Kreativ

ŠTÍTEK: Rohozná

Sokol Čistá vs. Sokol Kunčina B.

„Desítka“ v třebovském vydání, Metra přes zimu ve vedení

III. TŘÍDA: O symbolickou tečku za podzimní částí mistrovské fotbalové sezony v soutěžích řízených OFS Svitavy se postaralo 14. kolo nejnižší třídy mužů. Rozhodlo o tom, že dlouhou zimní přestávku stráví na čele tabulky linhartická Metra, která zvládla náročný zápas ve Vendolí.

Ilustrační foto.

Trnávka udeřila těsně před koncem

III. TŘÍDA: Účastníci nejnižší okresní fotbalové soutěže dospělých rozehráli odvety v rámci základní části. A dostavilo se klopýtání favorizovaných celků.

Ilustrační foto

Petrovice konečně vyhrály, čtyřmi góly to zařídil Mádle

Pelhřimovsko – Vítězem podzimní poloviny IV. třídy se stali fotbalisté céčka Třeště. K potvrzení triumfu jim stačila i remíza na hřišti Rohozné. Událostí kola byla výhra Petrovic. O první tříbodový zisk Vysočiny se postaral čtyřmi trefami Mádle. Petrovice dostanou v dohrávce možnost zbavit se posledního místa v tabulce.

Ilustrační foto.

Šlágr kola skončil kanonádou

Pelhřimovsko – Rázně se na špici tabulky IV. třídy posunuli fotbalisté céčka Třeště. Po deseti gólech nastříleli Senožatům i Vyskytné. Druhá příčka patří zásluhou vítězství v Častrově Rohozné.  

Veřejné jednání Společně proti úložišti radioaktivních odpadů v Pelhřimově.

Odpůrci výstavby úložiště se v úterý sešli v Pelhřimově

Pelhřimov – Lidé, kteří nesouhlasí s výstavbou hlubinného úložiště radioaktivních odpadů v lokalitě Čertův hrádek nacházející se na území obcí Cejle, Dolní Cerekev, Hojkov, Milíčov, Nový Rychnov a Rohozná, zavítali v úterý 22. října odpoledne do zasedací místnosti Městského úřadu Pelhřimov.

Ilustrační foto

Z kabiny přišla na plac jiná Trnávka

SELECT III. TŘÍDA: Na špici nejnižší okresní fotbalové soutěže se formuje silný trojlístek, který, jak se zdá, se nejdůrazněji hlásí do postupových bojů. Je to sice ještě dlouhá cesta, jak zbytek základní části, tak následná nadstavba, ale trio zatím vykazuje nejstabilnější výkony.

Ilustrační foto.

Mnich přišel o dvougólové vedení

Pelhřimovsko – Vedení v tabulce IV. třídy udrželi fotbalisté Vyskytné. V zápase proti Petrovicím vsadili na útočné pojetí a vyplatilo se. Body získali s velkou jistotou, navíc slavili sedm gólů. Na šestnáct bodů se dostala také Rohozná, která si věděla rady v zápase s béčkem Červené Řečice.  

Ilustrační foto

Čistá pálí pouze slepými a její pozice se otřásá v základech

III. TŘÍDA: Poosmé vyběhli v podzimní části na trávníky fotbalisté v nejnižší okresní soutěži, aby zabojovali o mistrovské body. Výsledky tohoto kola zapříčinily, že se situace v tabulce hodně vyrovnala, z vedoucí čtveřice totiž naplno uspěla pouze Trnávka.

Ilustrační foto.

Kraluje Častrov, na první body čekají v Jiřicích a Petrovicích

Pelhřimovsko – Zatím jen samé výhry sbírají ve IV. třídě fotbalisté Častrova. To čtvrtou v pořadí vybojovali v zápase s Mnichem. Rovněž dvanáct bodů už má také Rohozná, ale ta už sehrála o zápas více. Naopak bez bodů jsou fotbalisté Petrovic a Jiřic B.  

