Kreativ

ŠTÍTEK: citron

MČR ve vaření kotlíkových gulášů na přerovském výstavišti. Ilustrační foto

Velký festival guláše, zahraje i Tublatanka a Citron

Olomoucký kraj – Na tři desítky gulášů a ještě větší množství píp s pivem domácích značek, k tomu Tublatanka, Citron i vystoupení místních kapel – to je letošní v pořadí již sedmý Zubrfest. Propukne v sobotu 10. září v 10 hodin na Výstavišti v Přerově, které se tak promění v největší hospodu na Moravě.

Parta mladých bubeníků ze ZUŠ Odry, ktreá vystupuje pod názvem Crash Drums, má za sebou už několik velkých akcí.

Mladí bubeníci chystají první cédéčko

Odry – Bubenická parta Crash Drums, která vznikla v Základní umělecké škole Odry, se dostává stále více do povědomí veřejnosti. V nejbližší době ji čeká vystoupení před Anetou Langreovou a natáčení prvního CD.

MČR ve vaření kotlíkových gulášů na přerovském výstavišti. Ilustrační foto

Kdo uvaří nejlepší guláš? K tomu Citron a pivínka

Přerov – Přerovské výstaviště už za několik dní opět obsadí desítky profesionálních i amatérských kuchařských týmů. V jednotlivých kategoriích svedou boje o titul mistrů České republiky ve vaření kotlíkových gulášů. A protože se jako už tradičně mistrovství uskuteční v rámci přerovského Zubr festu, kromě výběru těch nejlepších gulášových pochoutek se návštěvníci mohou těšit na spoustu piva i kvalitní hudební výběr.

Ilustrační foto.

VosaFest ovládne Modlíkov

Modlíkov - Citron, Turbo, Wabi Daněk už letos v Modlíkově vystoupili. Teď je na řadě sobotní VosaFest.

Festival Benátská noc začíná už ve čtvrtek večer

Z festivalu s podpisy U.D.O. nebo Chinaski

Malá Skála /PROGRAM FESTIVALU/ – Chcete podpis svého oblíbeného umělce? Na oblíbeném tradičním festivalu Benátská noc máte skvělou příležitost. Je to už tradice: před či po koncertě sestoupí bohové z trůnů a nechají svou auru dopadnout na lid.

Podepíšou se i Chinaski.

Z festivalu s podpisy U.D.O. nebo Chinaski

Malá Skála – Chcete podpis svého oblíbeného umělce? Na Benátské máte skvělou příležitost. Je to už tradice: před či po koncertě sestoupí bohové z trůnů a nechají svou auru dopadnout na lid.

Na festivalu Tarock vystoupil Divokej Bill.

Tachov tančil v rytmu rocku na Tarocku

Tachov – Dvacítka rockových kapel se představila v pátek a v sobotu tachovskému publiku. Rockoví fanoušci si tak mohli vyslechnout kapely Škwor, Citron, Doga, Harlej, tachovské uskupení Excentr, Zvlášňý Škola a další. Už potřetí se v Tachově konal hudební festival Tarock.

Ilustrační foto

V Modlíkově zahrají kapely Turbo a Citron

Modlíkov - Dvě legendy českého hudebního nebe vystoupí na společném dvojkoncertu v rámci sedmého ročníku Modlíkovského hudebního léta, které touto akcí vypukne. Začátek je v sobotu ve 21 hodin.

Noc plná hvězd 2011. Kapela Doga, opět s netradiční aranží svého vystoupení.

Festival Noc plná hvězd nadchl Mr. Big a Gamma Ray

Třinec /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ – Již devatenáctý ročník festivalu Noc plná hvězd se během pátku a soboty uskutečnil na fotbalovém stadionu na Borku v Třinci. Podle pořadatelů si tradiční akci nenechalo ujít na pět tisíc fanoušků rockové a metalové hudby. Na dvou pódiích se jim představily desítky kapel.

V Třinci se o víkendu koná již 19. ročník hudebního festivalu Noc plná hvězd

Noc plná hvězd je po roce opět tu

Třinec /PODROBNÝ PROGRAM V ČLÁNKU/ – Již devatenáctý ročník festivalu Noc plná hvězd se opět koná na fotbalovém stadionu v Třinci na Borku. Příznivci hudby se do Třince sjedou v pátek 24. a v sobotu 25. června.

Věda v ulicích Prostějova 2011

FOTO: Hokusy pokusy, třeba i citronový Temelín

Prostějov /FOTOGALERIE/ – Víte, jak se vyrábí elektřina z citrónu? Stačí do něj zasunout dva pásky kovu, zinkový a měděný, a k nim připojit drátky a na jejich konce žárovku. Světe, div se, svítí. Odkud se bere proud? Vzniká chemickou reakcí mezi kyselinou citronovou a zinkem.

Organizátorka Lucie Sýkorová při včerejší prohlídce.

Alchymisté vaří ze zelí a citronů

Plzeň – Potkat v neděli odpoledne v Plzni císaře Rudolfa II. s alchymistou Kellym, vidět pravý vídeňský valčík v podání císaře Františka Josefa I. a jeho ženy Sissi nebo se podívat s Bedřichem Smetanou do třídy, kde studoval, mohli lidé v neděli při jedné z oživených prohlídek v centru města.

 Scorpions se při svém posledním turné loučí s fanoušky. Na ostravských Bazalech světovou legendu doprovodila česká legendární kapela Citron (na snímku).

OBRAZEM: Baník na Bazalech vystřídali rockeři

Ostrava /BUDE AKTUALIZOVÁNO/ - Na Bazalech v pátek vyrostlo velkolepé pódium, které přivezlo sedm kamionů. Kromě skupiny Scorpions, kteří se tímto svým posledním turné loučí s fanoušky, se návštěvníci mohli těšit i na další rockové kapely jako je legendární Citron, Doga či Vypsaná fiXa.

