Kroměříž, Jeseník – Mimořádným úspěchem skončila pro Střední školu hotelovou a služeb z Kroměříže soutěž odborných dovedností studentů oboru cukrář junior O Priessnitzův dortík. V prostředí Priessnitzových léčebných lázní v Jeseníku se minulou středu konal už 12. ročník akce, kterou pořádá Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník pod záštitou Asociace cukrářů a kuchařů ČR.
Nové Strašecí – O tom, jak je těžké, připravit maturitní ples, promluvili za „přípravný výbor" Lukáš Stuchlý a Eva Kvasničková ze 4.A a 4. B novostrašeckého gymnázia.
Nové Strašecí – Jen samá sladká sousta té nejlepší čokolády na maturitním plese studentů čtvrté A a čtvrté B Gymnázia Jana Amose Komenského v Novém Strašecí nabízel moderátor Václav Biroš, jeden z absolventů školy.
Hranice – Nedávno proběhlé vánoční svátky se obyvatelům Hranic rozhodlo město zpestřit bohatým doprovodným programem. Na náměstí vyrostlo množství stánků, proběhlo historicky pojaté slavnostní rozsvěcení vánočního stromu, a na pódiu se střídala zajímavá vystoupení pro děti i dospělé. Hranice k posledním Vánocům zkrátka přistoupily zodpovědně.
Východní Čechy - Nejčastější radou na hubnutí je kromě pohybu také celková změna životního stylu. V zimě se příliš nedoporučuje zahájit redukční dietu. Co je ale více než vhodné, je změna životosprávy.
Východní Čechy - Nejčastější radou na hubnutí je kromě pohybu také celková změna životního stylu. V zimě se příliš nedoporučuje zahájit redukční dietu. Co je ale více než vhodné, je změna životosprávy.
Východní Čechy – Nejčastější radou na hubnutí je kromě pohybu také celková změna životního stylu. V zimě se příliš nedoporučuje zahájit redukční dietu. Co je ale více než vhodné, je změna životosprávy. Samozřejmě to nepůjde ze dne na den. Každá změna chce svůj čas. Malými krůčky se postupně dostanete k cíli bez velikého úsilí a hlavně bez trápení a strádání.
Východní Čechy - Nejčastější radou na hubnutí je kromě pohybu také celková změna životního stylu. V zimě se příliš nedoporučuje zahájit redukční dietu. Co je ale více než vhodné, je změna životosprávy.
Praha /FOTOGALERIE/ - Pokus o těžké ublížení na zdraví a maření výkonu úředního rozhodnutí. To jsou skutky, o nichž má čtyři roky přemýšlet v cele věznice s režimem ostrahy 36letý Petr Slaný. Recidivista původem ze severní Moravy podle verdiktu zaútočil autem před supermarketem na pražském Spořilově.
Brno /ROZHOVOR/ – Zařadila se mezi legendy. Křídelnice brněnského Valosunu Veronika Vlková se stala teprve devátou hráčkou česko-slovenské historie, která pokořila hranici šesti tisíc bodů v nejvyšší soutěži. Jubileum oslavila v Trutnově při úspěšném trestném hodu. „Spláchly to dvě lahve šampaňského," usmívá se jedenatřicetiletá křídelnice k otázce tradičního zápisného.
Výsledek loňské Velké pardubické se bude přepisovat, neboť kontrolní vzorek potvrdil přítomnost zakázaných látek v krvi vítězného koně a tedy porušení pravidel. Radost z toho, že byl odhalen podvod a že nakonec slavně zvítězila pravda, se ovšem jaksi nedostavuje. Kofeinu a theobrominu měl Nikas v krvi stopové množství, přičemž jde o látky, které podle odborníků nemohly zvýšit výkon koně anebo maskovat bolest. Jinak řečeno, kůň za své vítězství nevděčil přípravkům, kvůli kterým o vítězství přijde.
Přerov /VIDEO/ - Dobové pohlednice starého Přerova, staré poštovní známky, odznaky nebo obaly od čokolád a likérů to vše mohou obdivovat návštěvníci nové výstavy v galerii na Horním náměstí v Přerově, která ve čtvrtek začala.
