Kreativ

ŠTÍTEK: Epifanie

V Heřmanově Městci a okolí se Tříkrálové sbírky zúčastnilo 16 skupinek.

Jak k nám chodili tři králové

Jižní Čechy - Minule jste vzpomínali, jak vypadaly silvestrovské pořady v TV. Dnes přichází na řadu vzpomínky na to, jak chodili Tři králové. Příště zavzpomínáme, kdy a jak jste vstupovali do manželství.

Tříkrálová sbírka v Malontech.

V Malontech lidé kasičky Tříkrákové sbírky vždycky naplní

Malonty - Tak u hasičárny mají být. Za rohem zahlédnu znak hasičů, ale před velkou šedou budovou, která ho nese, není ani noha. V tom zpoza budovy vyběhne postava v plášti, zakrouží po dvoře a za chvíli zase mizí za hasičárnou jako tajemný Široko ve Stínadlech Foglarových Rychlých šípů.

Z Tříkrálové sbírky v České Třebové.

OBRAZEM: Na Orlickoústecku začala Tříkrálová sbírka

Orlickoústecko /KRÁTCE/ - Jak začít rok dobrým skutkem? Přispějte do Tříkrálové sbírky. O uplynulém víkendu vyrazily do ulic skupinky dětí v kostýmech Tří králů,v Ústí se uskutečnil tradiční Tříkrálový koncert, sbírka na mnoha místech stále pokračuje.

TŘI KRÁLOVÉ sbírali příspěvky do zapečetěných kasiček.

Tři králové mají plné kasičky

Tachovsko – Víkend patřil Třem králům. Charity ze Stříbra, Boru a Stráže vyslaly své koledníčky do obcí a měst, aby mohli vybrat finanční obnos od štědrých dárců.

Vánoční trhy na Staroměstském náměstí končí

V pondělí skončí na Staroměstském náměstí vánoční trhy

Praha – Na pražském Staroměstském náměstí skončí v pondělí tradiční vánoční trhy. Uzavřeny budou víkendovými tříkrálovými oslavami. Sdělila to Eva Hromádková, mluvčí společnosti Taiko, která trhy v centru metropole připravuje. Dvacetimetrový smrk, který byl na náměstí postaven na začátku adventu, bude rozřezán a větve budou odvezeny do pražské zoologické zahrady. Na Václavském náměstí trhy skončí až 12. ledna.

Tříkrálová sbírka v Humpolci.

Tři králové se v Humpolci klaněli Ježíškovi

Humpolec – Prostranství před děkanstvím na Horním náměstí v Humpolci se v sobotu dopoledne zaplnilo lidmi. Všichni se přišli podívat na živý betlém, který má ve městě už několikaletou tradici a zahajuje Tříkrálovou sbírku. Ta se v havlíčkobrodském a humpoleckém vikariátu koná ve dnech 3. – 13. ledna.

Skupinka tříkrálových koledníků z olomoucké městské části Hejčín

VIDEO: Jak Petřík, Anička a Martínek koledovali v Hejčíně

Olomouc – Skupinky dětí oblečených do kostýmů Tří králů v doprovodu dospělé osoby procházejí od prvního lednového víkendu ulicemi většiny měst a obcí v Olomouckém kraji. Zpívat, přát šťastný nový rok a žádat o příspěvek na sociálně slabé, nemocné a opuštěné lidi letos budou až do poloviny ledna.

Tříkrálová sbírka pro potřebné v regionu začíná.

Tříkrálová sbírka začíná. Koledníci budou vybírat příspěvky

Toužim, Teplá – Na Toužimsku a Tepelsku začala tradiční Tříkralová sbírka, kterou zde pořádá Charita Česká republika spolu s občanským sdružením Český západ a dobrovolníky z Dobré Vody. V příštích dnech se vydají koledníci i do ulic dalších měst v Karlovarském kraji.

Rozsvícení vánočního stromu na Staroměstském náměstí 2013

V pondělí skončí na Staroměstském náměstí vánoční trhy

Praha - Na pražském Staroměstském náměstí skončí v pondělí tradiční vánoční trhy. Uzavřeny budou víkendovými tříkrálovými oslavami. Dnes to sdělila Eva Hromádková, mluvčí společnosti Taiko, která trhy v centru metropole připravuje. Dvacetimetrový smrk, který byl na náměstí postaven na začátku adventu, bude rozřezán a větve budou odvezeny do pražské zoologické zahrady. Na Václavském náměstí trhy skončí až 12. ledna.

Tříkrálová sbírka v Hluku

Je fajn, že se lidé dokáží spojit pro dobročinné účely, tvrdí koordinátor sbírky

Hluk – O sobotním ránu 4. ledna se u něj doma schází hromada dětí, aby se ustrojily do kostýmů koledníků. Ostatně tento „azyl" jim vždy po Novém roce nabízí pravidelně už řadu let. Usměvavý pětačtyřicetiletý technolog Pavel Križalkovič, koordinátor Tříkrálové sbírky v Hluku to vysvětluje tím, že rád poskytuje zázemí dětem, které pak vyrážejí za dobrou věcí.