Ilustrační foto

Čistá obrátila skóre a zvedá kotvy

III. TŘÍDA: Fotbalisté Čisté se osamostatnili na špici nejnižší okresní soutěže, když v přímém boji o první místo otočili dramatický zápas na půdě linhartické Metry.

Ilustrační foto.

Tatranu premiéra zhořkla

Pelhřimovsko – Po dvou kolech se na špici tabulky IV. třídy usadili fotbalisté Častrova. Ti pokazili soutěžní premiéru béčku Červené Řečice.

Ilustrační foto

Častrov naděloval béčku Jiřic

Pelhřimovsko – Nejpovedenější vstup do nového ročníku IV. třídy měli fotbalisté Častrova. Mladému týmu Jiřic nastříleli sedm gólů.

Ilustrační foto.

Vendolí oslavilo návrat fotbalu hladkou výhrou

SELECT III. TŘÍDA: Druhým dějstvím pokračovala nejnižší okresní fotbalová soutěž mužů. Do zápolení se v něm zapojil i poslední tým Svitavska, který čekal na mistrovskou premiéru v novém ročníku, tedy kunčinská rezerva. Její premiéra ovšem nebyla šťastná.

Třešťské betlémy.

S novou turistickou atrakcí pomohou i postřehy pamětníků

Jihlavsko – Na Jihlavsku se připravuje nová turistická atrakce, kde se počítá i se vzpomínkami a postřehy pamětníků nebo s archivními dokumenty a fotografiemi od místních obyvatel. Jde o počin s názvem Regionem Renesance proti proudu času a týká se nejen Jihlavska, ale i obcí a měst na Dačicku, Jemnicku, Slavonicku a v příhraniční části Rakouska. Nová turistická lákadla vzniknou postupně v následujících letech, vše bude hotovo do konce roku 2022.

Z obytného auta manželů Švíkových zůstalo po bouři jen torzo a trosky obytné nástavby zůstaly rozesety v písku.

Ráj turistů připravil manžele z Vysočiny o život

Rohozná – Ráj turistů na řeckém poloostrově Chalkidiki se v noci ze středy na čtvrtek změnil v peklo pro manželský pár z Vysočiny Antonína (71) a Janu (69) Švíkovy z Jihlavy. Oba dva nepřežili řádění mohutné bouře, která jim na pláži převrátila jejich obytný automobil.

V Dolní Cerekvi také rozvěsili speciální bannery.

Přidali se i obyvatelé Dolní Cerekve

Dolní Cerekev - Dolní Cerekev je dalším místem, kde můžete nově vidět speciální bannery. Obyvatelé Jihlavska tak vyjadřují nesouhlas s možnou výstavbou hlubinného úložiště radioaktivních odpadů na Čeřínku.

Ilustrační foto

Úložiště řeší také v Jihlavě a v Pelhřimově

Jihlavsko, Pelhřimovsko – Výstavbou jaderného úložiště se na Jihlavsku a Pelhřimovsku zabývají na dalších místech. Starostové šesti obcí z lokality (Čertův) Hrádek před několika dny oslovili vedení Jihlavy a Pelhřimova, odkud přišla blesková reakce.

Ilustrační foto

Úložiště řeší také v Jihlavě a v Pelhřimově

Jihlavsko, Pelhřimovsko – Výstavbou jaderného úložiště se na Jihlavsku a Pelhřimovsku zabývají na dalších místech. Starostové šesti obcí z lokality (Čertův) Hrádek před několika dny oslovili vedení Jihlavy a Pelhřimova, odkud přišla blesková reakce.

Vítězství ve IV. třídě a postup o patro výše si zajistili fotbalisté Nové Cerekve. Pohár převzal kapitán týmu Kamil Zíka.

