Kreativ

ŠTÍTEK: Bonbon

Lukáš Železník

Kluci se dočkají čtyř balíků s bonbony Slavie, směje se útočník Železník

Zlín – /ROZHOVOR/ Šel postupnými krůčky. Nejdřív si splnil přání hrát vrcholový fotbal za Zlín, od léta pak střílel góly dokonce v první lize. Včera útočník Lukáš Železník udělal další krok v kariéře. Přestoupil do Slavie Praha a s tím se objevil jeho nový sen. „Hlavně chci být zdravý a makat, ale Slavia je v republice velkoklub, takže se s ní chci pokusit vyhrát titul," svěřil se 25letý kanonýr, který na podzim nastřílel v nejvyšší soutěži osm branek.

Kateřina Nováková prožila tři dny na maďarsko-rakouské hranici s uprchlíky.

Kateřina pomáhala uprchlíkům, aneb Pusa za bonbon

Pár hodin jízdy v autě stačí k tomu, aby se člověk ocitnul v doslova jiném světě. Své o tom ví rodačka z Dobré u Frýdku-Místku Kateřina Nováková, která se rozhodla vyrazit společně se svým bratrem Michaelem a přáteli na maďarsko-rakouský přechod Hegyeshalom-Nickelsdorf.

Ilustrační foto.

Dodávka s muži lákajícími děti na bonbóny neexistuje

Lysá nad Labem - Tajemná bílá dodávka se zlatým přívěsným vozíkem a dvěma muži, z nichž jeden lákal dívku v Lysé nad Labem na Nymbursku na bonbóny, pokud pojede s nimi. Dívka utekla a schovala se v nedaleké restauraci. Příběh, který se nestal. Případ si převzala policie a ta zjistila, že žádní muži ani bílá dodávka se zlatým vozíkem neexistují.

Ilustrační fotografie

Dva muži údajně lákali malou dívku do auta na bonbony

Lysá nad Labem - Pokud desetiletá školačka mluví pravdu, měli by se mít rodiče dětí v Lysé nad Labem na Nymbursku a okolí velmi na pozoru. V úterý totiž mělo dojít 
k případu, který by se dal definovat jako pokus o únos. Stal se v ulici Stržiště kolem 17. hodiny. Policisté po vyslechnutí dívky i všech svědků informace zveřejnili ve čtvrtek odpoledne.

Ilustrační foto.

Muž prý nabízel chlapci u autobusové zastávky bonbony

Kladensko - Policisté se zabývají případem muže ve tmavém vozidle, který údajně minulý týden nabízel nedaleko autobusové zastávky ve Vinařicích na Kladensku dvanáctiletému školákovi cukrovinky. Jak potvrdila kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková, ředitelka vinařické základní školy oznámila incident na policejní oddělení v úterý odpoledne.

Ilustrační foto.

Muž prý nabízel chlapci bonbony

Kladensko - Od včerejšího odpoledne se policisté ze švermovského obvodního oddělení zabývají případem muže ve tmavém vozidle, který údajně minulý týden nabízel nedaleko autobusové zastávky ve Vinařicích dvanáctiletému školákovi cukrovinky.

Ilustrační foto

Do Klatov přijede v neděli HC Škoda Plzeň

Klatovy – V předposledním přípravném zápasu před vypuknutím druholigových bojů si vedení klatovských hokejistů přichystalo pro hokejové fanoušky opravdový „bonbónek".

Na Pionýrské louce v Kroměříži slavili Den dětí.

FOTO, VIDEO: Na Dni dětí padaly z nebe bonbóny

Kroměříž – Pionýrská louka v Kroměříži patřila v sobotu dětem. Po celý den tak bylo o zábavu postaráno. Připraveno pro ně bylo sportování, soutěže, hry a rozmanité atrakce doplněné taky tvořivými dílničkami.

Věznice. Ilustrační foto.

Místo bonbónů byly v zásilce pro vězně tablety

Příbram /KRIMI/ - V tomto týdnu oznámili policii zaměstnanci věznice Bytíz, že při kontrole poštovní zásilky pro jednoho odsouzeného nalezli bílé tablety v počtu 111 kusů. Ty byly jednotlivě zabaleny jako bonbony v celkem čtyřech sáčcích. Zajištěné pilulky byly zaslány k dalšímu zkoumání do laboratoře. Policisté nyní šetří, kdo balík zaslal.

Ilustrační foto.

