
Romská restaurace v Krnově už vaří
KRNOV - Příjemné, téměř rodinné prostředí, romská hudba a speciality romské kuchyně, to je nabídka nové restaurace Pod Cvilínem u Holubů.
KRNOV - Příjemné, téměř rodinné prostředí, romská hudba a speciality romské kuchyně, to je nabídka nové restaurace Pod Cvilínem u Holubů.
Průzkum provedl v pondělí odpoledne Ondřej Kysilka
Tvorem, kterému můžeme být za med vděční, je včela medonosná (Apis mellifera). Jak „výroba“ medu probíhá? Včely posbírají nektar, medovici a jiné sladké šťávy, v medovém váčku je enzymaticky upraví a posléze uskladní v plástech, kde za pomoci mladých včelek, které se šťávou manipulují a upravují ji, postupně dozrává v med.
VÝCHODNÍ ČECHY - Tvorem, kterému můžeme být za med vděční, je včela medonosná (Apis mellifera). Jak „výroba“ medu probíhá? Včely posbírají nektar, medovici a jiné sladké šťávy, v medovém váčku je enzymaticky upraví a posléze uskladní v plástech, kde za pomoci mladých včelek, které se šťávou manipulují a upravují ji, postupně dozrává v med.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnešní prázdninový výlet nás zavede prostřednictvím studentů oboru Hotelnictví a turismus Michaely Daňkové a Jana Hückeho do krásné ostrovní země – Irska.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnešní prázdninový výlet nás zavede prostřednictvím studentů oboru Hotelnictví a turismus Michaely Daňkové a Jana Hückeho (viz foto s irskýmrybím koláčem) do Irska.
VÝCHODNÍ ČECHY - Tvorem, kterému můžeme být za med vděční, je včela medonosná (Apis mellifera). Jak „výroba“ medu probíhá? Včely posbírají nektar, medovici a jiné sladké šťávy, v medovém váčku je enzymaticky upraví a posléze uskladní v plástech, kde za pomoci mladých včelek, které se šťávou manipulují a upravují ji, postupně dozrává v med.
HRADEC KRÁLOVÉ - Dnešní prázdninový výlet nás zavede prostřednictvím studentů oboru Hotelnictví a turismu Michaely Daňkové a Jana Hückeho (na snímku) do krásné ostrovní země – Irska.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnešní prázdninový výlet nás zavede prostřednictvím studentů oboru Hotelnictví a turismus Michaely Daňkové a Jana Hückeho (viz foto s irskýmrybím koláčem) do Irska.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnešní prázdninový výlet nás zavede prostřednictvím studentů oboru Hotelnictví a turismus Michaely Daňkové a Jana Hückeho do krásné ostrovní země – Irska.
Ztrácíte v horkých dnech chuť na klasické moučníky, zato se můžete doslova utlouct po zmrzlině či vychlazených dortech z ledničky? Pak můžete vyzkoušet naše letní studené dezerty. Jeden voní dálkami, druhý zvládne i nezkušená hospodyňka a třetí potěší náročného labužníka. Výborné jsou všechny. Tak dobrou chuť!
Redaktor Chrudimského deníku Marek Nečina nejen o cukru a bioplynu.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes uděláme nepochybně radost milovníkům krás naší vlasti a speciálně vyznavačům folkloru. Při svých cestách po Chodsku si do batůžku přibalily i poznámkový notes studentky Anna Imrichová (viz foto zleva) a Petra Seidlová s Pavlou Holzäpfelovou.
Dnes uděláme nepochybně radost milovníkům krás naší vlasti a speciálně vyznavačům folkloru. Při svých cestách po Chodsku si do batůžku přibalily i poznámkový notes studentky Anna Imrichová (viz foto zleva) a Petra Seidlová s Pavlou Holzäpfelovou.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes uděláme nepochybně radost milovníkům krás naší vlasti a speciálně vyznavačům folkloru. Při svých cestách po Chodsku si do batůžku přibalily i poznámkový notes studentky Anna Imrichová (viz foto zleva) a Petra Seidlová s Pavlou Holzäpfelovou.
VÝCHODNÍ ČECHY - Dnes uděláme nepochybně radost milovníkům krás naší vlasti a speciálně vyznavačům folkloru. Při svých cestách po Chodsku si do batůžku přibalily i poznámkový notes studentky Anna Imrichová (viz foto zleva) a Petra Seidlová s Pavlou Holzäpfelovou.
