Kreativ

ŠTÍTEK: Bonbon

Ilustrační foto.

V obchodě ukradl bonbony

Jihlava – Tento týden v krajském městě kradl další recidivista. Z obchodu si chtěl odnést bez zaplacení potraviny.

Ilustrační foto

Předvánoční bonbónek: derby

Hradec Králové, Trutnov - Ženská basketbalová liga: Východočeské derby má jasného favorita, jímž jsou hradecké Lvice. Šlágr 13. kola začíná v 17.30 hodin.

Medové bonbony

Medové bonbony na stromeček

Bonbony ze stromečku přijdou vhod zejména po svátcích, kdy se krabice s cukrovím začínají povážlivě vyprázdňovat. Proč je kupovat, když si je můžete vyrobit doma? Máme pro vás jednoduchý recept.

Řidič ostravského dopravního podniku Martin Plačko i letos oslavil narozeniny se svými pasažéry na lince č. 57. Nabídl jim několik druhů bonbonů a zhruba na každé zastávce přijímal gratulaci.

Ostravou projel narozeninový autobus. Řidič slavil s cestujícími

/FOTOGALERIE, ANKETA/ I osmadvacáté narozeniny připadající právě na čtvrtek oslavil - tak jako vloni ty předešlé - řidič ostravského dopravního podniku Martin Plačko se svými pasažéry na lince č. 57. Nabídl jim několik druhů bonbonů a zhruba na každé zastávce přijímal gratulaci.

MOL Cup: Teplice - Hradec Králové 1:3

Na bonbónek je třeba navázat

Hradec Králové - Nadstavba se vydařila. Fotbalový Hradec nečekaně (opravdu) vyřadil v osmifinále Mol Cupu, domácího poháru, Teplice. Jasného favorita zaskočil dokonce na jeho hřišti, na severu Čech vyhrál 3:2.

V Kosmonosech změřili své síly mladí hasiči.

OBRAZEM: Plivali bonbóny do dálky

Kosmonosy - V Kosmonosech změřili své síly mladí hasiči. O víkendu se tam konal 22. ročník Her hasičské mládeže, který pořádali místní dobrovolní hasiči. Do boje se tam pustilo 18 družstev. Na děti na náměstí, v okolí zámku a v parku čekalo osm soutěžních disciplín. Kromě už tradičních disciplín, jako je spojování savic, si pro ně hasiči připravili i plivání bonbonů do dálky, pití vody na čas či překážkovou dráhu. Zřejmě nejzajímavějším bylo pro mladé závodníky střílení z airsoftových pistolí. Ti nejlepší si pak domů odnášeli ceny.

Už posedmé se loučili s prázdninami malí i velcí na stadionu SK Bezděkov.

Na Bezděkově padaly z nebe bonbóny

Roudnice nad Labem - Třináct netradičních disciplín, ukázku bojového umění krav maga, hasičskou pěnu i vůz záchranky. To vše připravili při sedmém ročníku rozloučení s prázdninami pořadatelé z SK Bezděkov.

Lovení rybek a bonbonů, opičí dráha. Děti se rozloučily s létem na Statku Samsara.

Hořčice v puse a opičí dráha. Děti se loučily s prázdninami

Klepačov /REPORTÁŽ/ - U Statku Samsara na Klepačově stojí rozcestník. Na jednu stranu šipka posílá pocestné ke slalomečku, další ukazuje směr k opičí dráze. „Ulov si svůj bonbon,“ hlásá ta oranžová. Zaměstnanci Samsary v neděli uspořádali pro děti i dospělé rozloučení s prázdninami.

Přerovští Zubři. Ilustrační foto

Bonbónek v úvodu přípravy! Zubři hostí Vsetín

Třetí přípravné utkání, to bude pro fanoušky přerovských hokejistů první předsezonní bonbónek. Po výhrách s Třebíčí a Porubou sehrají v úterý Zubři přátelský duel s ambiciózním nováčkem ze Vsetína.

Dvě z nově nastoupivších zdravotnických asistentek

V nemocnici se hlásí nové posily

Sokolov – Jedna nabídka k sňatku, k tomu několik čokolád a bonbónů. Vedle toho zvýšení kvalifikace a konečně dostatečně kvalitní praxe.

