
Pekaři zatím nezdražovali, koncem roku prý ale ceny zvednou
OSTRAVA -Zvyšující se ceny mouky, rostoucí náklady na energie a další vstupy jsou podle pekařů důvodem, proč by mělo dojít ke zdražení chleba a dalšího pečiva.
OSTRAVA -Zvyšující se ceny mouky, rostoucí náklady na energie a další vstupy jsou podle pekařů důvodem, proč by mělo dojít ke zdražení chleba a dalšího pečiva.
DOMAŽLICKO - Rohlík za dvě padesát a chléb za 25 korun. Zvládneme to?
OSTRAVA -Zvyšující se ceny mouky, rostoucí náklady na energie a další vstupy jsou podle pekařů důvodem, proč by mělo dojít ke zdražení chleba a dalšího pečiva.
PLZEŇ - Plzeňští pekaři zatím chléb nezdražili, jako se to děje v jiných částech republiky. Začínají ale o tom vážně uvažovat. Většinou vyčkávají, až bude jasné, o kolik zdraží obilí.
KROMĚŘÍŽSKO - Ceny chleba, rohlíků i dalšího pečiva půjdou v blízké době nahoru. Experti odhadují, že až o pětadvacet procent. Zdražení způsobí částečně vyšší prodejní hodnota pšenice na trhu, ale také zvednutí poplatků za vodu, elektřinu a plyn. Soukromí pekaři v regionu ale zatím nevědí, o kolik bude pečivo ve finále dražší. Prý se budou orientovat podle supermarketů.
RÁJEČKO - Až tisíc chlebů denně rozvezou zaměstnanci pekárny U Blažků v Ráječku do obchodů v Blansku a nejbližšího okolí.
NÁCHOD - Vavřinecká pouť, která po tři dny bavila obyvatele města, vyvrcholila včera bohatým programem. Ráno byl v kostele sv. Vavřince při mši svaté posvěcen vavřinecký chleba.
HAVÍŘOV - Letáky ve schránce přinášejí většinou jen zklamání a problémy
PRAHA - Chléb za 25 korun, rohlík za dvě padesát. To je představa pekařů o vývoji cen pečiva do konce tohoto roku.
SEBRANICE - Táborníci z Vranic si vyzkoušeli, jak se v minulosti pekl chleba. „Vytkoukali zrna z obilných klasů a vyráběli mouku. Nakonec jsme společně zadělali těsto a upekli chleba v replice keltské pece,“ uvedla Lenka Kmošková ze Sklepení Morie.
ŠETŘÍME VAŠI KAPSU - Je lepší chléb z domácí pekárny než ten kupovaný? A který je levnější?
PRAHA - V nádherných dekoracích představujících starou kodaňskou ulici s pekařstvím, podloubími a dalšími zákoutími, které vyrostly v jednom ze studií na Kavčích horách, teď natáčí režisér Jiří Strach pohádku na motivy Hanse Christiana Andersena O dívce, která šlápla na chléb.
PRAHA - Příběh O dívce, která šlápla na chléb zavede diváky do kodaňských ulic.
BRNO - Bujarý festival oslavující keltský svátek sklizně a chleba přilákal kdominantě Brněnské přehrady stovky lidí a desítky řemeslníků.
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Doslova hlava na hlavě byla uplynulou sobotu dne 14.července ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm. Přispělo k tomu nejen krásné letní počasí, ale hlavně vůně chleba a pečiva i všelijakých pekařských specialit a dobrot při tradiční Pekařské sobotě.
CHLEBY - Hodně netradiční místo si pro svoji svatbu vybrali Kamil Hynek z Rybniště a Markéra Mičková z Ostravy. Ti si totiž v sobotu řekli ano na celý život v chlebské zoo.
HRADEC KRÁLOVÉ - Dnes se přesuneme na našich prázdninových cestách z Francie do Švýcarska. Provedou vás jím studentky 3. ročníku oboru Management turismu a služeb Veronika Kudrová a Lucie Imlaufová. Jaká je typická švýcarská kuchyně?
HRADEC KRÁLOVÉ - Dnes se přesuneme na našich prázdninových cestách z Francie do Švýcarska. Provedou vás jím studentky 3. ročníku oboru Management turismu a služeb Veronika Kudrová a Lucie Imlaufová. Jaká je typická švýcarská kuchyně?
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes se přesuneme na našich prázdninových cestách z Francie do Švýcarska. Provedou vás jím studentky 3. ročníku oboru Management turismu a služeb Veronika Kudrová a Lucie Imlaufová. Jaká je typická švýcarská kuchyně?
HRADEC KRÁLOVÉ - Dnes se přesuneme na našich prázdninových cestách z Francie do Švýcarska. Provedou vás jím studentky 3. ročníku oboru Management turismu a služeb Veronika Kudrová a Lucie Imlaufová. Jaká je typická švýcarská kuchyně?
HRADEC KRÁLOVÉ - Dnes se přesuneme na našich prázdninových cestách z Francie do Švýcarska. Provedou vás jím studentky 3. ročníku oboru Management turismu a služeb Veronika Kudrová a Lucie Imlaufová. Jaká je typická švýcarská kuchyně?
