Kreativ

ŠTÍTEK: finance

Ilustrační foto

K žadatelům míří další desítky milionů na nové kotle

Střední Čechy – Částka 87 milionů korun z takzvaných kotlíkových dotací na výměnu starých uhelných kotlů s ručním přikládáním ve středočeských rodinných domech za moderní a ekologičtější zdroje tepla má čerstvě našlápnuto k 802 příjemcům.

Ilustrační foto

Od města si bude moci půjčit více subjektů

Příbram – Zastupitelé na posledním jednání zasedání zrušili Fond oprav a modernizace bytového fondu na území města Příbram (FOM) a založili nový Fond zápůjček města Příbram (FOZ). Důvodem změny bylo, aby veřejnost mohla finanční půjčku od města využít na širší škálu projektů než jen na opravu bytu. 

Richard Brabec (ANO)

Brabec: ANO a ČSSD se často shodují. Spor o daně ale trvá

ANO a ČSSD se programově shodují ve většině oblastí. Podle vicepremiéra Richarda Brabce za ANO na to ukazují dosavadní jednání expertních týmů obou uskupení o nové vládě. Největší rozpory panují v sociální politice a daních. Ministryně financí Alena Schillerová za ANO dnes po jednání expertních týmů uvedla, že ANO odmítá jakékoli zvyšování daní. Sociální demokraté naopak už dříve uvedli, že chtějí prosadit progresivní daně z příjmu fyzických osob nebo zavést sektorové daně.

Sokolovská MHD

Provozovatel MHD chce o 1,5 milionu více. Město chce audit, pak teprve zaplatí

V těchto dnech pokračuje vedení sokolovské radnice v jednání o městské hromadné dopravě. Řeší hned dva problémy. Za prvé odmítá ihned zaplatit navýšení 1,5 milionu korun, o které si řekl provozovatel, jímž je firma Autobusy KV. Za druhé, letos končí městu smlouva s tímto provozovatelem a musí se najít nový. 

Skokanské můstky na Ještědu. Ilustrační foto.

Liberecké můstky? V zimě osamělé, ty harrachovské by potřebovaly rekonstrukci

Harrachov, Liberec - Vznešený sport, král zimních disciplín, tradice. Skoky na lyžích už v očích široké veřejnosti nemají takový lesk, jaký mívaly. Sport má problémy s financemi i základnou. Bohužel. Situace je dobře viditelná na libereckých můstcích, které nejsou v zimě kvůli obrovské finanční náročnosti a chybějícímu lidskému faktory provozuschopné. Problémů je ale víc a sport stagnuje.

Sobota 3. března ve skiareálu Kadlečák.

Lyžování na Brodsku skončilo po měsíci provozu

Havlíčkobrodsko – Vysoké teploty před týdnem ukončily lyžařskou sezonu na Vysoké i na Kadlečáku. Lyžovalo se tu zhruba měsíc. Pokud se najdou potřebné finance, oba areály by v příštím roce chtěly pokračovat v modernizaci.

Skokanské můstky na Ještědu. Ilustrační foto.

Liberecké můstky? V zimě osamělé, ty harrachovské by potřebovaly rekonstrukci

Liberec – Vznešený sport, král zimních disciplín, tradice. Skoky na lyžích už v očích široké veřejnosti nemají takový lesk, jaký mívaly. Sport má problémy s financemi i základnou. Bohužel. Situace je dobře viditelná na libereckých můstcích, které nejsou v zimě kvůli obrovské finanční náročnosti a chybějícímu lidskému faktory provozuschopné. Problémů je ale víc a sport stagnuje.

Orlovští fanoušci dofandili. Sezona pro Orly skončila.

Debakl a konec nadějí

Orlová – Tak ani letos to nevyjde. Orlovští hokejisté nezvládli finálovou sérii krajské ligy mužů se Studénkou a kvalifikace o postup do II. ligy se jich týkat nebude.

Výjezdní zasedání vlády ČR v Libereckém kraji proběhlo 13. března. Na snímku je premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) před schůzkou se členy Rady Libereckého kraje.

ANO a KSČM zbývá doladit poslední debaty o programu

Vyjednavači hnutí ANO a komunistů uzavřeli většinu programových bodů při jednání o možné toleranci druhé vlády ANO. Předseda KSČM Vojtěch Filip novinářům po dnešní schůzce s ANO řekl, že doladit zbývá některé otázky v oblasti financí či bezpečnostní a zahraniční politiky. V tomto bodě by mohla ke kompromisu přispět odpolední schůzka všech sněmovních stran na toto téma.