Orchestr v čele s italským dirigentem nadchl publikum

Hudební bonbónek z Podkrkonoší

Jičín - Devětaosmdesát hudebníků Podkrkonošského symfonického orchestru se v pátek a v sobotu večer představilo v Masarykově divadle v Jičíně.

KP Litoměřicko B (v modrém) - Žatec.

Litoměřicko B přišlo o výhru v závěru

Mlékojedy - První jarní utkání krajského přeboru mezi celky FK Litoměřicko B a Slavoj Žatec nabídlo všechno, kvůli čemu tisíce fanoušků milují fotbal a proč se jim vždycky zdá zimní přestávka tak hrozně dlouhá: vyrovnaný a napínavý souboj dvou kvalitních soupeřů, pěkné kombinační akce, mnoho šancí, dramatických momentů a dějových zvratů a hlavně dostatek bonbónků pro diváky v podobě osmi gólů.

Brněnský motocyklový talent Jiří Mrkývka.

Mrkývkův doping: bonbony od babičky

Brno – Benjamínek slavného motocyklového rodu. Když v dětství vídal otce na okruhu ve světovém šampionátu superbiků, dělal první fotbalové krůčky. Později sám podlehl kouzlu rychlých strojů a kopačky vyměnil za závodní dráhu. Sedmnáctiletý Jiří Mrkývka loni ovládl středoevropský šampionát Alpe Adria v kubatuře supersport 600 a úspěšně pokračuje v rodinné tradici.

Ilustrační foto.

Nezajímaly ho pugéty, chtěl peníze a bonbóny

Teplice – Z krádeže je podezřelý zatím neznámý pachatel, který se v Teplicích vloupal do květinářství. Nezajímaly ho ale pugéty, chtěl hlavně peníze, které našel v peněžence.

Jan Hadrava vlastnoručně vyrábí čokoládu, která má vskutku neobvyklé chutě. Například po rajčatech.

Kouzelný krámek voní čokoládou a láká na pochoutky s neobvyklými chutěmi

Karlovy Vary - Někteří turisté o něm na sociálních sítích píší, že si bez návštěvy jeho krámku neumí představit výlet do Karlových Varů. Řeč je o Janu Hadravovi, který sám vyrábí vlastní čokoládové bonbóny, mezi nimiž můžete nalézt zajímavosti jako hořkou čokoládu se sušenými rajčaty, chilli a mořskou solí nebo čokoládu s česnekem. Svůj první stánek měl v Obchodním centru Fontána, nyní jej už sedm let naleznete v obchodně-správním centru krajského města. O tom, že mlsat se dá i zdravěji, se výrobce rozpovídal pro Deník.

Řidič autobusu ostravského dopravního podniku Martin Plačko oslavil své narozeniny přímo ve voze. Na madla rozvěsil pro cestující bonbony, které speciálně pro tuto příležitost nakoupil.

Řidič slavil narozeniny v autobuse. Cestujícím nabídl bonbony

/ANKETA DENÍKU, FOTOGALERIE/ Řidič autobusu ostravského dopravního podniku Martin Plačko oslavil své narozeniny přímo ve voze. A to během celé své směny na čtyřech různých linkách. Na madla rozvěsil pro cestující bonbony, které speciálně pro tuto příležitost nakoupil.

Vánoční jarmark slabeckých zahrádkářů

Upletly bonbony na sezení

Slabce – Zajímavé „bonbony" k posezení vyrobila Lucie Kolbeková z Rousínova. „To je puf, nebo tomu říkají pufíky. Pletou se z několika nití silné příze nebo z provázků nastříhaných z tričkoviny na silných jehlicích. Dají se udělat z jakékoliv barvy. Zrovna jedna paní si vzala béžový do ložnice, že se jí tam hodí, popisovala Lucie Kolbeková.

Marihuana - Ilustrační fotografie.

Španělská policie zavřela kuřárnu marihuany v Barceloně

Barcelona - Španělská policie ukončila provoz populárního barcelonského klubu, známého prodejem a konzumací marihuany. Zákazníci, mezi nimiž byli mnozí turisté, si tam mohli drogu zakoupit po zaplacení 20 eur za členskou průkazku. Podnik nabízel návštěvníkům širokou paletu sušeného konopí nebo například marihuanové bonbóny, informovala agentura AFP.

