Kreativ

ŠTÍTEK: Horst Siegl

Dvanáctkrát se stali fotbalisté Sparty šampiony samostatné české ligy.

Sieglův zadek, cinklý jaro i hrdina Řepka. Připomeňte si tituly fotbalové Sparty

Dvanáctkrát se stali fotbalisté Sparty šampiony samostatné české ligy. Letos to dokázali potřinácté a nutno dodat, že jde o možná nejpřekvapivější titul ze všech dosavadních. Od posledních triumfu Letenských uplynulo mučivých devět let, není tedy divu, že fanoušci železného klubu jsou v euforii. Dřív se přitom domácí titul bral bezmála automaticky jako součást běžné rutiny. Zavzpomínejte na všechny sparťanské vavříny od rozpadu federace.

SK Rakovník (ve žlutém) prohrál doma s Jílovištěm 0:1.

Obrazem: Brzká hrubka mrzela, Jíloviště veze z Rakovníka tři body

Zbytečná chyba z úvodu zápasu a neschopnost prorazit obranný val soupeře připravily fotbalisty SK Rakovník o možnost bodovat doma proti kvalitnímu a zkušenému celku Jíloviště. To rozhodlo už v 11. minutě brankou Malého a Rakovník dál nemůže být v klidu, hrozí mu pád do I. B třídy.

Stará Garda Starého Města (zelené dresy) prohrála v exhibičním zápase se Sigi Teamem 2:10. Utkání se hrálo na Rybníčku. Bylo součástí akce Sportuj 23.

Sigi Team nasázel Jiskře deset branek. Řádil Pospěch, hráli Panenka i Dobiaš

Se soupeřem neměli žádné slitování. Sobotní exhibiční duel staré gardy Jiskry Staré Město a Sigi Teamu skončil jasnou výhrou hvězdného výběru bývalého kanonýra pražské Sparty Horsta Siegla. Hosté, kteří na Slovácko dorazili i s legendárními fotbalisty Antonínem Panenkou a Karolem Dobiašem, zvítězili na Rybníčku 10:2.

V dubnovém duelu druhého s prvním byla k vidění řada šancí, ale branky se fanoušci Černčic (v bílém), ani Kryr nedočkali. Kryry míří za postupem.

Černčice opět ztratily body. O postupu z přeboru je jasno, řekl jejich šéf Musil

V posledních čtyřech zápasech ztratily v tabulce druhé Černčice sedm bodů a na vedoucí Kryry jich právě tolik po sobotní domácí sobotní remíze s Výškovem 3:3 v okresním fotbalovém přeboru Lounska i ztrácí. Černčická parta přitom vedla už 3:1, ale po trefách hostujícího Pavla Liebiga v 75. a Jakuba Černého v 90. minutě o náskok i vítězství přišla.

Filip Kavka (u míče), útočník TJ Sokol Sadov.

Celý zápas byl v naší režii, chválil si čtyřgólový kanonýr Sadova Kavka

/KANONÝR DENÍKU/ Fotbalisté sadovského Sokola si řádně užívají návrat na svůj stadion. Účastník okresní III. třídy Karlovarska, který využíval několik měsíců fotbalový azyl ve Staré Roli, se navrátil zpět. A to se vší parádou. Sadováci, kteří čeří čelo okresní tabulky totiž zvládli o víkendu roli favorita, když posledním Potůčkům nedali žádnou šanci a dosáhli na dvoucifernou výhru 13:0.

Sobotní halový turnaj fotbalistů nad 45 let v Hodoníně ozdobil svojí účastí Sigi Team.

Sigi Team v Hodoníně triumf neobhájil, halový turnaj veteránů ovládl Holíč

Bývalí ligoví fotbalisté a reprezentanti měli letos smůlu. Hvězdný výběr vedený někdejším kanonýrem a legendou pražské Sparty Horstem Sieglem na obhajobu nedosáhl. Šestnáctý ročník tradičního halového turnaje veteránů nad 45 let v Hodoníně patřil slovenskému Holíči, který Sigi Team v klíčovém souboji zdolal 4:3.

