Zlín /FOTOGALERIE/ - Velmi blízko úspěchu byly ve 3. kole interligy házenkářky Zlína. Nad favorizovanou Šaľou dvě třetiny utkání vedly, ovšem závěr patřil slovenskému celku, který se štěstím nejtěsnější vítězství ubránil.
Letonice /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Ženy z Letonic se loučí s letošním létem. Vesele. Navařily kotle česnečky a cibulačky, tančí, zpívají a popíjejí burčák. Na myslivně se baví celá dědina.
Jihlavsko - Vysočina, ještě nedávno vyhlášený bramborářský kraj s nejvyššími tuzemskými výnosy, přichází o svoji pěstitelskou výsadu.Brambory dnes nemůže pěstovat každý. Trhy požadují brambory nepoškozené, bez poskvrny a nejlépe prané.
Větruše /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ - První den se bez jistých problémů neobešel. V nově otevřené restauraci na Větruši nešlo chladicí zařízení a tak jsme dostali teplé pivo. Naštěstí si toho bez našeho upozornění všiml i majitel Vrba a vše napravil.
Moravskoslezský kraj – Letošní úroda brambor by měla být podle dosavadních odhadů pěstitelů slušná. Bramboráři proto očekávají, že na trhu bude nadbytek brambor a jejich ceny v obchodech se do konce roku příliš měnit nebudou.
Lužany -Sklizeň kukuřice na siláž zahájili ve středu zemědělci Lužanské zemědělské a.s. Zasety jsou řepky, které vzhledem k počasí dobře vzchází, z luk mizí i usušené seno a v pondělí bude zahájeno setí ozimého ječmene a tritikale.
Pelhřimov - Zemědělská prvovýroba má na Pelhřimovsku nezastupitelnou úlohu. Upozornit na to má sobotní Agrární a potravinářský den, již čtvrtý ročník novodobých dožínek.
Zlín - Favorizovaný Pavel Čep vyhrál pátý podnik Mezinárodního mistrovství České republiky ve sjezdu horských kol stylem rallye. Tím se dostal i do čela celého šampionátu. Ve zlínské Lesní čtvrti ale o sobě dali vědět i regionální zástupci. Zejména pak junioři. Zlínský David Pala dojel druhý, Martin Daněk z Hulína třetí. Hned pod stupni vítězů pak skončil lukovský biker Martin Hoferek.
Brno /FOTOGALERIE/ - Vepřové žebírko Hentéš s brambory, svíčkové řezy Opera, dort Malakov nebo ananasový terč. Tyto i další vybrané pochoutky stylizované do éry osmdesátých let, nabízí od středy do čtvrtečního večera brněnský hotel Voroněž, který si připomíná třicet let od svého založení.
Ostrava - Letošní úroda brambor by měla být podle dosavadních odhadů pěstitelů slušná. Bramboráři proto očekávají, že na trhu bude nadbytek brambor a jejich ceny v obchodech se do konce roku příliš měnit nebudou.
Prostějovsko - Letošní úroda zemědělce nezklamala. Navzdory nepříznivým předpovědím ze začátku sezony ji lze hodnotit jako velmi dobrou. „Ozimá pšenice dosáhla na sedm tun z hektaru, ječmene se sklízelo téměř šest tun,“ upřesnil Augustin Kohoutek z Agrární komory v Prostějově. Loni byly podle něj výnosy přibližně o půl tuny vyšší. Rok 2008 byl ale pro obilniny výrazně příznivý.
Blanensko /ANKETA/ - Na základních školách na Blanensku se dnes už vaří zdravěji. Děti však nad zeleninou a ovocem nejásají. Radši by obědvaly hranolky.
Mosty u Jablunkova /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Pro turisty ale i pro motorizované byl v sobotu připraven jarmark na chatě Studeničné v Mostech u Jablunkova.
