Kreativ

ŠTÍTEK: citron

Ilustrační foto

Za hudbou do Jámy pod lípu

Mičovice / Jáma - Víkend plný hudby začne už v pátek, kdy odstartuje letošní, celkem již desátý, Hudební festival Pod lípou v Jámě.

Restovaný filet ze pstruha s rajčatovým krupetem.

Vybrané recepty exkluzivně z festivalu Ryba z Čech

Festival Ryba z Čech je dalším festivalem z dílny společnosti Alakarte.cz. Právě přes její webový portál lze zjistit, ve které restauraci se festivalové menu podává a lze si ho přes portál také objednat.

Radim Pařízek při zkušebním vysílání nové televizní stanice Pohoda.

Můj sen, televizní stanice Pohoda, se začíná realizovat, říká Radim Pařízek

Ostrava /ROZHOVOR/ - Chceme být jiní než ostatní televize, říká v rozhovoru pro Deník Radim Pařízek, který před několika dny pustil do života novou televizi Pohoda… Sen se začíná realizovat. Tak hodnotí Radim Pařízek, známý ostravský rocker z kapely Citron a majitel Radia Čas, spuštění nové televizní stanice Pohoda, které se odehrálo minulé pondělí. Ta sice ještě neběží na plné obrátky, její zahajovací vysílání si ale mohou naladit přes Multiplex 4 bezmála tři čtvrtiny obyvatel této republiky. „Plný formát by měl začít najíždět na podzim," přibližuje v rozhovoru Radim Pařízek.

Majáles v Městských sadech. Ilustrační foto.

Opavské kulturní léto bude skutečně bohaté

Opava – I letošní prázdniny vám v Opavě zpříjemní festival Opavské kulturní léto přinášející filmové středy v Městských sadech i hudební čtvrtky na Dolním náměstí. „Tuto již osvědčenou programovou náplň doplní oldies diskotéka 27. července v Městských sadech," slibuje majitel agentury A. Production Martin Žižlavský.

Radim Pařízek při zkušebním vysílání nové televizní stanice Pohoda.

OBRAZEM: Zkušební vysílání TV Pohoda

Ostrava /FOTOGALERIE/ - Pohoda. To je název nové stanice, která v pondělí vpodvečer zahájila vysílání přes multiplex 4, jenž nyní pokrývá digitálním signálem bezmála tři čtvrtiny obyvatelstva České republiky a dál se rozšiřuje.

Devátý ročník Revival festivalu v Mořících

Rockeři míří na echtovní Motorbikefest revival do Mořic

Mořice – Revival Jiřího Schelingera, Ozzyho Osbourna a skupin Slayer, Metallica, AC/DC, Guns n´Roses, Scorpions, Bon Jovi, Citron, Ine kafe, Led Zeppelin a Team. To je nabídka letošního dvoudenního festivalu v Mořicích. Milovníci tvrdé muziky z celé Moravy se na Motorbikefest revival festival sjedou už v pátek odpoledne. Přehlídka s dvanáctiletou tradicí skončí až následující den večer. Hned vedle sokolského areálu, na koupališti, je motokemp, kde se dá rozbít stan a zdarma přespat.

FC Hlučín

MSFL: Hlučín - Slovácko B 2:3

Hlučín – Juniorka Slovácka ve středeční předehrávce dobyla Hlučín. Základ ke svému vítězství položil tým z Uherského Hradiště v prvním poločase, ve kterém si vytvořil tříbrankový náskok. Svěřenci trenéra Pavla Hajného se ve druhém poločase zvedli, svého soupeře mačkali jak citron, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Přitom šancí měli dost, v samotném závěru dokonce mladý Skwarczek trefil břevno Hečovy brány.

Ilustrační foto.

Crash Drums pokřtí album v Odrách

Odry - Oderská bubenická skupina Crash Drums se chystá na velký svátek. Už tuto středu pokřtí v přísálí oderského Dělnického domu své debutové album Popojedem. Chybět nebude spousta muziky a mimořádní hosté.

