Kreativ

ŠTÍTEK: dýně

Vyřezaná dýně, kterou nám zaslal Radek Sestak.

Slavíte Halloween? Pochlubte se také svou vyřezanou dýní

Rok se s rokem sešel a blíží se anglosaský lidový svátek Halloween. Ten vzešel v Irsku ze svátku Všech svatých a rozšířil se do celého světa.V našich končinách se svátek přiřazuje také ke keltským tradicím svátku Samhain.

Vyřezaná dýně, kterou nám zaslal Radek Sestak.

Slavíte Halloween? Pochlubte se také svou vyřezanou dýní

Rok se s rokem sešel a blíží se anglosaský lidový svátek Halloween. Ten vzešel v Irsku ze svátku Všech svatých a rozšířil se do celého světa.V našich končinách se svátek přiřazuje také ke keltským tradicím svátku Samhain.

Týden duchů v Safari parku ve Dvoře Králové nad Labem.

POZVÁNKA: Týden duchů přinese Strašidelnou stezku, dýňové hody i posvátný strom

Dýňové menu pro zvířata i lidi, Strašidelnou stezku pro malé odvážlivce a dlabání dýní nabídne oblíbený Týden duchů, který se koná 22. – 30. října. Mimořádná podívaná čeká milovníky zvířat: mláďata levhartů narozená v srpnu 2022 začnou poprvé pravidelně chodit do venkovního výběhu a představí se veřejnosti.

Akce se zúčastnilo bezmála třicet kluků a děvčat

Pavlovskem prošel lampionový průvod

Nohejbalový stánek v centru Pavlovska byl dějiště, loučení s létem. Akce, která byla určená především pro ty nejmenší. Rušno bylo se setměním především v prostoru u dětských houpaček a postupně dorazilo osmadvacet kluků i děvčátek.

Děčínská zoo shání dýně

Děčínská zoo se obrací na lidi: Sháníme dýně

Urodilo se vám v letošním roce více dýní, než dokážete spotřebovat? Darujte je do děčínské zoo. Zahrádkářské přebytky, jako jsou dýně, cukety nebo patisony využije zahrada na akci Strašidelná zoo, která se bude konat v sobotu 5. listopadu 2022 od 15 hodin

Dýňobraní v Plandrech se vydařilo. Přišlo hodně návštěvníků.

Plandry se zahalily do oranžové. Na dýňobraní lidé dlabali a bavili se

Tradiční dýňobraní v Plandrech je minulostí. V sobotu 15. října dorazily do Zámecké stáje stovky, možná tisíce lidí, kteří se zabavili bohatým programem. Podzimní akce lákala nejen na tvoření z dýní, ale také na vystoupení s koňmi, kulinářskou show nebo výstavu zvířat. Kdo chce, může si dojet dýně ještě zakoupit.

Ostravská zoo letos pořádá Halloween a lampionový průvod.

Zvířata v obležení dýní, strašidel a lampionů: Čím lákají podzimní zoo

Vyzdobené expozice zvířat, svítící dýně, postavy z hororu, roztomilá strašidýlka, Mikuláš a pekelníci i romantické čekání na Ježíška… Zoologické zahrady neztrácejí pro návštěvníky přitažlivost ani v podzimním a zimním období. Na děti a dospělé zde čeká atraktivní program, fůra zábavy i mnoho poučení.

Na nádvoří slavkovského zámku se desítky dětí s rodiči doslova obklopili dýněmi.

OBRAZEM: Slavkovský zámek patřil dýním. Rodiče tvořili pro radost dětí

Na nádvoří slavkovského zámku se desítky dětí se svými rodiči doslova obklopili dýněmi. Každý účastník Dýňobraní si pomocí různých nožíků a lžiček vykrojil z dýně svoji halloweenskou dýňovou příšerku. Dýni si mohli návštěvníci přinést buď svoji nebo si ji mohl zakoupit na místě. Nechyběl ani burčák a cimbálka.

Dýňobraní v Klatovech.

OBRAZEM: Renesanční dvorek v Klatovech zaplnily dýně

V renesančním dvorku v Klatovech se konal třetí ročník Dýňobraní, které pořádal Klatovský okrašlovací spolek. Šlo o prodejní výstavu nejrůznějších druhů dýní, na níž se podílelo také zahradnictví U Růženky z Novákovic. Kromě toho byla součástí také ochutnávka dobrot vyrobených právě z dýní.

Erotické prádlo dnes chápeme trochu jinak

Sexuální hračky dříve a dnes: Dilda z kamene či chleba i rozzuřené včely v dýni

Ač si mnozí z nás myslí, že sexuální pomůcky a hračky jsou výdobytkem moderní doby, zdaleka to není pravda. Materiály se sice liší, ovšem účel pomůcek je pořád stejný. K erotice a potěšení se však obzvlášť v době středověku přistupovalo velice nevstřícně, a proto společně s erotickými hračkami rostla výroba i nejrůznějších krutých antimasturbačních pomůcek.

Nikde jinde neuvidíte na jednom místě tolik odrůd dýní jako na Dýňobraní v Osoblaze. 17.9.2022

VIDEO: Dýňový trh v Osoblaze je fascinující podívaná

Dýňovým trhem v Osoblaze se dá procházet se stejným zaujetím jako galerií výtvarného umění. Je fascinující, jaké nepřeberné množství tvarů, barev a odrůd dokázali šlechtitelé vykouzlit z tykve obecné. Ostatně, přesvědčte se sami v naší fotogalerii.

Obří dýně - Ilustrační foto

Muž ujel po řece Missouri ve vydlabané dýni 61 kilometrů. Trvalo mu to 11 hodin

Amerika má nového vytrvalostního sportovce. Nejde ale o ultramaratonce ani cyklistu, jak by se mohlo zdát. Je jím muž z Nebrasky, který se rozhodl vydat na plavbu po řece Missouri. Na tom by samo o sobě nebylo nic zvláštního. Duane Hansen si ale ke své cestě po řece vybral velmi kuriózní plavidlo. Obří vydlabanou dýni.

Sklizeň...

Od sousedů: Náhodný tip za 9,8 milionu eur

Ve středu padl v Rakousku druhý sedminásobný jackpot lotta v historii. Sázející z Horních Rakous podal tip 8, 9, 28, 34, 40 a 43 ve sběrně v Linci jako náhodný. Vyhrál 9 802 237,50 eura, druhou nejvyšší částku v 35leté historii této hry. Nejvyšší, 14,9 milionu eur, "vydělal" v listopadu 2018 Dolnorakušan z Waldviertlu. Ke středečnímu tahu bylo podáno 11,9 milionu tipů.

Těstoviny s dýňovou omáčkou a se špenátem

Halloweenský strašák i zdravá potravina. Zkuste neobvyklé recepty z dýně

Dýní je těžké se nabažit. Existují jich stovky druhů a chutnají skvěle ve slaných i sladkých jídlech. Proto stojí za to, objevovat i ty méně „profláknuté“, aby vaše variace získaly nový náboj a poznali jste nové chutě. Protože dýně jsou v listopadovém pošmournu opravdovým potěšením.