Kreativ

ŠTÍTEK: citron

Kapela Citron pokračuje i po úmrtí kapelníka a bubeníka Radima Pařízka.

Kam o víkendu? Na kapelu Citron, s dětmi na pohádku nebo hledat Rychlé šípy

Víkendové Tipy Deníku jsou tu! Každý čtvrtek pro vás v redakci připravujeme bohatou várku možností, jak zajímavě strávit celý víkend. Z naší nabídky akcí si vybere opravdu každý, malý i velký. Milí čtenáři, vzhledem ke stále měnící se situaci upozorňujeme, že za změnu programu neručíme. Pořádání akce bude závislé na aktuální epidemické situaci, proto sledujte web či sociální sítě pořadatelů.

Kapela Citron pokračuje i po úmrtí kapelníka a bubeníka Radima Pařízka.

Rocková legenda Citron míří do Hranic

Po dlouhé době čekání potěší určitě všechny fanoušky české hard & heavy legendy Citron zpráva, že turné Supi se slétají bude a jednou z jeho zastávek jsou také Hranice. Na koncert můžete vyrazit v pátek 29. října od 20 hodin do Sokolovny.

Kapela Citron pokračuje i po úmrtí kapelníka a bubeníka Radima Pařízka.

Rocková legenda Citron míří do Hranic

Po dlouhé době čekání potěší určitě všechny fanoušky české hard & heavy legendy Citron zpráva, že turné Supi se slétají bude a jednou z jeho zastávek jsou také Hranice. Na koncert můžete vyrazit v pátek 29. října od 20 hodin do Sokolovny.

Domácí sirupy z květů a plodů se staly hitem.

Smrkáček na rýmu, jitrocel na kašel. Domácí sirupy lidi baví i léčí

Když jsem zůstala s dětmi doma kvůli distanční výuce, tak jsem se snažila najít si něco užitečného. Něco, čím bych zabavila sebe i děti. Začali jsme chodit na bylinky a já jsem se dala na sirupy. Je to dobré a zdravé, vysvětluje proč si našla nového koníčka Eva Musilová ze Žďáru nad Sázavou.

Radim Pařízek při zkušebním vysílání nové televizní stanice Pohoda.

Zemřel frontman skupiny Citron Radim Pařízek. Bylo mu 67 let

"Nikdo to nečekal, ale svět se někdy zastaví. V úterý 2. března 2021 náhle odešel velký člověk, lídr, hudebník a vizionář RNDr. Radim Pařízek. Podlehl komplikacím spojeným s nedávnou operací," informoval Deník Roman Jeřábek z mediální skupiny Pohoda.  

Skleník plný citrusů Petra Broži.

Zimní úroda. V Moravci právě dozrávají pomeranče, mandarinky už sklidili

Zatímco venku vládne paní Zima, ve vyhřátém skleníku Petra Broži z Moravce na Vysočině to voní po mandarinkách, pomerančích a citronech. Trsy oranžových a žlutých plodů září mezi sytě zelenými listy. Návštěvníky tam spolu s úspěšným zahradníkem vítá i pes Bobík, který přitom přátelsky vrtí ocasem.

Skleník plný citrusů Petra Broži.

Podívejte se, jak v Moravci právě dozrávají pomeranče. Mandarinky už sklidili

Zatímco venku vládne paní Zima, ve vyhřátém skleníku Petra Broži z Moravce to voní po mandarinkách, pomerančích a citronech. Trsy oranžových a žlutých plodů září mezi sytě zelenými listy. Návštěvníky tam spolu s úspěšným zahradníkem vítá i pes Bobík, který přitom přátelsky vrtí ocasem. „Měli jste dojít dřív, mandarinky už jsou sklizené, už je jich tu jen pár. Ale teď dozrávají pomeranče. Musel jsem jim zatopit,“ říká Petr Broža.

Brusinková marmeláda

Recepty s brusinkami: Chutnají skvěle a ještě prospívají zdraví

Díky vysokému obsahu vitaminů C, E a dalších antioxidantů se tyhle lehce nahořklé červené bobule řadí k superpotravinám. Podporují imunitu, předcházejí zánětům močových cest a k tomu skvěle chutnají. Uvařte z nich marmeládu nebo jimi rozzáříte třeba muffiny.