Průzkum jsme provedli o víkendu
MILOVICE - Zatčení náboženskou policií, veřejné popravy, nebo systém přecházení ulice. O tom všem jsme si povídali s cestovatelem Martinem Lejsalem z Milovic, který nedávno projel Irán.
ČESKÝ KRUMLOV - Na poslednímzasedání zastupitelstva města byla přítomna také ministryně školství Dana Kuchtová.
LENORA - Poslední sobota v měsíci patřila v obci opět tradičnímu pečení chleba a dalších dobrot.
DOBRÁ - V Doubravě sázejí na tradiční chléb bez droždí, jinde na vlastní obchody a ochotný personál
Průzkum jsme provedli ve středu odpoledne
BRNO - Brněnský Cejl patří od konce devatenáctého století k pekařským chloubám Brna. Od roku 1917 zdejší dům s popisným číslem osmdesát pět totiž okupují pekaři.
STRAKONICKO - Situace na trhu práce je více než klidná. Přesto přetrvávají některé problémy
ZLÍNSKÝ KRAJ - O nejrůznější známky kvality nebo původu mají výrobci potravin ve Zlínském kraji zájem. V jejich získávání jsou úspěšné zejména místní mlékárenské firmy, které bodují i v získávání značky Klasa. Poněkud ve stínu této prestižní národní známky pak stojí ocenění regionální – Perla Zlínska nebo Tradice Bílých Karpat.
KNĚŽICE - Ve středisku pro vzdělávání a výchovu v přírodě Chaloupky u Kněžice vyrostla nová venkovní pec. Pec stavěl Petr Pospíšil z Poličky a budoval ji tradiční technologií ze směsi hlíny a slámy.
JESENÍK - Nejlepší vánočku, kmínový chléb, kozí sýr a kokosový likér z celého Olomouckého kraje vyrábějí podnikatelé na Jesenicku.
ČESKÉ BUDĚJOVICE - „Knihy, láska a chleba by měly být zadarmo,“ řekl mimo jiné populární spisovatel Arnošt Lustig při své úterní besedě v prodejně Knižního klubu (ul. U Černé věže 15).
OLOMOUCKO - Sáhnout hlouběji do svých peněženek teď při nákupu chleba a pečiva musí lidé z Olomoucka. Společnost Penam, která dodává do většiny prodejen v regionu, totiž kvůli dražší pšenici a žitu zvýšila ceny většiny chlebů a pečiva.
NYMBURSKO - Předposledním kolem pokračovali tento víkend okresní soutěže. Nejvíce branek padlo v Lipníku, kde místní borci nastříleli Chlebům třináct gólů.
CHLEBY - Jaké to je ředitelovat nejmenší zoo v Česku? René Franěk tvrdí, že dřina.
Průzkum jsme provedli v neděli odpoledne
Průzkum byl proveden ve čtvrtek odpoledne
Průzkum byl proveden ve středu odpoledne
LOUNY - Cenové srovnání, které jsme učinili v marketech v Lounech.
NOVÁ PAKA - Historický úspěch se podařil na Dnech chleba v Pardubicích Střední škole gastronomie a služeb z Nové Paky.
VÝCHODNÍ ČECHY - Soutěžit se dá v ledasčem. Na pardubickém výstavišti se utkali pekaři. Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice pro ně připravil již třináctý ročník akce Dny chleba.
VÝCHODNÍ ČECHY - Soutěžit se dá v ledasčem. Na pardubickém výstavišti se utkali pekaři. Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice pro ně připravil již třináctý ročník akce Dny chleba.
VÝCHODNÍ ČECHY - Soutěžit se dá v ledasčem. Na pardubickém výstavišti se utkali pekaři. Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice pro ně připravil již třináctý ročník akce Dny chleba.
VÝCHODNÍ ČECHY - Soutěžit se dá v ledasčem. Na pardubickém výstavišti se utkali pekaři. Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice pro ně připravil již třináctý ročník akce Dny chleba.
PARDUBICE - Dvě pekařské firmy a zástupkyně střední gastronomické školy sive čtvrtek 24. května z Pardubic odvezly ceny za nejlepší pekařské výrobky.
VÝCHODNÍ ČECHY - Soutěžit se dá v ledasčem. Na pardubickém výstavišti se utkali pekaři. Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice pro ně připravil již třináctý ročník akce Dny chleba.
VÝCHODNÍ ČECHY - Soutěžit se dá v ledasčem. Na pardubickém výstavišti se utkali pekaři.
PARDUBICE -V pardubickém výstavním centru Ideon byly ve středu 23. května zahájeny tradiční Dny chleba 2007, které ob rok pořádá v Pardubicích Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice. Zatímco foyer obsadily vzorky chlebů, které se uchází o přízeň poroty na titul Chléb roku, v hlavním sále vystavuje přes padesát výrobců a obchodníků z oblasti pekárenství.
VÝCHODNÍ ČECHY - Grilování? Nejstarší a dodnes populární způsob tepelné úpravy potravy.