Návštěva rádia Čas. Čas Rock

Čas spustil rádio pro pravé rockery

Ostrava - „Garantujeme, že do éterů budeme pouštět jen skutečný rock. Nepotřebujeme být komerčně úspěšní, je to pro nás taková libůstka,“ řekl o novém projektu Radim Pařízek ze skupiny Citron.

Frontman a zpěvák kapely Kern Jaroslav Albert Kronek.

Zelený : Přijede Kern i Citron

Znojmo – Nadšenec a fanoušek rockové muziky, který organizuje letos již třetí ročník festivalu Louka Open. To je Václav Zelený. Dokázal bez sebemenšího finančního přispění z městské pokladny opět připravit stále oblíbenější hudební festival.

Koncert na Bazalech.

Rock na Bazalech

Frýdecko-Místeckoa Třinecko- Předplaťte si Deník a získejte ZDARMA dvě vstupenky na akci.

Koncert na Bazalech.

Rock na Bazalech

Ostrava- Předplaťte si Deník a získejte ZDARMA dvě vstupenky na akci.

Koncert na Bazalech.

Rock na Bazalech

Novojičínsko - Předplaťte si Deník a získejte ZDARMA dvě vstupenky na akci.

Pěstování citrusů. Ilustrační foto

Pěstování citrusů - klasika i exotika

Každý pěstitel ví, jak skvěle vypadá citrusovník v interiéru a jak je příjemné si z vlastních pomerančů vyrobit džus nebo vymačkat vlastnoručně vypěstovaný citron do čaje. Citrusy nabízejí celkem 160 druhů, které se dále člení na nespočetné množství odrůd a variant. V Česku se ale nejčastěji pěstují ty nejznámější, tedy citroník, grapefruit, mandarinky nebo pomerančovník.

Noc plná hvězd. Ilustrační foto.

Na Borku se představí Mr. Big i Pro-Pain

Třinec – Pořadatelé 19. ročníku rockového festivalu Noc plná hvězd, který se koná 24. a 25. června na fotbalovém stadionu na Borku, s předstihem potvrdili účast dvou největších hvězd.

Scorpions. Ilustrační foto.

Scorpions - rock na Bazalech

Ostrava – Třetího června v 16 hodin vypukne na ostravských Bazalech jednodenní festival plný rocku. Scorpions – rock na Bazalech nabídne pořádný nářez.

Česká metalová legenda Arakain.

Legendy českého rocku se vrací 2

Nový Jičín /AKTUALIZOVÁNO/ - V sobotu 11. června se areál amfiteátru Na Skalkách v Novém Jičíně znovu rozezní tóny rockové hudby. Po úspěšném prvním ročníku velkého koncertu skupin Citron a Turbo se tentokrát představí Arakain a Tublatanka.

Ilustrační foto

Vytvořte si domácí kandované ovoce

V posledním vydání Receptáře poradila všem šikovným hospodyňkám paní Doc.Ing.Helena Uhrová, jak si vytvořit domácí kandované ovoce a dokonce i jak jej v kuchyni použít.

Pecha Kucha Night se o víkendu konala v ostravském klubu Fabric.

Noc plná umělců i tentokrát přilákala stovky lidí

Ostrava/FOTOGALERIE/- Dvacet sekund, dvacet obrázků. Designéři, architekti, grafici a další umělci. To je základ pro Pecha Kucha Night, která se o víkendu už podruhé konala v Ostravě. Jde o moderní formát, který dává prostor umělcům různého zaměření, aby širokou veřejnost seznámili se svou prací.

Megakoncert rádia Čas

Knechtová, Konvičková, Chodúr a Citron bodovali

Ostrava /FOTOGALERIE/ - Přes dvanáct tisíc příznivců přilákal v sobotu Megakoncert pro všechny bezva lidi Radia Čas do ostravské ČEZ Arény, které tímto oslavilo dvanácté výročí svého vzniku.

Skupina Citron slaví úžasný comeback.

Moravští slavíci letí na Megakoncert pro bezva lidi

Ostrava - Jeden z vrcholů podzimní kulturní sezony na Ostravsku, tedy Megakoncert Rádia Čas pro všechny bezva lidi v ostravské ČEZ Aréně, který se uskuteční užv sobotuod 17 hodin bude opravdu důstojný a reprezentativní. Uplynulý víkend totiž proběhlo vyhlašování ankety Český Slavík 2010 a potvrdilo slavičí ambice interpretů, vybraných pro tuto letošní akci.

Legendy se vrací. Zleva Libor Pyško, Roman „Izzi“ Izaiáš, Petr Šiška a Andonis Civopulos.

Legendy se vrací do klubu Garage

Ostrava - Nezaměnitelné seskupení špičkových muzikantů Legendy se vrací opět po roce zaplní a roztančí klub Garage v Ostravě-Martinově. Ve čtvrtek 9. prosince tam totiž proběhne tradiční vánoční koncert, který stejně jako v minulých letech slibuje celou řadu nejenom hudebních překvapení.

Martin Chudúr na podzim 2010

Megakoncerty pro všechny bezva lidi jsou stále oblíbenější

Ostrava – Příznivci hudebních maratonů a velkých akcí se opět dočkají. Tak jako každý rok i letos v předvánočním čase proběhne v sobotu čtvrtého prosince Megakoncert pro všechny bezva lidi v ostravské ČEZ Aréně. Na každoročně dlouho dopředu vyprodané akci (nejinak je tomu letos) tentokrát vystoupí Lucie Bílá, Michal David, Martin Chodúr, Jakub Smolík, Katarína Knechtová, Citron s Markétou Konvičkovou a mnoho dalších.