Tuňáková pomazánka na okurce

Silvestrovské pohoštění: Bodují především pomazánky. A nejen česneková

Během Silvestra vás velmi pravděpodobně přijdou navštívit přátelé nebo příbuzní a vy se budete chtít pochlubit nejen napečeným cukrovím. Pomazánky, které jsou rychle hotové, lehce uchovatelné a přitom pochoutkové, si vytvoříte během několika minut. Téměř nic nebudete vařit, a pokud si dokážete obstarat čerstvé pečivo, budete terčem obdivu. Anebo si místo pečiva pomůžete okurkou a budete úplní mistři!

Candát na zelenině

Česká ryba v létě? Ideální. Je dostupná i dietní a recepty z ní chutné

Mezi nejtypičtější tuzemská jídla patří sice svíčková na smetaně či vepřo knedlo zelo, ale ani ryby nejsou českým kuchařům cizí. Nemusí to přitom být drahý losos nebo tuňák. Chutné ryby se ukrývají i v našich řekách a rybnících. Připravte si s Deníkem candáta, pstruha, sumce, nebo třeba kapra. Ani ten totiž nemusí být jen štědrovečerní večeří.

Citróny. Ilustrační foto

Kůra plná pesticidů. Testem neprošly ani citrusy z ekologického zemědělství

Spotřebitelská organizace dTest otestovala citrusové plody na přítomnost více než 240 různých pesticidů, se kterými by bylo možné se v citrusech setkat. Výsledky nejsou příliš příznivé. Laboratoř odhalila pesticidy ve 12 z 20 testovaných produktů, bohužel i v citrónech z ekologického zemědělství.

Mladí fanoušci fotbalové Sigmy Olomouc čelili obžalobě z napadení a urážek muže tmavé pleti cestou na zápas proti pražským Bohemians.

Vymačkaný citron a urážky. Soud osvobodil mladíky viněné z napadení Afričana

Obvodní soud pro Prahu 10 dnes osvobodil trojici fanoušků fotbalové Sigmy Olomouc, kteří čelí obžalobě z napadení muže tmavé pleti v tramvaji z předloňského listopadu. Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně se proti němu na místě odvolala. Štěpán Černín, Tomáš Satora a Josef Richard Uhlík vinu odmítají, za ublížení na zdraví, hanobení rasy a výtržnictví jim hrozí až osmileté vězení.

Legendární skupiny Tublatanka a Citron hrály v Kolíně.

Kapely Tublatanka a Citron vrátily na zimní stadion rockovou nostalgii

Kolín /FOTOGALERIE/ - Zimní stadion v Kolíně pamatuje nejen koncerty kapely Kabát, ale i zahraničních skupin. Není proto divu, že se v něm v pátek v rámci turné Rebelie Rebelů na jedné ze třinácti zastávek představily na jednom pódiu dvě rockové legendy – slovenská Tublatanka a ostravský Citron. 

Hardrockové legendy Citron a Tublatanka svedly v Domě kultury v Kladně "souboj rebelů".

Tublatanka a Citron vyráží na druhou část turné. Zastaví se i v Kolíně

Kolín /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Československé hudební legendy vyráží po roce opět na společné turné po České republice s názvem Souboj Rebelů Tour 2019! V Kolíně se zastaví v pátek 24. května na zimním stadionu. Show to bude vskutku velkolepá, na mimořádně úspěšném turné se jim podařilo vyprodat jedenáct hal. Fanoušci by si neměli nechat ujít tento rockový nářez plný energie.

Hardrockové legendy Citron a Tublatanka svedly v Domě kultury v Kladně "souboj rebelů".

Legendy Citron a Tublatanka rozduněly kladenský Dům kultury

Kladno /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Jen málokterý příznivec rockové muziky by neznal jedny z největších legend tohoto žánru u nás a na Slovensku - Citron a Tublatanku. Českoslovenští harcovníci spojili své síly, aby kladenskému publiku předvedli pořádný rockový nářez.

SKUPINA CITRON.

Tublatanka a Citron spojí na pódiu své síly

Československé hudební legendy Tublatanka a Citron vyráží na společné turné s názvem Souboj Rebelů Tour 2019 po České republice. V sobotu od 19 hodin se poctivého rockového nářezu plného energie dočkají i fanoušci v Pardubicích. Kapely zahrají v Ideonu.

Do akce Ukliďme svět, ukliďme Česko se v Košicích zapojili podruhé.

Přírodě pomohli od tuny odpadků

Košice /VIDEO/– V sobotu v 15 hodin se sešlo na 70 dobrovolníků k úklidu v rámci akce Ukliďme svět, ukliďme Česko u košické požární zbrojnice. Letos se místní účastnili podruhé.