Kreativ

ŠTÍTEK: dýně

Dýni nemusíte pěstovat pouze na zahrádce

Máte rádi dýni a nemáte ji kde pěstovat? Inspirujte se

Pokud máte rádi dýni a nemáte zahrádku, kde ji můžete pěstovat, nevadí. Stačí dát bedny na sebe a využít vyšší místo, kde by se mohla dýně plazit. Nebudete mít problém se slimáky, kteří si na ní tak rádi pochutnávají.

Dýňobraní v Osoblaze.

Parním vlakem za dýněmi do Osoblahy

V Osoblaze 12. září proběhne již pátý ročník Výstavy dýní. V okrasném zahradnictví v Osoblaze se už chystá přehlídka dýňových dobrot, zábava pro děti a příjemné posezení pro všechny.

U Stínadel slavili Halloween.

OBRAZEM: U Stínadel slavili Halloween

Dýně nám dozrály do různých tvarů a velikostí. Přírodniny při vycházkách byly nasbírány, nožíky nabroušeny a může se začít s přípravami na Halloween.

Dýňákový pochod se konal v Hrdlívě popáté.

Dýňákový pochod se konal v Hrdlívě popáté

/FOTOGALERIE/ Pátý ročník Dýňákového pochodu uspořádali hrdlívské ženy a další dobrovolníci, kteří se zapojili, aby pobavili zejména místní děti. Jak řekla jedna z pořadatelek akce, Lenka Mostková, pochod zahrnoval kromě startu a cíle čtyři zastavení u jednotlivých domů, které byly ozářeny dlabanými dýněmi.

Michal Nesvadba z Kouzelné školky

Víkendové tipy pro 9. a 10. listopadu

Poslechnout si zvláštní dialog o dýních, vzít své dítě na představení Michala Nesvadby, zavzpomínat na listopad roku 89 anebo si jít zabruslit. To vše a mnohem více můžete podniknout o víkendu 9. a 10. listopadu.

Podzimní tvoření s dědečkem Mecháčkem v Halenkovicích

Podzimní tvoření s dědečkem Mecháčkem v Halenkovicích

Děti s rodiči i prarodiči se v pondělí 4. listopadu sešli při podzimní akci v MŠ Halenkovice a vytvářeli společně postavičky podzimáčků z přinesených přírodních materiálů. Ze šišek, listů, polínek, tykví, kaštanů a mnoha dalších nalezených pokladů ze zahrady i lesa se rodily postavičky skřítků, zvířátek i strašidel.   

Halloweenbraní v Opatovicích

Zpráva z Halloweenbraní v Opatovicích

V pátek 1. 11. 2019 hodnotila  čtyřčlenná komise dýňovou výzdobu vesnice.  Vyřezávané dýně a podzimní dekorace  oživily dušičkovou atmosféru v obci.

Ilustrační foto.

Tip Deníku na neděli 3. listopadu: Halloween v Avionu

Brno - Na carvingovou show, tedy představení, při kterém profesionálové krásně vyřežou dýně, se mohou těšit lidé na nedělní akci v nákupním centru Avion. Děti se tam také vyřádí při tematických soutěžích, nákupní centrum v zóně Brno-jih totiž zaplní speciální halloweenský program.

V sobotu večer se ve Bžanech konalo tradiční dýňování s lampionovým průvodem

OBRAZEM: Masky, dýně, lampiony. Bžany si užily halloweenskou zábavu

Ve Bžanech v sobotu 2. listopadu večer nesvítily pouliční lampy. V obci totiž nastalo období duchů. Konalo se tam tradiční dýňování s lampionovým průvodem, který se po setmění vydal od místní restaurace. Připraveny byly také ochutnávky pokrmů z dýní. Autoři nejlepších receptů a také nejšikovnější dlabači dýní si odnesli malý dárek.

Halloween spojené s dlabáním dýní.

Tip na sobotu 2. listopadu: Dýně pro zoo

Ostravská zoologická zahrada se opět obrací na pěstitele a zahrádkáře, kterým se urodilo velké množství dýní. Pokud nevíte co s nimi, rádi vaše přebytky přijme. Poslouží k výzdobě areálu zoo při tradiční listopadové akci, která se uskuteční v sobotu 2. listopadu 2019. Bude se jednat o tradiční oslavy svátku Halloween spojené s dlabáním dýní. 

Halloweenský průvod má v Rakovníku letitou tradici.

Tradiční Halloweenský průvod přilákal stovky dětí i dospělých

/FOTOGALERIE/ Husovo náměstí v Rakovníku se opět po roce zaplnilo malými i většími strašidýlky s lampiony. Právě zde totiž začal již tradiční Halloweenský průvod, který i přes nízké teploty přilákal stovky dětí i dospělých v maskách kostlivců, smrtek, duchů, čertíků, dýní nebo čarodějnic.

Zaměstnanci Zoo Zlín připravili na halloweenský víkend speciální program.

Těšte se na parádní akci pro děti! Strašidla obsadí zlínskou zoo

Starodávný keltský svátek Halloween můžete oslavit i ve zlínské zoo. První listopadový víkend areál zahrady rozzáří nápaditá výzdoba, ve které nebudou chybět čarodějnice, kostlivci, obrovské pavučiny nebo netopýři. Děti se mohou těšit na oblíbené dlabání dýňových „lampiček“ a komentovanou prohlídku s čarodějnicemi. Pro starší bude připravena noční strašidelná stezka.

Ilustrační snímek. Halloweenská dýně

Děti putují za veselou dýní

Tetín - Putování za veselou dýní čeká místní děti v prvním listopadovém dni. Sraz je u kulturního domu, kam mají přijít s maskách a s lampiony, své dýně opatřené jmenovkou mohou vystavit na hřišti nebo podél trasy.

Halloween v děčínské zoo.

Tip na víkend: Přijďte se bát do děčínské zoo

Jste mistři ve dlabání halloweenských dýní a rádi se bojíte? Pak rozhodně nesmíte 2. listopadu 2019 chybět v děčínské zoo. Ta se totiž opět po roce promění ve strašidelnou a nabídne návštěvníkům velmi zajímavý program rozdělený do tří částí.

Týden duchů v Safari Parku Dvůr Králové nad Labem.

OBRAZEM: Týden duchů

Zoo ve Dvoře Králové patří tento týden duchařskému svátku. Jak se stalo zvykem, všudypřítomné jsou vydlabané dýně. A hlídají je i lemuři. V sobotu zaplní zoo děsivá strašidla.

Ilustrační snímek. Halloweenská dýně

Budou dlabat dýně

Kolín -  Halloween v knihovně se uskuteční 31. října od 15 hodin na dětském oddělení knihovny v Husově ulici v Kolíně.