Brněnské děti vsadí bonbony. V preventivním programu proti hazardu

Brno /ANKETA/ – Boj proti hazardu v Brně nekončí. Hrací automaty ve městě už téměř vymizely, na internetu ale gambleři hrají dál. Od léta se jejich počty pokusí snížit nový program. První projekt prevence patologického hráčství v České republice chystá na brněnských středních školách rozjet nezisková organizace Podané ruce.

Ilustrační foto.

Děti vsadí bonbony. V preventivním programu proti hazardu

Brno /ANKETA/ – Boj proti hazardu v Brně nekončí. Hrací automaty ve městě už téměř vymizely, na internetu ale gambleři hrají dál. Od léta se jejich počty pokusí snížit nový program. První projekt prevence patologického hráčství v České republice chystá na brněnských středních školách rozjet nezisková organizace Podané ruce.

Ukradené sladkosti.

Sladký lup: jednadvacet čokolád a čtyři krabice bonbonů

Hradec Králové - S košem plným čokolády a bonbónů utíkali směrem k vlakovému nádraží dva mladíci. Jednadvacet kusů čokolád a čtyři krabice bonbónů odcizili v nedaleké prodejně potravin. Vedoucí této prodejny ohlásil krádež zboží městské policii s tím, že se na ní podílela čtveřice mladých lidí.

Cesta každé sladké cukrovinky začíná pečlivou prací ve varně. Zde se na základě receptury z přesného poměru cukru, vody a dalších látek připravuje směs. Ta poté putuje do licí linky.

Výroba gumových medvídků? Nejprve kotel, pak cvrkání, zjistil redaktor Rovnosti

Rohatec – Jsou žlutí, červení oranžoví i zelení. Gumové medvídky zná snad většina dětí. Také dospělí se jejich chutí nechávají zlákat. Cestu želé výrobků a dalších sladkých bonbonů přicházím poznat do rohatecké společnosti The Candy Plus Sweet Factory, která v letošním roce oslavila deset let od doby, co na Slovácku započala s výrobou. Dnes se Candy Plus řadí mezi největší výrobce cukrovinek v České republice. V dalším díle seriálu Deníku Rovnost Na den (s) se v rohateckém závodě stávám jedním ze čtyř set zaměstnanců předákem varny licí linky.

Spořice - Blšany 10:2, domácí v modrém.

Chmel Blšany? Pro Spořické to byl sladký bonbónek

Spořice –  Přišli jste pozdě a nestihli prvních dvacet minut utkání Spořice  – Blšany? Tak to jste neviděli šest branek! Takhle bláznivý začátek mělo utkání krajského přeboru na hřišti ve Spořicích.

Ilustrační foto.

Nebezpečný muž ohrožuje děti, neslo se po internetu. Šlo o fámy

Kutnohorsko - Nebezpečný muž v černém autě jezdí po Kutné Hoře a láká na bonbony děti, aby si k němu sedly. Tak vypadala zpráva, která se v uplynulých týdnech šířila na internetu a postupně vyvolávala paniku mezi rodiči nejen v Kutné Hoře, ale i po celém okrese. Podle informací policie se ale jednalo o pouhé fámy.

Ilustrační foto.

Nebezpečný muž ohrožuje děti, neslo se po internetu. Šlo o fámy!

Kutnohorsko – Nebezpečný muž v černém autě jezdí po Kutné Hoře a láká na bonbony děti, aby si k němu sedly. Tak vypadala zpráva, která se v uplynulých týdnech šířila na internetu a postupně vyvolávala paniku mezi rodiči nejen v Kutné Hoře, ale i po celém okrese.

Přehlídka ultralightů se v Bojkovicích bude konat už po paté.

V Bojkovicích budou z nebe padat bonbóny

Bojkovice – Aviatik show, čili přehlídku ultralehkých a sportovních letadel pořádají už po páté dobrovolníci z bojkovického letiště ve spolupráci s Klubem bojkovských skeptiků. Akce začíná v poledne 6. září na kopci nad městem, v místech, kde se nachází plocha pro start a přistávání těchto letadel.