ČESKO - Dnes uděláme nepochybně radost milovníkům krás naší vlasti a speciálně vyznavačům folkloru. Při svých cestách po Chodsku si do batůžku přibalily i poznámkový notes studentky Anna Imrichová a Petra Seidlová s Pavlou Holzäpfelovou. Když se řekne Chodsko, jako první každého napadnou typické koláče. Tradiční chodské koláče mají dvě podoby, které se od sebe odlišují způsobem zdobení.
KOLÍNSKO, KUTNOHORSKO - Černá mračna se stahují nad pěstováním cukrové řepy.
HUSTOPEČE - Týden dovolené se nevyplatil rodině z Vinařské ulice v Hustopečích.
BŘECLAVSKO - Reformní návrh Evropské komise zakazuje přidávat cukr do vína.Podle vinařů tím popírá staletou tradici.
JIŽNÍ ČECHY - K nejmladším autorům, věnujícím se ve svém díle historii a místopisu, patří bezesporu Jiří Cukr z jihočeských Ledenic, kterému v českobudějovickém nakladatelství Veduta právě vyšla jeho prvotina Netradiční turistické cíle Českobudějovicka.
Dačice/ Šest divadel, pět hudebních večerů a tři nedělní pohádky. To je program, který připravili pořadatelé jubilejního desátého divadelního a hudebního festivalu divákům. Organizace takového kulturního svátku není jednoduchou záležitostí.
Delikátní a lehce stravitelné telecí maso je pro horké letní dny jako stvořené. Je-li jeho předskokanem studená letní polévka, pak báječný angreštový koláč už jen korunuje dílo…
VÝCHODNÍ ČECHY - Významného úspěchu dosáhla hradecká společnost ProjectSoft HK a.s. podepsáním zakázky na kompletní automatizaci nově stavěné rafinerie cukru v Bosně a Hercegovině přibližně za dva miliony eur.
Průzkum jsme provedli ve středu odpoledne
„Tys musel spadnout z višně!“ Toto úsloví nevyznívá ve prospěch dotyčného, ale zanevřít kvůli tomu na višně by byla škoda. Dají se z nich totiž vytvořit doslova kulinární zázraky.
VÝCHODNÍ ČECHY - Rodiče žáčků a studentů, jejichž vysvědčení se jim bude zamlouvat, možná právě teď přemýšlejí o odměně ve formě dortíčku nebo dortu.
VÝCHODNÍ ČECHY - Rodiče žáčků a studentů, jejichž vysvědčení se jim bude zamlouvat, možná právě teď přemýšlejí o odměně ve formě dortíčku nebo dortu. Věříme, že recepty sladkého pokušení potěší děti, mládež i dospělé.
J. Hradec/ „Hovězí polévku, do které jste v tvůrčí extázi nalili ocet, nezachráníte tím, že do ní nasypete kilo cukru.“
VÝCHODNÍ ČECHY - Rodiče žáčků a studentů, jejichž vysvědčení se jim bude zamlouvat, možná právě teď přemýšlejí o odměně ve formě dortíčku nebo dortu. Věříme, že recepty a snímek sladkého pokušení potěší děti, mládež i dospělé
Rodiče žáčků a studentů, jejichž vysvědčení se jim bude zamlouvat, možná právě teď přemýšlejí o odměně ve formě dortíčku nebo dortu. Věříme, že recepty a snímek sladkého pokušení potěší děti, mládež i dospělé.
Ať už máte jahody vlastní, nebo si je kupujete v obchodech, určitě vás potěší recepty na sladké jahodové pochoutky. Udělat ze šťavnatých jahod totiž můžete nejen moučník, ale i netradiční salát nebo koktejly pro velké i malé.
Když se řekne Povltaví, vybaví se nám automaticky břehy podél naší nejdelší řeky od Šumavy až po Mělník. My se dnes zastavíme v jednom malebném koutu, v kraji vorařů v okolí Týna nad Vltavou.
Pořádné oslavy si neumímepředstavit bez „bouchnutí šampaňského“. Jenže ne každý ho umí bouchnout správně a ne každé šumivé víno je skutečně šampaňským.
