VÝCHODNÍ ČECHY - Škola slavila kulaté výročí. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
VÝCHODNÍ ČECHY - Škola slavila kulaté výročí. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
VÝCHODNÍ ČECHY/ČESKÉ MEZIŘÍČÍ - Zhruba čtyři kilometry řeky Dědiny znečistilo v sobotu dopoledne vápenné mléko, které uniklo z místního cukrovaru. Látka pro bělení cukru do vody unikla zatím v neznámém množství. Cukrovar svou chybu připustil a vzniklé škody hodlá v co nejbližší době nahradit.
VÝCHODNÍ ČECHY/ČESKÉ MEZIŘÍČÍ - Zhruba čtyři kilometry řeky Dědiny znečistilo v sobotu dopoledne vápenné mléko, které uniklo z místního cukrovaru. Látka pro bělení cukru do vody unikla zatím v neznámém množství. Cukrovar svou chybu připustil a vzniklé škody hodlá v co nejbližší době nahradit.
ČESKÉ MEZIŘÍČÍ - Zhruba čtyři kilometry řeky Dědiny znečistilo v sobotu dopoledne vápenné mléko, které uniklo z místního cukrovaru. Látka pro bělení cukru do vody unikla zatím v neznámém množství. Cukrovar svou chybu připustil a vzniklé škody hodlá v co nejbližší době nahradit.
Zelenina a ovoce - Ty by měly být ve vašem jídelníčku bohatě zastoupené. Vhodné jsou všechny druhy zeleniny, protože obsahuje 80–90 % vody a je bohatým zdrojem vlákniny, vitaminů a minerálů. Navíc má minimum energie, proto ji můžete jít prakticky neomezeně.
VELKÉ MEZIŘÍČÍ - Impulzem k novému způsobu života mohl být pro mnohé včerejší Den zdraví, který připravili pořadatelé ve velkém sále Jupiter clubu. Kromě ochutnávky nejrůznějších přírodních pochoutek si zájemci mohli nechat změřit krevní tlak nebo hladinu cukru a cholesterolu v krvi.
VÝCHODNÍ ČECHY - Absolventi i studenti naší školy označují jako jedno z nejvýraznějších pozitiv pro odborný a jazykový růst možnost účastnit se zahraničních praxí. Pestrou nabídkou těchto praxí vyniká naše škola nad mnoha ostatními.
VÝCHODNÍ ČECHY - Absolventi i studenti naší školy označují jako jedno z nejvýraznějších pozitiv pro odborný a jazykový růst možnost účastnit se zahraničních praxí. Pestrou nabídkou těchto praxí vyniká naše škola nad mnoha ostatními.
VÝCHODNÍ ČECHY - Absolventi i studenti naší školy označují jako jedno z nejvýraznějších pozitiv pro odborný a jazykový růst možnost účastnit se zahraničních praxí. Pestrou nabídkou těchto praxí vyniká naše škola nad mnoha ostatními.
VÝCHODNÍ ČECHY - Absolventi i studenti naší školy označují jako jedno z nejvýraznějších pozitiv pro odborný a jazykový růst možnost účastnit se zahraničních praxí. Pestrou nabídkou těchto praxí vyniká naše škola nad mnoha ostatními.
VÝCHODNÍ ČECHY - Absolventi i studenti naší školy označují jako jedno z nejvýraznějších pozitiv pro odborný a jazykový růst možnost účastnit se zahraničních praxí. Pestrou nabídkou těchto praxí vyniká naše škola nad mnoha ostatními.
VÝCHODNÍ ČECHY - Absolventi i studenti naší školy označují jako jedno z nejvýraznějších pozitiv pro odborný a jazykový růst možnost účastnit se zahraničních praxí. Pestrou nabídkou těchto praxí vyniká naše škola nad mnoha ostatními.
JIŽNÍ MORAVA - Celé léto to vypadalo růžově. Vinaři z jižní Moravy si pochvalovali horké dny a spokojeně sledovali, jak jim slunce plní hrozny sladkou šťávou. Teď čekají každý den na ortel meteorologů. Déšť a chladné počasí totiž sklizeň komplikují.
Tvorem, kterému můžeme být za med vděční, je včela medonosná (Apis mellifera). Jak „výroba“ medu probíhá? Včely posbírají nektar, medovici a jiné sladké šťávy, v medovém váčku je enzymaticky upraví a posléze uskladní v plástech, kde za pomoci mladých včelek, které se šťávou manipulují a upravují ji, postupně dozrává v med.
