Kreativ

ŠTÍTEK: finance

Ilustrační foto.

Méně hracích automatů? Hráčům se to nelíbí

Kutnohorsko /INFOGRAFIKA/ – Před hernou na čáslavském náměstí postávala třicetiletá žena. Už přesně věděla, kam má pro svého manžela zajít, protože výherní automaty v restauracích nebo na benzinových pumpách již hráči nenajdou. V zoufalství čekala před hernou na svého manžela, který tam trávil už druhou hodinu. "Manžel nechce na léčení v žádném případě. Nepomáhají výčitky, zákazy, hádky, zkrátka nic," stěžuje si žena z Čáslavi. Ta se svého muže, který je na hracích automatech závislý, snaží odstřihnout i od veškerých financí.

SOUSTŘEDĚNÍ. Fotbalisté Slovče, účastník třetí třídy, si vyzkoušeli, jaké to je být profesionálním fotbalistou a zažili náročný tréninkový dril na horách.      č

Fotbalisté Slovče si zahráli na profíky

Sloveč /FOTOGALERIE/ – Bývala doba, kdy na zimní soustředění jezdil skoro každý fotbalový tým včetně těch okresních. Doba se změnila. Už není tolik mužstev, která za dřinou do hor vyrazí. Jako prvoligoví profíci se ale mohli cítit fotbalisté Slovče, kteří jsou v polovině sezony na osmém místě tabulky třetí třídy skupiny B.

Peníze. Ilustrační foto.

V rozpočtu města zůstalo 64 milionů

Jičín - Na konci loňského roku zůstalo v rozpočtu města téměř 64 milionů korun. Jde o finance, které se „překlopily“ do letošního rozpočtu.

Martin Kukla.

Martin Kukla je novým náměstkem hejtmana

Vysočina – Josef Pavlík (ANO), který byl v minulosti údajně členem Lidových milic, byl odvolán z funkce náměstka hejtmana. Podle očekávání ho nahradil jeho stranický kolega, mladý inženýr Martin Kukla, dosud zaměstnanec firmy Bosch Diesel Jihlava.

Kotlíkové dotace. Ilustrační foto.

Kotlíkové dotace už míří k žadatelům, pro další zájemce peníze ještě zbývají

Střední Čechy – Žádosti je stále ještě možno podávat – první schválené peníze nicméně již mají našlápnuto ke svým příjemcům. Takový je po posledním jednání středočeských radních aktuální stav vyřizování žádostí o kotlíkové dotace v rámci II. výzvy Programu „Výměna zdrojů tepla na pevná paliva v rodinných domech ve Středočeském kraji 2017–2019“, pro niž je k dispozici celkem 502,2 milionu korun. 

Předseda Pirátů Ivan Bartoš

Piráti se rozčilují na ANO. Ve hře je zveřejňování smluv ČEZu

Vláda v návrhu stanoviska k novele zákona o registru smluv uvádí, že novelu zákona, která přikazuje ČEZ a dalším státem vlastněným společnostem zveřejňovat smlouvy, nepodpoří. Tento postoj je přitom podle Pirátů v rozporu se samotným programovým prohlášením vlády.

Ilustrační foto

Dostupnost knih zkontrolujete nově i z pohodlí domova

Stráž nad Ohří - V místní knihovně investovali do automatizace a pořídili tiskárnu i software, díky kterému se čtenáři mohou informovat o dostupnosti knih nebo výpůjční době online, z pohodlí domova.

Odchycené fenky z Kočova se těší dobrému zdraví.

Zbytek zanedbávaných psů z Kosova se již nachází v bezpečí útulku

Kosov – Tři fenky v poměrně dobrém zdravotním stavu a jedna nejspíše trpící epilepsií. Takový je výsledek sobotního odchytu psů z jednoho domu v Kosově. Všechna odchycená zvířata pocházejí ze stejného domu jako Radovánek, který byl nalezen polomrtvý u kosovského rybníka, ale díky neutuchající práci Útulku u Šmudliny se nakonec dostal z nejhoršího. 

Hodonínské koupaliště - ilustrační foto.

Deset let od modernizace: hodonínské koupaliště vstalo z mrtvých

Hodonín – Skoro až aquapark připomíná Jakubu Rozsypalovi z Kyjova letní koupaliště v Hodoníně. V parných dnech tam míří s nadšením. Zatímco pro běžného návštěvníka je rozsáhlý areál místem k radovánkám, impuls pro zvýšení atraktivity stál městskou pokladnu stamilionovou sumu. Od masivní investice letos uplyne deset let.

Petra Šetele a její dcera Štěpánka, podle níž se nadační fond jmenuje.