VÝCHODNÍ ČECHY - Možná víte, že již třetím rokem pořádá naše škola soutěž o nejsympatičtější a nejšikovnější dívku roku – Miss hotelové školy Hronov. Díky spolupráci s Ligou proti rakovině Náchod byl letošní ročník věnován podpoře dvěma spolužákům – Honzovi a Martinovi, statečným bojovníkům s vážným onkologickým onemocněním.
VÝCHODNÍ ČECHY - Možná víte, že již třetím rokem pořádá naše škola soutěž o nejsympatičtější a nejšikovnější dívku roku – Miss hotelové školy Hronov. Díky spolupráci s Ligou proti rakovině Náchod byl letošní ročník věnován podpoře dvěma spolužákům – Honzovi a Martinovi, statečným bojovníkům s vážným onkologickým onemocněním.
Kotlíková polévka a hroznový závin
VÝCHODNÍ ČECHY - Jahody jsou jednou z nejoblíbenějších surovin letní sezony. Obsahují velké množství vitaminu C, a přitom mají jen 27 kcal na 100 g.
VÝCHODNÍ ČECHY - Jahody jsou jednou z nejoblíbenějších surovin letní sezony. Obsahují velké množství vitaminu C, a přitom mají jen 27 kcal na 100 g. Jahody se v lidovém léčitelství používaly k pročištění zažívacího traktu. Bohužel někteří lidé mají na jahody alergii, která se projevuje svědivou vyrážkou. Za to může histamin, který se tvoří pomocí látek obsažených v ovoci. Na druhou stranu se má za to, že jahody pomáhají vyloučit močové kameny a zmírňují bolesti při revmatismu, artritidě a dně.
VÝCHODNÍ ČECHY - Jahody jsou jednou z nejoblíbenějších surovin letní sezony. Obsahují velké množství vitaminu C, a přitom mají jen 27 kcal na 100 g.
Jahody jsou jednou z nejoblíbenějších surovin letní sezony. Obsahují velké množství vitaminu C, a přitom mají jen 27 kcal na 100 g. Jahody se v lidovém léčitelství používaly k pročištění zažívacího traktu. Bohužel někteří lidé mají na jahody alergii, která se projevuje svědivou vyrážkou.
VÝCHODNí ČECHY - Jahody jsou jednou z nejoblíbenějších surovin letní sezony. Obsahují velké množství vitaminu C, a přitom mají jen 27 kcal na 100 g. Jahody se v lidovém léčitelství používaly k pročištění zažívacího traktu. Bohužel někteří lidé mají na jahody alergii, která se projevuje svědivou vyrážkou. Za to může histamin, který se tvoří pomocí látek obsažených v ovoci. Na druhou stranu se má za to, že jahody pomáhají vyloučit močové kameny a zmírňují bolesti při revmatismu, artritidě a dně.
Průzkum jsme provedli v neděli odpoledne
Průzkum byl proveden ve středu odpoledne
VRBÁTKY - Cukrovar ve Vrbátkách vloni zpracoval 146 tisíc tun cukrové řepy a vyrobil 22 444 tun rafinovaného bílého cukru, což je nejnižší úroveň za posledních deset let.
Skvělý nedělní oběd, který jsme pro vás připravili, je tentokrát v řeckém stylu. Šťavnaté telecí s cibulkami z jednoho hrnce a báječné medové oválky vám nenápadně připomenou, že léto se už blíží a s ním i čas dovolených - tak kousek Řecka ochutnejte, ať se vám líp plánuje.
PRAHA - Zmrzlina je méně kalorická, než si většina lidí myslí. Podle nutričního specialisty je rozhodně zdravější mlsat zmrzlinu než sušenky, a to i cereální.
VÝCHODNÍ ČECHY - Odchod společnosti Eastern Sugar velmi výrazně ovlivní soběstačnost České republiky v produkci cukru. Se společností odchází i výroba 102 472,793 tuny cukru, což je více než pětina celkového ročního objemu u nás.
VÝCHODNÍ ČECHY - Odchod společnosti Eastern Sugar velmi výrazně ovlivní soběstačnost České republiky v produkci cukru.
VÝCHODNÍ ČECHY - Velké pochybnosti o úmyslech společnosti Eastern Sugar na českém trhu vyslovil prezident Agrární komory České republiky Jan Veleba. Ty se týkají i společné zemědělské politiky Evropské unie.