Kreativ

ŠTÍTEK: Rohozná

Kdo se vydá ve stopách Horního Újezdu? V červnu letošního roku se přeborníky okresu Svitavy stali tamní fotbalisté. Už za chvíli vypukne boj o to, kdo se stane jejich následovníkem v nové sezoně.

Honba za titulem začíná. Čtrnáctka je na startu

Svitavy - O víkendu bude zahájena nejvyšší okresní soutěž fotbalistů s pěti novými účastníky. Kde hledat favority nadcházejícího šestadvacetidílného seriálu? Nejčastěji se skloňují jména Hradec nad Svitavou a Bystré, vysoko ale myslí i jiní.

Na startu Kopečkovského drncání.

Kam za sportem

Svitavy - Pozvánka na sportovní akce v regionu konané o víkendu 13. a 14. června.

Ilustrační foto.

Střípky z dějin obce Rohozná – 6. díl

Rohozná – /SERIÁL DENÍKU/ Kam pohřbili Sekala? „…A zatím po té silnici jde člověk, má spoutané ruce, je v černých svátečních šatech bez límečku, hlavu skloněnou, jakoby nechtěl, aby mu někdo viděl do tváře.

Žáci zkoumali různé jevy a ve zprávě je předložili starostům.

Všeho s mírou. Školáci představovali výsledky analýz

Pomezí – V pátek 24. dubna 2015 pořádala Základní škola Pomezí v rámci týdne ke Dni Země konferenci projektu Všeho s mírou. Tento projekt je zaměřený na trvale udržitelný život a na naší škole má už šestnáctiletou tradici.

Ilustrační foto.

Lapí někdo Hradec?

Svitavy – Okresní fotbalový přebor dospělých měl mít v tuto chvíli za sebou první jarní kolo. Mělo tedy být zřejmé, jak jednotlivé celky strávily dlouhou zimní přestávku a jestli se v přípravném období neflákaly.

V bojovném zápase mezi Rohoznou (v pruhovaném) a Linharticemi vynesli rozhodující trumfy hostující fotbalisté.

Janovská stíhací jízda stačila jen na vyrovnání

Svitavy – Pouze dva ze sedmi zápasů úvodního jarního kola okresního přeboru fotbalistů znají svůj výsledek, a to jen díky tomu, že si pořádající oddíly zajistily pro jejich odehrání umělé trávy.

Do sklepení za pověstmi.  Příběhy spjaté s hradem Svojanov, které průvodci předkládají návštěvníkům jsou mnohem děsivější, než samotné loutky.

Svojanov: V hradním sklepení ožívají postavy z pověstí

Středověké sídlo nad městysem má pro letošní turistickou sezonu řadu novinek. Jednou z nich je zajímavá expozice v hradním sklepení. Milovníci historie se zde seznámí s příběhy, které se váží ke Svojanovu. Při mnohých z nich mrazí v zádech.

Do sklepení za pověstmi.  Příběhy spjaté s hradem Svojanov, které průvodci předkládají návštěvníkům jsou mnohem děsivější, než samotné loutky.

V hradním sklepení ožívají postavy z pověstí

Svojanov – Středověké sídlo nad městysem má pro letošní turistickou sezonu řadu novinek. Jednou z nich je zajímavá expozice v hradním sklepení. Milovníci historie se zde seznámí s příběhy, které se váží ke Svojanovu. Při mnohých z nich mrazí v zádech.

Trojnožka.

Střípky z dějin obce Rohozná – 2. díl

Rohozná – Vycházky za poklady jsou vždycky zážitek. Díky nim víme o kdejaké jámě po těžbě tuhy (a leckterá stojí za podívání!) nebo o nalezištích tyrkysů – sklářské strusky ve vodách Svratky.

Opilý řidič narazil v lese do mostku.

Opilý řidič narazil do mostku

Nová Ves - V lese mezi obcemi Nová Ves a Rohozná se v pondělí kolem půl jedné odpoledne stala dopravní nehoda. Jednatřicetiletý šofér Opelu Vectra nezvládl řízení, přejel do protisměru na levou krajnici a čelně narazil do betonového mostku.

Nálezy z Rohozné.

Střípky z dějin obce Rohozná – 1. díl

Rohozná – /SERIÁL DENÍKU/ „Historia magistra vitae". Ciceronův citát „historie je učitelkou života" byl již opakován nesčetněkrát. Najdeme také mnoho variací na dané téma. Pokusme se jej zosobnit, přejít od té „velké" historie dolů na zem.

Ilustrační foto

Lidé stále koukají kolem sebe

Svitavy – O víkendu byli strážníci městské policie povoláni do zahrádkářské kolonie U Langrova lesa. Místní nahlásili pohyb staršího dezorientovaného muže.

Ilustrační fotografie.

Nenašel se nikdo, kdo by Cerekvické přehrál

Cerekvice nad Loučnou – K nadprůměru v krajské I. B třídě se na podzim zařadili fotbalisté zdejšího Slavoje. Přezimují na slušné čtvrté příčce, když při troše štěstí a lépe zvládnutých závěrech některých utkání mohli být ještě výše. Přesto trenér ROMAN PRAŽÁK ml. věří, že jeho tým je na správné cestě.