![](https://g.denik.cz/27/72/140110_dv_07_brambory_skrob_prazena-list-l.jpg)
Asijská konkurence už vyrábí i svůj škrob
Pelhřimov – Pelhřimovské škrobárny zažívají mírný úpadek prodeje, a to kvůli asijské konkurenci, která si začala vyrábět vlastní škrob.
Pelhřimov – Pelhřimovské škrobárny zažívají mírný úpadek prodeje, a to kvůli asijské konkurenci, která si začala vyrábět vlastní škrob.
Svitavsko - Vlivem mrazů dochází k porušení struktury u plodů zeleniny i ovoce.
Svitavsko - Vlivem mrazů dochází k porušení struktury u plodů zeleniny i ovoce.
Ústí nad Labem /FOTOGALERIE/ – Vítězem prvního čtenářského kola v roce 2010 o nejlepší recept se stala Dagmar Škvárová s receptem Kotleta od paní Škvárové.Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravoval šéfkuchař Martin Ječmen.
Orlickoústecko - Co nabídnout návštěvám v zimním čase.
Všeteč – Jaký byl před sto lety život ve Všeteči? Jaké to je pořádat setkání spolužáků, kteří se sešli v lavicích naposledy pár let po druhé světové válce?
Všeteč – Jaký byl před sto lety život ve Všeteči? Jaké to je pořádat setkání spolužáků, kteří se sešli v lavicích naposledy pár let po druhé světové válce?
Dobřany - Kulináři, kteří se rok co rok zapojují do již tradiční vánoční soutěže o nejlepší bramborový salát v Dobřanech se letos dočkali překvapení. V desátém ročníku Velké ceny Josefa Šnebergera, která má zázemí v pivnici manželů Hájkových, obsadili první místa hned dva kuchaři. A o druhé se dělili dokonce tři. Takovou situaci tu ještě nikdo nezažil.
Opava /TÉMA/ - Nepamatuji si, kdy v Opavě i za jejími hranicemi v posledních letech něco tak nadzvedlo odbornou i laickou veřejnost, jako návrhy na přeměnu Slezanky na Horním náměstí.
Mělník - Zuzana Honzíková z Mělníka a Zdeněk Cífka z Hořína si loni na Štědrý den přivezli z mělnické porodnice miminko.
Ostrava- Vánoce se slaví i za vězeňskými zdmi. Například v žaláři v Ostravě-Heřmanicích je pro více než osm set trestanců připraven bohatý program, odsouzení se mohou těšit i na dobré jídlo.
Prachaticko - Základem pro prostření svátečního stolu je dostatek místa. Strkání lokty jeden do druhého kouzlo štědrovečerní večeře ničí.
Táborsko - O zázraku připravit oběd za pár korun a ještě chutný by mohly kuchařky vyprávět.
Jindřichův Hradec– Dlouho diskutovaná problematika kolem kanalizace vRadouňce, místní části Jindřichova Hradce, již zanedlouho přestane být horkým bramborem mezi vedením radnice a místními obyvateli.
Kladno/FOTOGALERIE/ - Svou nápaditost a smysl pro detail, ale také znalost a pečlivost představovali včera studenti Střední hotelové školy Kladno, kteří soutěžili v rámci projektového dne o nejhezčí štědrovečerní tabuli a nejchutnější bramborový salát.
Prachatice – Další nová rubrika Prachatického deníku našim čtenářům pomůže třeba s nedělním obědem.
Štědrý večer patří k nejkrásnějším v roce. V slavnostně vyzdobených bytech se rozzáří vánoční stromky, rodiny zasednou ke společné večeři, děti se těší na dárky. Tomu všemu předchází spousta příprav, vaření, smažení a pečení. A ještě před tím rozhodování, co rodině naservírovat – zůstaneme u tradiční smažené ryby s bramborovým salátem nebo letos vyzkoušíme něco nového? Složit slavnostní menu tak, aby chutě ladily a všichni byli spokojení, není snadné. Pro inspiraci vám přinášíme několik možností. Všechny recepty mají ale jedno společné: základem jsou kvalitní výchozí suroviny.
Ústí nad Labem /HLASUJTE, FOTOGALERIE/ – Vítězem třetího čtenářského kola o nejlepší recept se stala Naďa Chodovská s receptem Kuřecí stehýnka po myslivecku.
Huslenky – Osm měsíců jezdili motoristé přes Uherský potok v Huslenkách po provizorním ocelovém mostě. Od poloviny listopadu už mohou využívat zbrusu nový most, který zde vybudovalo sdružení firem Most Huslenky.
Pelhřimov – Pelhřimovské škrobárny zažívají mírný úpadek prodeje, a to kvůli asijské konkurenci, která si začala vyrábět vlastní škrob.
M. Třebová - Zastupitelé města 7. prosince rozhodli o zakonzervování objektu bývalé nemocnice.
Strání – Na vychytralost nepoctivců doplatila vsobotu 5. prosince bezmála devadesátiletá žena ze Strání
Teplice – V Mateřské škole Kaštánek Na Stínadlech nás přivítala pekelná brána s nápisem, že dospělým je vstup zakázán. Po čtyřech jsme tedy prolezli branou a už z dálky slyšeli pěknou písničku.
Pelhřimov – Pelhřimovské škrobárny zažívají mírný úpadek prodeje, a to kvůli asijské konkurenci, která si začala vyrábět vlastní škrob.
