Kreativ

ŠTÍTEK: citron

Rockový ples Rájec-Jestřebí

Na plese zazněla rocková hudba. V podání místních kapel i Viléma Čoka

Rájec-Jestřebí – „Nenechte si ujít největší pařbu plesové sezóny!“ hlásal nápis na plakátech s pozvánkou na Rockový ples v Rájci-Jestřebí. Tamní sokolovna jej hostila v sobotu večer. Letos se konal již potřinácté. Je to jeden z mála plesů v sezoně, na který je možné dorazit v riflích, aniž by se nad tím někdo pozastavil.  

Mike Terrana v akci. Foto: archiv kapely

Do Chotěboře míří světové bubenické eso Mike Terrana

Chotěboř – V rámci letošních Dnů města Chotěboře se ve městě uskuteční řada zajímavých akcí. Jednou z nich je i koncert kapely Kreyson v pátek 14. června. Za bubny této metalové české legendy se posadí jeden z nejlepších bubeníků na světě, Mike Terrana.

Tříkrálová sbírka v Benešově - ilustrační foto

Na Benešovsku se připravují na Tříkrálovou sbírku

Benešovsko - Blíží se tříkrálová sbírka, které se pravidelně účastní i Farní charita Benešov. Sbírka probíhá po celorepublikově pod záštitou Charity ČR. Pokladničky budou po skončení koledování opět na úřadech rozpečetěny a výnos se sejde na společném sbírkovém kontě. 

Jaromír Zůna.

Zástupcem náčelníka generálního štábu se stane Zůna, Baloun končí

Novým prvním zástupcem náčelníka generálního štábu se stane od ledna generálmajor Jaromír Zůna. Nahradí generálporučíka Jiřího Balouna, který v armádě po 40 letech končí. Změna nastane také na pozici zástupce náčelníka generálního štábu, který řídí armádní inspektorát.

Ilustrační foto.

Tuři vyzvou na závěr roku Opavu a chtějí vyhrát

Svitavy – S kalendářním rokem 2018 se svitavští basketbalisté rozloučí pátečním domácím vystoupením proti vicemistrům z Opavy, které je předehrávkou 16. kola základní části nejvyšší tuzemské soutěže (od 18 hodin ve sportovní hale Na Střelnici).

Dárky pod stromečkem. Ilustrační foto.

Netrefili jste vánoční dárek? Do půlky ledna máte čas na výměnu

Možnost vrátit či vyměnit nevhodný vánoční dárek nabízí stále víc prodejců, většinou to umožňují do půlky ledna. Zboží musí zůstat nenošené, nepoškozené a v původním obalu. Obchody tuto službu nabízí nad rámec svých zákonných povinností. V případě nákupu zboží přes internet je možné jej ze zákona vrátit do 14 dnů bez uvedení důvodu.

Jaromír Jágr.

Jágr zpět v NHL a pivovar na Hradě? Fortuna vypsala novoroční sázky

Sázkové kanceláře v dnešní době nabízí kurzy prakticky na cokoli. Ostříhá se Dominik Feri na ježka? Otevře si mlučí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček v Praze kavárnu? Společnost Fortuna si i pro rok 2019 připravila speciální sázkové příležitosti. Některé z nich přitom nabízí více než atraktivní kurzy - sázka na konec výroby naftových Škodovek vám může přinést až tisícinásobek vkladu.

Ilustrační foto

Krmení zvěře: zrnko soli může čížka zabít

Brno - Zmrzlá řepa, vánoční cukroví či čerstvé pečivo do krmelců ani krmítek nepatří. Dobře míněný skutek může zvěři způsobit vážné zdravotní problémy, upozorňují myslivci.

Raduan Nwelati.

Kdo bude jednat při pořizování územního plánu? Opozice žádala změnu

Mladá Boleslav - Určení zastupitele pro spolupráci s pořizovatelem při pořizování územního plánu Mladé Boleslavi. To byl jeden z prvních bodů posledního letošního zasedání mladoboleslavského zastupitelstva. A návrh určit primátora Raduana Nwelatiho (ODS) jako zastupitele pro spolupráci při pořizování územního plánu se setkal s protestem.

Ilustrační fotografie.

Poběží za zlatým prasátkem

Jindřichův Hradec - Už se stalo tradicí, že se před polednem na Štědrý den scházejí v Jindřichově Hradci vyznavači pohybu na čerstvém vzduchu, aby se svátečně proběhli Za zlatým prasátkem.

17. ročník Vánočního turnaje Josefa Fujdiara. Za vítězné Finsense přebírali jeho zakladatelé David Möstl a Josef Fujdiar ml.

Vánoční Fujdiar opět na Štěpána

Kladno – Vánoční turnaj Josefa Fujdiara – nejslavnější zimní fotbalové klání na Kladensku, se hraje letos opět na Štěpána 26. prosince od 8:00 hodin v hale Centrum. V akci bude to nejlepší, co si v okrese obouvá kopačky.

