Kreativ

ŠTÍTEK: Dědice

Ilustrační foto.

Osm památek na Vyškovsku dostalo peníze

Vyškovsko – Osm drobnějších kulturních památek na Vyškovsku opravila města a vesnice díky dotacím z programu ministerstva kultury na podporu obnovy kulturních památek, které poskytuje prostřednictvím obcí z rozšířenou působností.

Ilustrační foto.

Dědické judo napsalo medailovou tečku

Dědice – Stříbrnou a bronzovou medailí a dalšími předními umístěními na turnajích mistrovství republiky zakončili sezonu mladí judisté z Dědic.

Opatovická přehrada je jedním z nejdůležitějších zdrojů pitné vody na Vyškovsku.

Dejte si vodu přímo z kohoutku, nejlepší je Drnovic

Vyškovsko - Kdo je zvyklý dát si místo balené vody raději skleničku přímo z kohoutku, může zjistit, že se chuťově dost liší třeba jen v samotném Vyškově. Mezi sklenkou vody třeba z Bučovic a sídliště Osvobození je už pořádný rozdíl. Důvod je jednoduchý, do potrubí teče voda hned z několika zdrojů.

Robert Trojnar, Barbora Bakovská a Marie Holčáková.

Judo: tři mistrovské medaile Femaxu Engineering

Hranice – Judisté a judistky Femaxu Engineering se druhou listopadovou sobotu zúčastnili tří turnajů. Celkem se jich zapojilo do bojů 29. Nejvýznamnějším a nejdůležitějším podnikem se stalo mistrovství České republiky starších žáků v Mohelnici, na které se nominovalo hned sedm borců

Zleva: Robert Trojnar, Petra Bakovská, Marie Holčáková.

Tři mistrovské medaile pro Femax

Hranice - Druhou listopadovou sobotu se judisté a judistky Femaxu Engineering zúčastnili tří turnajů. Celkem se jich zapojilo do bojů 29. Nejvýznamnějším a nejdůležitějším podnikem se stalo Mistrovství České republiky starších žáků v Mohelnici, na které se nominovalo hned sedm borců.

U 5. a 9. základní školy na ulici Elišky Krásnohorské ve Frýdku-Místku byl ve středu 21. října slavnostně otevřen nový sportovní areál.

Školy mají nové multifunkční sportoviště

Frýdek-Místek /FOTOGALERIE/ -Školáci z 5. a 9. základní školy na ulici Elišky Krásnohorské se konečně dočkali. Ve středu 21. října se totiž u jejich škol otevíral zbrusu nový sportovní areál.

Ilustrační foto

Deštivé počasí houbám svědčí

Třebíčsko - Přestože se klasikovi způsob začátku tohoto léta může zdát nešťastný, jsou i tací, kterým deštivé a relativně teplé počasí vyhovuje. Touto skupinkou jsou houbaři.

Výherní automaty ve Vyškově.

Automaty plní městské kasy i na Vyškovsku

Vyškovsko /AKTUALIZOVÁNO/ – Provozování výherních hracích přístrojů, lidově automatů vylepšuje rozpočet i měst v okrese Vyškov. Firma, která je vyrábí, patří k největším na Vyškovsku.

Diskuze Vyškovanů s vedením města o severozápadním dopravním přivaděči.

Vyškované diskutovali s radnicí o obchvatu

Vyškov – /PŘIDÁNA VIZUALIZACE, ANKETA/ Co bude znamenat pro Vyškovany vybudování takzvaného severozápadního dopravního přivaděče? To bylo hlavní téma diskuse obyvatel města s představiteli radnice, jež skončila ve středu po šesté hodině večer.

V Dědicích otevřeli novou náves

V Dědicích otevřeli novou náves

Dědice – Opravenou náves otevřeli o víkendu v Dědicích. Za peníze z Programu rozvoje venkova vyasfaltovali silnice, vydláždili nájezdy k domům a postavili novou autobusovou čekárnu.

Ilustrační foto

Obchvat Vyškova vyvolává emoce

Vyškov /VIZUALIZACE UVNITŘ/ - Město Vyškov v současné době projektuje část západního přivaděče. Lidé, kteří budou bydlet v blízkosti budoucí rušné silnice, jsou ovšem proti.

Ilustrační foto

Spar se vrací na vyškovskou scénu

Vyškov – Dědice /UVNITŘ VIZUALIZACE/ - Společnost Spar chce zažádat o územní řízení na stavbu prodejny v Dědické ulici ve Vyškově. A to i přesto, že tamní obyvatelé se více než rok stavbě brání.

Ilustrační foto.

Dvě firmy chtěly stavět solární elektrárnu

Bučovice-Marefy, Rybníček - Dvě firmy letos chtěly začít stavět na Vyškovsku solární elektrárny. U Rybníčku se čeká už jenom na dokončení územního plánu. V Marefách si ale podnikatel své plány rozmyslel a staví v jiném okrese.

Ilustrační foto

Podezření na třetí ohnisko včelího moru je pasé

Vyškovsko - Podezření veterinářů se nepotvrdilo. Ve vzorku včelího spadu z úlu jižně od Vyškova se včelí mor neprokázal. Na Vyškovsku tak nemusejí jít další lokality do karantény. Ochranné pásmo zůstává v pětikilometrovém okruhu kolem dvou ohnisek prokázaného včelího moru v Radslavicích a v Hamiltonech.

PŘÍŠTĚ SPOLU. Vyškovská opora Tomáš Luska (za sítí) a dědický Petr Muzikář se setkávali při tradičních derby. Ta jsou minulostí, na podzim už potáhnou za jeden provaz.