VÝCHODNÍ ČECHY - Tvorem, kterému můžeme být za med vděční, je včela medonosná (Apis mellifera). Jak „výroba“ medu probíhá? Včely posbírají nektar, medovici a jiné sladké šťávy, v medovém váčku je enzymaticky upraví a posléze uskladní v plástech, kde za pomoci mladých včelek, které se šťávou manipulují a upravují ji, postupně dozrává v med.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnešní prázdninový výlet nás zavede prostřednictvím studentů oboru Hotelnictví a turismus Michaely Daňkové a Jana Hückeho do krásné ostrovní země – Irska.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnešní prázdninový výlet nás zavede prostřednictvím studentů oboru Hotelnictví a turismus Michaely Daňkové a Jana Hückeho (viz foto s irskýmrybím koláčem) do Irska.
VÝCHODNÍ ČECHY - Tvorem, kterému můžeme být za med vděční, je včela medonosná (Apis mellifera). Jak „výroba“ medu probíhá? Včely posbírají nektar, medovici a jiné sladké šťávy, v medovém váčku je enzymaticky upraví a posléze uskladní v plástech, kde za pomoci mladých včelek, které se šťávou manipulují a upravují ji, postupně dozrává v med.
HRADEC KRÁLOVÉ - Dnešní prázdninový výlet nás zavede prostřednictvím studentů oboru Hotelnictví a turismu Michaely Daňkové a Jana Hückeho (na snímku) do krásné ostrovní země – Irska.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnešní prázdninový výlet nás zavede prostřednictvím studentů oboru Hotelnictví a turismus Michaely Daňkové a Jana Hückeho (viz foto s irskýmrybím koláčem) do Irska.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnešní prázdninový výlet nás zavede prostřednictvím studentů oboru Hotelnictví a turismus Michaely Daňkové a Jana Hückeho do krásné ostrovní země – Irska.
Ztrácíte v horkých dnech chuť na klasické moučníky, zato se můžete doslova utlouct po zmrzlině či vychlazených dortech z ledničky? Pak můžete vyzkoušet naše letní studené dezerty. Jeden voní dálkami, druhý zvládne i nezkušená hospodyňka a třetí potěší náročného labužníka. Výborné jsou všechny. Tak dobrou chuť!
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes uděláme nepochybně radost milovníkům krás naší vlasti a speciálně vyznavačům folkloru. Při svých cestách po Chodsku si do batůžku přibalily i poznámkový notes studentky Anna Imrichová (viz foto zleva) a Petra Seidlová s Pavlou Holzäpfelovou.
Dnes uděláme nepochybně radost milovníkům krás naší vlasti a speciálně vyznavačům folkloru. Při svých cestách po Chodsku si do batůžku přibalily i poznámkový notes studentky Anna Imrichová (viz foto zleva) a Petra Seidlová s Pavlou Holzäpfelovou.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes uděláme nepochybně radost milovníkům krás naší vlasti a speciálně vyznavačům folkloru. Při svých cestách po Chodsku si do batůžku přibalily i poznámkový notes studentky Anna Imrichová (viz foto zleva) a Petra Seidlová s Pavlou Holzäpfelovou.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes uděláme nepochybně radost milovníkům krás naší vlasti a speciálně vyznavačům folkloru. Při svých cestách po Chodsku si do batůžku přibalily i poznámkový notes studentky Anna Imrichová (viz foto zleva) a Petra Seidlová s Pavlou Holzäpfelovou.
ČESKO - Dnes uděláme nepochybně radost milovníkům krás naší vlasti a speciálně vyznavačům folkloru. Při svých cestách po Chodsku si do batůžku přibalily i poznámkový notes studentky Anna Imrichová a Petra Seidlová s Pavlou Holzäpfelovou. Když se řekne Chodsko, jako první každého napadnou typické koláče. Tradiční chodské koláče mají dvě podoby, které se od sebe odlišují způsobem zdobení.
JIŽNÍ ČECHY - K nejmladším autorům, věnujícím se ve svém díle historii a místopisu, patří bezesporu Jiří Cukr z jihočeských Ledenic, kterému v českobudějovickém nakladatelství Veduta právě vyšla jeho prvotina Netradiční turistické cíle Českobudějovicka.
Dačice/ Šest divadel, pět hudebních večerů a tři nedělní pohádky. To je program, který připravili pořadatelé jubilejního desátého divadelního a hudebního festivalu divákům.
Organizace takového kulturního svátku není jednoduchou záležitostí.
Delikátní a lehce stravitelné telecí maso je pro horké letní dny jako stvořené. Je-li jeho předskokanem studená letní polévka, pak báječný angreštový koláč už jen korunuje dílo…
VÝCHODNÍ ČECHY - Významného úspěchu dosáhla hradecká společnost ProjectSoft HK a.s. podepsáním zakázky na kompletní automatizaci nově stavěné rafinerie cukru v Bosně a Hercegovině přibližně za dva miliony eur.
„Tys musel spadnout z višně!“ Toto úsloví nevyznívá ve prospěch dotyčného, ale zanevřít kvůli tomu na višně by byla škoda. Dají se z nich totiž vytvořit doslova kulinární zázraky.