Kreativ

ŠTÍTEK: Rohozná

Poslední šance na prohlédnutí betlémů

Poslední šance na prohlédnutí betlémů

Banín - Příběh svaté rodiny a Ježíška lidé ztvárňují v různých podobách dlouhou řadu let. Lidé jesličky vyrábějí i dnes, a to nejen ze dřeva, z papíru, ale i z perníku, kukuřičného šustí.

Ilustrační foto.

Domino efekt Hrádku nehrozí. Obce hlídají i změny v plánu

Jihlavsko – Kvalita vody. Toto je hlavní argument obcí v lokalitě Hrádek, se kterým nehne ani posun v případě sousední Kraví hory. Zde už pro průzkum zvedly ruku čtyři obce ze sedmi. Vedení pěti obcí na Jihlavsku a jedné na Pelhřimovsku se podobný dominový efekt týkat nebude.

Ilustrační fotografie.

III. třída: Rohozná nastřílela osm branek

Svitavy – Vedoucí celek okresní III. třídy fotbalistů z Rohozné navýšil svůj náskok na nejvyšší příčce, když přestřílel linhartické béčko a utekl na rozdíl tří bodů druhému Mladějovu.

Ilustrační foto

III. třída: Šlágr podzimu vítěze nepoznal

Svitavy – Fotbalová III. třída mužů má za sebou podzimní magnet. Střet Rohozné s Mladějovem přinesl dramatickou bitvu se smírným výsledkem, který na špičce tabulky ponechal status quo.

Ilustrační foto

III. třída: Bystré si vyšláplo na Mladějov

Svitavy – Na čele okresní III. třídy mužů v kopané se znovu osamostatnila Rohozná, která potvrdila svoji střeleckou formu i v nedělním dopoledni na hřišti třebovského céčka.

Ilustrační foto.

Fotbalový okresní pohár již zná tři semifinalisty

Svitavy – V tomto týdnu byly na pořadu tři zápasy druhého kola okresní fáze Poháru České pošty. Po jejich odehrání jsou známi tři semifinalisté v této soutěži. Ten čtvrtý doplní sestavu pro jarní boje příští středu, kdy se dohraje čtvrtfinále Třebařov – Rychnov.

FOTBAL - ilustrační foto.

Okresní III. třída: Sousedské derby sedlo lépe Jedlové

Svitavy – Fotbalisté Rohozné potvrdili i ve třetím kole okresní III. třídy dospělých svoji výbornou formu na začátku sezony. Nováčka z Borové smetli na jeho hřišti čtyřmi góly už v prvním poločase. Krok s lídrem drží jen Radiměř a bez porážky zůstává ještě Mladějov.

Ilustrační foto

Příroda na Čeřínku si podmaní každého

Cejle – Další díl cyklotoulek se bude věnovat jednomu z nejkouzelnějších míst Jihlavska, na které se v poslední době neprávem zapomíná. Přírodní park Čeřínek leží několik kilometrů od Třeště i od Jihlavy a turisté si ho oblíbili především díky nádherné přírodě, kde se dá skvěle relaxovat v létě i v zimě.

Ilustrační foto

Výzkum postoj obcí nezmění

Jihlavsko – Podle nejnovějšího výzkumu Správy úložišť radioaktivního odpadu (SÚRAO) se postoj lidí ve vytipovaných lokalitách, kde by mohlo v budoucnu stát jaderné úložiště odpadů, mění k lepšímu.

V sobotu se uskutečnilo v Rohozné cvičení dobrovolných hasičů.

Hasiči trénovali na požár

Rohozná - V sobotu se uskutečnilo v Rohozné cvičení dobrovolných hasičů. Jeho cílem bylo dopravit vodu z rohozenského rybníku do blízkého lesa.