Kreativ

ŠTÍTEK: detektivka

Ilustrační foto

Kladenské divadlo připravilo pro diváky Thomasovu Past

Kladno – Čtvrtou premiéru 103. sezóny chystá na sobotu 16. prosince v 19 hodin Městské divadlo Kladno. Uvedena bude napínavá detektivka s komediálními prvky s názvem Past, ve které je nakonec všechno jinak, než se to jevilo na začátku. O režii této hry se postaral režisér Jiří Bábek, v hlavních rolích se publiku představí Michal Maléř nebo také Barbora Janatková. 

Divadelní spolek Komedyjanti z Tachova pilně trénují na novou hru. Poprvé v novodobé historii se bude jednat o kriminálku.

Komedyjanti z Tachova jdou opět do rizika

Tachov – Začátek nového roku bude pro Divadelní spolek Komedyjanti z Tachova opravdu výjimečným. Na přelomu ledna a února totiž představí novou hru, která se ale bude vymykat klasickým představením, které jsou běžně od tachovských divadelníků k vidění.

Ilustrační foto.

Vítězství. A hned vzápětí další

Svitavy – Dvě výhry během dvou dnů. Florbalisté FbK Svitavy prožívají zatím nejpovedenější pasáž sezony. Dokonce jim jejich aktuální úspěšná série pomohla z úplného dna tabulky první ligy, byť je tomu tak především díky většímu počtu odehraných utkání.

Jozef Karika

Slovenský talent Jozef Karika láká do temných hvozdů

Po Strachu přichází Trhlina. Nakladatelství Argo pokračuje ve vydávání knih mimořádného slovenského talentu Jozefa Kariky a po loňském hororu Strach servíruje další šílenstvím prodchnuté dobrodružství ze slovenských hor. Na Strach navíc kniha přímo navazuje. Nikoli však tak, jak by si mohl čtenář myslet.  

Ilustrační foto

DON láká na Noc divadel

Tábor - Táborské Divadlo Oskara Nedbala se v sobotu chystá prožít mimořádný večer a přizváni jsou všichni ti, kteří si chtějí užít divadelní život z jiného úhlu pohledu.

Devět rolí má nová detektivní veselohra, která se odehrává v prostředí americké prohibice. Režisér slibuje, že novinka bude zajímavá i po stránce kostýmů.

Mšenští ochotníci neúnavně nacvičují detektivní povídku

Mšeno /FOTOGALERIE/ - Jedenáct roků letos uplynulo od chvíle, kdy mšenští divadelníci poprvé uvedli hru Postel plná cizinců, která v jejich podání zaznamenala velký úspěch. A před dvěma lety se představili v obnovené premiéře s mírně obměněným obsazením, s nímž dodnes objíždějí mnoho štací.

Rokytnice v Orlických horách - ilustrační fotografie

Milovníci detektivních příběhů si přijdou v Rokytnici na své

Rokytnice v Orlických horách - Detektivní drama Plynové lampy odehraje v pátek 3. listopadu v aule Základní školy v Rokytnici v Orlických horách Ochotnicko-čtenářská beseda Orlice z Potštejna, která v letošním roce slaví 130 let od svého vzniku.

Filmaři natáčí ve Velkých Karlovicích volné pokračování seriálu Doktor Martin. Třináctidílná sada ponese název Strážmistr Topinka a hlavní roli si zahraje Robert Mikluš. V seriálu se nově objeví Jiří Bartoška nebo Jenovéfa Boková.

Velké Karlovice se přejmenují na Protějov

/FOTOGALERIE/ Filmový štáb opět obsadil Valašsko. Natáčí tady seriál s názvem Strážmistr Topinka. Bude třináctidílný a žánrově se změní na vesnické detektivky.

Filmaři natáčí ve Velkých Karlovicích volné pokračování seriálu Doktor Martin. Třináctidílná sada ponese název Strážmistr Topinka a hlavní roli si zahraje Robert Mikluš. V seriálu se nově objeví Jiří Bartoška nebo Jenovéfa Boková.

Velké Karlovice se přejmenují na Protějov

/FOTOGALERIE/ Filmový štáb opět obsadil Valašsko. Natáčí tady seriál s názvem Strážmistr Topinka. Bude třináctidílný a žánrově se změní na vesnické detektivky.

Třebíčský větrník na Kanciborku.

Je to jako detektivka, říká Heřman o hledání obrázku větrného mlýna

Třebíč - Jak vypadala jedna z třebíčských dominant - větrný mlýn na Kanciborku - zhruba do 60. let 19. století? Toť otázka, na kterou na radnici v Třebíči stále marně hledají odpověď. "Přitom pokud bychom objevili věrohodné vyobrazení větrníku z té doby, měli bychom předlohu pro případnou rekonstrukci," říká radní Pavel Heřman.