Nová Cerekev poslední krok zvládla bravurně, slaví postup

Pelhřimovsko – Fotbalisté ve IV. třídě jsou v cíli sezony. Poslední kolo už pořadím v nejvyšších patrech nezamíchalo, postupovou první pozici uhájila Nová Cerekev. Ta s přehledem vyhrála na hřišti posledních Jiřic. Černou tečku za sezonou udělala Velká Chyška, která nedorazila k sobotnímu duelu do Třeště.

Ilustrační foto.

Nová Cerekev Mnich porazit nedokázala, vede jen o skóre

Pelhřimovsko – Je zaděláno na velké finále. Před posledním kolem IV. třídy mají na špici tabulky stejně bodů fotbalisté Nové Cerekve a céčka Třeště. Je to důsledek remízy lídra tabulky v duelu s Mnichem. Nepříjemný kolaps potkal Petrovice, které prohrály, ačkoliv čtyři minuty před koncem zápasu vedly o dva góly.

Protesty v Dolní Cerekvi.

Kvůli úložišti radioaktivních odpadů Rohozná zablokuje svoje pozemky

Rohozná – Radikální kroky chystá šestice obcí z lokality Čertův hrádek, který je v seznamu míst, kde by mohlo vzniknout hlubinné úložiště radioaktivních odpadů. Rohozenské zastupitelstvo bude na svém pondělním zasedání schvalovat blokádu svých pozemků, to samé se v nejbližší době chystají udělat v Hojkově a Milíčově.

Ilustrační foto

Na ředitele správy úložišť si v Dolní Cerekvi počkají čerti

Dolní Cerekev – Netradiční uvítání chystají v Dolní Cerekvi pro ředitele Správy úložišť radioaktivních odpadů (SÚRAO) Jana Prachaře, který tam ve čtvrtek odpoledne přijede na pracovní jednání. Před místním obecním úřadem si na něj totiž počkají čerti z nedalekého Čertova hrádku.

Duel fotbalistů Mnichu s Velkou Chyškou rozhodla penalta v závěru.

Nová Cerekev padla v Rohozné

Pelhřimovsko – Už jen dvě kola zbývají do konce IV. třídy fotbalistů. Bitva o první příčku a zároveň právo postupu o patro výše graduje. Momentálně je na tom nejlépe Nová Cerekev, ale ta už několikrát ukázala slabinu. Naposledy v sobotu, kdy prohrála v Rohozné.

Ilustrační foto.

Lídr rozhodl o výhře v samém závěru

Pelhřimovsko – Pětibodový na špici tabulky IV. třídy si podrželi fotbalisté Nové Cerekve. Zápas proti Vyskytné ale rozhodli až v samém závěru. ještě větší drama viděli diváci v Častrově. Ve prospěch domácích rozhodla penalta, když hosté předtím smazali tříbrankové manko.

Ilustrační foto.

Hradec loupil body v Boršově a je definitivně v postupové hře

III. TŘÍDA: Šlágr víkendového kola nejnižší okresní soutěže fotbalistů sledovala početná divácká návštěva na boršovském stadionu. Domácí si chtěli pojistit svoje vedení v tabulce, jenže po nepovedeném nástupu do druhého poločase nabrali dvougólové manko.

Ilustrační foto.

Nová Cerekev vede o pět bodů

Pelhřimovsko – Na pět bodů narostl náskok vedoucí Nové Cerekve ve IV. třídě. Lídr to se ziskem dalších bodů neměl těžké, Petrovice kladly jen minimální odpor. Jelikož navíc dohrávaly zápas v devíti, zrodil se naprosto jednoznačný výsledek. Domácí mohou děkovat brankáři Dolejšovi, že jejich prohra nebyla dvouciferná. Překvapení kola se zrodilo v Mnichu, kde nechala body Třešť C.

Ilustrační foto.

Šesti ku šesti. I to lze v okrese vidět

III. TŘÍDA: Hodně zábavy si užili fanoušci, kteří se vydali na nejnižší okresní fotbalovou soutěž. Zejména ve Starém Městě bylo „veselo“, protože kdy je také možnost vidět dvanáct branek a nerozhodný výsledek, že…