Kreativ

ŠTÍTEK: finance

Předseda fotbalového klubu Podlesí Radim Černohorský.

Radim Černohorský: Parádní podzim, ale katastrofální příprava

Podlesí – Čtvrté místo po podzimní části fotbalové I. A třídy udělalo radost celému vedení klubu z Podlesí. V zimní přípravě však nastaly problémy, které velmi ztížily jeho vyhlídky pro jarní část soutěže. Vše v rozhovoru pro Příbramský deník přiblížil předseda Radim Černohorský.

Ilustrační foto

Nemá grafickou kartu ani peníze

Kladno – Policisté Obvodního oddělení Kladno – město přijali oznámení od třiatřicetiletého muže, který se patrně stal obětí podvodu.

Během slavnostního uvedení do provozu zaplnili novou jídelnu nejen pedagogové, ale i hosté, kteří přišli současně oslavit se školou její 40. výročí.

Vytoužená jídelna jako dárek ke čtyřicetinám

Horní Slavkov – Museli přejít dvě silnice, z toho jednu s křižovatkou. A pak se často zase vracet zpět třeba na odpolední vyučování. Tuto praxi v cestě na oběd absolvovali všichni žáci základní školy ve Školní ulici v Horním Slavkově po několik desetiletí. Docházení na oběd do zhruba 300 metrů vzdálené jídelny už je dnes minulostí. Škola má novou, moderní jídelnu, která je její součástí.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Stát ignoruje sport. Začíná být zle

/INFOGRAFIKA/ Systém. Tohle slovo při poolympijských debatách o sportu zaslechnete zřejmě na každém rohu. Logicky – čeští hrdinové nejsou moc dobrou vizitkou pro zdejší bafuňáře i politiky. „Máme problém,“ uznal šéf Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Ilustrační foto

Kladno letos pošle do škol a školek celkem 133 milionů korun

Kladno – Kladenští zastupitelé v únoru schválili městský rozpočet pro letošní rok 2018. Suma, se kterou bude v tomto roce kladenská radnice hospodařit, se šplhala až ke dvěma miliardám, nakonec se číslo zastavilo na 1 959 milionech. Z nich je vyčleněno také celkem 133 milionů korun, které poputují do základních i mateřských škol.

PDK Mšeno

Prezident PDK Mšeno Rudolf Grepl: Situace je kritická, ale nevzdáváme se!

Mšeno /ROZHOVOR/ – Byly to krásné úspěchy, když se v letech 2009 – 2011 stal PDK Mšeno třikrát po sobě mistrem republiky v soutěži družstev. Po necelých sedmi rocích od „zlatého hattricku“ je však situace kolem mšenské ploché dráhy doslova kritická. O problémech, které trápí mšenský klub, jsem si povídal s jeho prezidentem Rudolfem Greplem.

DO SBÍRKY OBLEČENÍ ve prospěch obecně prospěšné společnosti MOMENT ČR se hokejisté Vítkovic už zapojili. Přidáte se v neděli před posledním utkáním základní části extraligy proti Liberci i vy?

Přijďte na Vítkovice a pomozte dobré věci. Hokejisti už šatník „pročistili“

Chystáte se v neděli do Ostravar Arény na poslední utkání základní části hokejové extraligy mezi Vítkovicemi a Libercem, které začne v 16.20 hodin? A rozhodli jste se udělat jarní pořádek ve svých šatnících a vyřadit oblečení, které ještě není na „vyhazov“, ale už ho nebudete nosit? Pokud ano, můžete pomoci dobré věci.

Theresa Mayová na summitu EU

Široké partnerství. Mayová představila svou vizi budoucích vztahů s Evropou

Británie bude i po brexitu usilovat "o co nejširší partnerství“ s Evropskou unií, uvedla britská premiérka v ostře sledovaném pátečním projevu. Ten byl věnován představám Spojeného království o budoucích vztazích s EU, netrpělivě očekávaný návrh toho, jaké bude postavení Severního Irska, ale během něj nezazněl.

