
Hruškové frgále
Valašské frgále jsou z tenounkého těsta a s bohatou náplní. Ať už z tvarohu, máku nebo ořechů, nejlépe však z hrušek.
Valašské frgále jsou z tenounkého těsta a s bohatou náplní. Ať už z tvarohu, máku nebo ořechů, nejlépe však z hrušek.
ZRUČ NAD SÁZAVOU - Na šedesát zájemců z města a blízkého okolí zaujala nabídka kutnohorských diabetiků, kteří do zámeckého zrcadlového sálu přijeli bezplatně měřit hladinu cukru v krvi a také tlak.
VÝCHODNÍ ČECHY - Až třicet kostek cukru tvoří rozdíl mezi slazenými vodami na českém trhu. Tak vysoké hodnoty energetické výživnosti slazených minerálních a perlivých vod odhalil redakční test Deníku.
VÝCHODNÍ ČECHY - Až třicet kostek cukru tvoří rozdíl mezi slazenými vodami na českém trhu. Tak vysoké hodnoty energetické výživnosti slazených minerálních a perlivých vod odhalil redakční test Deníku.
VÝCHODNÍ ČECHY - Až třicet kostek cukru tvoří rozdíl mezi slazenými vodami na českém trhu. Tak vysoké hodnoty energetické výživnosti slazených minerálních a perlivých vod odhalil redakční test Deníku.
VÝCHODNÍ ČECHY - Až třicet kostek cukru tvoří rozdíl mezi slazenými vodami na českém trhu. Tak vysoké hodnoty energetické výživnosti slazených minerálních a perlivých vod odhalil redakční test Deníku.
PRAHA - Pijete minerální vody a myslíte si, že tím děláte něco pro štíhlou linii? Možná vás bude zajímat, že některé z nich obsahují tolik sladidel, že odpovídají třiceti kostkám cukru. Zjistil to test Deníku, který prověřoval ochucené minerálky a vody z obchodní sítě.
VSETÍN - SROVNÁNÍ CEN vybraného zboží ve vsetínských supermarketech
VSETÍN - SROVNÁNÍ CEN vybraného zboží ve vsetínských supermarketech
STŘEDNÍ ČECHY - Sójové jogurty, především ty s ovocnou složkou, mají příznivý vliv na cukrovku 2. typu, ale i na vysoký krevní tlak. Tento typ cukrovky, kterou trpí kolem 150 milionů lidí po celém světě, charakterizuje abnormální zvýšení krevních cukrů hned po jídle, čímž dochází k poškozování tepen, jater, srdce, očí a nervů.
STŘEDNÍ ČECHY - Sójové jogurty, především ty s ovocnou složkou, mají příznivý vliv na cukrovku 2. typu, ale i na vysoký krevní tlak. Tento typ cukrovky, kterou trpí kolem 150 milionů lidí po celém světě, charakterizuje abnormální zvýšení krevních cukrů hned po jídle, čímž dochází k poškozování tepen, jater, srdce, očí a nervů.
VÝCHODNÍ ČECHY - V posledním zářijovém týdnu žila celá škola oslavami 75. výročí jejího školy. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
VÝCHODNÍ ČECHY - V posledním zářijovém týdnu žila celá škola oslavami 75. výročí jejího školy. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
VÝCHODNÍ ČECHY - Škola slavila kulaté výročí. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
VÝCHODNÍ ČECHY - V posledním zářijovém týdnu žila celá škola oslavami 75. výročí jejího školy. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
VÝCHODNÍ ČECHY - Škola slavila kulaté výročí. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
VÝCHODNÍ ČECHY - Škola slavila kulaté výročí. Budova někdejší hronovské Živnostenské školy v Čapkově ulici byla slavnostně otevřena v září roku 1932. Za 75 let její existence se zde na budoucí profesionální život připravovaly celé generace kuchařů, číšníků, cukrářů a pekařů.
ZLÍN - SROVNÁNÍ DNEŠNÍCH CEN vybraného zboží ve zlínských supermarketech
Redaktor Chrudimského deníku Marek Nečina nejenom o svatováclavských oslavách.
