Kreativ

ŠTÍTEK: Rohozná

Ilustrační foto

Nechceme už být na vašem seznamu, vzkazují lidé z lokality Hrádek

Dolní Cerekev – Požadujeme okamžité vyloučení Čertova Hrádku ze seznamu vytipovaných lokalit pro úložiště. Bojíme se hlavně o cenné zdroje pitné vody, které se nacházejí na našem území. To vzkazují Správě úložišť radioaktivních odpadů (SÚRAO) a Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR lidé z Jihlavska a Pelhřimovska.

Ilustrační foto.

Nová Cerekev se oddělila, céčko Třeště nezvládlo derby

Pelhřimovsko – Kolář dvakrát mířil do černého a fotbalisté Nové Cerekve v neděli odvezli body z Častrova. V kontextu s výsledkem derby Jihlavska jim to pomohlo k zvýšení náskoku na špici tabulky IV. třídy. Ten je nyní čtyřbodový.

Ilustrační foto

To byly kanonády. Třikrát hattrick a k tomu jeden čtyřbrankový počin

III. TŘÍDA: Ve znamení pěkných střeleckých výkonů několika fotbalistů se neslo druhé jarní dějství nejnižší okresní fotbalové soutěže. Co se týče pořadí, tak v popředí se toho moc nezměnilo, neboť vedoucí třebovské céčko i druhý Boršov napravily svoje předchozí zaváhání a vítězily.

Ilustrační foto

Nová Cerekev si zastřílela

Pelhřimovsko – Favorité uspěli. V prvním jarním kole IV. třídy s velkou jistotou přehrála Nová Cerekev fotbalisty Velké Chyšky. Naplno bodovaly také celky Třeště C a Rohozné. První jmenovaný nastřílel sedm branek Vyskytné, Rohozná obrala o body Petrovice. Ve velmi zajímavém zápase přetlačil Častrov béčko Jiřic.

Ilustrační foto

Borová zaskočila vedoucí céčko, Boršov neustál poslední minuty

 /III. TŘÍDA/ – Úvodním odvetným kolem byla zahájena jarní část fotbalové „trojky“. A pokud okresní přebor přináší na začátku jara jedno překvapení za druhým, tak nižší soutěž vykročila rázně v jeho stopách. Aspoň o premiéře to platí zcela nepochybně.

Hrací automaty. Ilustrační snímek.

Polná rozdělila peníze z hazardu

Polná – Město Polná rozdělilo peníze z hazardu. „V Polné platí dva roky vyhláška o zákazu automatů. Ale ještě tu fungovalo několik automatů, které povolovalo ministerstvo financí,“ řekl polenský starosta Jindřich Skočdopole s tím, že určitou částkou přispívá i samotná radnice.

Státovka I/34 mezi Svitavami a Poličkou dopoledne stála.

NOVÉ FOTO: Mezi Svitavami a Poličkou se už jezdí. Ale velmi opatrně...

Svitavy /DOPLNĚNY FOTOGRAFIE/ - Pětatřicítka je s nejvyšší opatrností sjízdná, silnice I/34 ze Svitav na Poličku se už po ranním kolapsu po bílé tmě také pomalu dává do pohybu. Kvůli zledovatělé vozovce a husté vánici se včera večer proměnila v jedno velké parkoviště. S řetězy je pro osobní auta sjízdný i Suchý vrch na Orlickoústecku, všude ale musí řidiči počítat se zdrženími.

Ilustrační foto.

Cyklisté i chodci přestanou riskovat při cestách po hlavní silnici

Trhová Kamenice – Z Trhové Kamenice do Rohozné by mohla už letos vést nová stezka určená pěším i cyklistům. Komunikace bude kopírovat trasu státní silnice 1/37, takže lidé pendlující mezi oběma sídly se už nebudou vystavovat nebezpečí spojenému s dosud běžnou chůzí po krajnici.

Ilustrační fotografie.

Výlov rybníka v Rohozné

Trhová Kamenice, Rohozná - Dostali jste chuť na přípravu čerstvě vylovené ryby? Nebo si chcete uložit do mrazáku kapra na Vánoce? Pak si nenechte ujít výlov rybníka Rohozenský velký, který se uskuteční v pátek 16. listopadu.

Ilustrační foto

Vedoucí týmy na domácí půdě bez zaváhání

Svitavy /III. TŘÍDA/ – Nejnižší okresní fotbalová soutěž má za sebou předposlední kolo podzimní části. To nepřineslo na špici tabulky žádnou změnu, nadále tedy vede moravskotřebovské céčko o bod před Boršovem.

Ilustrační foto.