Marta Kubišová

Soul je bonbónek, který jsem si dopřála na závěr

Na svém rozhodnutí nehodlá nic měnit – zpěvačka Marta Kubišová zakončí v příštím roce uměleckou kariéru. Její „korunou" je poslední studiové album Soul (vyšlo začátkem října u Supraphonu) obsahující dvanáct převzatých písní, které toužila zpívat a nahrát už ve své – jak sama říká – první kariéře, ale i ty, jež ji oslovily v nedávné době.

Ilustrační fotografie

Vůz sleduje školáky, řidič láká na bonbony? Výmysl dětí, uzavřela policie

Olomouc – Vyděšení rodiče, učitelé i děti. Takový důsledek má poplašná zprávy, kterou rozšířil žák třetí třídy Základní školy a Mateřské školy Olomouc – Nemilany. Tvrdil, že ho ve středu 19. října sledovalo tmavé auto. Následně se připojily s podobnými historkami další děti. Policie paniku uklidnila, školáci si prý vše vymysleli.

Ilustrační foto

Zloděj pobral cigarety za tisíce, jablka i bonbóny

Želetice - Prodejnu potravin v obci Želetice navštívil nezvaný host. Vloupal se dovnitř, když tam nikdo nebyl a pobral cigarety za deset tisíc korun, padesát zapalovačů, bonboniéry v celkové hodnotě tisíc korun a za stejnou částku i tužkové baterie.

Ilustrační foto

Návštěvníci koncertu skončili v nemocnici. Předávkovali se bonbony s THC

New York - Přes dvacet návštěvníků rapového koncertu v americkém Ohiu bylo v sobotu převezeno do nemocnice s příznaky předávkování drogami. Podle vyšetřovatelů byla psychoaktivní látka THC obsažena v bonbonech, které neznámý muž rozhazoval do publika. Koncert organizátoři pojmenovali "Poslední víkend na Zemi".

Dana Hudcová v olomoucké čokoládovně Zora

Pětatřicet let pracuje v Zoře. Čokoláda mě nikdy neomrzí, říká

Olomouc - Každý den si v zaměstnání pochutnávat na sladké čokoládě, hodnotit, zda jsou náplně bonbonů dost nugátové nebo zda je karamel v tyčinkách vláčný tak akorát. I takto příjemné povinnosti má v popisu práce Dana Hudcová, která již pětatřicet let pracuje v závodu Zora v Olomouci.

Kostelní zvony, které podle církevní tradice odletěly do Říma, utichly a nahradilo je pořádně hlučné hrkání. Po deseti letech znovu i v Dědicích.

Hrkači se do Dědic vrátili po deseti letech. Od lidí dostali bonbony a oplatky

Vyškov /REPORTÁŽ/ – Hrkači, klepotáři, vrkači i řehtači. Pojmenování mají víc, ale rámus dělají stejný. A to pořádný. Přesně takový se ozývá i vyškovskými Dědicemi. Do ulic o letošních velikonočních svátcích už potřetí vyrážejí hrkači se svými dřevěnými nástroji. Tradice se musí dodržovat, a tak jednu ze dvou skupinek chlapců doprovází i pětiletá Elin Ramis Nadal ze španělské Mallorky. Do Dědic jezdí za svými prarodiči. „Hrkání mě moc baví, byli jsme už v pátek večer s mámou a dědečkem. Chtěla jsem vyrazit také dnes ráno, ale nikdo nechtěl se mnou," stěžuje si v sobotu dívka.

Běh na Čerčanský Chlum 2016 - odstartováno.

Motivace běžců do kopce je různá. Běží, pokud nepadnou

Čerčany – Osmnáctému ročníku běhu na Čerčanský Chlum únorové počasí v sobotu přálo. Sluníčko, teplota nad nulou, zimní vítr mírný a v cíli na vrcholku kopce jen občas pozůstatky zmrzlého sněhového poprašku. Kompletní výsledková listina je v textu.

Kurz výroby čokoládových bonbonů v ISŠ Jesenice

V cukrářské dílně voněla pravá belgická čokoláda

Jesenice - Čokoládové lanýže z pravé belgické čokolády se učili vyrábět žáci prvních až třetích ročníků Integrované střední školy
v Jesenici oboru cukrář a cukrářská výroba. Během odborného kurzu názorně viděli i si vyzkoušeli opravdu krok za krokem. Irena Burdová žákům prozradila i různé „fígle", aby se lanýže i například čokoládové pralinky opravdu povedly.