Patnáctý ročník halového turnaje ve fotbale hráčů nad padesát let ovládl Sigi Team.

Turnaj v Hodoníně ozdobí ex-ligové hvězdy. Dorazí Siegl, Švancara i Vízek

Fanoušci Sparty mají v sobotu 22. dubna velký den. Současní i bývalí hráči slavného pražského klubu se totiž představí na Slovácku. Zatímco na Městském stadionu Miroslava Valenty staršího v Uherském Hradišti se bude bojovat o důležité ligové body, v Hodoníně půjde předeevším o zábavu.  

Horst Siegl

Křetínský? Myslí si, že může všechno, říká Siegl. Vzpomíná na Macha a Starku

Je to boháč, vlivná osoba. Jenže teď si toho dovolil až moc. Daniel Křetínský zašel příliš daleko, zkrátka přestřelil. Majitel fotbalové Sparty vstoupil během utkání svého týmu do kabiny rozhodčích, a tím překročil veškeré únosné meze. Tohle se nedělá. Pošpinil tak nejen svoje jméno, ale vrhnul stín pochybností i na svůj klub, kterému se po téměř deseti letech bídačení konečně zase daří a má letos šanci urvat kýžený mistrovský titul. „Lidé jako on si myslí, že můžou všechno. Mají pocit, že mají k rozhodčím blízko,“ míní o překvapivém počínání Křetínského sparťanská legenda Horst Siegl.

Exhibiční zápas SIGI TEAM - HC Buldoci Stříbro. Na snímku je Karel Poborský.

FOTO: Koller či Poborský hráli ve Stříbře hokej proti Buldokům

Na otevřeném zimním stadionu ve Stříbře se na bruslích proháněly fotbalové legendy hrající za SIGI TEAM Horsta Siegla. Jednalo se o exhibiční zápas proti mužstvu Buldoci Stříbro, kteří hrají krajskou soutěž skupinu A. Fanoušci mohli na vlastní oči vidět na bruslích Jana Kollera, Vladimíra Šmicera, Patrika Bergera, Karla Poborského, Ivana Haška, Jiřího Novotného nebo Horsta Siegla.

Bývalé fotbalové legendy na ledě řádily, domácím Pelikánům nedaly šanci.

Volešák v brance deptal Pelikány. Fotbalové legendy řádily na ledě

V brance skvělý Ladislav Volešák, v útoku souhra Kollera s Vízkem a Šmicrem. Dobře to bruslilo také Bergrovi nebo Vidličkovi. Už potřetí se zimní stadion v Děčíně dočkal exhibičního utkání mezi bývalými hráči FK Pelikán Děčín a fotbalovým výběrem českých legend. Výhru 14:5 braly fotbalové legendy.

Pavel Kuka se oháněl v brankovišti.

PODÍVEJTE SE: Pelikáni potřetí vyzvou fotbalové legendy na děčínském zimáku

V sobotu 11. února se na zimním stadionu v Děčíně sejdou legendy děčínského a českého fotbalu včetně vicemistrů Evropy či vítězů Ligy mistrů, aby nastoupili k hokejovému utkání. Začátek exhibičního mače je naplánován na 14.45. Součástí této akce bude i autogramiáda, která proběhne po zápase. Takže je na co se těšit. Dorazte v sobotu na zimák a užijte si toto nevšední odpoledne. Jistě půjde o skvělý zážitek.

Rytíři: Sedící zleva: Petrášek,Michalovič, Kuchler, Havlíček,Tatíček,Turek,Kovařík,Pánek,Haša, Soldán, Jerman. Stojící zl.: Jirásek, Kuchler,Pelc,Turna,Bažant,Černý,Veltruský,Minařík,Bejček,Spousta,Knaifl,Kolafa,Jirásek,Svatoš,Formánek, Petrášková.

