Kreativ

ŠTÍTEK: finance

Ilustrační snímek

Na jihu Moravy řádí gang zlodějů. Loupí v rodinných domech v okolí větších měst

Brněnsko, Břeclavsko – Na své domy si musejí dát větší pozor jejich majitelé hlavně v okolí Brna i Břeclavi. V poslední době se totiž stávají čím dál častěji cíli zlodějů, kteří se zaměřují především na krádeže šperků a hotovosti. Zda se ve všech případech jedná o tutéž skupinu pachatelů, policie zatím vyšetřuje. O nejnovějším podobném případu z Velkých Němčic na Břeclavsku informovali policisté v pondělí.

Rekonstrukce se dočká do dvou let Mezinárodní muzeum keramiky v Bechyni.

Muzeum se dočká nové podoby

Bechyně – Kompletní rekonstrukcí projde do dvou let Mezinárodní muzeum keramiky v Bechyni. Na tuto svou pobočku získala totiž Alšova jihočeská galerie v 76. výzvě Integrovaného regionálního operačního programu IROP ve výzvě Muzea II příspěvek od Evropské unie ve výši 26 907 974,00 Kč.

Ilustrační foto.

Cena krnovské vody je o tři koruny dražší

Loni patřila krnovská voda s cenou 48,42 koruny za kubík k nejlevnějším v republice. Od ledna je cena krnovské vody, včetně patnáctiprocentní daně z přidané hodnoty, 51,87 koruny za metr krychlový.

Jiří Růžička, pedagog a od roku 1990 ředitel Gymnázia Jana Keplera

Senátor Jiří Růžička: Největší brzdou vzdělávání jsou vlády

/ROZHOVOR/ Studenti se ve školách připravují na současná zaměstnání, která ovšem za 20 let z velké části zaniknou, upozorňuje Jiří Růžička, senátor a bývalý ředitel gymnázia Gymnázia Jana Keplera. Problémy českého školství se podle něj řeší pomalu, nebo vůbec.

Parkoviště. Ilustrační foto.

Vyroste u kolejí VŠE parkoviště?

Jindřichův Hradec – Parkovací místa v historickém centru města u Vajgaru jsou věčně nedostatkovým zbožím. O něco by mohly řidičům ulevit plány jindřichohradecké radnice.

Ilustrační foto.

Hradečáci mohou komentovat rozpočet

Jindřichův Hradec - Od čtvrtka je na úřední desce města vyvěšený návrh rozpočtu města pro letošní rok. Obyvatelé jej mohou připomínkovat písemně do 22. ledna nebo ústně na jednání zastupitelů 30. ledna.

Bryan Bickell se Stanley Cupem během oslav v ulicích Chicaga.

Trápení bývalých vládců NHL. Drahé opory stárnou

Na svém kontě mají pět z posledních devíti vítězství ve Stanley Cupu. Dva kluby, které v době platových stropů patřily rok co rok k favoritům na zisk trofeje. Ta doba však, zdá se, skončila. Týmy z Chicaga i Los Angeles tápou a klesly až na samotné dno NHL.

Petr Glončák - předseda představenstva  Slezského FC Opava.

SFC Opava? Ve výhledu je nový investor

Finanční stabilita a záchrana první ligy, to jsou hlavní cíle nového předsedy představenstva fotbalového SFC Opava Petra Glončáka (na snímku), spolumajitele krnovské společnosti Alubra. Nový šéf věří, že se do klubu podaří přivést strategického partnera. Podle jeho slov už jednání probíhají.  

Petr Glončák - předseda představenstva  Slezského FC Opava.

SFC Opava? Ve výhledu je nový investor

Finanční stabilita a záchrana první ligy, to jsou hlavní cíle nového předsedy představenstva fotbalového SFC Opava Petra Glončáka (na snímku), spolumajitele krnovské společnosti Alubra. Nový šéf věří, že se do klubu podaří přivést strategického partnera. Podle jeho slov už jednání probíhají.  

Ilustrační foto.

