Kreativ

ŠTÍTEK: Dědice

Ilustrační foto.

Kamery opět bodovaly. Odhalily dalšího opilého řidiče

Vyškov - Vyškovskému městskému kamerovému systému neunikl další opilý řidič. V úterý krátce po půlnoci totiž kamera zaznamenala na parkovišti před obchodním centrem v Dědické ulici dva muže, kteří se pohybovali vrávoravou chůzí.

Martina Šlampová stojí v čele komunitní nadace Tři brány.

Šlampová: Když něco chcete, musíte za tím jít

Vyškov /OSOBNOST VYŠKOVSKA/ – Víc než rok stojí v čele vyškovské komunitní nadace Tři brány, kromě toho zastupuje předsedu dědického osadního výboru. Původní profesí je přitom Martina Šlampová porodní asistentka. Teď se představuje v pravidelném seriálu Vyškovského deníku Rovnosti Osobnost Vyškovska.

Ilustrační snímek.

Úpravny vody spolknou miliony

Vyškov – Vedle hlavní akce letošního roku, kterou je zvýšení kapacity slavkovské větve vodovodu, naplánovaly vyškovské Vodovody a kanalizace také několik menších stavebních prací. Dotknou se jak vodovodní sítě, tak kanalizačního řadu.

Ilustrační foto

Kraj zveřejnil seznam silnic, které hodlá opravit

Třebíčsko - Kde se v příštím roce dočkají opravené silnice? Díky schválenému krajskému rozpočtu už je jasněji. Chystá se konečně například celková rekonstrukce průtahu Opatovem, o kterém řidiči říkají, že je to snad nejrozbitější silnice na Třebíčsku.

Ilustrační fotografie.

Muž sebral ztracenou tašku s pěnězi, strážníci ho našli

Vyškov – Na nedostatečně zabezpečenou tašku doplatil při jízdě na kole Vyškovan, který ve středu dopoledne projížděl Sportovní ulicí. Taška s fotoaparátem, firemním razítkem a třinácti tisíci korunami mu totiž při jízdě vypadla. Muže, který ji našel a neodevzdal, našli vyškovští strážníci dnes ráno.

Náměstek hejtmana Stanislav Juránek.

Ředitelé slučovaných škol jednali s krajem

Vyškovsko – Slučování středních škol v regionu dostává jasnější obrysy. Ředitelé slučovaných škol v Bučovicích se sešli s náměstkem hejtmana Stanislavem Juránkem, aby probrali nutné budoucí kroky.

Ilustrační foto.

Z jičínských kostelů - dění a postřehy

Jičín – Ve státní svátek zněl kostel sv. Jakuba Svatováclavským chorálem - Ty jsi dědic České země – nedej zahynouti nám, ni budoucím. A v hoře Blaníku, dle pověsti, svatý Václav čeká se svou družinou, až bude české zemi nejhůře.

Šokující záběry z veterinární ordinace. Zraněná kočka měla nakonec štěstí, přišla jen o oko.

V Čáslavi běhala čtyři dny kočka s nožem v hlavě

Čáslav - Neskutečným utrpením musela projít kočička, které zatím bezejmenná lidská bestie zabodla do hlavy nůž. Vyděšené zvíře s ním čtyři dny běhalo po ulicích, než se ji Sylvě Petrů z čáslavské Ligy na ochranu zvířat podařilo odchytit.

Kočka pobíhala čtyři dny s nožem v hlavě. 18.10. 2011

V Čáslavi běhala čtyři dny kočka s nožem v hlavě

Čáslav - Neskutečným utrpením musela projít kočička, které zatím bezejmenná lidská bestie zabodla do hlavy nůž. Vyděšené zvíře s ním čtyři dny běhalo po ulicích, než se ji Sylvě Petrů z čáslavské Ligy na ochranu zvířat podařilo odchytit.

Ilustrační fotografie.

Hluk z podniků ruší lidi v Dědicích

Vyškov – Pro většinu lidí znamená pátek a sobota večer vítanou úlevu od hektického pracovního týdne. Pro lidi z Dědické ulice ve Vyškově se však víkend často mění v noční můru.

Ilustrační foto.

Policisté hledají svědky nehody

Vyškov - Svědky nehody, při které auto nedalo přednost cyklistovi u železničního přejezdu u Vyškova, hledají vyškovští policisté. Nehoda se stala ve čtvrtek 11. srpna kolem čtvrté hodiny odpoledne.

Domov důchodců. Ilustrační foto.

Priorita radních? Domov důchodců

Vyškov – Vyřešit dopravní situaci na křižovatce Dědické ulice a sídliště Osvobození, zmodernizovat zimní stadion nebo připravit výstavbu nového Domu s pečovatelskou službou, to všechno chtějí v tomto volebním období stihnout představitelé Vyškova.

Ilustrační foto.

Strážníci: byli jsme spíš za kašpary

Vyškovsko - Žádná varovná cedule už ode dneška nebude upozorňovat řidiče na místa, kde strážníci měří rychlost. Povinnost varovat motoristy dnes končí, počet měřených úseků se navíc zvýší. A strážníci už podle svých slov nebudou za blázny.

Ilustrační foto.

Haná je plná usazenin, lidé se bouří

Vyškov - Koryto řeky Hané ve Vyškově je podle lidí v hrozném stavu. Ještě v létě má ale dojít k čištění nánosů pod mostem v Tyršově ulici. K zemi půjdou také další přestárlé topoly.

Ilustrační foto.