Video: Hokejové talenty Kladna i Slaného se na Winter Hockey Days ukázaly

Už podruhé uspořádali v Plané nad Lužnicí parádní hokejovou akci pro mladé bojovníky na ledě pod názvem Winter Hockey Days. Byl u toho nejen populární tým sportovních hvězd Sigi Team se svou hlavní star Horstem Sieglem, ale také dvě mužstva z našeho okresu, když čtvrtí skončili kladenští Rytíři a o příčku níž Lvi ze Slaného. Že by naděje lepších hokejových zítřků Kladenska?

Patrik Ledvina je snajprem Spartaku Lubenec. V letošní sezoně dal ve třech zápasech devět gólů. Foto: Archiv PL

Meta? Myslím na 255 gólů! Chci překonat milník, říká snajpr, exspoluhráč Siegla

Góly dává jak na běžícím pásu. Obvykle kolem dvaceti až třiceti za sezonu, v té letošní jich má na svém kontě v pouhých třech zápasech už devět. Patrik Ledvina, ač nehraje klasického útočníka, by se rád stal nejlepším střelcem v historii Spartaku Lubenec. Klubovému pořadí zatím dominuje Jaroslava Vospálek, jenž se trefil 254 krát. "Pokud klub bude fungovat, lidí je málo, a mě vydrží zdraví, tak to snad zvládnu. Alespoň to říkají fanoušci," říká s úsměvem 29letý odchovanec klubu, jenž má úctyhodnou bilanci 152 branek ve 208 zápasech.

Liberec - Baník (9. října 2022)

Čarující Laštůvka vynuloval Liberec, Baník ale opět nevyužil dlouhou přesilovku

Podruhé v této sezoně dohrávali fotbalisté Baníku Ostrava venku v dlouhé přesilovce, ale opět nevyhráli. Po 34 minutách v záříjové bitvě s Hradcem Králové dostali svěřenci Pavla Vrby v nedělním duelu 11. kola FORTUNA:LIGY v Liberci dokonce více než poločas, znovu z toho ale byla remíza 0:0. V tabulce tak zůstávají čtrnáctí.

Oslavy 90. let založení FK Brandýsek. Proti staré gardě nastoupili Horst Siegl, Jiří Novotný či Ivo Ulich, A tým (ve žlutém) poté přehrál Hrdlív jasně 6:2.

Foto: Brandýsek slavil devadesátku šestkou, přijeli i Siegl, Ulich a Novotný

Jediný protivník kazil sobotní oslavu devadesátého výročí založení fotbalového klubu Brandýsek. Bylo to počasí, které o prvním říjnovém víkendu ukázalo svou odvrácenou podzimní tvář. Přesto se oslava povedla, zahrály si všechny kategorie, přijely hvězdy minulosti a současné áčko Brandýska v mistrovském duelu okresního přeboru přemohlo Hrdlív vysoko 6:2.

Retro zápas FK Baník Most - FK Teplice.

FOTO, VIDEO: Další retro zápas ovládly Teplice. Baník Most porazily 6:1

Začíná se z toho stávat tradice. Pro fotbalové fanoušky určitě příjemná. Fotbalový stadion Josefa Masopusta opět zavzpomínal na ligové období zdejšího FK Baník Most a pozval si sousední FK Teplice. Fandové tak mohli pozorovat na trávníku slavné persony obou klubů, které se v době nejvyšší soutěže honily na zdejším stadionu za míčem.

Oslava výročí a fotbalu. Do Sušice přijedou legendy.

Oslava výročí a fotbalu. Do Sušice dorazí legendy, na své si přijdou i děti

Fotbalový oddíl TJ Sušice slaví v letošním roce 110 let od svého založení. První část oslav si odbyl již o velkých prázdninách, kdy ve svém svatostánku uspořádal mimo jiné zápas aktivních a bývalých členů klubu a užil si parádní večerní zábavu s pečeným prasátkem. Hlavní bod letošního veselí je ovšem na programu až tuto sobotu.

Rozlučka Jaroslava Bednáře a Marka Tomici.