Céčko ztratilo šlágr v Boršově

Svitavy /III. TŘÍDA/ - Nejen tahák kola, ale vůbec celého podzimu v nejnižší okresní fotbalové soutěži, nadto místní derby. To bylo střetnutí druhého s prvním a lze říci, že nezklamalo, nepostrádalo náboj, mělo dobrou kulisu a bylo napínavé do poslední minuty.

Ilustrační foto

Poprvé ztratili, ale přesto svoje vedení navýšili

Svitavy /III. TŘÍDA/ - Ve znamení ztrát předních mužstev tabulky se odehrálo další dějství okresní III. třídy fotbalistů. Rozdíl mezi prvním a druhým celkem soutěže je před víkendovým vzájemným magnetem čtyřbodový.

Ilustrační foto

Gólman to umí i v koncovce

Svitavy /III. TŘÍDA/ - Nejnižší okresní fotbalová soutěž nadále registruje jedno z mužstev, které je stoprocentní a pokračuje soutěží bez ztráty „kytičky“. Jedná se o třebovské céčko, jež ve svém šestém vystoupení dosáhlo na šesté vítězství.

Ilustrační foto

Boršov ztratil, céčko se osamostatnilo na špičce

Svitavy /III. TŘÍDA/ – Hráči moravskotřebovského céčka se osamostatnili na čele třetitřídní soutěže. Bezpečně totiž zvítězili v Rohozné, zatímco jejich konkurent z Boršova poprvé na podzim klopýtl.

Ilustrační foto.

Po krádeži značek zmizel i semafor

Rohozná - Nedávno Deník informoval o případu krádeže dopravních značek a nyní se chrudimští policisté zabývají dalším takovým případem.

Ilustrační foto

Šlágr ovládla Nová Cerekev

Pelhřimovsko – V rámci 4. kola IV. třídy na sebe narazily dosud bodově stoprocentní fotbalisté N. Cerekve a Častrova. O vyrovnaný boj se rozhodně nejednalo, domácí zvítězili vysoko 6:0 a s tříbodovým náskokem vedou tabulku.

Ilustrační foto

Hradec tvrdě udeřil v nastavení

Svitavy /III. TŘÍDA/ – Střídání stráží na čele, ale jen zásluhou skóre. To je závěr z víkendového pokračování nejnižší okresní fotbalové třídy.

Ilustrační foto

N. Cerekev převálcovala Třešť

Pelhřimovsko – Ještě dva týmy mají ve IV. třídě plný počet bodů. Tabulku vede hlavně zásluhou vysokého vítězství nad céčkem Třeště Nová Cerekev, tři výhry mají možná trochu překvapivě i fotbalisté Častrova.

Ilustrační foto.

Boršovský start z říše fantazie

Svitavy /III. TŘÍDA/ – Fotbalisté Boršova jsou po dvou kolech na čele pořadí nejnižší okresní soutěže. Kdo by to byl řekl, možná ani tamní pamětníci by nedali dohromady, kdy se něco takového stalo naposledy.

Ilustrační foto

Hattrick, to byl snový začátek

Svitavy /III. TŘÍDA/ – Jako poslední se do mistrovských fotbalových bojů v našem regionu pustili účastníci III. třídy. Polovina utkání úvodního kola skončila nejtěsnějším poměrem branek, takže se zdá, že by soutěž mohla být vyrovnaná a zajímavá.

Vepřové hody ve Vepříkově.

Vesnice roku je letos Vepříkov, bodovaly i ostatní obce z Vysočiny

Vepříkov, Vysočina - Obec Vepříkov na Havlíčkobrodsku se stala pro rok 2018 Vesnicí roku Kraje Vysočina. Malá obec se zhruba 350 obyvateli kousek od Chotěboře není v soutěži obcí žádným nováčkem. Ale ani ostatní obce z Kraje Vysočina neodešly ze soutěže s prázdnou.

Ilustrační foto

Pozorujte ptáky v Rohozné u rybníka

Rohozná - Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, regionální pracoviště Východní Čechy zve na tradiční „Pozorování ptáků na Rohozné“.

Ilustrační foto

Březová jde nahoru, Mladějov se k tomu přibližuje na dosah

Svitavy /III. TŘÍDA/ – Vyjasňuje se. O jednom postupujícím z nejnižší okresní fotbalové soutěže je rozhodnuto. Březová nemůže skončit za žádných okolností horší než druhá a má nejblíže k tomu, aby dosáhla na primát ve III. třídě.

Ilustrační foto.

V derby kraloval Plačkov

Pelhřimovsko – Až nečekaně jednoznačný průběh mělo sousedské derby ve IV. třídě. V tabulce poslední fotbalisté rezervy Plačkova nastříleli sedm gólů Jiřicím. Na první příčce se i přes volný los udržela Nová Cerekev.