VÝCHODNÍ ČECHY/ČESKÉ MEZIŘÍČÍ - Zhruba čtyři kilometry řeky Dědiny znečistilo v sobotu dopoledne vápenné mléko, které uniklo z místního cukrovaru. Látka pro bělení cukru do vody unikla zatím v neznámém množství. Cukrovar svou chybu připustil a vzniklé škody hodlá v co nejbližší době nahradit.
KOLÍNSKO - Podzim je tradičním obdobím sběru úrody a ukládání zásob na zimu. Poradíme vám, jak mrazit jablka, hrušky a švestky.
ZLÍN- SROVNÁNÍ DNEŠNÍCH CEN vybraného zboží ve zlínských supermarketech
VÝCHODNÍ ČECHY/ČESKÉ MEZIŘÍČÍ - Zhruba čtyři kilometry řeky Dědiny znečistilo v sobotu dopoledne vápenné mléko, které uniklo z místního cukrovaru. Látka pro bělení cukru do vody unikla zatím v neznámém množství. Cukrovar svou chybu připustil a vzniklé škody hodlá v co nejbližší době nahradit.
ČESKÉ MEZIŘÍČÍ - Zhruba čtyři kilometry řeky Dědiny znečistilo v sobotu dopoledne vápenné mléko, které uniklo z místního cukrovaru. Látka pro bělení cukru do vody unikla zatím v neznámém množství. Cukrovar svou chybu připustil a vzniklé škody hodlá v co nejbližší době nahradit.
Zelenina a ovoce - Ty by měly být ve vašem jídelníčku bohatě zastoupené. Vhodné jsou všechny druhy zeleniny, protože obsahuje 80–90 % vody a je bohatým zdrojem vlákniny, vitaminů a minerálů. Navíc má minimum energie, proto ji můžete jít prakticky neomezeně.
VELKÉ MEZIŘÍČÍ - Impulzem k novému způsobu života mohl být pro mnohé včerejší Den zdraví, který připravili pořadatelé ve velkém sále Jupiter clubu. Kromě ochutnávky nejrůznějších přírodních pochoutek si zájemci mohli nechat změřit krevní tlak nebo hladinu cukru a cholesterolu v krvi.
PŘEROV - Řepnou kampaň v úterý 18. záříodstartoval cukrovar v Prosenicích. Závod tak s výrobou cukru začal zhruba o dva týdny dříve než loni.
PROSENICE - Řepnou kampaň včera odstartoval cukrovar v Prosenicích. Závod tak s výrobou cukru začal zhruba o dva týdny dříve než loni.
VÝCHODNÍ ČECHY - Absolventi i studenti naší školy označují jako jedno z nejvýraznějších pozitiv pro odborný a jazykový růst možnost účastnit se zahraničních praxí. Pestrou nabídkou těchto praxí vyniká naše škola nad mnoha ostatními.
LEDENICE - Již 130 let působí v Ledenicích Sbor dobrovolných hasičů. Své kulaté výročí si připomněl velkou oslavou minulou sobotu.
VÝCHODNÍ ČECHY - Absolventi i studenti naší školy označují jako jedno z nejvýraznějších pozitiv pro odborný a jazykový růst možnost účastnit se zahraničních praxí. Pestrou nabídkou těchto praxí vyniká naše škola nad mnoha ostatními.
VÝCHODNÍ ČECHY - Absolventi i studenti naší školy označují jako jedno z nejvýraznějších pozitiv pro odborný a jazykový růst možnost účastnit se zahraničních praxí. Pestrou nabídkou těchto praxí vyniká naše škola nad mnoha ostatními.
VÝCHODNÍ ČECHY - Absolventi i studenti naší školy označují jako jedno z nejvýraznějších pozitiv pro odborný a jazykový růst možnost účastnit se zahraničních praxí. Pestrou nabídkou těchto praxí vyniká naše škola nad mnoha ostatními.
