Kreativ

ŠTÍTEK: Fakultní nemocnice Olomouc

Ilustrační foto

Letní vlna covidu dál zpomaluje, v nemocnicích jsou omezeny návštěvy

Letní vlna covidu v Olomouckém kraji postupně slábne. Za poslední týden opět mírně klesl počet nově nakažených. V nemocnicích se nezvyšují počty hospitalizovaných. Před návštěvou na lůžkových odděleních v nemocnicích či domovech pro seniory by se blízcí měli informovat o platných opatřeních. Aktuálně přistoupila k vyhlášení zákazu návštěv Onkologická klinika Fakultní nemocnice Olomouc.

Nehoda mezi Olomoucí a Šternberkem 7. srpna 2022

Pět zraněných při nehodě u Šternberka, viník jel dál

Pět lidí se zranilo při nehodě, která se stala mezi Šternberkem a Olomoucí. Na svědomí ji má senior za volantem vozu Nissan X-Trail, který v neděli ráno na silnici první třídy číslo 46 nebezpečně předjížděl nákladní soupravu.

Očkování proti koronaviru - Ilustrační foto

Čtvrtá dávka očkování proti covidu: Zájem je hlavně v Praze, v krajích je slabší

Možnost nechat se naočkovat čtvrtou dávkou vakcíny proti covidu-19 dnes využili především zájemci v Praze. U některých nemocnic v hlavním městě čekali lidé na injekci ve frontě. Zájem o očkování v krajských nemocnicích byl menší, část z nich navíc zahájí očkování až v příštích dnech, zjistili zpravodajové ČTK. Čtvrtou, posilovací dávku si ode dneška mohou nechat aplikovat lidé nad 18 let, kterým od posledního očkování uplynuly více než čtyři měsíce.

Ilustrační foto

Covid se v kraji zvedá, létu navzdory. Jaká je situace v nemocnicích

Počty pozitivně testovaných na covid v Olomouckém kraji v posledních dnech narůstají. Denní přírůstky jsou podstatně vyšší v porovnání s loňským a předloňským červencem, v nemocnicích se to ale zatím neprojevuje. Pečují o jednotky pacientů s touto nákazou.

Nehoda v Lutíně 29. černa 2022

Řidička s víc jak čtyřmi promile alkoholu nabourala auto v protisměru

Velké štěstí měli účastníci dopravní nehody, která se stala ve středu odpoledne v Lutíně na Olomoucku. Dvaačtyřicetiletá řidička s více než čtyřmi promile alkoholu v dechu tam přejela do protisměru a nabourala protijedoucí vozidlo. Při nehodě se lehce zranila a způsobila „jen“ materiální škodu.

Fakultní nemocnice Olomouc nově nabízí rodičům 3D model dosud nenarozeného miminka.

V olomoucké porodnici rodičům vytisknou 3D model nenarozeného miminka

Odnést si z ultrazvukového vyšetření miminka v matčině děloze domů 3D model dítěte? Fakultní nemocnice Olomouc tuto novinku nastávajícím rodičům skutečně nabízí, jako jedno z mála pracovišť v České republice. Pro vytvoření modelu využívá fotografie obličeje miminka.

Lékař Jan Strojil se zabývá problematikou rezistence antibiotik.

Lékař Strojil: Šetření antibiotiky nám za dvacet let může zachránit život

Když před dvaceti lety pacient přišel k lékaři bakteriální infekcí, dostal na ni antibiotika. Dnes na tutéž infekci krabičku stejného léku nedostane. Přestal totiž účinkovat. Rostoucí rezistence antibiotik je jednou z největších výzev současné medicíny. Problematikou se dlouhodobě zabývá farmakolog a lékař Jan Strojil.

Telegraph Olomouc.

Olomoucký Telegraph je mezi top stavbami České ceny za architekturu

Umělecké centrum Telegraph Olomouc se dostalo mezi 29 nejlepších staveb letošního ročníku prestižní České ceny za architekturu a postupuje do dalšího kola boje o vítězství. Jméno držitele hlavní ceny i ostatních finalistů zveřejní Česká komora architektů v listopadu.

Šlágr parta

Benefice pomůže onkologicky nemocným dětem. Dorazí i Šlágr Parta

Dvoudenní benefiční akce Na dětech záleží, jejíž výtěžek půjde na dětskou onkologii Fakultní nemocnice v Olomouci, se uskuteční příští víkend 2. a 3. července v Areálu sportu v Kozlovicích. Akci opět pořádá přerovský zpěvák Pavel Novák. Návštěvníci se mohou těšit na nabitý program.

Dětské klinika olomoucké fakultní nemocnice. Ilustrační foto

Pozor na zmije! Už tři uštknuté děti skončily v olomoucké fakultce

Dvě děti, které uštkla zmije, byly ještě počátkem tohoto týdne v péči Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc. Celkem už evidují tři případy. Malí pacienti skončili na jednotce intenzivní péče. Útok zmije na člověka experti přičítají zejména nevhodnému chování lidí v přírodě, kdy se plaz cítí ohrožený a začne se bránit.