Přerovská spisovatelka Lenka Chalupová vydává novou knihu Ptačí žena. Její děj se odehrává v Přerově.

Nový román Ptačí žena se odehrává v Přerově

/ROZHOVOR/ Pouhý rok po poslední detektivce Tyrkysové oko vychází přerovské spisovatelce Lence Chalupové nová kniha. Psychologické drama Ptačí žena je zasazeno do reálných kulis Přerova - hlavní hrdinkou je totiž vášnivá ornitoložka, která žije nedaleko parku Michalov. Kniha se objeví na pultech už počátkem října.

Ilustrační foto.

Kladno přejmenuje ulice se zdvojenými názvy

Kladno - Pošťáci, hasiči i záchranáři v Kladně si oddechnou. Pátrání po adresátovi už nebude detektivkou. Kladenští zastupitelé rozhodli o novém přejmenování dalších čtyř ulic se zdvojenými názvy.  

spisovatelka Irena Obermannová

Irena Obermannová: nikoho se neptám, co mám dělat, jsem už velká holka

/ROZHOVOR/ Podzimní televizní program nabízí divákům a zejména divačkám nový seriál Trapný padesátky, pod nímž je podepsána scenáristka Irena Obermannová. Během léta jí vyšla i nová kniha, detektivka Dobré duše, originální příběh se šachovou zápletkou. Jeho hlavní hrdinka si neustále přehrává partie v hlavě i na tabletu, pár let strávila na psychiatrii, nesnáší doteky cizích lidí, nerozumí vtipům a láska jí vůbec nic neříká.

Knihobudka.

Knihobudka se v Rynárci osvědčila

Rynárec – Knihobudka v autobusové zastávce slouží Rynáreckým už rok a půl. I přes drobné nesnáze se těší poměrně slušné oblibě.

Ladislav Beran při autogramiádě jedné ze svých knih.

Kriminalisté Mach a Studnička opět v akci

Písek - Detektivky Ladislava Berana se vyznačují podrobnými znalostmi z práce vyšetřovatelů a dalších policistů a také z píseckého místopisu. Má k tomu tu nejlepší kvalifikaci.

Vlastimil Vondruška

Vlastimil Vondruška: I dospělí potřebují pohádky. Třeba o neúplatných soudcích

/ROZHOVOR/ Účastní se setkání se čtenáři, tu a tam je poutavě provede historií hradu Bezděz, jehož správcem (a královským prokurátorem) je v jeho historických detektivkách fiktivní postava Oldřicha z Chlumu, který nejnověji vystupuje v knížce Vzpoura goliardů. Současně pracuje na dalším dílu Husitské epopeje. A taky už brzy vyrazí za publikem s divadelní hrou.

Svět knihy. Ilustrační foto.

Knižní tipy nejen na víkend

Severní Čechy - Kniha se hodí jako správný doplněk ke každé příležitosti. Přinášíme Vám vybrané knižní tipy, na své si přijdou nejen příznivci žánru young adult, thrilleru a historických románů české tvorby.

Svět knihy. Ilustrační foto.

Knižní tipy nejen na víkend

Severní Čechy - Kniha se hodí jako správný doplněk ke každé příležitosti. Přinášíme Vám vybrané knižní tipy, na své si přijdou nejen příznivci žánru young adult, thrilleru a historických románů české tvorby.

Svět knihy. Ilustrační foto.

Knižní tipy nejen na víkend

Kniha se hodí jako správný doplněk ke každé příležitosti. Přinášíme Vám vybrané knižní tipy, na své si přijdou nejen příznivci žánru young adult, thrilleru a historických románů české tvorby.

Knihovna Třemošnice.

Nejvíc se půjčují knihy pro děti

Třemošnice – V kterém ročním období si lidé nejvíce půjčují knihy? Jaké žánry jsou oblíbené, a naopak co se stane, když nějaký opozdilec knížky vrací pozdě? Na tyto otázky nám odpovídala pracovnice knihovny a informačního centra v Třemošnici Pavla Alvarezová.

Generální ředitel České televize Petr Dvořák.

V pondělí detektivka, v sobotu zábava. ČT velkým změnám nefandí

Generální ředitel České televize Petr Dvořák vysvětluje, proč její program připomíná v létě socialistický skanzen. Pro Deník také prozradil, jaké změny chystá během podzimu a jaké během příštích čtyř let. Nadále se ale drží toho, že má jít o evoluci, ne o revoluci.

Z bělohradského festivalu Pod Hůrou.

Tipy na volný čas: Začíná Lomnické kulturní léto

Královéhradecko /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - V pátek od 19.30 hodin je na programu Tylova divadla v Lomnici nad Popelkou detektivka A pak už tam nezbyl ani jeden, která zahajuje 23. ročník literárně dramatického festivalu Lomnické kulturní léto.