Na domácí palubovce začaly basketbalistky dvěma zápasy s těžkými soupeřkami z týmu Žabiny Brno B.

Jablonecké basketbalistky zahájily play off dvakrát vítězně

Historicky úspěšné tažení žen v I.lize basketbalu zakončí Jablonečanky souboji v play off, které by měly určit čtyři do semifinále. Finále se hrát nebude, dva nejlepší týmy by měly sehrát prolínací soutěž se dvěma nejhoršími týmy z extraligy.

Ilustrační foto.

Rychvald má novou zubařku. Nabídka dotace zabrala

Rychvald Po roce marného hledání náhrady za zubařku, která odešla do důchodu, bude ve městě brzy otevřena nová zubní ambulance. Část místních už nebude muset dojíždět k zubaři do okolních měst.  

Těžké jaro čeká fotbalisty dačického Centropenu.

Dačičtí fotbalisté musí doufat v zázrak

Dačice – V hodně svízelné situaci se nacházejí dačičtí fotbalisté. S hubeným ziskem sedmi bodů za dvě výhry a jednu remízu uzavírají po podzimní části tabulku krajského přeboru a jejich vyhlídky na záchranu nejsou příliš růžové.

Nemocnice Havlíčkův Brod.

Kraj chce pomoci nemocnicím

Vysočina – Kraj Vysočina se rozhodl pomoci nemocnicím, částka sto milionů korun by se měla použít do provozu krajských zdravotnických zařízení.

Ilustrační foto.

Kraj podpoří malé prodejny

Jihlavsko – I letos bude Kraj Vysočina podporovat v rámci programu Venkovské prodejny obchody v těch nejmenších obcích. Může poskytnout až padesát tisíc.

Ilustrační foto

Na charitu pošlo sto padesát tisíc

Vimperk - Před měsícem schválili vimperští zastupitelé finanční příspěvek půl milionu korun Oblastní charitě Vimperk na terénní služby. Před několika dny schvalovali příspěvek dalších sto padesát tisíc. 

Ilustrační foto

Na chvíli se stala milionářkou. Ale teď za to zaplatí

Karlovarsko – Milionářkou se stala na několik měsíců čtyřicetiletá žena, která si přišla na více než tři miliony korun. Háček byl v tom, že inkasované peníze měla vložit na účet společnosti, kde pracovala.

Robert Plaga.

Ministr školství Plaga: Inkluzi vylepšíme vyhláškou

/INFOGRAFIKA/ Slovo, které budí vášně, včera získalo reálný číselný i obsahový rozměr. Ministr školství Robert Plaga (za ANO) seznámil novináře s analýzou, která podrobně rozebírá, co přinesly nové podmínky pro společné vzdělávání dětí do českých škol.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Stát ignoruje sport. Začíná být zle

Severní Čechy /INFOGRAFIKA/ - Systém. Tohle slovo při poolympijských debatách o sportu zaslechnete zřejmě na každém rohu. Logicky – čeští hrdinové nejsou moc dobrou vizitkou pro zdejší bafuňáře i politiky. „Máme problém,“ uznal šéf Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Slavnostní otevření Beuronské kaple.

FOTO: Beuronská kaple vstala z popela

Teplice - Místo oken igelity, zima a vlhko. Co ale nejvíc utkvělo v paměti, byla svítidla na zdech, barbarsky přidělaná přímo v obličejích Panny Marie a archanděla Gabriela. Úsilím mnoha lidí se nakonec Beuronskou kapli Gymnázia Teplice podařilo zachránit.

Andrej Babiš a Alena Schillerová.

Ministerstvo kontroluje GIBS kvůli víc podnětům, řekla Schillerová

Ministerstvo financí zahájilo kontrolu v Generální inspekci bezpečnostních sborů na základě řady podnětů, nejen na základě podnětu od premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO). Dnes to ve Sněmovně poslancům před mimořádnou schůzí svolanou k personálním změnám ve státní správě řekla ministryně financí v demisi Alena Schillerová.

Ilustrační foto.

Finance už nejsou překážkou pro inkluzi dětí s postižením

/INFOGRAFIKA/ Dohady a spekulace kolem inkluze se nejlépe vyvracejí pomocí faktů. Školské odbory, Česká odborná společnost pro inkluzivní vzdělávání a Nadace OSF si proto zadaly výzkum mezi 507 učiteli a 126 řediteli základních škol v celé republice, aby zjistily, jak po roce vnímají novelu školského zákona o podpoře společného vzdělávání.