Slavonice, Nová Bystřice/AKTUALIZOVÁNO/FOTO/ - Kamiony nechce nikdo, znělo také v němčině. Měst, která nestojí o těžkou nákladní dopravu, je hodně, nikde nechtějí mít zničené cesty.
Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Kde se v Brně dobře a levně nají celá rodina? U zoologické zahrady. Pár kroků od brány má každý den otevřeno restaurace U Štíra. Na vybavení restaurace i jídelním lístku je vidět, že počítá s malými strávníky, kterým kručí v žaludku po procházce mezi zvířaty v zoo. Zvířata je neopustí ani v restauraci. Pod štítem se štírem se v akváriu prohání rybičky a na zdech visí obrázky lvů, žiraf nebo opic.
Každý zahradník se těší na bohatou úrodu. A když přijde, přemýšlí o tom, jak s ní naložit, aby ani kousek nepřišel nazmar. V první řadě přijdou plody na raně podzimní stůl ve formě koláčů nebo ovocných knedlíků, okurkových a rajských salátů. Houby pak v podobě smaženice, guláše nebo ve skvělé bramboračce. Přinášíme vám několik námětů, jak se záplavou plodů naložit.
Jesenicko/Olomouc - I když začíná období sklizní, pěstitelé z Jesenicka se po celoroční dřině nemohou radovat z výsledků své práce. Podle hygieniků není možné zaručit nezávadnost zeleniny, přes kterou se přelila záplavová vlna.
Újezd nad Zbečnem - Hugo Pavel dokázal pozdvihnout rybářskou vášeň tatínka a bratrů Oty a Jiřího povýšit na uměleckou disciplínu, ale teď si zoufá. Každoroční návštěva pražského Klubu Jonáš se blíží a on nemá nachytáno, v jeho případě naloveno.
Třebíčsko - Úroda brambor na Třebíčsku bude letos nadprůměrná. Vláhy bylo dost, útočily ale plísně. Drobní zahrádkáři i větší pěstitelé, kteří se neostýchali využít postřiků, si na nízký výnos stěžovat nemohou.
Jesenicko /FOTOGALERIE/ - Přestože začíná období sklizní, tak pěstitelé z Jesenicka se po celoroční dřině nemohou kvůli povodním radovat z výsledků své práce. Podle hygieniků není možné zaručit nezávadnost zeleniny.
Brno /INFOGRAFIKA/ - Vepřové s brambory a hráškem vydává restaurace za originální americké prase v mléce. Stejné jídlo vaří v České republice školní jídelny.
Ústí nad Labem - Už v sedm hodin ráno v sobotu se otevřely brány ústecké samoobsluhy Kaufland. V tom okamžiku se hrnulo do nákupní haly na dvě stě zákazníků. Někteří z nich stáli před dveřmi nákupní haly již od půl sedmé.
Ústí nad Labem - Už v sedm hodin ráno v sobotu se otevřely brány ústecké samoobsluhy Kaufland. V tom okamžiku se hrnulo do nákupní haly na dvě stě zákazníků. Někteří z nich stáli před dveřmi nákupní haly již od půl sedmé.
Žilina /FOTOGALERIE/ - Vypulírované motorky vyrovnané před zahradní restaurací patřily „motodědkům“ na již čtvrtém srazu motorkářů nad šedesát let.Výstižné motto zní: Ledacos se dá koupit, něco se dá sehnat, občas i něco najít, dokonce někdy i něco dostat, ale zařadit se mezi motorkáře nad 60 let? Toho se musí člověk dožít.
Ropice -V řídce obydlené oblasti Ropice se nachází nedávno postavený penzion Mlýn. V rámci zjišťování kvality poskytovaných služeb restauračních zařízení v našem regionu jsme tam nedávno zašli na oběd. Interiér restaurace působí příjemným dojmem, nicméně nijak mimořádně.
Brno /FOTOGALERIE/ - Záclony potřebují vyprat, zdi vymalovat a lokál hodně vyvětrat. Ale za jídlo dostala malá restaurace v centru od šéfkuchaře jedničku.