Ilustrační foto.

Nová Cerekev si góly schovala na druhou půlku

Pelhřimov – Šlágrem kola IV. třídy byl souboj fotbalistů Nové Cerekve s céčkem Třeště. Lídr tabulky v něm obstál, i když lehké to neměl. Obranu celku z Jihlavska zdolal až po přestávce. Mnich podruhé za sebou sehrál zápas bez branek, tentokrát remizoval s Vyskytnou. Zásluhou lepšího finiše přehrálo béčko Jiřic Rohoznou.

Ilustrační foto

Březová se bála, ale zůstala bez porážky

Svitavy /III. TŘÍDA/ – Pouhou minutu před koncem zachránili fotbalisté vedoucí Březové remízu v Boršově a tím udrželi neporazitelnost v tomto soutěžním ročníku. A protože následně zvládli dohrávku v Čisté, zůstává jejich pozice na špici komfortní.

Ilustrační foto.

Březová zmákla i bitvu s céčkem a míří za postupem

Svitavy /III. TŘÍDA/ – Fotbalisté z Březové nad Svitavou učinili další důležitý krok směrem do okresního přeboru. Ve šlágru kola si na domácím stadionu poradili s moravskotřebovským céčkem a jejich pozice je nyní zcela komfortní, neboť svému rivalovi utekli na rozdíl patnácti bodů.

Ilustrační foto

Kanonýr Zbyšek Tržil stihl čtyři góly za poločas

Pelhřimovsko – První příčku v tabulce IV. třídy si podrželi fotbalisté Nové Cerekve, kteří zásluhou dobrého startu do utkání přetlačili Vyskytnou. V duelu béček Košetic a Jiřic zazářil čtyřgólový Zbyšek Tržil.

Ilustrační foto

Vyskytná neudržela dvoubrankový náskok

Pelhřimovsko – První jarní kolo ve IV. třídě fotbalistů gólové hody nepřineslo. Střelcům se moc nedařilo. Roli favorita potvrdila Nová Cerekev, která si doma poradila s rezervou Plačkova a uhájila tak první příčku.

Ilustrační foto

Březová úspěšně obracela zápas v Třebařově

Svitavy /III. TŘÍDA/ – Bez porážky pokračuje v nejnižší okresní fotbalové soutěži družstvo z Březové a zdá se, že přes zimu na své výkonnosti nic moc neztratilo. Roli favorita zatím zvládá velmi dobře.

Ilustrační foto

Senior ztratil při procházce orientaci

Pardubický kraj /LINKA 112 - KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Drama se šťastným koncem. Tak by se dalo popsat pátrání po pětaosmdesátiletém seniorovi z Radiměře, který se nevrátil domů z odpolední procházky. Policie po něm ve středu odpoledne a večer, za pomoci složek integrovaného záchranného systému, několik hodin intenzivně pátrala.

Ilustrační foto.

Padaly góly, stejně tak i červené karty

Svitavy /III. TŘÍDA/ – Povinnost splněna. Vedoucí Březová podle očekávání doma v pohodě přehrála poslední Koclířov, tady se zaváhání skutečně čekat nedalo.

Ilustrační foto

Střídání na špici. Do vedení jde Nová Cerekev

Pelhřimovsko – Remízy znamenají změnu na špici tabulky IV. třídy. Fotbalisté Vyskytné a Třeště C získali jen po bodu, na první příčku se tak po vítězství nad Rohoznou posunula Nová Cerekev. Prvních bodů v soutěži se dočkaly Hněvkovice.

Ilustrační foto.

Vyskytná má body zadarmo a jde na čelo

Pelhřimovsko – Na špici tabulky IV. třídy se posunou fotbalisté Vyskytné, pokud jim okresní fotbalový svaz přiklepne kontumační vítězství nad Hněvkovicemi. Celek z Humpolecka se k zápasu nedostavil. Na druhou příčku se po remíze v Jiřicích propadlo céčko Třeště.

Ilustrační foto

Výborná kulisa, kvalitní duel, výhra Březové

Svitavy /III. TŘÍDA/ – Takhle má vypadat fotbal. Na třetitřídní šlágr do Březové se vydalo 240 diváků (!) a ti sledovali velmi atraktivní utkání, které by klidně slušelo vyšší soutěži.

Ilustrační foto

Sousedské derby rozhodl v závěru Souček

Pelhřimovsko – Změnu na špici tabulky přineslo sedmé kolo IV. třídy. Na první příčku se po výhře nad Hněvkovicemi posunuli fotbalisté céčka Třeště. Vyskytná vyhrála sousedské derby v Rohozné, Souček vstřelil vítězný gól v poslední minutě.