Kreativ

ŠTÍTEK: citron

Gastro 2014 v Poděbradech

Modrý citrón? Barman z poděbradského učiliště ho umí

Poděbrady - S trochou fantazie si každý, kdo šel ve středu kolem Kongresového centra Lázeňské kolonády v Poděbradech na Nymbursku, mohl připadat jako na arktické výpravě. Důvod je prostý: kolem se hemžily desítky tvorů v černobílých úborech barevně stejně sladěných jako tučňáci.

Ilustrační foto

Galerka pořádá rockový večírek

Novojičínský hudební klub Galerka si na pátek připravil koncert dvou hardcore rytmických kapel. Pozvání na Starou poštu přijaly po krátké pauze místní kapely Blood Manacle a Be Yourself.

ŽÁCI ZE 4.B Základní školy Hornická Tachov, kteří se ve čtvrtek zúčastnili dopravně bezpečnostní akce před školou, kde řidičům rozdávali citrony a jablka.

Policisté
už příště přitvrdí

Tachov – Zatím jen citrony obdrželi řidiči, kteří se ve čtvrtek ráno před Základní školou Hornická v Tachově nezachovali zcela podle pravidel silničního provozu. Kyselé ovoce rozdávaly motoristům děti. Těm ukázněným darovaly naopak jablko.

Jaroslav Lassak se stal vítězem třínáctého ročníku soutěže v míchání horkých nápojů ve Slavkově u Brna.

Zásadní přehmat? Smetana se šťávou z citronu

Slavkov u Brna – Hubert, brandy, pomerančový sirup, džus, čaj a kůra, celý pomeranč a koktejlová třešeň. To jsou ingredience použité na jeden ze soutěžních horkých koktejlů, kterých jsou na Integrované střední škole ve Slavkově u Brna k mání desítky. Ta se ve středu stala dějištěm už třináctého ročníku celostátního klání studentů středních škol v míchání horkých drinků.

Kapela Citron.

Soutěž pro čtenáře: Kdo vyhrál lístky na koncert Citronu?

Ústí nad Orlicí – Svátek všech fanoušků starého dobrého českého heavy metalu se neúprosně blíží. Koncert legendární kapely Citron si budou moci užít v sobotu večer v sále ústeckého kulturního domu. Citron ve složení Fany Michalík, Jarda Bartoň, Jirka Šperl, Vašek Vlasák a Radim Pařízek absolvuje podzimní část úspěšného „Radegast a Plni energie Tour 2013".

Kapela Citron.

Svátek českého heavy metalu je za dveřmi

Ústí nad Orlicí –  Už jen dny dělí všechny fandy starého dobrého českého heavy metalu od chvíle, kdy vypukne jejich velký svátek. Tím bezesporu bude koncert legendární kapely Citron, který se chystá na sobotní večer do sálu ústeckého kulturního domu.

Kapela Citron.

Hrajte o lístky na koncert kapely Citron

Ústí n. O. – Legenda českého heavy metalu míří do Ústí nad Orlicí! V rámci podzimní části turné „Radegast a Plni energie Tour 2013" vystoupí v ústeckém kulturním domě v sobotu 16. listopadu kapela Citron.

Citron

Citron zahajuje druhou část turné. Už v sobotu na Radegastu

Nošovice /VIDEO/ - Legendární metalová kapela Citron vyráží na druhou část úspěšného turné Plni Energie a Radegast. Na první koncert se mohou těšit návštěvníci 11. ročníku Radegast dne, který proběhne v sobotu 14. září v Nošovicích. Kapela zahraje skladby z veleúspěšných desek Plni Energie a Radegast, kterých se prodalo přes půl milionu kusů a vynesly v roce 1988 Citron na první místo v anketě Zlatý slavík.

Ilustrační foto.

V limetkách z Alberta byl vysoký obsah pesticidu, zjistil časopis

Praha – V limetkách z Mexika zakoupených v prodejně Albert byl pětinásobně překročen povolený limit parathion-metylu. Uvedl to dnes spotřebitelský časopis dTest. Pesticid parathion-metyl byl pro svou vysokou toxicitu zakázán v celé EU už před deseti lety.

