Kreativ

ŠTÍTEK: Bonbon

Čokoládové figurky a podobné sladkosti nejsou to jediné, co by měly děti nalézt ve své mikulášské nadílce.

Mikuláš může dětem přinést i zdravé pamlsky

Domažlicko - Hromady čokolád, bonbónů, oplatek a dalších dobrůtek plných cukrů a tuků jsou nejčastějším obsahem mikulášské nadílky. Své děti můžete obdarovat i mnohem zdravějšími pamlsky, jako jsou přírodní ořechy a čerstvé ovoce. Takovou nadílku dostane například i pětiletá Eliška Lehmannová z Domažlic.

Léky proti nachlazení se v lékárnách příliš dlouho neohřejí, svátky jsou totiž doprovázeny nejrůznějšími virózami. Ilustrační foto.

Antibiotika se nezobají jako bonbony

Českokrumlovsko – Antibiotika uzdravují. Kde nepomáhá domácí léčba a mírnější léky, tam to jistí antibiotika. S nemocí dozajista zatočí. Bohužel ale nejenom s ní.

Ilustrační foto

Žena zfackovala pracovnici peněžního ústavu, házela po ní i bonbony

Přerov - Jako rozmazlené dítě, které se vymklo kontrole rodičů, řádila v úterý odpoledne v jednom z přerovských peněžních ústavů třiačtyřicetiletá žena. Debata o finančních závazcích ji natolik vyvedla z míry, že vzala z dózy bonbony a začala je házet po pracovnici ústavu. Dózu nakonec hodila do koše a rozbila ji.

S Deníkem do Dinoparku.

S Deníkem do Dinoparku zadarmo

Plzeň - V pátečním Deníku najdete volnou dětskou vstupenku do dinoparku. Navíc si můžete vyzvednout pytlík bonbonů.

Ilustrativní foto

Rokycany se chystají na Viktorii Plzeň

Rokycany - Trávník v Husových sadech je připraven na zítřejší fotbalový bonbónek. Od 10.30 hodin patří hrací plocha divizním mužů FC. Soupeřem nebude nikdo jiný než mistr republiky z Plzně.

Dančí zvěř. Ilustrační foto.

Daňci škemrají jako děti o bonbóny, pytláci se radují

Brno-Kohoutovice – Bezprizorní tlupa se potlouká kolem sídliště a žebrá od kolemjdoucích. Lesníci proto vyvěsili na stromy varování. Není to tak neobvyklý postup. Žebrající parta jsou totiž daňci z obory Holedná, mezi brněnskými sídlišti v Jundrově, Kohoutovicích a Bystrci.

Ilustrační foto

Za krádež želé muži hrozí tučná pokuta

Vysoké Mýto – „Ty bonbony jsem neukradl, koupil jsem je tu už minule." Tak nějak strážníkům vysvětloval balíček ukrytý v kapse kabátu šestašedesátiletý muž v prodejně Albert.

David Frič

Bonbónek s hořkou náplní

Kladno – Bonbónek nabídli zaplněné kladenské hale futsalisté Česka a Itálie. K úplné spokojenosti diváků chyběly jen lépe zvládnuté závěry poločasů.

Beseda s prvňáčky.

Bonbóny od cizích lidí nebrat, dozvěděli se prvňáčci

Benešovsko – Jak se správně a bezpečně pohybovat v silničním provozu, jak předcházet úrazům a jak se zachovat v určitých situacích se dozvěděli žáci prvních tříd benešovské základní školy v Dukelské ulici. Se  staršími školáky policejní preventistka Diana Škvorová mluvila o šikaně i záludnostech internetu a sociálních sítí. 

Kornout plný dobrůtek je jakousi odměnou pro dítě při nástupu do školy. Jde o významný mezník v jeho životě. Na snímku v prodejně Čoko dárek je Lea Herychová.

Povinná výbava prvňáčka? Kornout plný dobrůtek!

Ústí nad Labem - Bonbóny, čokoládové figurky, ale také ovoce nebo hračka. Každému prvňáčkovi zpříjemní nástup povinné školní docházky kornout plný laskomin. Tento zvyk přišel do Čech ze sousedního Německa.

Ilustrační fotografie.

Krást chtěl bonbóny, řízky i alkohol

Kroměříž – Podezření z trestného činu krádež sdělil včera inspektor kroměřížského obvodního oddělení dvaačtyřicetiletému muži z Kroměříže. Letos v únoru byl propuštěn z vězení a už kradl znovu.

Ilustrační foto

Bonbony se dvěma mladíkům prodražily

V. Mýto – Před několika dny večer vyjížděla hlídka městské policie do obchodního domu Tesco, kde byli zadrženi dva mladíci ve věku 17 let, kteří zde odcizili různé čokoládové bonbony v hodnotě 30 korun.

