Kreativ

ŠTÍTEK: brambor

Ilustrační foto

HOKEJ: Patří jim 'brambory'

Hlinsko – Hokejoví junioři HC Hlinsko ukončili v sobotu své letošní účinkování v krajské lize. Po základní části skončili druzí, v play off nestačili na Choceň, a tak jim patří nepopulární „bramborová“ čtvrtá příčka.

Ilustrační foto

Senioři budou škrábat brambory na čas

Tlumačov - Skládání puzzle, třídění fazolí či štafetové škrábání brambor. Že netušíte, komu jsou tyto disciplíny určeny? Patří k soutěžím, které se objeví na květnových hrách seniorů v Hulíně.

V Žarošicích kuchařky vyráběly tradiční bramborové placky.

Laty z kamen? Chutnaly malým i velkým

Žarošice /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Vůně, po které se návštěvníkům opravu sbíhaly sliny, se o sobotním odpoledni nesla kuchyní Komunitního centra Muzea obce Žarošice.

 Kuchařský tým restaurace Sport Pub na zimním stadionu připravuje pro návštěvníky restaurace každý čtvrtek polední meny podle čtenářů Ústeckého deníku.

HLASUJTE: Vařili jsme Rumcajsův guláš

Ústí nad Labem – Vítězstvím v soutěži o nejlepší recept se může pochlubit Jana Tučková s receptem na Rumcajsův guláš. Celkem pro něj hlasovalo na webu Ústeckého deníku devatenáct čtenářů.

Ilustrační foto.

Obec jásá: dostala zpátky půl milionu korun

Kuřimská Nová Ves – Půl milionu korun vrátilo ministerstvo financí obyvatelům Kuřimské Nové Vsi na Brněnsku. O peníze obec přišla kvůli chybě Českého statistického úřadu. Jeho úředníci dva roky po sobě špatně vyčíslili počet obyvatel obce, a ta proto dostala méně peněz.

Vařili jsme čtenářský recept

Vařili jsme vítězný recept: Po ptáčkovi se jen zaprášilo

Ústí nad Labem – Španělský ptáček po Ústecku vyhrál čtenářský recept Ústeckého deníku. Recept do redakce zaslala Dita Sedláková. Menu Ústeckého deníku připravoval kuchařský tým restaurace SportPub v čele s šéfkuchařem Martinem Ječmenem.

Kluci v akci Filip Sajler a Ondřej Slanina u Václav Chaloupka

Kluci v akci vařili Chaloupkovy kančí řízky

Plzeň - Kančí maso se šípkovou omáčkou, řízky z divočáka a kančí ragú s brambory zapečenými na pivě vyvařovali ve středu u Chaloupků v hájovně poblíž zámku Kozel kuchaři Filip Sajler a Ondřej Slanina, v televizi známí jako Kluci v akci.

Kuchařské kurzy se pro zájemce rozhodl pořádat šéfkuchař ostravského hotelu Park Inn Miguel Angel Moraga Delgado. Je přesvědčen o tom, že kvalitní jídlo dělá život člověka krásnější.

Šéfkuchař Park Innu učí hosty vařit

Ostrava /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Jak připravit steaky, aby byly nejen chutné, ale i šťavnaté a měkké? Jak na zeleninové přílohy či moučníky? Zájemcům poradí šéfkuchař hotelu Park Inn v Ostravě.

Ilustrační snímek

Polední menu? Téměř v každé hospodě

Vyškovsko - Velká část pracujích na Vyškovsku se stravuje během všedních dní v restauracích. Ty lákají na polední „meníčka“. Oproti době před pár lety se situace dost změnila. Konkurence je tvrdá. Na jídelních lístcích bývá několik jídel, ceny jsou nízké a stravenky přijímají prakticky všude.

Ilustrační foto

Bezva inspirace na zdravé brambory

Lidé, obývající jihoamerické Andy dávno před naším letopočtem, znali přes dvě stě druhů brambor. V 16. století tuto plodinu přivezli mořeplavci do Španělska. S přáním, aby se uzdravil, poslal pak král Filip II. brambory nemocnému papeži.

Přívratské hry ve znamení hesla „Buduj vlast, posílíš mír!“

Také sousední vesnice mají své hry

Přívrat – /FOTOGALERIE/ Už pátý ročník klání, v němž soutěží družstva sousedících vsí, byl ve znamení hesla „Buduj vlast, posílíš mír!“

Ilustrační foto

Starší dorost nadělil desítku

Mariánské Lázně – V 18. kole Ligy staršího dorostu přivítali hráči HC Baník Sokolov na zimním stadionu v Mariánských Lázních celek Stadionu Teplice. Po dobrém vstupu do utkání rozhodli o své vysoké výhře až v závěrečné třetině.

Ilustrační foto

Připravte si zdravé saláty, máme pro vás chutné recepty!

Ten, kdo chce být zdravý jako řípa, by měl sníst půl kilogramu ovoce a zeleniny denně. V chladných dnech si zeleninu můžete tepelně upravit, z jídelníčku byste ale neměli škrtnout ani tu čerstvou. A nemusí ji přitom reprezentovat jen rajčata a okurky.

Ilustrační foto

Kuchyňské spotřebiče podpoří vaši kreativitu

Určitě potřebujete ušetřit čas i spotřebu elektrické energie a přitom si na jídle, které připravujete doma, pochutnat. Pomoci vám mohou domácí pekárny a parní anebo elektrické tlakové hrnce.

Ilustrační foto

Bílé pečivo dávejte spíše dětem, cereálie hlídejte

Bez dostatečného příjmu sacharidů by dětský organismus neměl dostatek energie nejen na fyzické aktivity, ale ani na správný růst a vývoj. Dobrým zdrojem sacharidů je například pečivo a cereálie, které jsou bohaté na vitaminy, minerální látky a vlákninu.

Ilustrační foto.

Nejvíce v posledních týdnech podražily brambory

Zlínský kraj – Brambory byly v uplynulých dvou týdnech nejvíce zdražovanou potravinou ve Zlínském kraji. Vyplynulo to z pravidelně zveřejňovaného průzkumu Českého statistického ú­řadu.

Starostka Ludvíkova Dana Selingerová ukazuje v muzeu na zakládací listinu obce z roku 1792.

Ludvíkovská kronika je plná zajímavostí

Ludvíkov- Ludvíkovská kronika je plná zajímavostí a kuriozit. Třeba v roce 1718 platil v obci a okolí zákaz kouření ve veřejných prostorách. Kdo neuposlechl, tomu sebrali fajfku.

Palec dolů - ilustrační obrázek

Z cesty k nádraží horký brambor

Ústí n. O. – Vlakové nádraží je nelichotivou „ozdobou“ města už delší dobu. Letošní zimu je pro cestující ovšem za trest už jen na nádraží jít. Důvod?