VÝCHODNÍ ČECHY - Absolventi i studenti naší školy označují jako jedno z nejvýraznějších pozitiv pro odborný a jazykový růst možnost účastnit se zahraničních praxí. Pestrou nabídkou těchto praxí vyniká naše škola nad mnoha ostatními.
VÝCHODNÍ ČECHY - Absolventi i studenti naší školy označují jako jedno z nejvýraznějších pozitiv pro odborný a jazykový růst možnost účastnit se zahraničních praxí. Pestrou nabídkou těchto praxí vyniká naše škola nad mnoha ostatními.
JIŽNÍ MORAVA - Celé léto to vypadalo růžově. Vinaři z jižní Moravy si pochvalovali horké dny a spokojeně sledovali, jak jim slunce plní hrozny sladkou šťávou. Teď čekají každý den na ortel meteorologů. Déšť a chladné počasí totiž sklizeň komplikují.
BRNO - Čím více cukru obsahují hrozny, tím kvalitnější je víno. A i dražší. Proto se snaží vinaři udržet hrozny ve vinici co nejdéle.
PRAHA - Italský zpěvák a kytarista Zucchero se příští týden poprvé představí českému publiku na koncertu v Praze.
BŘECLAVSKO - 3. září
KRNOV - Příjemné, téměř rodinné prostředí, romská hudba a speciality romské kuchyně, to je nabídka nové restaurace Pod Cvilínem u Holubů.
Průzkum provedl v pondělí odpoledne Ondřej Kysilka
Tvorem, kterému můžeme být za med vděční, je včela medonosná (Apis mellifera). Jak „výroba“ medu probíhá? Včely posbírají nektar, medovici a jiné sladké šťávy, v medovém váčku je enzymaticky upraví a posléze uskladní v plástech, kde za pomoci mladých včelek, které se šťávou manipulují a upravují ji, postupně dozrává v med.
VÝCHODNÍ ČECHY - Tvorem, kterému můžeme být za med vděční, je včela medonosná (Apis mellifera). Jak „výroba“ medu probíhá? Včely posbírají nektar, medovici a jiné sladké šťávy, v medovém váčku je enzymaticky upraví a posléze uskladní v plástech, kde za pomoci mladých včelek, které se šťávou manipulují a upravují ji, postupně dozrává v med.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnešní prázdninový výlet nás zavede prostřednictvím studentů oboru Hotelnictví a turismus Michaely Daňkové a Jana Hückeho do krásné ostrovní země – Irska.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnešní prázdninový výlet nás zavede prostřednictvím studentů oboru Hotelnictví a turismus Michaely Daňkové a Jana Hückeho (viz foto s irskýmrybím koláčem) do Irska.
VÝCHODNÍ ČECHY - Tvorem, kterému můžeme být za med vděční, je včela medonosná (Apis mellifera). Jak „výroba“ medu probíhá? Včely posbírají nektar, medovici a jiné sladké šťávy, v medovém váčku je enzymaticky upraví a posléze uskladní v plástech, kde za pomoci mladých včelek, které se šťávou manipulují a upravují ji, postupně dozrává v med.
HRADEC KRÁLOVÉ - Dnešní prázdninový výlet nás zavede prostřednictvím studentů oboru Hotelnictví a turismu Michaely Daňkové a Jana Hückeho (na snímku) do krásné ostrovní země – Irska.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnešní prázdninový výlet nás zavede prostřednictvím studentů oboru Hotelnictví a turismus Michaely Daňkové a Jana Hückeho (viz foto s irskýmrybím koláčem) do Irska.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnešní prázdninový výlet nás zavede prostřednictvím studentů oboru Hotelnictví a turismus Michaely Daňkové a Jana Hückeho do krásné ostrovní země – Irska.
Ztrácíte v horkých dnech chuť na klasické moučníky, zato se můžete doslova utlouct po zmrzlině či vychlazených dortech z ledničky? Pak můžete vyzkoušet naše letní studené dezerty. Jeden voní dálkami, druhý zvládne i nezkušená hospodyňka a třetí potěší náročného labužníka. Výborné jsou všechny. Tak dobrou chuť!