Bednář a Tomica se rozloučili s kariérou vítězně, Pastrňák překvapil v brance

/FOTOGALERIE/ Bývalí hokejisté Jaroslav Bednář a Marek Tomica přivedli do pražského Edenu hvězdnou společnost. Na jejich rozlučce s kariérami si zahráli David Pastrňák, Tomáš Hertl, Jakub Voráček nebo fotbalisté Vladimír Šmicer a Horst Siegl. Tým Slavie, kde oba hráči strávili podstatnou část svých kariér, nakonec udolal výběr hvězd 12:6.

Ilustrační foto.

Kam za sportem. Začíná druhá fotbalová liga a v Lysovicích budou slavit

Už dnes mohou fandové fotbalu zavítat na kvalitní podívanou do Lysovic, kde se v rámci oslav 75. výčoví založení oddílu domácí utkají se týmem bývalého reprezentanta Horsta Siegla. V sobotu už jsou na pořadu mistrovská utkání. MFK Vyškov bude hrát o body a Tatran Rousínov o postup v domácím poháru.

9. ročník Skalice Celebrity Open Cup sehrálo 13 týmů. Turnaj pomohl 13leté Lucii.

Fotbalová benefice ve Skalici u České Lípy pomohla. Vynesla 55 tisíc korun

/FOTO, VIDEO/ Hvězdný Sigi Team v čele s bývalým reprezentantem Horstem Sieglem zvítězil v 9. ročníku Skalice Celebrity Open Cup. Benefiční fotbalový turnaj ale především pomáhá a díky hráčům i návštěvníkům se letos na hřišti ve Skalici u České Lípy podařilo vybrat částku 55 tisíc korun.

Sigi team (v černých dresech) se představil na benefičním utkání v Perné.

PODÍVEJTE SE: Hvězdný Sigi team odehrál v Perné benefiční utkání

Fotbalisté Perné odehráli v sobotu exhibiční utkání proti hvězdnému Sigi teamu. Jednalo se o benefiční utkání, jehož výtěžek putuje na dobročinné účely pro třináctiletého chlapce s mozkovou obrnou. "Bylo to pro nás velké překvapení. Akci zorganizoval Dušan Popelka, který den předtím slavil narozeniny. Řada osobností právě přijela na jeho oslavu, takže spojili příjemné s užitečným," prozradila maminka nemocného chlapce Markéta Holcová.

Akci „Pojď si vybrat, co tě baví“ přijeli do Prachatic podpořit i slavní sportovci.

Sportovní dny přijely podpořit legendy. Nechyběl Horst Siegl a Antonín Panenka

„Pojď si vybrat, co tě baví“. Takový název dostala velká dvoudenní sportovně náborová akce, kterou pro děti z celého prachatického okresu připravila Sportovní zařízení města Prachatice ve spolupráci s Českou unií sportu. Sjelo se na ni kolem 1400 dětí a podpořit je přijeli i známí sportovci jako je Horst Siegl, Antonín Panenka, Jarmila Kratochvílová a další.

Fotbalista Antonín Panenka.

Slavnosti v Trhových Dušníkách si nenechal ujít Antonín Panenka ani Sagvan Tofi

/FOTOGALERIE/ Příbramská obec Trhové Dušníky slavila 700+1 let od první zmínky. Oslavy byly, vzhledem ke koronoavirovým opatřením, přesunuty z roku 2021 na letošek. Slavnostní den obce, kterou protéká říčka Litavka, zahájila mše svatá v místní kapli Nejsvětější Trojice. Následoval fotbalový zápas místního klubu TJ Sokol se Sigi teamem, za který hráli slavné osobnosti z fotbalového a hudebního světa. Nechyběl Antonín Panenka, Horst Siegl, Sagvan Tofi a další známé tváře. V poločase byli oceněni fotbalisté místního klubu a návštěvníci mohli shlédnout ukázku výcviku psů. Přátelský zápas skončil 9 : 5 a během něj došlo i na pověstnou Panenkovu akcičku. 

Zábavné odpoledne na fotbalovém hřišti v Jihlavě.

