Kreativ

ŠTÍTEK: dýně

Dýně ozdobená dětmi z Hradešic.

Děti ozdobily dýni

Darovanou dýni vyřezaly a ozdobily děti společně s učitelkami z Mateřské školy v Hradešicích. 

Z Dýňového dne v rekreačním areálu Sázavských ostrov.

Dýňový den pořádali na Sázavském ostrově

/FOTOGALERIE/ Dýňový den se konal v neděli 27. října v rekreačním areálu Sázavský ostrov. Tak nazvala svoji akci skupina sázavských maminek, která si říká Woskovky. Po příchodu si každý účastník vybral dýni ve velikosti, která mu vyhovovala pro jeho výsledné dílo.

Vyřezávání dýní si vyzkouší návštěvníci strašidelné akce na VŠE.

Na Fakultě managementu bude v úterý strašit

Bojíte se rádi? Pak můžete v úterý od půl páté odpoledne navštívit Fakultu managementu Vysoké školy ekonomické. Na programu jsou mimo jiné soutěž o nejděsivější masku, občerstvení včetně dýňových specialit či lampionový průvod do městského parku.

Halloween spojené s dlabáním dýní.

Dýně pro zoo

Ostravská zoologická zahrada se opět obrací na pěstitele a zahrádkáře, kterým se urodilo velké množství dýní. Pokud nevíte co s nimi, rádi vaše přebytky přijme. Poslouží k výzdobě areálu zoo při tradiční listopadové akci, která se uskuteční v sobotu 2. listopadu 2019. Bude se jednat o tradiční oslavy svátku Halloween spojené s dlabáním dýní. 

Akce pořádaná Pionýrem Hrádek

Hrádečtí pomáhali cyklistům

Říjen je pro hrádecké pionýry plný akci. Slavili s dýněmi, zahráli si fotbal ve školní tělocvičně, pomáhali malé Natálce a nedílnou součástí aktivit se staly cyklistické závody.

Dlabání dýní na olomouckých Poděbradech, 26. 10. 2019

Poděbrady zaplnilo Dýňování. Takto to vypadalo

FOTOGALERIE / Venkovní posezení restaurace Terasa na přírodním koupališti Poděbrady u Olomoucí se v sobotu zbarvilo do oranžova. Prostor zaplnily různě veliké dýně, které se postupem času proměňovaly ve strašidelné i veselé tváře.

Necelá tisícovka lidí přišla v sobotu oslavit Halloween do brněnské zoo.

Tip Deníku na sobotu 26. října: Halloween v zoo

Brno - Dlabání dýňových bubáků, speciální čarodějná komentovaná krmení zvířat nebo ohnivou show si užijí v sobotu návštěvníci brněnské zoologické zahrady. Zábavný program je čeká díky dalšímu ročníku akce Halloween v zoo. Program začíná odpoledne.

Ilustrační fotografie.

Týden duchů v Safari Parku začíná

Každý den od 9 do 17 hodin od 26. října do 3. listopadu můžete v Safari Parku Dvůr Králové nad Labem během celého týdne duchů v zoo dlabat dýně podle své fantazie, vložit do nich přinesenou nebo v zoo zakoupenou čajovou svíčku a takto rozzářený výtvor umístit kamkoli po areálu.

Ilustrační foto.

Dolní Vítkovice se změní v dům hrůzy

Halloweenský program si pro tento víkend připravili v Dolních Vítkovicích. V tamním Velkém světě techniky bude pro návštěvníky připravena strašidelná bojovka, děsivé dílničky, líhnutí slizáka, vyřezávaní dýně a další tematický či děsivý program.

Předchozí ročníky dne dýní si návštěvníci velmi pochvalovali.

Zámek představí dýni stokrát jinak

Žďár nad Sázavou – Sobota ve žďárském zámku bude ve znamení dýně. Oranžový plod se představí coby potravina i předmět vhodný pro nejrůznější tvoření. „

Dýňobraní v Žacléři

OBRAZEM: Dýňobraní v Žacléři

Zábavné čtvrteční odpoledne strávily děti se svými rodiči před žacléřským městským úřadem. Užily si tam i výtvarnou dílnu či společné dlabání dýní.