Ilustrační foto.

Schválili žádosti o kotlíkové dotace

Pardubický kraj – Žadatelé o kotlíkové dotace si po třetí výzvě rozdělí téměř 100 milionů korun. Peníze mohou využít na kombinované kotle na uhlí a biomasu, kotle na biomasu, tepelná čerpadla či plynové kondenzační kotle.

DOMINANTOU HŘBITOVA v Litomyšli s více než třemi tisíci hroby je kostel svaté Anny.

Litomyšl zvelebí městský hřbitov

Litomyšl – Technický stav hřbitova, jeho čistotu a kvalitu zázemí pro pohřby veřejnost v Litomyšli bedlivě sleduje. Město by chtělo stav místa posledního odpočinku díky úpravám výrazně zlepšit.

Invalidovna.

Vilgus ministryni: Invalidovnu předejte do rukou Národního památkového ústavu

Místostarosta MČ Praha 8 Petr Vilgus dlouhodobě usiluje o vyřešení neutěšené situace okolo karlínské Invalidovny. Řešením je podle něj předat budovu do rukou Národního památkového ústavu (NPÚ), který nejlépe ví, jak se postarat o tak významnou a cennou stavbu. Žádá ministryni financí Alenu Schillerovou o intervenci v záležitosti jejího předání do správy NPÚ, který o převod požádal již v roce 2016. Od té doby uběhl už rok a půl. Invalidovna už nemůže déle čekat.

Moravskotřebovský bazén čekají opravy.

Oprava plaveckého bazénu se dvojnásobně prodraží

Moravská Třebová - Rekonstrukce krytého plaveckého bazénu v Moravské Třebové získala po několika odkladech konkrétní obrysy. Jeho opravu schválili na mimořádném zasedání moravskotřebovští zastupitelé. Původně se mělo o rekonstrukci bazénu hlasovat už před čtrnácti dny, ale opoziční zastupitelé si vyžádali čas na prostudování upraveného návrhu, který na poslední chvíli předložilo vedení města.

Městský úřad ve Žďáře nad Sázavou.

Zaměstnají dalšího referenta

Žďár nad Sázavou – Radní ve Žďáře nad Sázavou se usnesli navýšit počet zaměstnanců odboru sociálního o dalšího referenta. Důvodem je zajištění povinné funkce veřejného opatrovníka, kterou město Žďár nad Sázavou vykonává už od roku 1999.

Klára Issová i Václav Noid Bárta se zúčastnili focení pro novou knihu

Podmořská královna Issová. Kniha o vodních bytostech může pomoci nemocným

Klára Issová jako víla. Václav Noid Bárta jako drsný novodobý vodník. Připravovaná fantasy kniha Galateia Volání moře popisuje příběh mořských bytostí. Doplňují ji unikátní podvodní fotografie českých celebrit. Část financí z prodeje knížky dokonce půjde na podporu nemocných cystickou fibrózou.

Nejen děti měly z šeků radost.

Dětské domovy získaly peníze navíc na podporu dětí

Jihlava – Řidičské průkazy, letní tábory ale i podpora ve vzdělání či různorodé volnočasové aktivity. Nejen na tyto aktivity žádaly vysočinské dětské domovy finance od nadačního fondu Albert. Včera si z Jihlavy šest domovů z Vysočiny odvezlo dohromady více než čtvrt milionu korun.

Půjčky. Ilustrační foto.

Češi a půjčky? Nejčastěji si půjčujeme na elektroniku či bytové zařízení

Přibližně 28 procent Čechů, kteří si půjčují peníze, tak činí rizikovým způsobem. Vyplývá to z průzkumu České bankovní asociace (ČBA), který sledoval míru a charakter využívání půjček v České republice. Alespoň jeden úvěr podle něj aktuálně splácí každý pátý Čech, přičemž třetina z těchto lidí má dvě nebo více půjček.

Hájovna U Dvou šraňků v hradeckých městských lesích.

