Kreativ

ŠTÍTEK: citron

Opravená budova takzvané oranžerie v zahradě pod zámkem v Lomnici.

Oranžerie v Lomnici u Tišnova: palmy a citrony vystřídaly střepy

Lomnice /FOTOGALERIE/ – Ještě v sedmnáctém století ji navštěvovala vrchnost jako zámeckou zimní zahradu s palmami a citroníky. Pak ale začala budova takzvané oranžerie v zahradě pod zámkem v Lomnici chátrat. Nový kabát dostala až v loňském roce díky úsilí jejích majitelů i památkářů. Za proměnu, kterou prošla, letos může obdržet cenu Patrimonium pro futuro jako památka, již se povedlo zachránit.

Kapela Kreyson

Kapela Kreyson je mé nejmilovanější hudební „dítě“

Kolínsko – Kapela Kreyson přijede poslední víkend prázdnin do Plaňan potěšit srdce rockerů v rámci festivalu Plaňanské posvícení. Hovořili jsme s Láďou Křížkem o tom, jak kapela vznila, ale také o projektu Damiens nebo plánech do budoucna.

Mikulovské pivobraní. Ilustrační foto.

Mikulovské Pivobraní rozproudí koncerty českých i slovenských hvězd

Mikulov – Třináct set lidí na facebookové stránce Mikulovského Pivobraní potvrdilo, že v sobotu projde vstupní branou. Mezi nimi například Jiří Vydra. „Už se těšíme," napsal k události. Pátý ročník nabídne koncerty kapel, netradiční sklenice, desítky druhů piv a podle všeho také slunečné počasí.

Rockový festival Tarock

Tarock startuje v pátek

Tachov – Velké pódium už vyrůstá na letištní ploše nad Tachovem. Rockoví fanoušci se dočkali, největší rocková akce v okrese je za dveřmi. Festival Tarock odstartuje zítra úderem poledne, první kapela, Wait, hrábne do strun v půl jedné. A následovat bude v pátek a v sobotu dalších osmnáct kapel, včetně dvou zahraničních – a pěkně vostrých.

 Obraz Antonína Procházky Čaj s citronem se v dnešní aukci v Praze prodal za 6,6 milionu korun.

Obraz Antonína Procházky Čaj s citronem se prodal za 6,6 milionů korun

Praha – Obraz Antonína Procházky Čaj s citronem se v dnešní aukci v Praze prodal za 6,6 milionu korun. Je to více než dvojnásobek vyvolávací ceny, řekl ČTK Vladimír Neubert, majitel Galerie Art Praha, která aukci pořádala. Překvapením byl ale podle něj obraz Václava Radimského Krajina s řekou, který se prodal téměř za sedminásobek vyvolávací ceny, a to za 2,4 milionu korun.

Herečka Jana Pidrmanová v eroticky laděném představení divadelní společnosti Prague Shakespeare Company Venuše v kožichu na prknech pražského divadla Kolowrat.

Hlavní herci ve Venuši v kožichu excelují. Obecenstvo ždímají jako citron

Praha - Eroticky laděné představení divadelní společnosti Prague Shakespeare Company Venuše v kožichu se na prknech pražského divadla Kolowrat hraje od února a téměř každá repríza je vyprodaná. Výkony Jany Pidrmanové a Václava Vašáka jsou dech beroucí a v průběhu téměř dvouhodinové hry ždímají publikum jako citron.

Herečka Jana Pidrmanová v eroticky laděném představení divadelní společnosti Prague Shakespeare Company Venuše v kožichu na prknech pražského divadla Kolowrat.

Hlavní herci ve Venuši v kožichu excelují. Obecenstvo ždímají jako citron

Praha - Eroticky laděné představení divadelní společnosti Prague Shakespeare Company Venuše v kožichu se na prknech pražského divadla Kolowrat hraje od února a téměř každá repríza je vyprodaná. Výkony Jany Pidrmanové a Václava Vašáka jsou dech beroucí a v průběhu téměř dvouhodinové hry ždímají publikum jako citron.

Jablko nebo citron?

Děti rozdaly řidičům citrony a jablka

Jablonec n. N. - Během dubnové preventivní akce Řidiči, jezdi bezpečně, kterou každoročně pořádá jablonecká městská policie, strážníci spolu s dětmi ze základních škol zastavili 172 vozidel a třetinu řidičů odměnili kyselým citrónem za překročení rychlosti

Džbán vody v restauraci Panský šenk zdarma dostanete. Ke každému jídlu vám ji nabídne David Hrachovec.

