Kreativ

ŠTÍTEK: citron

Zahrádkář a pěstitel Josef Chvojka u jednoho ze svých citronovníků.

Úroda citrónů bude letos dobrá

Heřmanův Městec – Velkou chloubou heřmanoměsteckého zahrádkáře Josefa Chvojky jsou vlastní péčí vypěstované citronovníky na zahrádce za jeho rodinným domem.

Skupina Limetall s bubenickou hvězdou Veronikou Lukešovou

Limetal startuje turné, za bicí usedne bubenická hvězda

Nový song S větrem v zádech představí rocková formace Limetal na svém podzimní turné, které odstartuje právě v Hranicích, a to v pátek 20. října. Za bicí soupravou se objeví nová bubenická posila Veronika Lukešová, v roli předkapel pak Kapriola, Ahard a Jerem.i.

Amon Amarth.

Krumlovem zaduní severský rock. Přijede i Amon Amarth

Moravský Krumlov – Ve znamení tvrdého severského rocku se v pátek a sobotu ponese druhý ročník festivalu Rock Heart v Moravském Krumlově. Po úspěchu loňského prvního ročníku, kdy u krumlovského zámku hrál slavný německý Helloween, se letos organizátoři rozhodli program i nabídku festivalu rozšířit.

V sobotu se na Horažďovicku jela 38. Rally Pačejov.

FOTOGALERIE: Dohnal se vyždímal jak citron a opět vyhrál

Horažďovice – Janu Dohnalovi, který přijel do Horažďovic obhajovat titul z loňského roku, se dařilo a opět vyhrál Rally Pačejov, která je jednou z nejstarších českých automobilových soutěží. Jela se jako závod seriálu Mistrovství ČR v rallysprintu a Mistrovství ČR historických automobilů.

Rock na Jadranu

Šestý Rock na Jadranu přilákal desítky lidí

Rocková muzika v podání kvalitních kapel, jako Projekt F, Contraakce či Forum, klidné prostředí u přírodního koupaliště a speciality z grilu – tak vypadal již šestý ročník oblíbeného minifestivalu Rock na Jadranu.

Radim Pařízek je známý jako člen metalové kapely Citron. Úspěch slaví ale i jako byznysmen.

Masters of Rock nabídne superkapelu s Lucií Bílou

/ROZHOVOR/ S projektem Bohemian Metal Rhapsody se v premiéře mohou setkat návštěvníci letošního festivalu Masters of Rock ve Vizovicích (od 13. do 16. července). „Nápad na něco takového mi v hlavě běhá už přes dvacet let. Dokonce jsem zpočátku tajně snil o prknech Národního divadla," usmívá se Radim Pařízek, kapelník české metalové legendy Citron. A má důvod se usmívat. Na pódium se mu podařilo dostat Lucii Bílou, Honzu Toužimského z Arakainu či Kamila Střihavku.

Bratři Cavalerovi koncertují na plzeňském Metalfestu.

Blíží se Metalfest. Víme jaký bude program

Plzeň - Bratři Max a Iggor Cavalera založili Sepulturu a se svým koncertním vzpomínkovým pořadem Return to Roots, v němž připomínají legendární album téhle kapely, uzavřou letošní plzeňský Metalfest, který začíná v pátek 2. a končí v neděli 4. června. Přinášíme rozpis koncertů i autogramiád.

 V Domě kultury v sobotu 8. dubna společně vystoupí kapely Tanja, Axxis a Citron.

Citron veze Souboj rebelů

Žďár nad Sázavou - Na koncert Souboj rebelů se mohou těšit rockoví fanoušci ve Žďáře nad Sázavou. V Domě kultury v sobotu 8. dubna společně vystoupí kapely Tanja, Axxis a Citron. Koncert se uskuteční v rámci nové koncertní šňůry, která navazuje na loňské úspěšně turné Citronu Souboj Rebelů. Lidé uslyší metal z 80. a 90. let i novou tvorbu. Díky účasti německých Axxis bude mít koncert mezinárodní příchuť.

Kapela Citron.

Do Mrákova, Mekky chodského bigbítu, míří Citron, Axxis a Tanja

Mrákov – Po ohromném úspěchu halového turné Souboj rebelů Radegast tour 2016, kdy kapela Citron spolu s dalšími rebely domácí, metalové scény na konci loňského roku zcela zaplnila haly po celé České republice, se Souboj rebelů vrací a příští měsíc zavítá i do Mrákova.