Rocková Ostrava v Dolní oblasti Vítkovic.

Rocková Ostrava: Dolními Vítkovicemi zněly elektrické kytary

Ostrava /REPORTÁŽ, FOTOGALERIE/ - Téměř pět tisíc rockerů trávilo sobotu v Dolních Vítkovicích na druhém ročníku festivalu Rocková Ostrava. Mezi hlavními taháky byli například kapely Kreator, Jorn nebo bývalý zpěvák Judas Priest Tim „Ripper" Owens.

Ilustrační foto

Pitný režim lidé stále podceňují

Extrémní horka nás budou zjevně doprovázet ještě pěkných pár dní a při vysokých teplotách je třeba brát upozornění na pitný režim od odborníků velmi vážně. Při výrazném úbytku tekutin se snižuje naše výkonnost a mohou nastat i další vážnější zdravotní komplikace.

Šéf Nightwish Tuomas Holopainen

Vesecký areál zaplavila hudba

Liberec - Včera vypukl jednadvacátý ročník největšího festivalu v kraji. Benátská noc nabídne kromě hudby také rozmanitý servis. Návštěvníci se budou moci vykoupat, nabít si mobilní telefon a když jim bude horko, zchladí je sněžné dělo nebo pitná voda zdarma.

Divočák fest 2013.

Stříbro je prý prokleté od Citronu

Stříbro – Už popatnácté se ve Stříbře konal Divočák fest, který pravidelně připravuje tamní skupina Coward. Počasí přálo, venkovní zázemí 
U Kalicha nemuselo ani využít zastřeného pódia. Avšak návštěvnost akce byla podle pořadatelů nízká.

Největší hvězdou letošního Bestfestu summer 2013 v obci Rouské byla kapela Citron

Citroni rozpálili Rouské, Bestfest se povedl

Rouské – Sedmý ročník festivalu Bestfest summer se uskutečnil minulý pátek v obci Rouské. Hlavní hvězdou programu byla skupina Citron, která návštěvníky bavila i přes záblesky na obloze hodinu a půl.

Zubrfest 2013

Tři sestry, Citron, Zekon a rozparádění návštěvníci. Takový byl Zubrfest

Přerov – „Tři sestry je jen název kapely. S tím, že na pódiu jich je víc a že tam jsou většinou chlapi, se nedá nic dělat," snažila se jedna z maminek vysvětlit své malé dceři nesoulad mezi členy a pojmenováním největšího taháku letošního Zubrfestu. I tato nevinná momentka z areálu přerovského pivovaru dosvědčuje, že hudební akce v sobotu lákala doslova všechny generace. A to i ve večerních hodinách.

PIKANTNÍ POKRM. Pro děti se dá připravit méně ostrá varianta. Se špagetami jim určitě bude chutnat.

Masové kuličky s bylinkami a citronem

V receptáři se každý týden věnujeme tématům pro zahrádkáře, chovatele a pěstitele. A protože víme, že je mezi našimi diváky mnoho amatérských, ale přesto vynikajících kuchařů, čas od času vyhlásíme také kuchařskou soutěž.

TAHÁKEM Fryyfestu 2013 je kapela Citron.

Dvoudenní Fryyfest nabídne jako tahák Citron i muziku zdarma

Nové Město pod Smrkem /ROZHOVOR/ - Metalový svátek Fryyfest tentokrát nabídne dva dny muziky. Opět nebudou chybět outdoorové aktivity a „odpočinková oáza" s kávou a čajem. Novinkou pátého Fryyfestu je tzv. volný pátek, na kterém zahrají kapely zdarma a půjde o zahřívací kolo. Přinášíme rozhovor s Janou Kvapilovou, jednou z pořadatelek metalového a rockového festivalu Fryyfest. Jeho letošním tahákem je kapela Citron.