Hájenku U dvou Šraňků čeká nový život

Hradec Králové - Už je to dva roky, co v hradeckých lesích osiřela hájenka U Dvou šraňků. Mezitím město pohřbilo projekt, který počítal s tím, že půjde fořtovna k zemi a na jejím místě vznikne UFO, jak se mezi obyvateli Hradce Králové přezdívá magistrátem připravovanému Lesnímu centru. A hájenku postupně začal pohlcovat okolní les.

Zaměstnanecká pojišťovna Škoda

Pojišťovna Škoda pochybila ve veřejných zakázkách, ukázala kontrola

Kontrola ministerstev zdravotnictví a financí ukázala u Zaměstnanecké pojišťovny Škoda porušení zákona o zadávání veřejných zakázek. Podle úřadů už pochybení napravila, informovala ministerstva v tiskové zprávě. Naopak kontrola ocenila preventivní programy pojišťovny. V Česku funguje sedm zdravotních pojišťoven. 

Ilustrační foto.

Podvodníci slíbili důchodci nový chodník, místo toho zmizeli i s penězi

Zvoleněnves - Policisté ze prošetřují podvod, který se stal ve Zvoleněsi. Dva dosud neznámí pachatelé v odpoledních hodinách dne 10. února kontaktovali osmasedmdesátiletého seniora a nabídli se, že mu položi u domu zámkovou dlažbu. Senior nabídkou souhlasil a předal dvojici finanční hotovost ve výši 85 tisíc korun na koupi materiálu. Následující den navštívili stejní muži důchodce znovu a vyinkasovali od něho částku 20 tisíc korun k zapůjčení pěchu a různého nářadí potřebného k provádění prací při pokládání zámkové dlažby. Požadované finance jim senior předal a téhož dne 11. února následně odjeli společně jeho vozidlem do Kralup nad Vltavou. Před budovou finančního úřadu oba muži vystoupili s předanou finanční hotovostí a odešli.

Ilustrační foto

Musel skončit kvůli „výletům“. Teď se do VZP vrací

Hotovo. Vláda včera úspěšně dokončila obměnu kontrolních orgánů Všeobecné zdravotní pojišťovny. Tedy instituce, která má v rukou obrovskou moc – rozhoduje nejenom o tocích miliard, ale také o bytí či nebytí lékařských ordinací a nemocnic.

Město Mnichovo Hradiště uspořádalo v sobotu 3. února 11. reprezentační ples. Výtěžek z tomboly se rozhodli pořadatelé věnovat dětskému oddělení Klaudiánovy nemocnice. Vybráno bylo 25 tisíc korun!

Mnichovo Hradiště darovalo nemocnici 25 tisíc korun

Mnichovo Hradiště - Město Mnichovo Hradiště uspořádalo v sobotu 3. února 11. reprezentační ples. Výtěžek z tomboly se rozhodli pořadatelé věnovat dětskému oddělení Klaudiánovy nemocnice. Vybráno bylo 25 tisíc korun! „Výše šeku nás opravdu překvapila. Finance půjdou na nákup pulsního oxymetru a dětské postýlky,“ prozradila vrchní sestra Naděžda Tučková, která osobně v sobotu šek převzala.

Na benefiční ples v Malé Losenici, konaný na podporu čtyřleté holčičky s dětskou mozkovou obrnou, přišlo kolem sto čtyřiceti lidí. Užila si jej i Natálka s rodiči.

Pro Natálku se již povedlo vybrat přes půl milionu, sbírka končí za dva týdny

Malá Losenice, Ždírec nad Doubravou – Ještě poslední dva týdny zbývají do ukončení sbírky pro čtyřletou Natálku – dívenku trpící mozkovou obrnou. Pro holčičku, jež se svými rodiči žije ve Ždírci nad Doubravou na Havlíčkobrodsku, začala na počátku prosince 2017 shánět peníze skupinka nadšenců z Malé Losenice na Žďársku, odkud pochází otec Natálky a kam by se rodina měla v budoucnu přestěhovat. A sbírka se opravdu nečekaně „rozjela“.