Chrastava - Těšil se na výdobytek moderní techniky, místo toho mohl uvařit možná tak polevu na dort. Na místo iPhonu totiž mladému muži z Chrastavy přišla na objednávku z internetového bazaru čokoláda na vaření.
České Budějovice - Kdopak by nechtěl kráčet městem ve společnosti králů s vědomím, že pomáhá dobré věci. Podobné pocity mají v těchto dnech dvě a půl tisícovky koledníků zapojených do Tříkrálové sbírky. Pořádá ji v kraji již pošestnácté Diecézní charita České Budějovice na pomoc lidem v nesnázích.
Jižní Morava - Wasabi sníh, šneky s lanýžovým máslem, fenyklový krém s lososem nebo kančí svíčkovou. To a ještě mnohem víc mohou letos ochutnat návštěvníci Grand restaurant festivalu. Ten se v Brně a dalších jihomoravských městech koná už posedmé.
Řím - Říká se, že jsme to, co jíme. Ve skutečnosti jsme to, co jsme jedli a na co se pamatujeme. Vzpomínky vztahující se k jídlu nemálo ovlivňují to, co si denně klademe na talíř. Uvádí se to v nové studii švýcarských vědců.
Stvolová – /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Tůň u mostu přes řeku Svitavu ve Stvolové čeří přes sezonu třpytky rybářů a možná párek divokých kachen. Poslední den v roce však patří otužilcům. A memoriálu Bohumíra Řehoře. Ten místní pořádali na Silvestra už poosmé. Tradiční přípitek šampaňským po krk v ledové vodě si tentokrát dopřálo osmadvacet odvážlivců. Jednadvacet dospělých a sedm dětí. „Akci pořádáme na počest hajného Bohumíra Řehoře, kterého zde všichni znali. Sice to nebyl otužilec, ale rozhodně nebyl pohodlný jako dnešní lidé, kteří žijí ve městech," vysvětlil pořadatel Ivoš Winkler.
Zlínsko – Kradl peněženky, před vánočními svátky jej policisté obvinili z trestných činů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
Curych – Ať už je zabalená v lesklém papíru, ve tvaru vánoční dekorace nebo má podobu obyčejné tabulky, prodej luxusní čokolády v teplém počasí je problém. Většinou se začne rozpouštět dřív, než ji dáme do úst. Švýcarská společnost Barry Callebaut, která je největším světovým výrobcem čokolády, ale doufá, že se to brzy může změnit. Zahájila proto komerční prodej čokolády „odolné vůči vedru", která jí má pomoci v expanzi mimo nasycené trhy v Evropě a v Americe.
Strání – „Házeli jsme botu přes rameno a když dopadla špicí ke dveřím, znamenalo to, že se další rok vydáme do světa. Tak jsem taky chtěla vědět, jestli se dostanu z domu. Měla jsem nové boty, ale stejně jsem jednu hodila. Jenže u dveří bylo umyvadlo s vodou, tak mi ta bota spadla do něj. Pak jsem brečela, že nemám v čem jít na půlnoční," vzpomíná na své dětství zpěvačka Vlasta Grycová.
Bořice – Pětačtyřicet druhů vánočního cukroví se každoročně peče v bořické cukrárně během jednoho měsíce. Maraton, při němž letos čtrnáct žen napeklo neuvěřitelných 14 metráků voňavých vánočních kousků cukroví, skončil 23. prosince, kdy pece v cukrárně konečně na pár dní vychladly.
Jičín – „Nechodí do školy a tak neumí psát," tak si vyhodnotily děti z I.A jičínské základní školy 17. listopadu, proč Cipísek nedostal od Ježíška žádný dárek.
Vánoční svátky jsou pro nás svátkem klidu, pokoje a obdarovávání. Pod stromeček proto dáváme dárky nejen pro své rodiče, partnery a děti, ale také pro naše domácí čtyřnohé přátele. V tyto dny se jim snažíme přilepšit i nějakou laskominou nebo větší porcí masa. Ale právě tady děláme největší chybu a svým zvířecím miláčkům zaděláváme na pozdější potíže.