Nightwish

Hlavní hvězdou letošních Masters of Rock jsou Nightwish

Vizovice /VIDEO/ – Připravte své hlasivky na křik a zpěv, připravte se na metalový sen. Jubilejní 10. ročník největšího mezinárodního rockového open air festivalu v ČR zná svého headlinera:  je jím celosvětově nejúspěšnější metalová kapela posledních deseti let – Nightwish. Sdělila to za pořádající agenturu Pragokoncert Martina Benešová.

Nightwish

Hlavní hvězdou Masters of Rock je Nightwish

Vizovice – Připravte své hlasivky na křik a zpěv, připravte se na metalový sen. Jubilejní 10. ročník největšího mezinárodního rockového open-air festivalu v ČR zná svého headlinera:  je jím Celosvětově nejúspěšnější metalová kapela posledních 10 let – Nightwish. Sdělila to za pořádající agenturu Pragokoncert Martina Benešová.

Legendární "Citróni"

Hvězdou prvního Žralok festu nebude Arakain, ale Citron

Plumlov – Citron, legenda československého heavy metalu, bude tahákem festivalu Žralok fest, který má v sobotu premiéru v autokempu u Podhradského rybníka v Plumlově. Od dvou hodin odpoledne zhruba do půlnoci se tu prostřídá šest kapel, jejichž styl tíhne k tvrdé muzice. 

Německá heavymetalová skupina Accept

Ve Zlíně to vřelo, heavy metal ovládl bývalou Novestu

Zlín /REPORTÁŽ, VIDEO/ – Plná parkoviště a tisíce metalistů z nejrůznějších koutů republiky. Fanoušci tvrdé muziky zažili v sobotu večer velký svátek a poznat to mohl každý, kdo se v tento den jen na okamžik přiblížil ke zlínské sportovní hale Euronics. Německá metalová kapela Accept přijela do Zlína s novým albem nazvaným Stalingrad.

Ilustrační foto

Ve Zlíně to vřelo. Heavy metal ovládl bývalou Novestu

Zlín – Plná parkoviště a tisíce metalistů z nejrůznějších koutů republiky. Fanoušci tvrdé muziky zažili v sobotu večer velký svátek a poznat to mohl každý, kdo se v tento den jen na okamžik přiblížil ke zlínské sportovní hale Euronics.

Accept

Německá legenda Accept jede do Zlína

Zlín - Německá heavy metalová legenda Accept se představí v rámci světového turné k nové desce na jediném koncertě pro ČR právě ve Zlíně.

Rocková kapela Stram z Huslenek slaví 20. výročí. Připravuje koncert na 21. dubna 2012 do vsetínského Domu kultury

Stram oslaví dvacetiny koncertem a novým albem

Vsetín, Huslenky – Valašská rocková skupina Stram si letos připomíná dvacet let svého působení na domácí hudební scéně. Kulaté výročí oslaví nadcházející sobotu večer koncertem za účasti řady hudebních hostů ve velkém sále Domu kultury ve Vsetíně.

Ivana Tomanová, organizátorka minifestivalu

Ivana Tomanová: Kapela Citron k Novému Jičínu patří

Nový Jičín - Už za pár dnů začne na čtyřech místech Nového Jičína předprodej na festival Legendy 3, který se uskuteční 9. června v areálu Skalky v Novém Jičíně. O minifestivalu i o sobě hovoří jeho organizátorka Ivana Tomanová.

Ladislav Křížek s kapelou Kreyson.

Rockový ples č. 1: Křížkovy hity i unplugged Staré školy

Ústí nad Labem - Setkáním aktivních hudebníků i fanoušků muziky. Právě tím bude podle pořadatelů Hanky Štrymplové a Jana Domeckého 1. Rockový ples, který se odehraje v sobotu 24. března od 20.00 v ústeckém klubu Doma. Zve na koncert pop metalové legendy Ladislava Křížka (skupiny Citron, Vitacit, Kreyson), unikátní akustickou show domácí hard rockové legendy Stará škola i zábavu s U. X. B. z Ústí.

