Kreativ

ŠTÍTEK: chléb

Na Chaloupkách zatopí a upečou chleba v nové peci

KNĚŽICE - Ve středisku pro vzdělávání a výchovu v přírodě Chaloupky u Kněžice vyrostla nová venkovní pec. Pec stavěl Petr Pospíšil z Poličky a budoval ji tradiční technologií ze směsi hlíny a slámy.

Chléb podražil, může za to drahé obilí

OLOMOUCKO - Sáhnout hlouběji do svých peněženek teď při nákupu chleba a pečiva musí lidé z Olomoucka. Společnost Penam, která dodává do většiny prodejen v regionu, totiž kvůli dražší pšenici a žitu zvýšila ceny většiny chlebů a pečiva.

V Lipníku se nadělovalo

NYMBURSKO - Předposledním kolem pokračovali tento víkend okresní soutěže. Nejvíce branek padlo v Lipníku, kde místní borci nastříleli Chlebům třináct gólů.

Nejlepší konzumní a řemeslný chléb roku

VÝCHODNÍ ČECHY - Soutěžit se dá v ledasčem. Na pardubickém výstavišti se utkali pekaři. Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice pro ně připravil již třináctý ročník akce Dny chleba.

Nejlepší konzumní a řemeslný chléb roku

VÝCHODNÍ ČECHY - Soutěžit se dá v ledasčem. Na pardubickém výstavišti se utkali pekaři. Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice pro ně připravil již třináctý ročník akce Dny chleba.

Nejlepší konzumní a řemeslný chléb roku

VÝCHODNÍ ČECHY - Soutěžit se dá v ledasčem. Na pardubickém výstavišti se utkali pekaři. Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice pro ně připravil již třináctý ročník akce Dny chleba.

Nejlepší konzumní a řemeslný chléb roku

VÝCHODNÍ ČECHY - Soutěžit se dá v ledasčem. Na pardubickém výstavišti se utkali pekaři. Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice pro ně připravil již třináctý ročník akce Dny chleba.

Nejlepší konzumní a řemeslný chléb roku

VÝCHODNÍ ČECHY - Soutěžit se dá v ledasčem. Na pardubickém výstavišti se utkali pekaři. Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice pro ně připravil již třináctý ročník akce Dny chleba.

Češi stále dávají přednost tradici: kmínovému chlebu

PARDUBICE -V pardubickém výstavním centru Ideon byly ve středu 23. května zahájeny tradiční Dny chleba 2007, které ob rok pořádá v Pardubicích Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů v České republice. Zatímco foyer obsadily vzorky chlebů, které se uchází o přízeň poroty na titul Chléb roku, v hlavním sále vystavuje přes padesát výrobců a obchodníků z oblasti pekárenství.

Delikatesy zpod širého nebe lákají

VÝCHODNÍ ČECHY - Na počátku byl oheň. S ním přišla na svět i první tepelná úprava potravin, kterou lidstvo objevilo – grilování na otevřeném ohni. Není tedy žádný div, že v nás grilování ještě i dnes probouzí prapůvodní instinkty. Vůně aromatických látek, které vznikají při přípravě na dřevěném uhlí, nám naženou sliny do úst. Dokonce i obyčejný buřtík připravený na roštu chutná daleko lépe než na pánvi.

Zruší šest let staré prokletí?

Vraný, Velvary - Šest kol před koncem I. A třídy, skupiny A, nekončí boj o záchranu. Další kousek pomyslného chleba se může lámat o víkendu, kdy se dva z ohrožených týmů našeho okresu utkají ve vzájemném střetnutí. Derby Vraný – Velvary startuje ve Slaném v neděli v 17 hodin a oba celky mají jedinou výhodu – už budou znát ostatní výsledky.

Domácí chléb? Je to hračka

Čerstvě upečený chléb dnes známe hlavně z obchodů, přitom je to právě jeho vůně, která vytváří tu správnou atmosféru domova. Nepřekvapí, že se domácí příprava pečiva stává v celé Evropě znovu velmi populární.

Řízl, když si krájel chléb

BRNO - Kvůli pokusu o vraždu svého bratra stanul Jiří Ondis před brněnským krajským soudem. Podle žaloby ho řízl kuchyňským nožem.

Chemie číhá v chlebu i vodách

PRAHA- Ani lidé, kteří se snaží jíst zdravě, se umělým přísadám v potravinách nevyhnou. Objevují se totiž i v jídlech, kde by je nikdo nečekal a jež jsou symbolem racionální výživy.

Ve Francově Lhotě děti znovu zasely obilí

FRANCOVA LHOTA- Další ročník ojedinělé akce s názvem Chléb náš vezdejší byl zahájen ve Francově Lhotě. Žáci druhé třídy tamní základní školy se sešli na poli rodičů kardinála Trochty a zaseli obilí, z kterého na podzim upečou chleba.

Pekaři: Chleba bude dražší

OLOMOUCKO -O zdražení chleba a tmavého pečiva nyní uvažují velké pekárny v regionu. Hlavním důvodem je růst cen žita, dražší energie a pohonné hmoty. Malé pekařské firmy z Olomoucka s úpravou cen počkají až na to, o kolik zdraží jejich konkurenti.

Pekaři: Chleba bude dražší

OLOMOUCKO -O zdražení chleba a tmavého pečiva nyní uvažují velké pekárny v regionu. Hlavním důvodem je růst cen žita, dražší energie a pohonné hmoty. Malé pekařské firmy z Olomoucka s úpravou cen počkají až na to, o kolik zdraží jejich konkurenti.

Sázava dostala své, vodáci smí na řeku

HAVLÍČKŮV BROD - Voňavé škvarky, alkoholová směsice, čerstvý kousek chleba, samými dobrými věcmi si parta vodáků uctila řeku Sázavu. Sezonu příznivci vodního živlu otevírají tradičně: odemykáním, písničkami a douškem něčeho dobrého.

Stroje dobrý chléb nezaručí

ROKYCANY – Jistě devět malých pekařství se dalo najít v devadesátých letech minulého století v telefonním seznamu na Rokycansku. V konkurenci velkopekáren se nakonec prosadila dvě. Jedním z nich je Pekařství Ladislav Frídel v Rokycanech.

Nákupní košík ze 5. dubna 2007

ÚSTÍ NAD LABEM - Cenové srovnání, které jsme učinili ve čtvrtek 5. dubna 2007 v odpoledních hodinách v ústeckých obchodech.

Židům začal svátek nekvašených chlebů Pesach

PRAHA - Se soumrakem dnes večer začal židovské komunitě na celém světě osmidenní svátek nekvašených chlebů Pesach. Letos se kryjí s termínem křesťanských Velikonoc, s nimiž úzce souvisejí.