Haná je plná usazenin, lidé se bouří

Vyškov - Koryto řeky Hané ve Vyškově je podle lidí v hrozném stavu. Ještě v létě má ale dojít k čištění nánosů pod mostem v Tyršově ulici. K zemi půjdou také další přestárlé topoly.

Ilustrační foto

Hroby: nově přímo u správce

Vyškov – Až dosud se Vyškované obraceli ohledně hřbitovů ve městě na Vyškovské služby. Od začátku letních prázdnin už to bude jinak. Prvního července totiž správu pohřebišť přejímá Správa majetku města Vyškova.

Ilustrační foto

Křečkovičtí chtějí vlastní osadní výbor

Vyškov – Rychtářov, Dědice, Opatovice, Hamiltony, Lhota. Pět jmen, ke kterým se chce v nejbližší době přidat šesté, Obyvatelé vyškovské místní části Křečkovice totiž chtějí být víc slyšet a proto požádali o založení vlastního osadního výboru, stejně jako to mají jiné místní části. O jejich budoucnosti rozhodnou ve středu vyškovští zastupitelé.

Ilustrační foto

Zlodějů u hrobů výrazně přibylo

Vyškovsko - V poslední době přibývá krádeží na vyškovských hřbitovech. Nenechavci berou prakticky všechno, lidé jsou zoufalí. Vedení města tak zvažuje umístění kamer.

Ilustrační foto

Vyškovská radnice řeší spor o zahrádky

Vyškov – Neoprávněně užívají městský pozemek, oplotili ho a kvůli tomu musí ostatní zahrádkáři jezdit ke svým chatkám přes moji louku. To tvrdí o čtyřech zahrádkářích z Vyškova zastupitel Jiří Krutílek. Se situací už mu údajně došla trpělivost a tak na louku umístil závoru se zákazem vjezdu. Zahrádkáři ji však objíždějí.

Jarní práce na polích. Ilustrační foto.

Konečně začalo pršet, zemědělci slaví

Vyškovsko – Mokrý velikonoční víkend završil suchý a nebývale slunečný duben. Ovšem s výjimkou Vyškovska. Pršet v regionu začalo až včera. Zemědělci a zahrádkáři vítají mraky s otevřenou náručí, dubnové deště totiž bývají pro nadcházející úrodu klíčové.

Ilustrační foto

Na turnaji v judu v Jihlavě excelovali Podrázský a Nesvadba

Kroměříž – V Brně proběhlo 3. kolo družstev mužů Moravské ligy v judu. Slavia Kroměříž porazila Uherské Hradiště 3:3 (30:27), podlehla Hranicím 0:5, SKKP Brnu 1:6 a Dědicím 2:5. Z devíti vah postavili kroměřížští závodníci pouze tři: Šafránek do 60 kg, Rozsypal ml. do 73 kg a Robe do 90 kg.

Ilustrační foto

Křižovatka v Dědicích: místo kruhového objezdu semafory

Vyškov – Jedna z nejnebezpeč­nějších křižovatek ve Vyškově je podle obyvatel i vedení města bezesporu křižovatka ulic Dědická a Sídliště Osvobození. Pomoct původně měla její přestavba na kruhový objezd, teď se však radnice rozhodla změnit plány. Místo okružní křižovatky vznikne klasická, ale zato řízená semafory.

Ilustrační foto

V pondělí začne uzavírka silnice z Krnčic do Vysočan

Moravskobudějovicko – Nejdražší letošní silniční oprava na Třebíčsku začne už v pondělí. Úderem sedmé hodiny ranní přestanou smět řidiči vjíždět na silnici II/411 od Krnčic po hranice kraje. Uzavírka má oficiálně skončit 31. srpna.

Vyškov hostil divadelní festival Trdlinky.

Kuře na kari bavilo vyškovské diváky

Vyškov /FOTOGALERIE/ - Pořádná dřina, desítky hodin učení textu a nacvičování, uspokojení, radost a pochopitelně i neshody, hádky a nervozita se vyplatily. Osm představení amatérských dětských i studentských divadelních souborů si chce urvat kus diváckého zájmu na divadelním festivalu Trdlinky, který se ve Vyškově koná už pojedenácté. Jak vidno, žádný tu rozhodně není jen tak pro okrasu.

Ilustrační foto.

Užijí si prohlídku. Navíc zadarmo

Vyškov – Možnost se během pár vteřin ocitnout v aquaparku, dinoparku nebo třeba v centru města? Žádný problém. Procházku virtuálním Vyškovem si mohou vychutnat nově nejen turisté a návštěvníci okresního města, ale také samotní Vyškované. Virtuální prohlídku najdou zájemci na webových stránkách města, a to pomocí bannerů a odkazů. Obsahuje dvanáct virtuálních bodů.

Jeden karneval už mají děti letos za sebou. Konal se ve Vyškově v restauraci Selský dvůr.

O víkendu se konají akce pro celou rodinu

Vyškovsko – Třetí únorový víkend se opět ponese ve stylu plesů a zábav. Na své si ale přijdou i ti nejmenší, kteří se mohou zúčastnit několika karnevalů.

Státní podpora na Vyškovsku nejvíc pomohla kostelu v Drnovicích.

Stát dá víc peněz na památky

Vyškovsko – Kostel v Drnovicích, chrám v Dědicích, kaplička v Hamiltonech. To jsou příklady památek v okolí Vyškova, které dali dělníci do pořádku díky zvláštnímu programu ministerstva kultury. Stačí si říct o peníze. Letoch jich dá stát o dost víc.