Muž vylákal šest milionů korun na „sázky bez rizika“

Hradec Králové - Až deset let vězení hrozí třiatřicetiletému muži, který údajně zpronevěřil více než šest milionů korun. Podle policie nabízel dalšímu muži bezrizikové zhodnocení peněz prostřednictvím takzvaných arbitrážních sázek na sportovní zápasy.

Americký prezident Donald Trump

Trump navštívil hranici s Mexikem. Ze vzniklé krize obvinil demokraty

Americký prezident Donald Trump dnes přicestoval na krátkou inspekci pohraničních oblastí sousedících s Mexikem, kde plánuje vybudovat ochranný ocelový plot blokující nelegální migraci, pašování drog a pronikání zločinců. Návštěvu zahájil v texaském městě McAllen ležícího na hraniční řece Rio Grande, kde se setkal s místními pohraničníky. Region podle agentury AP velmi často vyhledávají migranti z Mexika.

Ze slavnostního předání vozu Dacia Dokker Pečovatelské službě ve Slaném.

Nový sociální automobil pomůže ve Slaném desítkám seniorů

Slaný /FOTOGALERIE/ - Pečovatelská služba ve Slaném se dočkala po šesti letech nového sociálního automobilu. Slavnostní předání vozu Dacie Dokker, který se podařilo pro potřeby desítek místních seniorů zakoupit díky více než čtyřicítce štědrých sponzorů, se uskutečnilo ve čtvrtek dopoledne v areálu Penzionu Na Sadech ve Slaném.

Americký prezident Donald Trump.

Pokud se Trump s demokraty brzy nedohodne, hrozí USA zhoršení ratingu

Přední světová ratingová agentura Fitch by mohla v důsledku přetrvávajícího sporu mezi prezidentem Donaldem Trumpem a opozičními demokraty zhoršit finanční hodnocení Spojených států amerických, z jehož základu jsou odvozeny úroky, za které si země půjčují peníze na mezinárodních trzích. V pořadu Squawk Box Europe televize CNBC to řekl James McCormack, jeden z čelních představitelů zmíněné společnosti.

NOVÝ POLYGON by měl vzniknout mezi Sokolovem a Lomnicí přibližně v této podobě.

Přístup k polygonu BMW zajistí nová komunikace

Karlovarský kraj – Dopravní napojení k areálu budoucího polygonu BMW na krajskou silniční síť hodlá zajistit Karlovarský kraj v rámci společného memoranda uzavřeného s německou automobilkou.

Kateřina Perknerová.

Glosa Kateřiny Perknerové: Drolení

Místo lehce ospalého rozjezdu vládní agendy se na letošním prvním zasedání vlády můžeme dočkat několika střetů. V ČSSD se stále víc prosazuje ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, která v ničem nepřipomíná klasické partajní funkcionáře.

Ilustrační foto

Strnulý život na venkově mají rozhýbat peníze z dotací

Ústecký kraj – Místní akční skupiny jsou vítaným pomocníkem pro český venkov. I díky nim můžete na obcích narazit na opravené kapličky, upravené běžkařské stopy či nablýskaná hasičská auta. Skrze „MASky“ totiž tečou z evropských fondů na venkov miliony korun.

Ilustrační fotografie.

Hasičům kraj nabízí peníze na auta i drobnější výbavu

Střední Čechy – Termín přihlásit se o peníze je od deváté hodiny 14. ledna do 16. odpolední 28. ledna. Tak ve čtvrtek upozornilo středočeské ředitelství profesionálních hasičů partnery z dobrovolných sborů na možnost získat finance od kraje. Právě v uvedené lhůtě přijímá hejtmanství žádosti o dotace na rok 2019 pro hasičské jednotky obcí i pro spolky, které se věnují požární ochraně.

Stavba skateparku začala takzvaně přímo na zelené louce v katastru starého Rožmitálu u multifunkčního hřiště v blízkosti sportovního areálu házenkářského hřiště.

Rožmitálští mají nový skatepark

Rožmitál pod Třemšínem /FOTOGALERIE/ - Vánoční dárek v podobě nového skateparku nadělilo svým občanům a hlavně dětem město Rožmitál pod Třemšínem.