Sandra Cibulková, Kladno. Narodila se 1. ledna 2014. Váha 3,39 kg, míra 51 cm. Rodiče jsou Kateřina Cibulková a Jakub Svoboda.

Sandra Cibulková je prvním kladenským miminkem roku

Kladno – Na svět měla přijít nejdříve po Třech králích. Termín porodu vypočítaný od lékařů zněl původně 7. ledna. Příroda je ale mocnější než výpočty a Sandra Cibulková, coby letošní první kladenské miminko, se narodila už na Nový rok v 15 hodin.

Vánoční trhy na Staroměstském náměstí končí

V pondělí skončí na Staroměstském náměstí vánoční trhy

Praha – Na pražském Staroměstském náměstí skončí v pondělí tradiční vánoční trhy. Uzavřeny budou víkendovými tříkrálovými oslavami. ČTK to dnes sdělila Eva Hromádková, mluvčí společnosti Taiko, která trhy v centru metropole připravuje. Dvacetimetrový smrk, který byl na náměstí postaven na začátku adventu, bude rozřezán a větve budou odvezeny do pražské zoologické zahrady. Na Václavském náměstí trhy skončí až 12. ledna.

Zakončení Tříkrálové sbírky 10.1.2013

Peníze Tří králů podpoří handicapované i děti v Indii

Kutnohorsko – Pomoc handicapovaným dospělým i dětem, pomoc dětem ze sociálně rizikového prostředí nebo zvýšení motivace k dobrovolnictví. To vše jsou oblasti, které podpoří peníze vybrané v rámci letošní Tříkrálové sbírky, kterou na Kutnohorsku tradičně pořádá Oblastní charita Kutná Hora.

Zahájení Tříkrálové sbírky v Horšovském Týně.

V Horšovském Týně už chodí tři králové

Horšovský Týn - Tříkrálová sbírka v Horšovském Týně začala v pátek v poledne mší v kostele svatého Petra a Pavla. Mši předcházel průvod všech koledníků z horšovskotýnské fary do kostela.

Tříkrálová sbírka v Hradci Králové.

Tříkrálové skupinky začínají koledovat už dnes

Hradecko – „My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujem vám!" Přesně tahle známá koleda se už o víkendu bude rozléhat po celé republice. Výjimkou není ani Hradecko, kde tradiční Tříkrálová sbírka proběhne také.

Ilustrační foto.

První víkend roku zpestří klauni nebo myslivecký ples

Vyškovsko – Kdo má chuť si o prvním víkendu nového roku zatancovat, bude mít možnost na prvním letošním plese. Ostatní se můžou pobavit třeba na divadelních představeních. Jedno z nich je spojené s blížícím se datem Tří králů, kteří přijíždí zvěstovat radostnou zprávu o narození Spasitele. Ve spojitosti s tím odstartuje i regionální Tříkrálová sbírka.

Tříkrálová sbírka v Hradci Králové.

Tříkrálové skupinky začínají koledovat už dnes

Hradecko – „My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujem vám!" Přesně tahle známá koleda se už o víkendu bude rozléhat po celé republice. Výjimkou není ani Hradecko, kde tradiční Tříkrálová sbírka proběhne také.

Ilustrační foto

V šumavských skiareálech je na sjezdovkách dostatek sněhu

České Budějovice – Podmínky pro lyžování na jihu Čech jsou dobré, v posledních dnech noční mráz umožnil na Šumavě vyrobit dostatečné zásoby technické sněhu. Třeba v Horní Vltavici mohli zasněžování přerušit. Zlepšila se situace i na Zadově, trvale dobrá je ve skiareálu Lipno, řekli dnes ČTK provozovatelé. Oteplení v příštích dnech by nemělo provoz ohrozit. Nedostatek přírodního sněhu ale neumožňuje upravovat většinu bílých stop.

Ilustrační foto

V sobotu začíná Tříkrálová sbírka

Chrudimsko - Ačkoliv svátek Tří králů připadá až na pondělí, tradiční Tříkrálová sbírka, kterou pořádá Charita ČR, se na mnoha místech po celém Chrudimsku uskuteční už tuto sobotu.

Jak uchránit psa před dělobuchy?

Petardy: jak uchránit naše domácí mazlíčky?

Mladoboleslavsko - Všudypřítomný randál ve městech i většině obcí, který vypukne o půlnoci 31. prosince znamená obrovský stres pro domácí zvířata. Jak se na něj společně se svými čtyřnohými miláčky připravit? Přinášíme několik tipů a rad.

Ilustrační foto

Do domů vyrazí na začátku ledna Tři králové

Třebíčsko - Také v letošním roce se v první polovině ledna vydá do domácností na Třebíčsku přes tisíc koledníků. Zapojí se do Tříkrálové sbírky, kterou pořádá Charita Česká republika již po čtrnácté.

Šťastná hvězda.

Šťastná hvězda jede 
i za vámi. Přispějte

Jižní Čechy – Nestačili jste si do Vánoc koupit u řidiče autobusu společnosti ČSAD Autobusy České Budějovice k jízdence i charitativní hvězdičku, kterou podepíšete a nalepíte na speciální vůz?