Rakovník – Česká škola, čeští studenti a anglické divadlo. Domnění, že tyto věci nejdou úplně dohromady, vyvrátili ve čtvrtek dopoledne na rakovnickém Gymnáziu Zikmunda Wintra.
Východní Čechy - Vánoční svátky jsou pro nás svátkem klidu, pokoje a obdarovávání. Pod stromeček proto dáváme dárky nejen pro své rodiče, partnery a děti, ale také pro naše domácí čtyřnohé přátele. V tyto dny se jim snažíme přilepšit i nějakou laskominou nebo větší porcí masa. Ale právě tady děláme největší chybu a svým zvířecím miláčkům zaděláváme na pozdější potíže.
Východní Čechy - Vánoční svátky jsou pro nás svátkem klidu, pokoje a obdarovávání. Pod stromeček proto dáváme dárky nejen pro své rodiče, partnery a děti, ale také pro naše domácí čtyřnohé přátele. V tyto dny se jim snažíme přilepšit i nějakou laskominou nebo větší porcí masa. Ale právě tady děláme největší chybu a svým zvířecím miláčkům zaděláváme na pozdější potíže.
Východní Čechy - Vánoční svátky jsou pro nás svátkem klidu, pokoje a obdarovávání. Pod stromeček proto dáváme dárky nejen pro své rodiče, partnery a děti, ale také pro naše domácí čtyřnohé přátele. V tyto dny se jim snažíme přilepšit i nějakou laskominou nebo větší porcí masa. Ale právě tady děláme největší chybu a svým zvířecím miláčkům zaděláváme na pozdější potíže.
Svitavsko - Vánoční svátky jsou pro nás svátkem klidu, pokoje a obdarovávání. Pod stromeček proto dáváme dárky nejen pro své rodiče, partnery a děti, ale také pro naše domácí čtyřnohé přátele. V tyto dny se jim snažíme přilepšit i nějakou laskominou nebo větší porcí masa. Ale právě tady děláme největší chybu a svým zvířecím miláčkům zaděláváme na pozdější potíže.
Slovácko – I když je řemeslný pivovar Velický Bombarďák oficiálně otevřený teprve prvním rokem, na Vánoce nezahálí. Jeho majitelé připravují několik pivních speciálů pro chmelové labužníky. V chuti poznají med, čokoládu, kávu i chilli. „Máme uvařený třináctistupňový světlý ležák z lesního medu od našeho místního včelaře. Takže horňácký med v horňáckém pivu," představil svůj vánoční speciál jeden z vlastníků Ladislav Lukács.
Vyškovsko – Někde se dočkají pouze sladkostí, jinde je odmění uspořádáním večírku nebo také mimořádnou prémií. Závěr roku pro mnohé firmy neznamená jen shon, jejich vedení také chtějí vyslovit dík svým zaměstnancům. Nejinak je tomu v případě Vyškovska.
Brno – Více než dvě třetiny provozovatelů automatů na teplé nápoje klamou zákazníky, přičemž nejzávažnějším porušením předpisů je klamavé označení některých nápojů. Zjistila to při kontrole Státní zemědělská a potravinářská inspekce. O jejích zjištěních informoval v tiskové zprávě mluvčí Pavel Kopřiva.
Nová Role - Předposlední adventní sobota byla v Nové Roli ve znamení tradice. Také letos zde mohli obyvatelé i návštěvníci spatřit nádherný a jedinečný živý betlém.
Praha /ROZHOVOR/ - Nadcházející vánoční svátky jsou pro děti očekáváním ježíška a vánoční nadílky a pro dospělé časem setkávání s blízkými u dobrého jídla a pití. Tradičním a v Česku znovu oblíbeným nápojem je bez pochyb víno. Na to, jaké víno zvolit pro vánoční tabuli, jsme se zeptali osoby nejpovolanější, sommeliera vinařství Spielberg Martina Žůrka.