FOTO: Nad Jihlavou proletěla stíhačka. Byl to Jiří Macháček s kapelou Mig 21

Tři tisíce lidí se přišlo pobavit v neděli 22. května na fotbalový stadion FC Vysočina Jihlava. Konal se tu Den s Enviropolem. Pět kontejnerů plných vysloužilého drobného elektroodpadu. To je množství, které přinesly celkem tři tisíce lidí jako vstupenku na akci, která se uskutečnila přímo na hlavním hřišti fotbalového stadionu FC Vysočina v Jihlavě o uplynulé neděli. Děkujeme za fotky Zuzaně Javůrkové.

Na fotbalovém hřišti se v rámci Dne s Enviropolem bavili malí i velcí.

Fotbal osobností v Jihlavě pobavil, líbily se i hračky. Najděte se na fotkách

Proč mi nenahraješ, ptá se během charitativního fotbalového zápasu osobností Petr Švancara svého spoluhráče. Protože to stejně nedáš, zní odpověď Horsta Siegla. „Ty to hraješ jak ta Sparta,“ reaguje v zřejmé nadsázce kapitán žlutého týmu. Právě s letenským klubem přitom získal „Sigi“ coby jeden z nejlepších střelců v historii ligy jedenáct titulů.

Sto let kopané v Čejči oslavili tamní fotbalisté (v zelených dresech) exhibičním utkáním proti Sigi teamu.

PODÍVEJTE SE: Oslavy sta let fotbalu v Čejči obohatil hvězdný Sigi team

Exhibičním utkáním proti hvězdnému Sigi teamu oslavili fotbalisté Čejče výročí sta let fotbalu v obci. Přes pět stovek diváků vidělo na trávníku bývalé reprezentanty a prvoligové fotbalisty, které kapitán Horst Siegl na Hodonínsko přivezl. „Švancara, Panenka, Matušovič, Dobiaš, Pospěch, Otepka to jsou všechno hráči, kteří ve fotbale něco dokázali. Zápas jsme si opravdu užili, protože každému se nepoštěstí si zahrát proti takovým legendám. Dlouho jsme se na zápas těšili, v kabině i na trénincích jsme o tom neustále mluvili. Akce se opravdu podařila,“ řekl kapitán fotbalistů Čejče Zbyněk Dohnálek.

Sto let kopané v Čejči oslavili tamní fotbalisté (v zelených dresech) exhibičním utkáním proti Sigi teamu.

OBRAZEM: Panenka, Dobiaš či Švancara. Sigi team zářil na oslavě fotbalu v Čejči

Exhibičním utkáním proti hvězdnému Sigi teamu oslavili fotbalisté Čejče výročí sta let fotbalu v obci. Přes pět stovek diváků vidělo na trávníku bývalé reprezentanty a prvoligové fotbalisty, které kapitán Horst Siegl na Hodonínsko přivezl. „Švancara, Panenka, Matušovič, Dobiaš, Pospěch, Otepka to jsou všechno hráči, kteří ve fotbale něco dokázali. Zápas jsme si opravdu užili, protože každému se nepoštěstí si zahrát proti takovým legendám. Dlouho jsme se na zápas těšili, v kabině i na trénincích jsme o tom neustále mluvili. Akce se opravdu podařila,“ řekl kapitán fotbalistů Čejče Zbyněk Dohnálek.

Jakub Kučera (u míče) odehrál další povedené utkání za Dynama Nelahozeves.

Jakub Kučera: dopoledne „rozcvička“ se Sieglem, odpoledne hattrick

/KANONÝR DENÍKU/ Čas od času v něm pořádně bouchnou střelecké saze. Jarní den D přišel pro Jakuba Kučeru v sobotním utkání, v němž jeho Dynamo Nelahozeves hájilo proti Klecanům třetí příčku v tabulce I. A třídy. Jediný, zato trojnásobný střelec domácích zařídil výhru 3:2. Pikantní je, že původně neplánoval vůbec nastoupit – v nohách měl exhibici, která se na stejném trávníku odehrála dopoledne.