Monika, Toník a Adam při dlabání dýně.

Vydlabali si halloweenskou dýni, ráno jim svítí u vchodu

I když jsou pro dříve narozené Čechy některé svátky, třeba jako halloween nebo Valentýn cizorodým prvkem „zavlečeným“ ze Západu, současná mládež je bere za své bez předsudků. Do našich končin „vklouzly“ tyto svátky, na rozdíl od dědy Mráze, spontánně a přirozeně se tu „aklimatizovaly.“ Třeba i to dokládá, že Češi jsou západní Slované.

Dýňobraní. Ilustrační foto

Tip na čtvrtek 24. října: Vyřežte si svou dýni

Dýňování se uskuteční ve čtvrtek 24. října od 16.30 hodin v areálu základní školy v Brance u Opavy. Rodiče, pomozte svým dětem vydlabat a vyřezat dýni, s sebou si vezměte nožíky, lžíce a svíčky.

Samoobslužný prodej dýní v Radňově.

V Radňově se rozhodli otestovat lidskou morálku a provozují dýňovou samoobsluhu

 „Chtěli jsme prodávat dýně a zkusit, jak je na tom česká morálka,“ svěřil se Martin Brož z Farmy Brož v Radňově, místní části Květinova na Havlíčkobrodsku. A tak vznikl nápad zřídit tady dýňovou samoobsluhu, kde si lidé vyberou dýni, sami si ji zváží a následně vhodí odpovídající obnos peněz do kasičky.  

Podzim patří dýním. Děti tvořily, dospělí ochutnávali.

Podzim patří dýním. Děti tvořily, dospělí ochutnávali

/FOTO/ Již 7. ročník kvasinského Dýňování je za námi! Všichni, kteří rádi tvoří, se sešli v neděli 6. října před místním kulturním domem. I když se tato akce konala již poněkolikáté, o originální výtvory z dýní a přírodního materiálu nebyla nouze.

Ilustrační snímek. Dýně.

Víkendové tipy pro 26. a 27. října

Poslechnout si absurdní dalog o dýni, jít na párty v kostýmu anebo si jít zabruslit. To vše a mnohem více můžete podniknout o víkendu 26. a 27. října.

Pyšelští si užívali tradičního dýňodlabání

Na dlabání dýní vyhlásí nejlepšího dýňotvůrce

Již třetí Dýňodlab čeká na zájemce nejen z řad obyvatelů Pyšel ve středu 23. října od 17.30. Akce se koná v restauraci U Dobrotů. Účastníci budou dlabat do 18.45, pak zapálí dýňosvíčky, organizátoři vyhlásí Nejšikovnějšího dýňotvůrce a průvodem dojdou na náměstí.

Vydlabávání dýní ve Vodňanech v sobotu 19. října.

Ve Vodňanech se přichystali na Halloween

Areál společnosti CN Cargo ve Vodňanech zaplnily v sobotu 19. října rodiny s dětmi. Byla zde totiž připravena již tradiční akce vydlabávání dýní. Po splnění soutěžního kvízu si mohl každý ve skladu u čarodějnice vybrat tu správnou velikost oranžové dýně a začít tvořit. Vyřezávat bylo možné podle připravených šablon, nebo mohli účastníci zapojit svou vlastní fantazii.

Dýňohrátky v Buku bavily malé i velké.

OBRAZEM: Buk rozzářily desítky vydlabaných dýní

Odpoledne plné zábavy zažili účastníci Dýňohrátek v Kulturním domě v Buku. Hlavně děti si ale užily tvořivou dílnu, kde si mohly vydlabat či vyřezat svoji vlastní strašidelnou halloweenskou výzdobu. Rodiče mezi tím ochutnávali dýňovou polévku a koláče.