nezklamala ani letos.

Hyperbarická komora v kladenské nemocnici

Unikátní komora pomáhá cukrovkářům. Pacienti do ní fasují bonbóny

Hyperbarická komora v Kladně dokáže účinně pomoct lidem s cukrovkou, kteří trpí takzvanou „diabetickou nohou“ nebo pacientům při otravě kysličníkem uhelnatým. Tím ale výčet indikací nekončí a na terapie sem jezdí lidé s řadou dalších diagnóz, kterým dýchání kyslíku za zvýšeného okolního tlaku, pomáhá.  

Pijovajec

Bum, bác, křáp a buch, Pijovajec se kutálel po schodech jako hruška. Zastavil se až dole, kde zůstal ležet. Chvíli měl v hlavě tmu, ale pak se oklepal a rozhlížel se kolem. „Co se stalo? Kam jsem spadl? Proč jsem ve sklepě? Co tu hledám?“ přemítal. Pak si vzpomněl: „Přece čokoládová vajíčka, včera jsem je někde mlsal a zapomněl, kde to bylo.“ Opřel se o schod a odpočíval. „Ještě že se mi nic nestalo.“ 

Trenér fotbalistů Zlína Jan Jelínek. Foto: Jan Zahnaš

Otočení byl bonbónek za tu víru, míní trenér Jelínek. Co je Dostálovi?

Podobný obrat zažili naposledy před třemi lety. Tehdy fotbalisté Zlína v úvodním zápase sezony 2017/2018 doma prohrávali s Mladou Boleslaví rovněž 0:2, ale po závěrečném finiši a třech brankách v závěrečné půlhodině pod taktovkou Michala Bílka zvítězili 3:2. Teď v sobotu na hřišti v Karviné to bylo stejné.

Výroba Lentilek ve Sfinxu.

Konec lentilek v Česku. Po sto letech se výroba přesunula do Německa

Měli jste jako děti rádi lentilky? Déle než sto let byly tradiční českou pochoutkou. Vaši potomci si ale jejich chuť budou muset představit jen podle vašeho vyprávění. Na pultech obchodů sice budou pestrobarevné bonbóny pod stejným názvem nadále, jejich chuť ale nebude „originálně česká“.    

Zábavné odpoledne družiny 3. ZŠ

PŘED 10 LETY: Školní zahrada se proměnila na Divoký západ

/FOTOGALERIE/ Po zaplacení vstupného jedním sáčkem bonbonů se rodiče a ostatní příbuzní přenesli na Divoký západ. Na dvoře 3. ZŠ v Rakovníku to žáci právě roztáčeli na nefalšovaném country bále při tancích z Divokého západu. Tak vypadaly školní akce nejen před deseti lety, ale i před pár měsíci. Teď je kvůli obavám z nákazy ve školách dětí méně a takovéto hromadné radovánky se nekonají. Díky archivu Deníku si na ně můžete alespoň zavzpomínat.

Drakiáda na louce v lokalitě Bora v Králově Dvoře.

Při drakiádě na louce v Králově Dvoře padaly z nebe bonbony

/FOTOGALERIE/ Jak se již stalo tradicí, tak v termínu třetí říjnové neděle, tentokrát 20. října hodinu po poledni, uspořádalo město Králův Dvůr spolu s Letecko-modelářským (LM) klubem 216 tradiční drakiádu na louce v lokalitě Bora. Jelikož již poněkolikáté pořadatelům doopravdy přálo počasí, našlo si čas na pouštění draků okolo stovky dětí s dospěláckým doprovodem.

Z hudebního festivalu Berounské letorosty.

Berounské letorosty nabídly jeden 'bonbónek' za druhým

/FOTOGALERIE/ Po loňské obnovené premiéře opět uspořádal muzikant Vojta Hubinger v sobotu 14. září v autokempu Na Hrázi hudební festival Berounské letorosty, a to za přispění měst Beroun, Králův Dvůr a velké spousty dalších sponzorů. Počasí bylo velice vlídné, a tak do berounského kempu našla cestu vzhledem k bohatému programu za velmi nízké vstupné více jak tisícovka návštěvníků.

