Kreativ

ŠTÍTEK: Rohozná

Ilustrační fotografie

Kam za sportem

Svitavy - Přehled sportovních událostí ve dnech 31. května a 1. června.

Ilustrační foto.

Okresní přebor zvedá svoji oponu

Svitavy – O nadcházejícím víkendu vypuknou bitvy v nejvyšší okresní soutěži fotbalistů. Po čtrnácti podzimních kolech slibuje přebor větší drama v boji o záchranu než o postup, ale to může být jenom zdání.

Soutěžní klání s modely aut na dálkové ovládání.

Hasiči si zasoutěžili s modely aut

Rohozná - V obci se uskutečnilo malé soutěžní klání s modely aut na dálkové ovládání, které uspořádal pro své malé členy, ale i širokou veřejnost Sbor dobrovolných hasičů Rohozná.

Drašarova lípa - Březiny-Dolánky.

Toulejte se po Poličsku

Svitavy – Městská knihovna ve Svitavách připravila pro zájemce o literaturu druhé putování po místech, která jsou v našem regionu spjata s významnými českými spisovateli, jejich životem, tvorbou a dílem.

Sklizeň konopí na Jihlavsku.

Na Jihlavsku začala sklizeň konopí. Asi z něj uvaří i pivo

Jihlavsko – Chtěl se dozvědět něco více o pěstování konopí, a tak neváhal a na Jihlavsko přijel až z Nových Zámků na Slovensku. Řeč je o Marcelu Millárikovi, jednom z pracantů, kteří v těchto dnech zahájili ruční sklizeň technického konopí na polích v Rohozné a v Čížově.

ŠMERDOVI Z BANÍNA najdou pokaždé v lese spoustu hub. Jedlé sbírají, nádherné muchomůrky plní fotoalbum.

Udělali řízky, polévku i maso na houbách

Banín - „Jestli rostou houby? To je relativní. Někomu stačí malý košík na polévku a někomu nestačí ani tři. Teď jich je ale dost pro každého," říká Lubomír Šmerda z Banína. Houby rostou všude.