Nemocnice ve Šternberku otevřela moderní interní pavilon, 15. června 2022

Ve Šternberku otevřel moderní interní pavilon. Nahlédněte dovnitř

Interní pavilon nejmodernějšího střihu a vybavení ve středu otevřela šternberská nemocnice. Pacientům a zdravotníkům přinese větší komfort a zázemí odpovídající veškerým požadavkům pro moderní léčbu. V pokojích hotelového typu nechybí klimatizace ani vlastní sociální zázemí.

Policie hledá svědky nehody.

Policie hledá svědky nehody motorkářky na D46

Policisté dálničního oddělení Kocourovec se obrací na širokou veřejnost s žádostí o pomoc vedoucí k objasnění dopravní nehody. Ta se stala v neděli 12. června po osmnácté hodině na 20 kilometru dálnice D46 u Prostějova ve směru na Olomouc.

Na Klinice zubního lékařství Fakultní nemocnice Olomouc hořelo, cvičně.

Poplach na klinice v centru Olomouce, hořelo naštěstí jen cvičně

Kouř a zápach se šířily z knihovny Kliniky zubního lékařství Fakultní nemocnice Olomouc v Palackého ulici, kde neznámý žhář založil požár. Byl vyhlášen požární poplach, zahájena evakuace pacientů, zaměstnanců a studentů a aktivovány složky integrovaného záchranného systému.

Hasiči zasahují u požáru rodinného domu v Lipníku nad Bečvou, 13. 5. 2022

Senior podpálil dům se svým vnukem. Z výbuchu v Lipníku je pokus o vraždu

Osmdesátiletého muže ve čtvrtek obvinili krajští kriminalisté ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu, ke kterému mělo dojít v polovině května v Lipníku nad Bečvou. Senior chtěl podle policie usmrtit svého vnuka - ve společném domě rozlil benzin, škrtl sirkou a obydlí zapálil.

Srážka autobusu a auta na křižovatce ulic I. P. Pavlova, Hraniční a Okružní  v Olomouci, 25. 5. 2022

Cestující nepřežila nehodu autobusu v Olomouci. Policie hledá svědky

Tragickou dohru má dopravní nehoda, která se stala ve středu 25. května na křižovatce ulic I. P. Pavlova, Hraniční a Okružní v Olomouci. Při srážce osobního automobilu s autobusem se tam vážně zranila devětasedmdesátiletá cestující. Po několika dnech v nemocnici bohužel seniorka na následky zranění zemřela. 

Fakultní nemocnice Olomouc otevřela nové katetrizační sály a angiografické linky na I. interní klinice - kardiologické. 24.5.2022

Kardiologie v Olomouci získala nejmodernější sály za desítky milionů

K nejlepším pracovištím v oboru nejen v České republice, ale i v Evropě patří kardiologie Fakultní nemocnice Olomouc. Nyní získala to nejmodernější vybavení. Angiografické linky sloužící k zobrazení cév včetně příslušenství pořídila nemocnice za 80 milionů korun, dalších 30 milionů korun stály stavební úpravy.

Třináct nových inkubátorů nyní slouží díky dotaci z fondů EU dětem

VIDEO: Vybavení obnovili po dvaceti letech. Olomoucké fakultce pomohly dotace EU

Špičkové přístrojové zařízení, včetně kombinovaných inkubátorů Žirafa, slouží na Novorozeneckém oddělení Fakultní nemocnice Olomouc. Porodnicko-gynekologická klinika je získala zásluhou bezmála šedesátimilionové evropské dotace. Díky ní se podařilo kompletně obměnit přístrojové vybavení novorozenecké intenzivní péče. V olomoucké fakultní nemocnici se ročně narodí okolo 2500 dětí, a část z nich přitom potřebuje intenzivní péči.

Agresivní muž se dožadoval ošetření na zubní pohotovosti ve FN Olomouc. Kromě vulgárních slovních útoků se mu podařilo vykopnout skleněnou výplň dveří.

Agresor řádil na zubní pohotovosti, personál má strach. V noci bude zavřeno

Agresivní pacient ohrožoval personál zubní pohotovosti ve Fakultní nemocnici (FN) Olomouc. Muž se dožadoval ošetření, které se v rámci pohotovosti neposkytuje. Nadával personálu a vykopl skleněnou výplň dveří. Podle zástupců Kliniky ústní, čelistní a obličejové chirurgie podobné chování není na olomoucké zubní LPS ničím neobvyklým.

Ilustrační foto

Kam v kraji pro léky o velikonočním pondělku?

Potřebné léky si mohou lidé zajistit i o velikonočním pondělku. V každém okresním městě Olomouckého kraje bude jedna lékárna otevřena. Non-stop pak bude zajištěn výdej léků ve Fakultní nemocnici Olomouc.