Velkolepý úspěch a potlesk vestoje zaznamenal zpěvák Václav Neckář se svou kapelou Bacily v úterý 21. února během koncertu v kině Petra Bezruče ve Frýdku-Místku.

Na festival Votvírák poprvé přijedou Václav Neckář a Bacily

Milovice - Největší český festival zaměřený na ryze domácí, československou muziku, Votvírák letos opět přivítá letiště v Milovicích. Loni ho navštívilo kolem 50 tisíc fanoušků a podobný zájem lze očekávat i letos. Festival, který se bude konat o víkendu od 15. do 17. června, totiž opět nabídne osvědčený model: tři scény, na kterých bude uspokojen posluchač mainstreamového popu, tvrdšího rocku i alternativního hip hopu. A k tomu spoustu novinek… Na milovickém festivalu se na jedné scéně tedy objeví popová legenda i talentovaní rockeři Segment.

V Koryčanech se v sobotu 25. února 2012 konal čtvrtý ročník koštu pálenek. Vzorků se tam sešlo necelých šest stovek.

Koštovali i pálenku z kiwi či citronu

Koryčany – /FOTOGALERIE/ Koštovací sklenice a láhve plné vzorků všude, kam se podíváš. Přesně tak to vypadalo v sobotu odpoledne v koryčanském kulturním domě, ze kterého se doslova linula ostrá vůně pálenek. Konal se tam totiž v pořadí už čtvrtý ročník jejich koštu. A o jeho úspěchu nebylo pochyb.

V Koryčanech se v sobotu 25. února 2012 konal čtvrtý ročník koštu pálenek. Vzorků se tam sešlo necelých šest stovek.

V Koryčanech koštovali pálenku i z kiwi či citronu

Koryčany - Koštovací sklenice a láhve plné vzorků všude, kam se podíváš. Přesně tak to vypadalo v sobotu odpoledne v koryčanském kulturním domě, ze kterého se doslova linula ostrá vůně pálenek. Konal se tam totiž v pořadí už čtvrtý ročník jejich koštu. A o jeho úspěchu nebylo pochyb.

Učenka oboru servírka Klára Soukupová servíruje zákazníkovi Myslivecký guláš s knedlíkem.

HLASUJTE: Guláš hravě porazil smažáka

Ústí nad Labem - Místo vína rum. V objednávkách hostů poráží i favorita českých restaurací smažák. Výrazné aroma jalovce dává jídlu neopakovatelnou chuť. Tak jako každý čtvrtek se i tento týden vařilo v restauraci Sport Pub Zlatopramen podle čtenářů Ústeckého deníku.

Ilustrační foto

Chřipku zažene zázvor či panák cibulové šťávy

Bojujete s nachlazením a nechcete do sebe ládovat pouze chemii? Za mého dětství se proti chřipce nejvíce doporučoval bezinkový čaj a krájený citron se zázvorem nebo cibule s medem. A když nepomohly ani tyto pochoutky, přišla na řadu vincentka nebo čaj s mlékem, máslem a medem.

Jaromír Nohavica

Noc plná hvězd naposledy. Rozloučení bude velkolepé

Třinec - Jubilejním dvacátým ročníkem se v Třinci na Borku příští rok uzavře letitá historie jednoho z největších a zároveň nejstarších festivalů u nás - Noci plné hvězd s pivem rocku Radegast. Ve dnech 29. a 30. června pořadatelé zavzpomínají na pestrý vývoj festivalu, na jeho začátky, vzestupy i pády a tomu bude odpovídat i celková dramaturgie, která přinese program nejen pro pravověrné rockery, ale i pro celou řadu dalších hudebních fanoušků.

