Kreativ

ŠTÍTEK: Dědice

Ilustrační foto

V derby se střetne první celek s posledním

Vyškov, Bučovice - Krajská volejbalová soutěž mužů jde pomalu ale jistě do svého finále. Do konce zbývá zúčastněné desítce družstev odehrát již jen čtyři kola. Dvě předposlední jsou na programu také dnes. Do bučovické sportovní haly se chystá vedoucí celek tabulky Volejbal Vyškov.

Ilustrační foto.

Dělníci opraví hřbitovy

Vyškov - Přestože práce na opravě vyškovského i dědického hřbitova začaly už vloni, největších změn se tato místa posledního odpočinku dočkají až v letošním roce.

1905 - Žerotínova ulice

Filmaři amatéři natočili další snímek

Vyškov - /FOTO UVNITŘ/ Do časů, kdy ve Vyškově existoval hostinec U Stříbrné koule, místo šantánu bylo v Radniční uličce pekařství, dědická Pazderna bývala oblíbeným výletním místem a u jezu v Dědicích klapala kola mlýnů, zavádí diváky nový dokumentární film dvojice amatérských filmařů scénáristy Libora Veselého a kameramana Radomíra Jadomka nazvaný Vyškov v proměnách času.

Volejbalové derby mezi Vyškovem (v modrém) a Dědicemi

Derby nabídlo zajímavou podívanou

Vyškov - /AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ V rámci volejbalového krajského přeboru na sebe podruhé v sezoně narazila dvě vyškovská mužstva, a to sice Volejbal Vyškov a Sokol Dědice. Zatímco poprvé létaly míče nad vysokou sítí v Dědicích, pro tentokrát se sobotní dvojutkání konalo v hale Za Parkem.

 Kaple svaté Anny ve Vyškově

Kaple svaté Anny ve Vyškově otevře svoje brány

Vyškov - /DISKUTUJTE/ V kapli jsou originály soch z vyškovského morového sloupu. Špitálek je zaplněný desítkami předmětů z depozitáře muzea od sádrového Stalina až po starobylý dřevěný česač ovčí vlny.

V Dědicích se rozloučili se sněhem.

V Dědicích se rozloučili se sněhem

Dědice – V Dědicích se v sobotu rozloučili se sněhem. Poslední zbytky tajícího sněhu místní využili jako materiál pro sochy, které nyní zdobí náves.

Ilustrační foto

Trasa obchvatu naráží na odpor

Vyškov - Někteří Vyškované se bouří proti plánované stavbě západního přivaděče. Radnice ovšem jejich obavy nesdílí.

Borci Železa Hranice v akci.

Družstvo kadetů Železa startovalo v Moravské lize

Hranice - Družstvo dorostu Judo clubu Železo Hranice zahájilo sezonu, když odejelo do Dědic, kde startovalo v prvním kole Moravské ligy. Letošní ročník absolvuje celkem osm družstev, která se přihlásila do soutěže.

Dědickou tělocvičnu v sobotu naplnily desítky judistů, aby otevřely dorosteneckou ligu družstev. Domácí chyběli, v soubojích se nejvíce dařilo Kroměříži.

Dědické žíněnky duněly díky dorostu

Vyškov-Dědice, Brno - /FOTOGALERIE/ Doma se jim dařilo dobře, i když díky okolnostem jen po stránce organizační. Nejmladší z nich si pak jako hosté vedli senzačně, když dobyli nejvyšší příčky.

To byl hlavní úkol brněnského trojbloku.  Smečuje vyškovský hráč Jan Bednář. Soupeři z Lokomotivy Ingstav se nemohli o víkendu proti domácím prosadit. Na jejich výkonu se podepsal i zúžený kádr.

Další kola odbíjené přinesla výhry i zklamání

Vyškov, Dědice - /FOTOGALERIE/ Další dvě kola krajského přeboru v odbíjené přinesl právě uplynulý víkend. Na domácí půdu nejen vyškovských volejbalistů zavítalo tentokrát brněnské družstvo.

 Dnes hrají volejbalové týmy Vyškova (na snímku), Dědic a Bučovic odvetné duely krajské  soutěže v odbíjené. Všechy tři celky Vyškovska sehrají po dvou  utkáních na domácí půdě. Proti nim se postaví brněnští soupeři.

Krajský přebor v odbíjené vstoupil do odvet

Vyškov, Dědice, Bučovice - Další volejbalová kola krajské soutěže, s pořadovým číslem jednadvacet a dvaadvacet se opět rozjíždějí právě dnes. Hned na třech místech regionu sehrají celky Vyškovska odvetná utkání právě probíhající sezony.

Ilustrační foto

Volejbalové derby přineslo jasný výsledek

Bučovice - Na první pohled nezáživný duel posledního s předposledním. Pro samotné aktéry a fanoušky ale důležitý souboj rivalů z Vyškovska. Možnost domácích oživit záchranářské naděje, hosté se naopak mohli protivníkům ztratit z bodového dohledu.

