HRADEC KRÁLOVÉ - Dnes se budeme věnovat literatuře, Helsinkám, medu, Vánocům a gastronomii. Asi vás napadne, jak asi může souviset literatura s Helsinkami, medem, Vánocemi a ještě navíc s gastronomií. Nechte se překvapit.
HRADEC KRÁLOVÉ - Dnes se budeme věnovat literatuře, Helsinkám, medu, Vánocům a gastronomii. Asi vás napadne, jak asi může souviset literatura s Helsinkami, medem, Vánocemi a ještě navíc s gastronomií. Nechte se překvapit.
HRADEC KRÁLOVÉ - Dnes se budeme věnovat literatuře, Helsinkám, medu, Vánocům a gastronomii. Asi vás napadne, jak asi může souviset literatura s Helsinkami, medem, Vánocemi a ještě navíc s gastronomií. Nechte se překvapit.
ŠUMPERK - Velký zájem zaznamenalave středuúzemní organizace Svazu diabetiků při Nemocnici Šumperk o bezplatné měření hladiny cukru v krvi. Akci uspořádala už podesáté při příležitosti Světového dne diabetiků.
JIČÍN - Dnes, ve čtvrtek 15. listopadu proběhne v Masarykově divadle prodejní výstava u příležitosti Světového dne diabetu pod organizační záštitou Svazu diabetiků Jičín a Diabetologické a interní ambulance Polikliniky Jičín.
ŠUMPERK - Máte obavy z cukrovky nebo se chcete něco víc dozvědět o této zákeřné civilizační chorobě? Stačí přijít dnes 14.listopadumezi desátou a sedmnáctou hodinou do vestibulu Domu kultury v Šumperku.
Jen kapka krve z prstu a několik minut stačí k tomu, aby zdravotníci zjistili hodnotu glykovaného hemoglobinu zvaného laicky také dlouhý cukr v krvi pacienta.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes bychom rádi potěšili všechny milovníky medu, medových receptů a voňavých perníků. Nejprve se zastavíme u historie medového těsta.
JIČÍN - Dne 15. listopadu proběhne v Masarykově divadle prodejní výstava u příležitosti Světového dne diabetu pod organizační záštitou Svazu diabetiků Jičín a Diabetologické a interní ambulance Polikliniky Jičín.
OSTRAVA - Mnoho lidí využilo v neděli možnosti nechat si změřit hladinu glykovaného hemoglobinu, laicky nazývaného termínem dlouhý cukr. U příležitosti Světového dne diabetu jej odborníci měřili až do odpoledne na Jiráskově náměstí v centru Ostravy.
OSTRAVA - Mnoho lidí využilo v neděli možnosti nechat si změřit hladinu glykovaného hemoglobinu, laicky nazývaného termínem dlouhý cukr. U příležitosti Světového dne diabetu jej odborníci měřili až do odpoledne na Jiráskově náměstí v centru Ostravy.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes bychom rádi potěšili všechny milovníky medu, medových receptů a voňavých perníků. Nejprve se zastavíme u historie medového těsta.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes bychom rádi potěšili všechny milovníky medu, medových receptů a voňavých perníků. Nejprve se zastavíme u historie medového těsta.
OSTRAVA - U příležitosti Světového dne diabetu si mohou lidé v neděli 11. listopadu na Jiráskově náměstí v Moravské Ostravě nechat změřit hladinu glykovaného hemoglobinu. Putovní akci, která proběhne již podruhé, připravily Diabetická asociace a Svaz diabetiků ČR.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes bychom rádi potěšili všechny milovníky medu, medových receptů a voňavých perníků. Nejprve se zastavíme u historie medového těsta.
OSTRAVA - U příležitosti Světového dne diabetu si mohou lidé v neděli 11. listopadu na Jiráskově náměstí v Moravské Ostravě nechat změřit hladinu glykovaného hemoglobinu. Putovní akci, která proběhne již podruhé, připravily Diabetická asociace a Svaz diabetiků ČR.
STAV - Za přítomnosti starosty obce Adolfa Sachera, jičínských knihovnic Dany Michlové a Lenky Knapové a zdejších čtenářů byla zprovozněna zrekonstruovaná obecní knihovna, která sídlí u autobusové zastávky v centru vesnice se 71 obyvateli.
Nápoje nejen pro podzimní večery Každý z nás dobře ví, že v podzimních nepříjemně deštivých a chladných dnech nás dobře zahřeje horký nápoj. Někdo si rád dopřeje osvědčený šálek bylinného, ovocného nebo jiného čaje, některý z nás sáhne raději po dobré kávě, čokoládě či kakau.