Polévka je grunt, kdo ji nejí, bude špunt! Jen málokdo neslyšel v dětství od babiček či maminek toto rčení. Ti, kdož ho respektovali, vyrostli, ale neztloustli. A svůj organismus pravidelně zásobovali vitaminy, minerály i vlákninou.
Pelhřimov – Pelhřimovské škrobárny zažívají mírný úpadek prodeje, a to kvůli asijské konkurenci, která si začala vyrábět vlastní škrob.
Rumburk – Jednalo se o první akci z ročního turistického seriálu Táta, máma a já, který má do přírody přilákat celé rodiny.
Znojmo – Už v sobotu budou v ulicích měst a obcí rachotit řetězy čertů a zářit roucha svatého Mikuláše a andělů. Program v ulicích chystá i Znojmo.
Prostějov /FOTOGALERIE/ - Tržnice v Prostějově je i na začátku prosince zaplavena ovocem a zeleninou.
Ústí nad Labem /FOTO,HLASOVÁNÍ UKONČÍME V 11.00/ – Vítězem třetího čtenářského kola o nejlepší recept se stala Marie Šímová s receptem „Kuře s hlívou ústřičnou“.
Vyškov /UKÁZKA JÍDELNÍČKU/ – Úroveň stravování se ve vyškovských školních jídelnách zlepšuje. Nabídka je podle dietologů pestřejší, někde si děti mohou i vybírat
Svitavy – Na středeční protestní stávku pojede do metropole také několik desítek farmářů z regionu.
Strakonice - Svět dospělých očima dětí.
Štěchovice – Václav Chvosta (62) ze Štěchovic se košíkářství věnuje už čtyřicet let. Dávám si na nich záležet, košík je moje vizitka, říká.
Prachatice - Staré příběhy z Prachaticka přitáhnou oko snad každého čtenáře, dnes nabízíme v rubrice Vypráví se, že pověst z Kobylí hory u Prachatic.
Letovice /DISKUZE/ - Zaměstnanci Hotelu Koupaliště v Letovicích nedostali výplatu za září ani za říjen. Šéf hotelu tvrdí, že o žádných pohledávkách neví.
Ústí nad Labem /FOTO, HLASOVÁNÍ DO 12.00/ – Vítězem druhého čtenářského kola o nejlepší recept se stala Eva Drobná s receptem „Kuřecí játra se šťávičkou“. Restaurace Zlatopramen Sport – Pub společně s Ústeckým deníkem si pro vítězku připravily jako odměnu šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci.
Rybí polévka, bramborový salát a obalovaný kapr – to je tradiční představa svátečního štědrovečerního menu. Slavnostní stůl si žádá slavnostní pokrm. Možností je ale více.
Pecka – L i s t o p a d . Za okny padá žloutnoucí listí, návěje se kupí na zahradě.
Moravskoslezský kraj - Proslulé burzy v polských obcích zažívaly boom už před rokem 1989, houfně se na ně jezdilo i později. Pak zájem o ně poklesl, v poslední době je tu ale opět plno.
Chałupki, Ostrava /FOTOGALERIE/ - Proslulé burzy v polských obcích u hranice s Českem zažívaly boom už před rokem 1989, houfně se na ně jezdilo i později. Po krátkém období, kdy zájem o ně poklesl, je v poslední době opět zaplavují tisíce návštěvníků nejen z pohraničí, ale třeba i z jižní Moravy. Lidé od nás stále častěji zjišťují, že v Polsku levněji nakoupí nejen na trzích, ale i v běžných obchodech, a to skoro vše, od potravin přes nábytek až po nářadí pro kutily.
Ústí nad Labem /HLASUJTE DO 11.00/ – Vítězem prvního čtenářského kola o nejlepší recept se stala Jaroslava Faiglová s receptem „zapečené řízky se sýrem“.
Ústí nad Labem - Dnes se bude vrestauraci Sport – Pub vařit vítězný čtenářský recept, který tento týden vyhrála Jaroslava Faiglová a její Zapečené řízky se sýrem. Ty se budou podávat v rámci odpoledního menu, tak neváhejte a přijďte ochutnat.
Valašské Klobouky – Tisíc dvě stě litrů valašské kyselice bude k mání na tradičním valašskoklobouckém jarmeku, který se letos uskuteční 4. – 6. prosince. Proto se už začalo připravovat víc jak čtyři sta kilogramů bílého zelí, které bude na polévku použito.
Koštice /FOTOGALERIE/ - Kuchařky dokázaly vyrobit pizzu, placky i závin.
Česká Třebová – /FOTOGALERIE/ Jabkancová pouť v České Třebové se koná již v sobotu. Pod rotundou zavoní placky z bramborového těsta plněné tvarohem.
Prachatice – Další nová rubrika Prachatického deníku našim čtenářům pomůže třeba s nedělním obědem.
Karvinsko – Za tři neděle zapálíme na adventním věnci první svíci a za sedm týdnů tu jsou Vánoce. Města začínají vánočně zdobit ulice. Do obchodů a hypermarketů již vánoční koledy a sortiment s vánoční tematikou vtrhl někdy v říjnu.
Pardubice - Kde se nakupuje nejlevněji
Český Krumlov - Vůli změnit stav nevábného a nemoderního autobusového nádraží v Českém Krumlově deklarovalo před volbami vedení města prakticky napříč celým politickým spektrem. Jaký je stav nyní, rok před dalšími volbami?