Ilustrační foto

Bonbony se dvěma mladíkům prodražily

V. Mýto – Před několika dny večer vyjížděla hlídka městské policie do obchodního domu Tesco, kde byli zadrženi dva mladíci ve věku 17 let, kteří zde odcizili různé čokoládové bonbony v hodnotě 30 korun.

Ilustrační fotografie.

Zloděj si přilepšil kartony cigaret i bonbony

Luleč – Nepříjemné překvapení čekalo v neděli provozovatele prodejny občerstvení v Lulči, když otevíral obchod. Zjistil, že ho v noci navštívil zloděj, který tam udělal šestitisícovou­ škodu.

Czech Open na Twitteru redaktora Prostějovského deníku!

Czech Open na webu a jako bonbónek na Twitteru redaktora Prostějovského deníku!

Prostějov – Máte rádi tenis? Chcete znát nejžhavější novinky z nejprestižnějšího turnaje v České republice? Následujte exkluzivní zpravodajství sportovního redaktora Martina Dostála z prostějovského challengeru UniCredit Czech Open na sociální síti Twitter - @DostMart. Získáte tak kompletní přehled o tom, co se právě na kurtech i v zákulisí děje a budete ještě blíže tenisovým hvězdám.

Reklamní a slevové letáky. Ilustrační snímek.

Pozor na slevy! Ne vždy zaplatíte to, co stojí na slevovém letáku

Karvinsko - Lákavé slevy v letácích dokážou do obchodních center nalákat spoustu lidí. Bohužel ne vždy člověk ušetří, tak jak leták nebo reklama popisuje. Své o tom ví také Vladislava Urbaniecová, která si v karvinském Tesku koupila bonbony značky Tic-Tac.

Reklamní a slevové letáky. Ilustrační snímek.

Pozor na slevy! Ne vždy zaplatíte to, co stojí na slevovém letáku

Karvinsko - Lákavé slevy v letácích dokážou do obchodních center nalákat spoustu lidí. Bohužel ne vždy člověk ušetří, tak jak leták nebo reklama popisuje. Své o tom ví také Vladislava Urbaniecová, která si v karvinském Tesku koupila bonbony značky Tic-Tac.

Ilustrační foto

Zlomil ochrance nos kvůli dvěma gumovým bonbonům

Opava - Malicherná příčina, ale dalekosáhlé důsledky. Osmnáctiletý mladík z Opavy se uplynulou sobotu po poledni společně s jiným, čtrnáctiletým hochem rovněž z Opavy rozhodl ochutnat něco ze zboží v místním Penny Marketu a nezaplatit.

Hokejisté Liberce (zleva) Tomáš Klimenta, Jaroslav Kudrna, Petr Nedvěd a Vladimír Rothse radují z gólu.

Holohlavý Kudrna: 'Hattrick? Pro mě bonbónek'

Pardubice – Před semifinále si oholil hlavu, manželka Gabriela se na to tvářila všelijak, ale zabralo to. JAROSLAV KUDRNA byl v sobotu nejdivočejším Bílým Tygrem, Pardubice sejmul třemi góly a poslal Liberec do uklidňujícího vedení 1:0 na zápasy.

Šmoulí den v Přílepích

Záludné i veselé úkoly tentokrát vymýšleli Šmoulové

Přílepy – „Tak honem do toho!“ pobízí malou slečnu velký Šmoula. Ta po chvíli váhání skloní hlavu nad mísou mouky a snaží se zuby vylovit bonbón. V tu chvíli přiskočí „dobrý“ kamarád a hlavu jí zaboří do mísy o hodně více, než bylo potřeba. Zkrátka, aby v tom nebyl sám. Všichni okolo se smějí.

Petr Fiala na koncertě Mňágy.

Bonbónek! Hanácké Woodstock nabídne i Mňágu

Velká Bystřice – Marschall Malinovsky, Janis Joplin Revival Praha nebo například Ciment, The Again, ale také Mňága a Žďorp osvěží v sobotu 6. srpna kulturní scénu ve Velké Bystřici na Olomoucku. Nový rockový festival nazvaný Hanácké Woodstock startuje v místním amfiteátru a nabídne osm kapel.

Ilustrační foto.

Bonbónek po sezoně: Hurá na Irsko

Pardubice - Pardubický lakros má za sebou nejlepší sezonu v historii. Teď se tým připravuje na zápas s účastníkem mistrovství světa.

Ilustrační foto.

Za bonbóny lákal děti do auta

Chropyně, Kroměřížsko – O něco větší obavy o své děti než obvykle mohou mít rodiče v Chropyni i okolí. Stejně jako na dalších dvou místech republiky se tam totiž v minulých dnech údajně objevil případ, kdy neznámý muž lákal děti do auta.