Zloděj z osobního automobilu VW Passat odcizil originální navigační systém a kompletní výbavu na lyže. Ilustrační foto.

Vyškov: V Dědicích řádí výtržníci

Vyškov, Dědice - AKTUALIZOVÁNO - Ve vyškovské místní části Dědice se podle mnohých obyvatel rozmohl vandalismus. Město ovšem o potížích neví a policisté jsou prý na výtržníky krátcí.

Závišičtí medailisté: zleva Mikuláš Plánka a Radek Rýpar.

Závišický judista Radek Rýpar se stal šampionem Moravy

Závišice - Zlatou tečku za letošní velice úspěšnou sezonou udělal závišický benjamínek Radek Rýpar. Na mistrovství Moravy v nejmladší kategorii judistů v Dědicích se představil ve váze do 24 kg. Tady nenechal nikoho na pochybách o své letošní skvělé formě, všechny soupeře zdolal na ipon před časovým limitem a právem se může pyšnit titulem šampion Moravy pro rok 2008.

Ilustrační foto.

Chov vepřů skomírá

Vyškovsko - Zemědělci na Vyškovsku ruší chovy prasat. Mnozí snižují i stavy skotu a drůbeže.

Nastoupená Dráčata s medailemi.

Devět mistrovských medailí ulovil Femax

Hranice - Mistrovství Moravy benjamínků v judu proběhlo v neděli 14. prosince v Dědicích. Výprava hranického Femaxu čítala 22 borců, což vytvořilo jednoznačně nejpočetnější skupinu judistů na šampionátu. Po pěkných bojovných výkonech získali benjamínci devět mistrovských medailí.

Ilustrační foto.

Listnáče na hřbitově vadí lidem z Dědic

Vyškov - Dědice - Obyvatelé vyškovské místní části Dědice si stěžují na to, že jim hroby znečišťuje listí ze stromů. K jejich nespokojenosti tam chce město vysadit další.

Ilustrační foto

Města krášlí vánoční výzdoba

Vyškovsko - Zářivější vánoční výzdobu plnou třpytivých světýlek letos bude mít vyškovské, rousínovské i ivanovické náměstí. Naopak v Bučovicích žároviček ubude. Lidé je totiž rozkradli. Obyvatelé Slavkova u Brna se budou muset spokojit s dekoracemi stejnými jako v několika uplynulých letech.

Ilustrační foto.

Listnáče na hřbitově vadí lidem z Dědic

Vyškov/Dědice - Obyvatelé vyškovské místní části Dědice si stěžují na to, že jim hroby znečišťuje listí ze stromů. K jejich nespokojenosti tam chce město vysadit další.

Ilustrační foto

Volejbalisté Dědic a Vyškova změří síly

Dědice, Vyškov - V dědické tělocvičně se pozítří odehraje velké městské derby v odbíjené. V soutěži krajského přeboru na sebe narazí domácí TJ Sokol Dědice a tým Volejbal Vyškov. Papírovým favoritem utkání jsou hosté.

Ilustrační foto.

Majitel hrobky je zatím neznámý

Stráž nad Nežárkou - Stav hrobky strážského významného rodu Leonhardiů na místním hřbitově vyvolává u příchozích otázky, zda se dočká opravy.

Antonín Grošek z Krásenska

Grošek: Šlechtitel je inženýrem ovocného stromu

Než se k zahrádkářům dostanou sazenice nové vyšlechtěné odrůdy jabloně, trvá to i dvacet let. Šlechtitel Antonín Grošek z Krásenska se proto musí vyznačovat neobyčejnou trpělivostí a láskou k přírodě.

Ilustrační foto

Kolo cisterny vzplálo u Dědic

Vyškov - K požáru kola cisterny u zastávky ve vyškovské místní části Dědice vyjeli včera kolem poledne vyškovští hasiči.

Prakticky beze změn vstoupili do nové sezony volejbalisté Vyškova. Vedoucí týmu Tomáš Luska (první zleva) tvrdí, že jeho celek chce vyhrávat a taky se hrou bavit.

Máme vyrovnané a sehrané mužstvo

Vyškov -Žádné velké změny v sestavě, jen možné doplnění mladými talenty a odhodlanost bavit se volejbalem a ukázat se opět na špici krajského přeboru.

Ilustrační foto

Sady pustnou a ustupují zástavbě

Vyškovsko - Vysoká tráva, nálety bříz a borovic vtroušené mezi ovocné stromy, které už dlouhá léta nikdo neprořezával. Tam, kde vedly cestičky, dnes brání v chůzi husté keře trnek. Tak nějak to vypadá v řadě bývalých sadů regionu. Příčin je celá řada, důsledek jediný: plocha sadů na Vyškovsku je rok od roku menší.