Ilustrační foto

Prodej cukrovinek se mírně zvyšuje. Daří se tabulkovým čokoládám

Praha - Tuzemský trh s cukrovinkami mírně roste, vyplývá z údajů, které poskytla společnost Nielsen. Množství prodaných čokoládových cukrovinek, sušenek, oplatek a perníků vzrostlo v období od loňského června do letošního května meziročně o více než dvě procenta, bonbonů se prodalo meziročně o necelé jedno procento méně. Zvyšuje se poptávka po tabulkových čokoládách, zejména těch s vyšším obsahem kakaa. Zmenšuje se naopak obliba dropsů, které jsou na trhu nahrazovány želé, uvádějí výrobci a obchodníci.

Divadlo Kvelb hrálo nedávno na festivalech v Dánsku a Rusku. Snímek je z představení Motýli.

Divadlo Kvelb nadchlo v Rusku se šesti anděly. A s bonbony

Jižní Čechy – Loni bodovali na obřím festivalu v německém Rudolstadtu, letos nadchli v dánském Roskilde, městě známém díky mamutí rockové akci. V Rusku, domovině dědy Mráze, zase pobavili kusem o andělech a Ježíškovi.

Martha a Tena Elefteriadu

To bude bonbónek! Na zámku v Plumlově vystoupí Martha a Tena Elefteriadu

Plumlov – Vydat se na pomyslný výlet do bájného Řecka či horkého Španělska, odpočinout si od každodenních starostí a prohlédnout si flamencovou módu či dobové zámecké kostýmy. Nejen to jsou lákadla třetího ročníku oblíbené akce s názvem Žena a charme na zámku anebo řecko-španělský večer, který pořádá v sobotu plumlovský zámek.

 Vernisáž fotografií s autorem Janem Pirglem v Domě U Beránka.

Ragbistky nafotily akty. Fotografovi snědly kilo a půl bonbonů

České Budějovice – Pohled na fotografie sedmi nahých krásek z kalendáře ragbistických aktů nabízí Dům U Beránka na výstavě nazvané „Dotrs of the pitch". Ve středu v podvečer vernisáží odstartovaná výstava umožnuje netradiční estetický zážitek nebo i možnost fotografie zakoupit.

 Vernisáž fotografií s autorem Janem Pirglem v Domě U Beránka.

Ragbistky nafotily akty. Fotografovi snědly kilo a půl bonbonů

České Budějovice – Pohled na fotografie sedmi nahých krásek z kalendáře ragbistických aktů nabízí Dům U Beránka na výstavě nazvané „Dotrs of the pitch". Ve středu v podvečer vernisáží odstartovaná výstava umožnuje netradiční estetický zážitek nebo i možnost fotografie zakoupit.

 Lukáš Kluka (vlevo) a Stanislav Krůžela (vpravo) u Vrchního soudu v Olomouci

Vrchní soud zpřísnil tresty za ozbrojenou loupež v Dřevohosticích

Olomouc – Odvolání státní zástupkyně je zbytečné a absurdní. Tresty, které jsme dostali u Krajského soudu v Olomouci jsou dostačující. Rozdávají se tady roky a ne bonbony. Taková slova zazněla v úterý u Vrchního soudu v Olomouci z úst Lukáše Kluky a Stanislava Krůžely, kteří maskovaní a ozbrojení přepadli v srpnu 2012 čerpací stanici v Dřevohosticích na Přerovsku.

Vendula Svobodová a její nadace Kapka naděje mezi pacienty na dětské onkologii ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.

'Bonbon? Jasně že můžeš,' dovolila malému pacientovi návštěva

Hradec Králové /FOTOGALERIE/ - Infuze, injekce, nepříjemné lékařské zákroky… A třeba několik měsíců za sebou. Tak vypadá každý den dětí nemocných zákeřnou leukémií, které leží na klinice v Hradci Králové. Dárky od Kapky naděje a její hlavní tváře jim přišly vhod.

Vendula Svobodová a její nadace Kapka naděje mezi pacienty na dětské onkologii ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.

'Bonbon? Jasně že můžeš,' dovolila malému pacientovi návštěva

Hradec Králové /FOTOGALERIE/ - Infuze, injekce, nepříjemné lékařské zákroky… A třeba několik měsíců za sebou. Tak vypadá každý den dětí nemocných zákeřnou leukémií, které leží na klinice v Hradci Králové. Dárky od Kapky naděje a její hlavní tváře jim přišly vhod.

Výroba pralinek v Bílsku.

Z Bílska: S pralinkami jen v rukavičkách

Bílsko – Jak se vyrábějí pravé pralinky a co je k tomu nezbytné, to všechno a ještě mnohem víc zjistili účastníci sobotního setkání na zdejším obecním úřadě.