Pochoutky s chřestem od šéfkuchaře Jaroslava Sapíka.

Chřest nad zlato

Naše babičky mu neřeknou jinak než špargl, někteří mu přezdívají bílé zlato. Řeč je o chřestu, který je dnes považován za jednu z největších lahůdek zeleninového světa. A právě nyní začíná jeho sezóna.

Limetal

Chcete vstupenky na Limetal v Písku?

Písek - V pátek 23. března večer vystoupí v píseckém kulturním domě kapela Limetal, jejíž aktuální singl S větrem v zádech se stal úvodní písní českého filmu Špindl.

Limetal přiveze i úvodní píseň z filmu Špindl.

Limetal dorazí za týden do Mrákova

Mrákov – Deset koncertních zastávek, scéna, kterou navrhoval tým kapely Kabát nebo česká bubenická star Veronika Lukešová, jež hraje s hvězdami světového rocku, například muzikanty z kapel Deep Purple, Helloween nebo Rainbow.

Vedoucí lékařské knihovny Josef Šilhavík. Přivítá prý rád všechny kromě hypochondrů.

Lékařská knihovna nabízí přes 17 tisíc svazků. A citroník starý přes sto let

Součástí Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně je také lékařská knihovna. Výjimečná je ve Zlínském kraji tím, že půjčování knih nebo časopisů nabízí nejen zdravotnickým pracovníkům či studentům, ale i široké veřejnosti. Laická veřejnost si tak v knihovně v areálu nemocnice může například krátit čas při čekání na své blízké.

Skupina Citron

Citron vyzval Tublatanku k souboji

Citron a Tublatanka rockové kapely, které se na jevištích potkávaly zejména v 80. letech, vyrážejí na společné české a slovenské turné Souboj rebelů. Fanouškům přivezou i novou píseň jak jinak, než v podání Ládi Křížka a Maťa Ďurindy.

Tvarohová štola

Tvarohová štola s kandovaným ovocem

Cukroví je hotovo, z vánočního pečení teď už zbývá jen vánočka nebo štola. Přinášíme tip na jednoduchou štolu z tvarohového těsta, plnou oříšků a kandovaného ovoce.

Domácí punč pro zimní večery i vánoční atmosféru

Svařené víno, grog a punč jsou nejoblíbenější nápoje, které podáváme za chladných zimních večerů ve vánočním období na zahřátí. Punč se však z této trojice poněkud vymyká: každý ho připravuje trochu jinak a dá se pít i zastudena.

peprmintová čokoláda

Horké tajemství veselých Vánoc

Nalijme si čistého vína – jsou chvíle, kdy lze Vánoce bez kapky alkoholu jen stěží přežít. Tak si podle nás připravte voňavý drink, hoďte stres za hlavu a užijte si tento kouzelný okamžik. Ať jsou letošní svátky opravdu šťastné a veselé!  

Česneková pomazánka

Česneková pomazánka z pečeného česneku

Trochu netradičně upravená česneková pomazánka je vděčným pohoštěním svátečních nebo silvestrovských návštěv. Může také skvěle dochutit grilované maso či pečenou zeleninu a brambory.

Musí to být kapr?

Vánoční ryba není jenom kapr!

Nejíte kapra, a tak namísto ryby zdobí váš stůl na Štědrý den vepřové nebo kuřecí řízky. K tomuto svátku ale ryba patří. A věřte, že to nemusí být jen náš český kapr. Existuje hned několik zdravých a chutných alternativ, které vám nyní představíme.

Zimní Masters of Rock ve zlínské hale Euronics - německá hardrocková kapela The Unity

Na zimním Masters of Rock pařilo na 2500 lidí

Černé oblečení, dlouhovlasí nadšenci a jedna hudební pecka za druhou. Ani letošní zimní Masters of Rock ve Zlíně nezklamal. Rockovo-metalového festivalu si v tamní hale Euronics užívalo na dva a půl tisíce lidí.

Ilustrační foto

O víkendu se na náměstích rozzáří vánoční stromy

Po roce jsou tu zase Vánoce. Už tento pátek se vánoční strom rozsvítí na náměstí ČSA v Českém Těšíně. Celé odpoledne bude na náměstí probíhat tradiční slezský krmáš a dětský jarmark. V Havířově se bude vánoční strom rozsvěcovat v sobotu a v Karviné v neděli. 

POCTA KLUBOVÉ LEGENDĚ! Vedení novojičínského hokejové klubu ocenilo Jaroslava Bartoně  (v modrém) slavnostním vyvěšením dresu s jeho jmenovkou.

Život bez hokeje? Nedovedu si to představit, říká Jaroslav Bartoň

Jedna z ikon novojičínského hokeje se dočkala zasloužené pocty! Někdejší vynikající centr Jaroslav Bartoň totiž mohl před pátečním druholigovým derby mezi Novým Jičínem a Kopřivnicí, které vidělo 800 diváků, sledovat, jak byl pod stropem haly slavnostně vyvěšen jeho dres s číslem 15.