Kreativ

ŠTÍTEK: čokoláda

Nejen lev dobyl svět! Máme zlato a bronz!

Nová Paka, Lucembursko - Absolutní úspěch zaznamenal novopacký tým cukrářů, který reprezentoval Českou republiku na olympiádě cukrářů a kuchařů Culinary World Cup Luxembourg 2014.

Pivní speciály lákají na příchuť chilli nebo vanilkových rohlíčků

Brno – Milovníci piva a především neobvyklých speciálů se na poslední měsíc v roce těší víc než většina lidí. K vítání adventu mají o důvod navrch. Brněnské pivovary totiž svoji nabídku rozšíří o nové druhy oblíbeného alkoholického nápoje, které jejich sládci uvařili pouze pro vánoční období.

V Táboře chystají největší Festival čokolády v Česku

Tábor - Teplou čokoládu, pralinky, tabulky, lízátka, ovoce v čokoládě, nebo třeba ochutnávky z čokoládové řeky nabídne o prvním adventním víkendu v historickém centru Tábora první ročník Festivalu čokolády. Pro milovníky sladkých dezertů bude připravena na největší přehlídce svého druhu v Česku kulinářská show předních kuchařů a cukrářů. Řekla to v neděli mluvčí festivalu Lenka Horejsková.

Davis Cup do Švýcarska. Triumf nad Francií zpečetil Federer

Lille - V zemi čokolády slaví. Švýcarští tenisté vyhráli poprvé v historii Davisův pohár a stali se nástupci českých reprezentantů, kteří soutěž ovládli v minulých dvou letech. Rozhodující třetí bod ve finále s Francií získal Roger Federer dnešním vítězstvím nad Richardem Gasquetem na antuce v Lille po setech 6:4, 6:2 a 6:2.

Hospůdka roku 2014: Pralinka

Polička - Cukrárna propojená s kavárnou se v uplynulém roce těšila ohromné popularitě lidí a zvítězila v soutěži Deníku.

Cukráři už vyrazili do útoku! Upečou 17 metráků sladkostí

Nová Paka - Směsice vůní vanilky, kokosu, ořechů i čokolády nás ovanula hned poté, co jsme otevřeli dveře výrobny packé střední školy gastronomie a služeb v Havlově ulici. Budoucí cukráři mají rozpálené trouby i tváře a před sebou nelehký úkol, vyrobit 17 metrických centů vánočního cukroví.

Cukráři už vyrazili do útoku! Upečou 17 metráků sladkostí

Nová Paka – Směsice vůní vanilky, kokosu, ořechů i čokolády nás ovanula hned poté, co jsme otevřeli dveře výrobny packé střední školy gastronomie a služeb v Havlově ulici. Budoucí cukráři mají rozpálené trouby i tváře a před sebou nelehký úkol, vyrobit 17 metrických centů vánočního cukroví.

Domažlické Moučníkování vyhrál rodinný recept

Domažlice /RECEPT UVNITŘ/ – Rodinný recept na ořechové řezy pomohl Růženě Hornové z domažlického penzionu pro seniory k vítězství v letošním ročníku soutěže Moučníkování, kterého se účastnili obyvatelé, personál i hosté nového městského penzionu.

Základní školu střeží halloweenská strašidla

Velké Poříčí /FOTO/ - S blížícím se koncem října přichází také svátek duchů Halloween. Tuto tradici dodržují místní školáci ze základní školy už po několik let a není tomu jinak ani letos.

Belgická firma si kvůli islamistům musela znovu změnit název

Brusel - Teprve před necelým rokem si belgický výrobce čokolády změnil jméno z původního názvu Italo Suisse a nyní se znovu přejmenovává. Firma si totiž loni dala název ISIS, z toho se ale letos vyklubala jedna ze zkratek džihádistické organizace Islámský stát (IS), která na Západě smutně proslula brutálním dobýváním rozsáhlých území v Sýrii a Iráku a vraždami západních novinářů.

Šetřete, ale neošiďte se

I levná jídla bez masa mohou být chutná. Přesvědčte se sami a připravte si některý z následujících pokrmů.

Koledy už na konci října? Ne! Boleslavští obchodníci mají rozum

Mladá Boleslav - Pozor na rozteklou čokoládu! Zatímco venkovní teploty stále ještě dosahují až k dvaceti stupňům, v obchodních řetězcích se už prodávají čokoládové figurky typické pro dobu adventu. A nejen ty. Také ozdobné řetězy nebo kolekce. Čeká nás letos v Mladé Boleslavi pravé vánoční šílenství?

Mistr zlomil dřevěnou desku, dostal bábovku

Brno /REPORTÁŽ/ – Drobná dívka předstupuje před sloupec sedmi betonových desek. Nadechne se, rozkročí a švihnutím ruky rychlejším, než oko stačí postřehnout, desky rozpůlí. Jako by byly z pudinku. Na sedmnáctém ročníku Budoshow nejsou ženy ani muži žádné křehotinky. Divákům předvádějí to nejlepší ze světových bojových umění.

Americké muzeum hmyzu servírovalo brouky v čokoládě

New Orleans (USA) - Cvrčky a larvy zavíječů na párátkách, aby se dali namočit v rozpuštěné čokoládě, křupavé karamely s hmyzími nožičkami a moučnými červy, či měkké karamelky s cvrčky a pěnovými bonbóny marshmallow. To všechno mohli v sobotu ochutnat návštěvníci Motýlí zahrady a insektária Audubon v americkém New Orleansu, napsala dnes agentura AP.

Vlašimské Jablkobraní bylo svátkem rodin s dětmi

Vlašim – Jablečné pochoutky v nejrůznější podobě byly hlavním tématem víkendového Jablkobraní ve Spolkovém domě sourozenců Roškotových. Mošty, džusy, pečivo s jablečnou náplní, jablka v čokoládě, to vše ochutnal snad každý, kdo na zahradu spolkového domu dorazil.

FOTO: Cukrářky ze Šířavy se blýskly v Olomouci

Přerov – Oranžový dort ve tvaru dýně zdobený obrázkem lebky a ručně vykrajovanými netopýry. To zajistilo žákyni Martině Šlancarové a učitelce Petře Vránové z Přerova třetí místo na devatenáctém ročníku gastronomické soutěže cukrářů juniorů Olima Cup, který se konal v rámci podzimní výstavy Flora Olomouc.

OBRAZEM: V Táboře hledali cestu ke knize

Tábor – Od čtvrtka do soboty bylo centrum Tábora plné nejen českých, ale i zahraničních spisovatelů a nakladatelů. Uskutečnil se zde již třetí ročník Mezinárodního festivalu malých nakladatelů Tabook.

Porošenko navrhuje, aby se děti místo ruštiny učily angličtinu

Lvov - Ukrajinský prezident Petro Porošenko dnes navrhl, aby se angličtina stala druhým vzdělávacím jazykem na ukrajinských školách místo ruštiny. Podle agentury AFP se o tom zmínil ve svém projevu na lvovské univerzitě. Lvov je označován za výspu nacionalistů na západní Ukrajině.