VÝCHODNÍ ČECHY - Každý z nás dobře ví, že v podzimních nepříjemně deštivých a chladných dnech nás dobře zahřeje horký nápoj. Někdo si rád dopřeje osvědčený šálek bylinného, ovocného nebo jiného čaje, některý z nás sáhne raději po dobré kávě, čokoládě či kakau.
VÝCHODNÍ ČECHY - Každý z nás dobře ví, že v podzimních nepříjemně deštivých a chladných dnech nás dobře zahřeje horký nápoj.
Někdo si rád dopřeje osvědčený šálek bylinného, ovocného nebo jiného čaje, některý z nás sáhne raději po dobré kávě, čokoládě či kakau.
Kromě těchto nealkoholických nápojů někdy přijde vhod sklenice neméně osvědčeného horkého vína, grogu a čaje s rumem nebo slivovicí.
VÝCHODNÍ ČECHY - Každý z nás dobře ví, že v podzimních nepříjemně deštivých a chladných dnech nás dobře zahřeje horký nápoj. Někdo si rád dopřeje osvědčený šálek bylinného, ovocného nebo jiného čaje, některý z nás sáhne raději po dobré kávě, čokoládě či kakau.
Čokoláda by sice neměla být pravidelnou součástí dětského jídelníčku, ale úplně ji z něho vyškrtnout také není vhodné. Jak vybrat čokoládu, která napáchá nejméně škody a dítěti i něco přinese?
Brno – Chcete si doma upéct koláč, který je nejdelší v České republice? Brněnský Deník Rovnost vám exkluzivně přináší recept od jednatelky pekárny Crocus Jitky Aulehlové.
ZRUČ NAD SÁZAVOU - Na šedesát zájemců z města a blízkého okolí zaujala nabídka kutnohorských diabetiků, kteří do zámeckého zrcadlového sálu přijeli bezplatně měřit hladinu cukru v krvi a také tlak.
VÝCHODNÍ ČECHY - Až třicet kostek cukru tvoří rozdíl mezi slazenými vodami na českém trhu. Tak vysoké hodnoty energetické výživnosti slazených minerálních a perlivých vod odhalil redakční test Deníku.
VÝCHODNÍ ČECHY - Až třicet kostek cukru tvoří rozdíl mezi slazenými vodami na českém trhu. Tak vysoké hodnoty energetické výživnosti slazených minerálních a perlivých vod odhalil redakční test Deníku.
VÝCHODNÍ ČECHY - Až třicet kostek cukru tvoří rozdíl mezi slazenými vodami na českém trhu. Tak vysoké hodnoty energetické výživnosti slazených minerálních a perlivých vod odhalil redakční test Deníku.
VÝCHODNÍ ČECHY - Až třicet kostek cukru tvoří rozdíl mezi slazenými vodami na českém trhu. Tak vysoké hodnoty energetické výživnosti slazených minerálních a perlivých vod odhalil redakční test Deníku.
PRAHA - Pijete minerální vody a myslíte si, že tím děláte něco pro štíhlou linii? Možná vás bude zajímat, že některé z nich obsahují tolik sladidel, že odpovídají třiceti kostkám cukru. Zjistil to test Deníku, který prověřoval ochucené minerálky a vody z obchodní sítě.
STŘEDNÍ ČECHY - Sójové jogurty, především ty s ovocnou složkou, mají příznivý vliv na cukrovku 2. typu, ale i na vysoký krevní tlak. Tento typ cukrovky, kterou trpí kolem 150 milionů lidí po celém světě, charakterizuje abnormální zvýšení krevních cukrů hned po jídle, čímž dochází k poškozování tepen, jater, srdce, očí a nervů.
STŘEDNÍ ČECHY - Sójové jogurty, především ty s ovocnou složkou, mají příznivý vliv na cukrovku 2. typu, ale i na vysoký krevní tlak. Tento typ cukrovky, kterou trpí kolem 150 milionů lidí po celém světě, charakterizuje abnormální zvýšení krevních cukrů hned po jídle, čímž dochází k poškozování tepen, jater, srdce, očí a nervů.
VÝCHODNÍ ČECHY - V posledním zářijovém týdnu žila celá škola oslavami 75. výročí jejího školy. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
VÝCHODNÍ ČECHY - V posledním zářijovém týdnu žila celá škola oslavami 75. výročí jejího školy. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
VÝCHODNÍ ČECHY - Škola slavila kulaté výročí. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
VÝCHODNÍ ČECHY - V posledním zářijovém týdnu žila celá škola oslavami 75. výročí jejího školy. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.