Luska: Posílili jsme a máme společnou týmovou vizi

Vyškov /ROZHOVOR/ - Vyškovský volejbal dosáhl významné mety. Celek mužů v čele s vedoucím Tomášem Luskou se rozhodl využít postupového místa do druhé ligy. Druholigová špice v Bučovicích a spodní patra pro Holubice, o jednu třídu nižší krajský přebor s Vyškovem a Dědicemi.

Ilustrační: Autobus

Lidé z kasáren nestíhají autobus

Vyškov-Dědice - Cestující za prací z Dědic na Kozí Horku mají potíže s dojížděním. Dopravce totiž posunul odjezd klíčového spoje.

Ilustrační fotografie.

Lidé z dědických kasáren nestíhají autobusy

Vyškov - Lidé, kteří dojíždějí za prací do vyškovských Dědic na vojenskou Kozinu, mají po jarní změně jízdních řádů potíže s dojížděním. Dopravce totiž posunul odjezd klíčového spoje.

Ilustrační obrázek

Ženy údajně chtěly podvodem získat mnohamilionové dědictví

Hradec Králové - Až dvanáctiletý trest vězení hrozí čtyřem ženám, které pojí příbuzenské vztahy. Podle obžaloby, jíž se tento týden zabývá hradecký krajský soud, se pokusily padělanou závětí neoprávněně získat dědictví v účetní hodnotě přes 71 milionů korun.

Ilustrační foto

Ženy údajně chtěly podvodem získat mnohamilionové dědictví

Hradec Králové - Až dvanáctiletý trest vězení hrozí čtyřem ženám, které pojí příbuzenské vztahy. Podle obžaloby, jíž se tento týden zabývá hradecký krajský soud, se pokusily padělanou závětí neoprávněně získat dědictví v v účetní hodnotě přes 71 milionů korun. O tučné dědictví chtěly obžalované připravit nejen pravomocné dědice, ale i stát, kterému měla část dědictví připadnout jako odúmrť.

Budova Krajského soudu v Hradci Králové.

Ženy chtěly podvodem získat milionové dědictví

Hradec Králové - Až dvanáctiletý trest vězení hrozí čtyřem ženám, které pojí příbuzenské vztahy. Podle obžaloby, jíž se tento týden zabývá hradecký krajský soud, se pokusily padělanou závětí neoprávněně získat dědictví v v účetní hodnotě přes 71 milionů korun. O tučné dědictví chtěly obžalované připravit nejen pravomocné dědice, ale i stát, kterému měla část dědictví připadnout jako odúmrť.

Jan Alán z Radslavic musel část svých úlů spálit kvůli včelímu moru. V další části, kterou měl umístěnou na jiném místě, se nákaza nepotvrdila. Věří, že tyto úly zachrání.

Na Vyškovsku je včelí mor

Vyškovsko /AKTUALIZOVÁNO/-Krajská veterinární správa Jihomoravského kraje vyhlásila ochranné pásmo kolem dvou nově zjištěných ohnisek moru včelího plodu v místní části Vyškova Hamiltony a Radslavicích.

Vendulka Kratochvílová obsadila zasloužené druhé místo, když v jednom utkání zvítězila a jednou odešla poražena.

Judisté KJUS zaznamenali medailové úspěchy

Hranice - Hned dvou závodů se v uplynulých týdnech zúčastnili judisté KJUS Hranice. Tím prvním byl Turnaj přípravek, který se konal v neděli 26. dubna v Olomouci. Vyrazili na něj nejmladší naděje judo klubu a vedli si opravdu dobře, neboť sedm účastníků nakonec vybojovalo celkem šest medailových umístění.

Jemnost krajek učarovala dvěma desítkám žen, které se scházejí v kroužku paličkování při vyškovském folklorním souboru Trnka.

OBRAZEM: S herdulí a paličkami

Vyškov /VIDEO/ - Jemnost krajek učarovala dvěma desítkám žen, které se scházejí v kroužku paličkování při vyškovském folklorním souboru Trnka.

Ilustrační foto

Obřadní síň bude opět jako nová

Vyškov - Dědice - O rekonstrukci smuteční obřadní síně ve vyškovské části Dědice uvažují představitelé města Vyškova už dlouho. Myšlenky se v tomto roce konečně promění v činy.

Boje na tatami v Německu.

Pět judistů Železa bojovalo v reprezentaci ČR

Hranice - Hned pět judistů Železa Hranice si vysloužilo nominaci na turnaje kategorie A. Zde měli hájit barvy ČR na turnajích, které se 21. března uskutečnily v Německu, pro děvčata v Erfurtu, pro chlapce v Brémách.

Generální tajemník NATO Jaap de Hoop Scheffer.

Zaměstnanci NATO se opět připravují do misí

Vyškov - Už tři dny ze sedmidenního tvrdého výcviku mají za sebou účastníci Kurzu pro přípravu civilních pracovníků NATO před vysláním do misí, který se v těchto dnech koná ve vojenském prostoru ve Vyškově – Dědicích.

Vyškovská radnice nechá v tomto roce zrekonstruovat několik památek.

Pomník padlým se vrátí na náměstí

Vyškov - /DISKUTUJTE/ Dlouhá desetiletí se o některé památky ve Vyškově nikdo moc nestaral, a když už, nebylo to vždycky zrovna k dobru věci. Radnice to teď hodlá dát do pořádku.

Ilustrační foto.

Mužská volejbalová soutěž jde do finiše, vítěz už je jasný

Vyškov, Bučovice - Krajský volejbalový přebor mužů se nezadržitelně blíží ke svému konci. Vyškovsko v něm má tři zástupce v podobě týmů Vyškova, Dědic a Bučovic. Přestože jsou pozítří na programu poslední dvě kola soutěže, o vítězi je již nezvratně rozhodnuto.