Noc plná hvězd. Ilustrační foto.

Noc plná hvězd se bude konat naposledy

Třinec - Jubilejním dvacátým ročníkem se v Třinci na Borku příští rok uzavře letitá historie jednoho z největších a zároveň nejstarších festivalů u nás Noci plné hvězd s pivem rocku Radegast.

Jaromír Nohavica

Noc plná hvězd naposledy s Jarkem Nohavicou

Třinec - Jubilejním dvacátým ročníkem se v Třinci na Borku příští rok uzavře letitá historie jednoho z největších a zároveň nejstarších festivalů u nás Noci plné hvězd s pivem rocku Radegast.

Ilustrační foto.

Slízli smetanu, a pak si kousli do citronu

Kladno – Jednou nahoře, podruhé dole se o víkendu ocitli na domácí palubovce volejbalisté Kladna. V odvetách základní části první ligy dosáhli opačných výsledků než v úvodu soutěže. Druhým Dobřichovicím vrátili porážku, aby jim druhý den totéž učinili borci rezervy extraligové ČZU Praha.

Den pro dětskou knihu ve vyškovské knihovně,

K opravě knih poslouží i kladivo

Vyškov /FOTOGALERIE/ – Že má být v knihovně ticho a klid? Pro tu vyškovskou to tedy rozhodně neplatí, aspoň ne teď v sobotu, kdy celá Česká republika slaví Den pro dětskou knihu. Knihovna Karla Dvořáčka se jako každý rok zapojila do oslav a pro dětské i dospělé návštěvníky nachystala pestrý program.

Heavy metalové legenda zahrála v neděli 13. listopadu v Hluku.

Hluk v Hluku? Pozvěte si U.D.O.

Hluk /FOTOGALERIE/ – Několik litrů slivovice, regionální pivo a mléko ve skle. To byly zvláštní požadavky Udo Dirkschneidera, který v neděli večer zavítal se svou skupinou do sportovní haly v Hluku.

Ilustrační foto

Chřipku zažene zázvor či panák cibulové šťávy

Bojujete s nachlazením a nechcete do sebe ládovat pouze chemii? Za mého dětství se proti chřipce nejvíce doporučoval bezinkový čaj a krájený citron se zázvorem nebo cibule s medem. A když nepomohly ani tyto pochoutky, přišla na řadu vincentka nebo čaj s mlékem, máslem a medem.

Typický chraplák zpěváka Uda Dirkschneidera si mohou vychutnat návštěvníci hluckého koncertu v neděli 13. listopadu

U.D.O. budou kromě metalu vyučovat i čepování piva

Hluk – Věhlasný Udo Dirkschneider se svou metalovou kapelou U.D.O. se po několika letech vrátí na Slovácko. Zatímco před pěti roky odehrál úspěšná vystoupení ve Zlíně a Březolupech, tentokrát potěší , a to v neděli 13. listopadu od 20. hodin, fanoušky ve sportovní hale v Hluku.

Petr Oravec.

Děti by měly mít z hudby radost

Letohrad /ROZHOVOR/ - V klubu Distance 11 začne v pátek v 19 hodin ORdrums Mejdan pořádaný učitelem hudby Petrem Oravcem. Iniciátorovi „mejdanu” jsme položili několik otázek.

V Hranicích na Staré střelnici otevřeli nové kulturní multifunkční zařízení.

Nevěřili mi, ale za necelý rok otvíráme, řekl Václav Vlasák

Hranice /ROZHOVOR/ – Baskytarista rockové kapely Citron a současný majitel areálu Staré střelnice v Hranicích Václav Vlasák po necelém roce intenzivních prací vybudoval vysněné kulturní zařízení, které v pondělí večer před plným hledištěm slavnostně otevřel. Sám ale připomíná, že bez pomoci by k vytčenému cíli zřejmě vůbec nedošel.