Výklad z karet Kateřiny Krausové.

Co říkají karty o roce 2019?

Nová Paka – Co nás čeká v roce 2019? Někdo chce znát svoji budoucnost a nebojí se zeptat karet, kamenů či hvězd. Nám daly odpověď obrazové mariášové karty, jejichž autorkou je Kateřina Krausová z Nové Paky.

Vysoká škola polytechnická Jihlava.

Zájemci o studium na vysoké škole se mohou hlásit

Jihlava - Zájemci o studium na jediné veřejné vysoké škole v Kraji Vysočina už se mohou hlásit. Na několik oborů Vysoké škole polytechnické Jihlava (VŠPJ) budou studenti přijati bez přijímaček. Kdo se bude chtít podívat, jak to na VŠPJ na chodí, může tam zavítat ve středu 30. ledna, kdy se uskuteční den otevřených dveří.

Víska. Ilustrační foto.

Ve Vísce se zastupitelé o práci dělí

Víska - Zásadní událost pro další čtyři roky ve Vísce na Chotěbořsku přinesly volby do obecního zastupitelstva. K volebním urnám se u nás dostavilo necelých 81 % zdejších voličů.

Džamál Chášukdží

Saúdskoarabskou vládu čekají změny. Kvůli smrti novináře končí ministr zahraničí

Kauza kolem zavražděného saúdského novináře Džamála Chášukdžího má další "oběť". Svého postu se na příkaz krále Salmána musel vzdát současný ministr zahraničí Ádil Džabajr. Nově jej nahradí tehdejší mistr financí Ibrahím Al-Assáf. Změny se budou týkat i dalších vysoce postavených vládních úředníků včetně postu šéfa národní gardy.

Ilustrační foto.

Hradecké záchytce hrozil zánik. Přežila a na Silvestra bude v pohotovosti

Hradec Králové – O letošní silvestrovské noci budou otevřeny protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové i v Pardubicích. V uplynulých letech se střídaly a službu měla vždy jen jedna z nich, tento model se však loni neosvědčil, protože opilých bylo tolik, že kapacita hradecké záchytky, která měla fungovat pro oba kraje, nestačila.

Ilustrační foto.

Hradecké záchytce hrozil zánik. Přežila a na Silvestra bude v pohotovosti

Hradec Králové – O letošní silvestrovské noci budou otevřeny protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové i v Pardubicích. V uplynulých letech se střídaly a službu měla vždy jen jedna z nich, tento model se však loni neosvědčil, protože opilých bylo tolik, že kapacita hradecké záchytky, která měla fungovat pro oba kraje, nestačila.

Ilustrační foto

Zastupitelstvo Středočeského kraje schválilo finance pro Příbramsko

Příbramsko - Na posledním jednání Zastupitelstva Středočeského kraje se projednalo a chválilo několik bodů, které se týkaly obcí příbramského regionu. Jednotlivé obce žádaly o příspevky na kulturní akce. "Žádost o příspěvek je pak nutné podat nejpozději do 28. ledna přes portál na webových stránkách Středočeského kraje," upozornil krajský zastupitel Petr Halada.

Americký prezident Donald Trump.

Sněmovna USA přidá peníze na Trumpovu zeď. Demokraté plánují odpor

Americká Sněmovna reprezentantů ve čtvrtek schválila návrh zajišťující dočasné financování vlády, do kterého zahrnula peníze požadované prezidentem Donaldem Trumpem na stavbu zdi na mexické hranici. Protože v Senátu má kvůli očekávanému odporu demokratů návrh malou šanci na přijetí, je podle amerických médií hrozba omezení provozu federálních úřadů stále reálnější.

Tatjana Richterová

Novou šéfkou Finanční správy bude Tatjana Richterová

Novou ředitelkou Finanční správy ČR bude Tatjana Richterová. České televizi to řekla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Richterová nahradí odcházejícího Martina Janečka k 28. prosinci, dosud byla jeho zástupkyní. Janeček na začátku listopadu požádal o odvolání, od ledna bude ředitelem Finančního úřadu pro Jihočeský kraj.