Strašení v Nerestcích.

Nerestce ovládla strašidla

Nerestce - V sobotu 3. srpna malou vísku Nerestce ovládla pohádková strašidla. Konal se již 18. ročník tradičního Strašení, který lákal malé i velké návštěvníky na strašidelnou tříkilometrovou trasu na které bylo připraveno 14 stanovišť.

Ze setkání historických vozidel.

Nejstarší vozidlo přijelo na sraz veteránů po své ose

Tachov - Čtvrtý ročník setkání historických vozidel v rámci městských slavností se uskutečnilo v sobotu v Tachově. Na nádvoří zámku mohli návštěvníci obdivovat na čtyři desítky nablýskaných krasavců, od vozidel z dvacátých let až po automobily z let sedmdesátých.

Dětská noční soutěž hasičů o pytel bonbonů.

Dětská noční soutěž hasičů o pytel bonbonů

Bernartice - V pátek večer, 12. července, se konala dětská noční hasičská soutěž o pytel bonbonů v Bojenicích u Bernartic. Bojeničtí hasiči připravili soutěž pro děti před noční soutěží dospělých.

Na Božím Daru na Karlovarsku tradičně funguje Ježíškova pošta.

Ježíškova pošta rozeslala skoro 315 kilo zásilek

Boží Dar – Populární krušnohorská Ježíškova pošta na Božím Daru bilancovala. Výsledek? Od 1. prosince do 23. prosince byly v poštovně a infocentru na Božím Daru orazítkovány kilogramy vánoční pošty.

Vánoční stromečky na českobudějovickém náměstí

V Budějovicích jako v Itálii, myslí si filmaři

České Budějovice – Před obchodem s hudbou vyrostl falešný obchod s čokoládovými bonbony. Ještě vyleštit výlohu a bude iluze dokonalá. Za stanem, kterému se prý říká jeptiška filmaři připravují detail.

První školní den na ZŠ Lada v České Lípě.

FOTO: Prvňáci v Lípě dostali kromě bonbonů i defibrilátor

Česká Lípa – Napětí, očekávání, radost. Začátek školního roku prožívali letošní prvňáci s různými emocemi. „Netlač se tam tolik,“ usměrňoval jednoho z novopečených žáků jeho otec. „Ono ho to za chvíli přejde,“ konstatoval se smíchem jiný.

Tenisový Zubr Cup pokračoval semifinálovými zápasy singlu a finále deblu. Magdaléna Pantůčková

Bonbónek na závěr! Zubr Cup bude mít sesterské finále

Tohle tady ještě nebylo. Čtrnáctý ročník tenisového Zubr Cupu v Přerově bude vyšperkován sesterským finále dvouhry. Rozhodly o tom páteční semifinálové bitvy. Teprve devatenáctiletá Magdaléna Pantůčková si poradila s o čtyři roky starší Dianou Šumovou po setech 6:3 a 6:2. Třiadvacetiletá Gabriela Pantůčková hladce přehrála turnajovou dvojku, Rusku Marii Marfutinovou, dvakrát 6:2.

Mělnické děti si vyzkoušely práci záchranářů.

OBRAZEM: Dětem v parku nabízel bonbóny podezřelý muž

Mělník - Mělnické děti si vyzkoušely práci záchranářů. Nejdřív v mělnickém Domě dětí a mládeže vyslechly přednášku strážníka Martina Motáka, který jim vysvětloval, jakým způsobem mají volat na tísňovou linku v případě, že je to potřeba. Potom jim policisté předvedli, jak vypadá zásah s neprůstřelným štítem, který si mohly děti samy potěžkat. U zdravotníků se naučili, jak ošetřit drobná poranění a poskytnout první pomoc. Nakonec je čekala zastávka u hasičů, kde jim u cisterny předvedli veškerou výzbroj zásahového vozu. 

Ilustrační foto.

V obchodě ukradl bonbony

Jihlava – Tento týden v krajském městě kradl další recidivista. Z obchodu si chtěl odnést bez zaplacení potraviny.