Minifestival Rocktherapy v Orlové, Vilém Čok a jeho Bypass

Festival Rocktherapy pomůže nemocným

Orlová - Kallibra, Messalina, Titanic, Antigod, Porta Inferi, Abi-Gail, Hrot. To je přehled rockových kapel, které vystoupí v sobotu na letošním již pátém ročníku Rock Therapy.  

Kapela Citron křtila tučňáka

OBRAZEM: Kapela Citron pokřtila tučňáka v plzeňské ZOO

I přes vytrvalý liják se kapela Citron vydala do zoologické zahrady v Plzni, aby zde pokřtila mladého tučňáka. Zároveň pořádající agentura Pragokoncert věnovala ZOO dvě stě tisíc korun. Kapela Citron pojmenovala tučňáka Nortic, tedy Citron pozpátku.

Ilustrační foto

Festival Rocková Ostrava se blíží

Ostrava - Druhý ročník festivalu Rocková Ostrava, který se uskuteční v sobotu 17. srpna v Dolní oblasti Vítkovic, nabídne mezi účinkujícími legendární kapelu Citron, nejlepší revivalovou skupinu na světě Kiss Forever, dále brněnskou legendu Titanic.

Kapela Citron křtila tučňáka

Kapela Citron pokřtila tučňáka

I přes vytrvalý liják se kapela Citron vydala do zoologické zahrady v Plzni, aby zde pokřtila mladého tučňáka. Zároveň pořádající agentura Pragokoncert věnovala zoo dvě stě tisíc korun.

Ilustrační foto

Pivu s vůní ovoce se v Plzni daří

Plzeň – U značky Pilsner Urquell je zapsán datum výroby 5. říjen 1842. To máme věru 170 let starý ležák. U dalšího produktu plzeňského pivovaru zvaného Gambrinus řízný citron je pak uvedeno jaro 2012 – tedy jeden jediný rok.

Ilustrační foto

Pivu s vůní ovoce se v Plzni daří

Plzeň – U značky Pilsner Urquell je zapsán datum výroby 5. říjen 1842. To máme věru 170 let starý ležák. U dalšího produktu plzeňského pivovaru zvaného Gambrinus řízný citron je pak uvedeno jaro 2012 – tedy jeden jediný rok.

Jaroslav Wykrent na náměstí TGM v Přerově

Na Májovém veselení nechyběl Jaroslav Wykrent

Přerov – Dvoudenní program letošního Májového veselení, které se letos konalo na náměstí T. G. Masaryka o několik dní později než obvykle, přitáhl téměř dva tisíce návštěvníků.

Citron

Májové víkendové veselení láká na Špunt, Citron i Jaroslava Wykrenta

Přerov – Náplasti za nevydařený první máj, jehož režie se letos ujala krajně pravicová Dělnická mládež, se dočkají Přerované až nadcházející víkend – v sobotu 3. a v neděli 4. května. Tradiční Májové veselení, které obsadí náměstí T. G. Masaryka, bude letos hostit zpěváka a skladatele Jaroslava Wykrenta, ale také legendární kapelu Citron či místní band Penzistor.

Hranická zkouška kapely Citron na turné, které se ponese ve vzpomínce na Standu Hranického

Radim Pařízek: Turné je velkou pietou pro Standu Hranického

Ostrava - Rocková legenda skupina Citron prožívá v těchto dnech nelehké období. V době, kdy se těšila na své fanoušky a rozjela velký comeback při turné po České republice, přišla bolestná rána. Zákeřná nemoc vzala život dlouholetému zpěvákovi skupiny Stanislavu Hranickému. Bylo mu dvaašedesát let…

SKUPINA CITRON v nejnovější sestavě.

Radim Pařízek: Turné je velkou pietou ke Standovi Hranickému

Ostrava - Rocková legenda skupina Citron prožívá v těchto dnech nelehké období. V době, kdy se těšila na své fanoušky a rozjela velký comeback při turné po České republice, přišla bolestná rána. Zákeřná nemoc vzala život dlouholetému zpěvákovi skupiny Stanislavu Hranickému. Bylo mu dvaašedesát let…