Vodu z kohoutku podávají s citronem i mátou

České Budějovice – Dát zákazníkovi k jídlu do džbánu kohoutkovou vodu stále není v mnoha českobudějovických restauracích samozřejmostí. Lidem, kteří neholdují pivu nebo jiným nápojům, tak nezbývá než objednat si drahou balenou vodu.

Kapela Citron.

Kapela Citron jako host Def Leppard

Praha – Britští Def Leppard potvrdili skupinu Citron jako speciálního hosta při svých koncertech v České republice. Česko-slovenská heavy metalová legenda Citron působí na rockové scéně už od roku 1976 a za svou téměř čtyřicetiletou existenci vydala osm studiových alb.

Pavel Novák

Pavel Novák před vzpomínkovým koncertem: Tátovi bych řekl díky za vše

Přerov – Koncerty, vystoupení na dětských karnevalech i večerních plesech. Pavel Novák je v jednom kole, působí ale odpočinutě, uvolněně. V loňském roce řešil osobní a zdravotní problémy, teď se připravuje na vzpomínkový koncert Pavel Novák 70/50, na který zbývá posledních pár lístků.

Konference Z hudební historie Hranicka a Lipenska v bývalé konírně hustopečského zámku

Hudební konference se setkala s úspěchem. Přišlo víc než šedesát návštěvníků

Hustopeče nad Bečvou – S nebývalým úspěchem se setkala první hudební konference, která se uskutečnila v úterý 24. února v bývalé konírně hustopečského zámku. Tu naplnili hudební fanoušci, studenti gymnázia, učitelé hudební výchovy, ale i lidé, kteří byli zvědaví, jak bude vypadat plánované muzeum hudby a filmu. Konferenci Z hudební historie Hranicka a Lipenska pořádala místní akční skupina MAS spolu s MAS Moravskou bránou a městysem Hustopeče nad Bečvou.

Václav Vlasák, baskytarista skupiny Citron. V Hranicích provozuje restauraci, penzion a Divadlo Stará střelnice.

Konference o hudbě na Hranicku: zúčastní se rocker Vlasák i skladatel Tugendlieb

Hustopeče n. B. /PROGRAM/ – Návštěvníci konference s názvem Z hudební historie Hranicka a Lipenska se mohou těšit na velmi lákavý program. Největšími tahouny jednodenní akce bude hranický rocker Václav Vlasák a v případě příznivého zdravotního stavu i nyní už devětaosmdesátiletý skladatel Vítězslav Tugendlieb.

Václav Vlasák, baskytarista skupiny Citron, oslavil 1. února své významné životní jubileum. V Hranicích provozuje restauraci, penzion ale především Divadlo Stará střelnice.

Všechno jde dopředu, tak musíme i my, říká Václav Vlasák

Hranice – Na hudební scéně se pohybuje zhruba od svých dvaceti let. Je baskytaristou hardrockové formace Citron a v neděli 1. února oslavil významné životní jubileum. Řeč je o hranickém rodákovi, otci čtyř dětí, duší stále rockerovi Vaškovi Vlasákovi.

Radomír Šimůnek

Šimůnek o MS v Táboře: Snad přijde den D. Vymačkám se jako citrón

Tábor - Kdysi se o něm říkalo, že je po otci. Počítalo se s tím, že vytvoří silnou dvojku se Zdeňkem Štybar, že budou útočit na medaile. Jenže realita v cyklokrosu je jiná: Štybar zářil, ale "přestoupil" na silnici. A Radomír Šimůnek mladší ztratil formu. Před víkendovým mistrovstvím světa v Táboře nepříliš příznivá zpráva…

Každý, kdo někdy poslouchal metal, musel sluchem alespoň zavadit o německou kapelu Helloween. Ta na počátku 90. let pomáhala definovat podobu evropského heavy metalu jako odpověď na americký thrash...

Na festival Benátská! letos dorazí metalová kapela Helloween

Praha – Legendární metalová kapela Helloween bude jednou z hlavních hvězd festivalu Benátská!, jehož 23. ročník se od 23. do 26. července uskuteční ve sportovním areálu v libereckém Vesci. Pětice německých muzikantů kolem zpěváka Andiho Derise, která v roce 2013 vyprodala v Česku dvě haly, dorazí s novým programem postaveným na aktuálním albu. To by mělo kombinovat předchozí nahrávky 7 Sinners a Straight Out of Hell. Za pořadatele o tom informoval Roman Helcl.

Rockový festival Tarock

Pořadatelé Tarocku loví německou metalovou legendu

Tachov – Předprodej vstupenek na červencový rockový festival Tarock začal v pondělí ráno. V souvislosti s tím zveřejnili pořadatelé několik kapel, které na festivalu na tachovském letišti vystoupí.