Kreativ

ŠTÍTEK: Rohozná

Morašičtí hráči to v Čisté neměli jednoduché, nicméně domácího brankáře Boštíka třikrát překonali a zvítězili.

Velmi ostrá jaroměřická palba

Svitavy – Úspěšně vstoupili do nového pohárového ročníku obhájci trofeje z Morašic. V Čisté splnili roli favorita a nebudou chybět mezi nejlepší osmičkou.

Dětský tábor v Rohozné.

Harry Potter na táboře

Rohozná - Táborovou základnu v Rohozné na Jihlavsku obsadili na celou půlku července čarodějovi učni.

Květinový den v Rohozné.

Westernový květinový den v Rohozné

Rohozná - Odlehčovací služba Adapta při Oblastní charitě Jihlava v červnu uspořádala pro své uživatele s postižením a jejich rodinné příslušníky třetí ročník květinového dne v Rohozné.

Ilustrační foto.

Městys se pochlubil dalšími dotacemi

Trhová Kamenice – Zastupitelé Trhové Kamenice se na svém zasedání v tomto týdnu věnovali mimo jiné opravám, připravovaným investicím a dalším akcím, jež budou spolufinancovány za využití dotací.

Neustále rušno bylo před svatyní Hradce nad Svitavou. Fotbalisté Morašic byli na závěr sezony při střelecké chuti.

Mistři z Opatovce na závěr padli. Čistá sestupuje

Svitavy /OKRESNÍ PŘEBOR/ – Poslední kolo má za sebou nejvyšší okresní soutěž fotbalistů. Že ji vyhrál Opatovec, to už bylo delší čas zřejmé, ale jaro bez porážky nedotáhl. Prohrál totiž s Rohoznou a ta má díky tomu ještě naději na udržení. Tu naopak ztratila po debaklu Čistá a jde do III. třídy.

Ilustrační foto

Debaty byly zbytečné, obce 
opouštějí vládní skupinu

Jihlavsko – Cejle, Hojkov, Milíčov, Nový Rychnov 
a Rohozná. To jsou obce, které jsou zklamané z fungování pracovní skupiny, která měla podporovat transparentnost v proce
su vyhledávání vhodného místa pro hlubinné úložiš
tě radioaktivního odpadu.

Ilustrační foto.

Opatovec porazil oslabené Sebranice a uniká

Svitavy /OKRESNÍ PŘEBOR/ – Jestli to půjde takhle dál, tak fotbalisté z Opatovce nebudou muset o přebornický titul ani moc bojovat. Jejich rivalové jim totiž vyklízejí pozice sami.

Bystré (v pruhovaném) prohrálo v Morašicích.

Lídr konečně zabral a odskočil konkurentům

Svitavy /OKRESNÍ PŘEBOR/ – Všechno do karet hrálo ve víkendovém kole nejvyšší okresní soutěže fotbalistů vedoucímu Opatovci. Jednak sám vyhrál, což bylo v jeho případě na jaře poprvé, a pak také jeho konkurenti z popředí tabulky ztráceli.

Ilustrační foto

Cerekev má jaderné miliony. Nechme je ležet, míní někteří

Dolní Cerekev – Městysi Dolní Cerekev přišly před Vánocemi na účet zhruba dva miliony korun. Je to kompenzace za to, že v okolí obce má na jaře Správa úložišť radioaktivních odpadů začít s geologickoprůzkumnými pracemi, které ukážou, zda je lokalita kolem vrchu Čeřínek vhodná k uložení jaderného odpadu.

Setkání zástupců ze SÚRAO s obyvateli lokality Hrádek.

V obcích se dohadují, co udělají s jadernými penězi

Jihlavsko – Obce v lokalitě Hrádek obdržely před Vánocemi za to, že SÚRAO podrobí oblast geologickým průzkumům, finanční obnos. Ze zákona si ho musí ponechat. Některé ho ale odmítají, protože s úložištěm ani s průzkumy nesouhlasí.

Ilustrační foto.

Správa úložišť lidem představí průzkumy

Rohozná, Praha – Správa úložišť radioaktivních odpadů (SÚRAO) představí v pátek 12. února obyvatelům lokality Hrádek na Vysočině plánované metody geologických prací spojené s hlubinným úložištěm.

Protesty na Čeřínku proti úložišti

Hojkov vrátil jaderné peníze

Jihlava - Pěti obcím na Jihlavsku a městysi Nový Rychnov na Pelhřimovsku se před Vánocemi objevil na účtě nezanedbatelný finanční obnos.

Česko zpívá koledy.

V Jihlavě zazní koledy z úst pěveckého sboru Gaudium

Jihlava – Pěvecký sbor Gaudium ze Základní umělecké školy v Jihlavě v posledních dnech trénuje koledy a adventní písně na akci Česko zpívá koledy. Ta se uskuteční už zítra od 18 hodin na jihlavském Masarykově náměstí a na více než dvaceti dalších místech po celé Vysočině.

Lidé na Čeřínku protestovali proti úložišti

Jaderné peníze některé obce nechtějí. Nepošlou číslo účtu

Vysočina – Lokalita Hrádek, která čítá šest obcí kolem vrchu Čeřínek, patří mezi uvažované kandidáty na vybudování úložiště jaderného odpadu. Správa úložišť jaderného odpadu (SÚRAO) zde pravděpodobně začne v příštím roce s průzkumy, za které však obcím náleží roční příspěvek v řádech milionů.  Některé obce peníze nechtějí. Nesouhlasí totiž s tím, aby se na jejich území kvůli průzkumům jakkoli zasahovalo do země. Nejhlasitějšími odpůrci jsou Hojkov a Cejle.

Zítřejší svátek svatého Martina a zahájení prodeje Svatomartinských vín bude ale o něco slavnostnější než jindy. Jednak je to deset let od znovuobnovení tradice přípitků mladými víny.

Ročník století? Vinaři nešetří superlativy

Praha – Broskev, grapefruit nebo citrusové plody v případě bílých vín, jahody se smetanou v růžových vínech, přezrálé švestky jako vůně 
a chuť červených vín. To je jen základní aromatický rejstřík, který přinášejí první vína daného ročníků.

Ilustrační foto.

Kam za sportem

Svitavy - Přehled sportovních akcí a utkání v regionu o tomto víkendu.

Ilustrační foto.

Křenov neměl problémy, Opatovec ano, ale oba lídři zvítězili

Svitavy /OKRESNÍ PŘEBOR/ – Fotbalisté Křenova sebevědomě splnili roli favorita, bez problémů přehráli Rohoznou a udrželi si vedení v tabulce nejvyšší okresní soutěže. Krok s nimi drží Opatovec, ačkoli ten měl s Jevíčkem daleko více práce.