SKUPINA CITRON.

Frontman skupiny Citron Radim Pařízek: Bigbít byl a je především o revoltě...

/ROZHOVOR/ Hudební fenomén naší beatové i rockové scény ostravská skupina Citron vydala minulý měsíc cédéčko s názvem Rebelie Rebelů. V současné době se nachází na turné nazvaném Souboj Rebelů 2016. Objí bylo tématem rozhovoru Deníku s Radimem Pařízkem, věčně mladým rockerem a frontmanem skupiny Citron.

Citron

Čestně se utkáme o přízeň publika

Heavymetalová legenda Citron vyráží už za pár dní na halové turné s okázalou pódiovou produkcí a vydává zbrusu nové studiové album Rebelie Rebelů. Do pomyslného ringu, v duchu názvu šňůry Souboj Rebelů, přizvala Aleše Brichtu, který zazpívá zásadní písně Arakainu, Miloše Doda Doležala jako zástupce Vitacitu a J. A. Kronka z Kernu. „Každá kapela dostane na jevišti svůj prostor a kdoví, možná si na závěr zazpíváme i společně," říká iniciátor projektu – bubeník a kapelník Citronu Radim Pařízek.

Výlov Smolovského rybníka.

Sezona výlovů je tu, rybáři připravují sítě

Domažlicko /Termíny výlovů, recepty/ – Kapry, štiky, candáty, líny, amury tolstolobiky a další šupinatou úrodu z největších rybníků na Domažlicku již brzy sklidí rybáři. Je tu sezona výlovů.

Ostrava v plamenech v Dolní oblasti Vítkovic.

OBRAZEM: Ostrava v plamenech

Na festivalu, který se v sobotu konal v Dolní oblasti Vítkovic, se představili lídři „symfonického metalu" – skupina Within Temptation z Nizozemska, dále kapela Axxis z Německa, z Řecka přijel i kytarový mág Ozzyho Osbournea Gus G s hudební partičkou Firewind.

Walterovy slavnosti v Bystřeci.

Rytíři v Bystřeci bojovali jako za dob Waltera

Bystřec – Myslivecký spolek Bystřec ani letos při pořádání Walterových slavností nezklamal. Pořadatelé dokonce na dvě pódia pozvali kapely Sto zvířat, Ready Kirken, Citron, Iron Maiden Revival nebo Doro Warlock Revival.

Pekelný ostrov, tak se jmenoval dvoudenní hudební festival v Holýšově, kam se vydali fanoušci z celé republiky, a samozřejmě i z Tachovska.

Tachované vyrazili na Pekelný ostrov

Holýšov - Pekelný ostrov, tak se jmenoval dvoudenní hudební festival v Holýšově, kam se vydali fanoušci z celé republiky, a samozřejmě i z Tachovska. Festival hostil celkem 26 kapel zvučných jmen, jmenujme alespoň několik, Nazareth, Turbo, Chinaski, Rybičky 48, Tři sestry, Škwor, Debil Heads, Citron a další, neméně skvělé kapely.

Láďa Křížek při akustickém koncertě v Kraslicích.

Láďa Křížek: Fanoušci z 90. let se se mnou vrací do doby, kdy se zamilovávali

Kraslice – Mohl se osobně setkat s kapelou Black Sabbath, která ho celou hvězdnou kariéru motivuje. Přednost dala ale česká pěvecká legenda Láďa Křížek setkání se svými fanoušky a křesťany v Kraslicích, kde ve čtvrtek v podvečer vystoupil již tradičně při akci Try and Play. Diváky bavil nejen svými nesmrtelnými hity, ale promluvil i o své víře v Boha. Více v rozhovoru pro Deník.

Skupina Citron_

Před třemi lety zemřel zpěvák Stanislav Hranický. Dnes by oslavil 65. narozeniny

Nezapomenutelný, chraplavý hlas Standy Hranického odešel do bigbítového nebe 7. dubna 2013. Nikdo si nevybírá, den kdy bude povolán a tak tomu nebylo ani u Standy, který odešel po dlouhé vleklé nemoci. Dnes by oslavil teprve své 65. narozeniny. Největší dobu slávy za svého života, prožil jako právoplatný člen legendární české kapely CITRON!