Štěpánka plní dětem jejich sny a přání

Karlovarský kraj – Nadační fond Štěpánka vznikl, aby pomáhal smutným dětem vrátit úsměv. To je motto nadačního fondu, který funguje od začátku roku a jehož cílem není shromažďovat prostředky na léčbu, ale plnit dětem a jejich rodičům sny a přání.

Ilustrační snímek.

Na demolice domů poplynou peníze

Trutnovsko, Semilsko - Tři domy v Žacléři a jeden v Bozkově na Semilsku čekají na demolici. V prvním případě jde o objekty v Havířské ulici, na které si zadavatelé podali žádost o více než devět milionů korun, bozkovský objekt má požádáno o více než 1,5 milionu korun.

Známý youtuber Kovy, civilním jménem Karel Kovář, je ambasadorem výstavy Jak se točí peníze.

Za vysvědčení setkání s Kovym

Plzeň - Známý youtuber Kovy, civilním jménem Karel Kovář, je ambasadorem výstavy Jak se točí peníze. Ta je od října do 18. dubna k vidění v plzeňském areálu DEPO2015.

Andrej Babiš.

Česká letiště budou bezpečnější. Po vzoru Prahy stát investuje 585 milionů

Po uzavření projektu na zvýšení bezpečnosti Letiště Václava Havla v Praze, které přišlo na 187 milionů korun, stát vynaloží 585 milionů korun do podobných opatření na mezinárodních letištích v Brně, Karlových Varech, Ostravě-Mošnově a Pardubicích. Na tiskové konferenci to dnes řekla ministryně financí Alena Schillerová. 

Rybaření. Ilustrační foto.

Na někdejším veřejném koupališti si můžete v Rychnově zarybařit

Rychnov – Lesní koupaliště, známé také jako Moorbad v Rychnově u Jablonce nad Nisou, dlouhou dobou chátralo a zarůstalo. Nyní jsou jeho vyhlídky na budoucnost o poznání růžovější. Od loňského roku totiž starost o toto místo převzala Místní organizace Českého rybářského svazu v Hodkovicích nad Mohelkou.

LUBOMÍR VEŘMIŘOVSKÝ zanechal ve své hráčské kariéře největší stopu ve Španělsku. Nyní vede kopřivnické házenkáře vstříc vysněným bitvám v play-off.

Veřmiřovský před pokračováním extraligy: Chceme do play-off

/ROZHOVOR/ Do sezony vstupovali s odvážnou čtyřletou koncepcí, na jejímž konci by se měla Kopřivnice představit v evropských pohárech. Nové vedení KH Kopřivnice v čele s předsedou a trenérem A týmu Lubomírem Veřmiřovským si v aktuálním ročníku dalo za úkol stabilizovat klub a zachránit extraligu.

František Živný (vlevo).

Živný řádil v pražském gymu

Praha – Legendární pákař František Živný tentokrát vyrazil jako jediný zástupce AWK Dolní Bousov na soutěž do pražského KB5 Gymu. Ostatní závodníci se totiž pilně připravují na mezinárodní Golemovu ruku, kde se letos očekává účast pákařů z osmi států.

Ilustrační foto.

Pro Kateřinu lidé nasbírali přes sto tisíc

Havlíčkův Brod – Důvod k oslavě mají všichni příznivci kostela svaté Kateřiny v Havlíčkově Brodě. Na transparentním účtu sbírky, která si dala za cíl památku zachránit, přistálo více než sto tisíc korun. Za peníze od dárců se Kateřina může těšit na generální opravu střechy.

Ilustrační foto.

Vodní záchranáři se nenudí ani v zimě, vyrazili do akce

Bruntálští vodní záchranáři hlídkují na Slezské Hartě jen během letní sezony, ale občas se musí vydat do akce na hladinu přehrady i v zimě. Tentokrát to naštěstí nebyla záchrana nějakého otužileckého plavce či lodě na vodě, ale jen pátrání po zmizelém přístavním molu, které se ztratilo z břehu přehrady.

Žáci ze ZŠ Sušice, Lerchova ulice natočí s Pavlem Horejšem videoklip.

Žáci natočí s Pavlem Horejšem videoklip

Sušice – Jako profesionálové si budou připadat žáci ze základní školy v Lerchově ulici v Sušici, kteří s tamním zpěvákem, který je zároveň jejich učitelem, Pavlem Horejšem natočí videoklip k jeho písni.

Petr Hubený.

Petr Hubený: Chtěli jsme Modlany rozhýbat

Modlany /ROZHOVOR/ - Přátelé Modlanska oslavují své první desetiletí. Členy tohoto spolku spojuje zájem o rozvoj obce Modlany, příprava kulturních a folklórních akcí a snaha zachovat a zvelebovat historické památky.