Kreativ

ŠTÍTEK: Horst Siegl

Stará garda Sparty Praha se utkala s Lokomotivou Hostouň.

Svátek pro všechny fotbalové nadšence: Do Lubné dnes přijede fotbalová Sparta!

Lubná – Všichni fotbaloví příznivci v Lubné a jejím okolí dnes zažijí opravdový svátek, na hřiště místního Baníku totiž přijede slavná Sparta! Ne však ta, která předevčírem po výborném výkonu přehrála Inter Milán, ale její nedávní předchůdci. Diváci budou mít od 16 hodin možnost vidět v akci bývalé reprezentanty a legendy ligových trávníků 80. a 90. let. Starou gardu Sparty pozval současný kouč Lubné Zdeněk Vopat, který se s několika hvězdami potkával přímo na hřišti.

Z fotbalového utkání I.A třídy Sokoleč - Polepy (3:4)

FOTO: V Sokolči byla téměř ligová návštěva

Sokoleč – Zápasem krajské I.A třídy mezi Sokolčí a Polepy začal nový projekt Krajského fotbalového svazu Dneska první liga! A je třeba uznat, že si funkcionáři nemohli vybrat lepší zápas. Na hřišti v Sokolči se sešlo na devět stovek diváků. To je skoro jako na lize. A nechyběla ani pořádná zápletka, střetnutí mělo náboj až do konce.

Z fotbalového utkání I.A třídy Sokoleč - Polepy (3:4)

Polepy před ligovou návštěvou předvedly dokonalý obrat

Sokoleč /FOTOGALERIE/ – Zápasem krajské I.A třídy mezi Sokolčí a Polepy začal nový projekt Krajského fotbalového svazu Dneska první liga! A je třeba uznat, že si funkcionáři nemohli vybrat lepší zápas. Na hřišti v Sokolči se sešlo na devět stovek diváků. To je skoro jako na lize. A nechyběla ani pořádná zápletka, střetnutí mělo náboj až do konce.

JAKUB KOHÁK bude bavit diváky při fotbalovém utkání I.A třídy mezi celky Sokolče a hostujících Polep. Bude to show

Do Sokolče míří první liga

Sokoleč – Nový projekt Krajského fotbalového svazu s názvem Dneska první liga! zavítá jako první na fotbalové hřiště do Sokolče. Tamní fotbalisté hrají v dalším kole krajské I.A třídy o přední příčky tabulky s týmem Polep a zápas bude doprovázen bohatým doprovodným programem.

Martin Frýdek st.

Martin Frýdek starší: Jaká místa mám v Praze rád

Praha - Do hlavního města přišel z rodného Hradce Králové v roce 1990, kdy Československo procházelo rychlou metamorfózou, ale Martin Frýdek starší se za čtvrtstoletí nezměnil: „Dodneška se tu moc nevyznám, můj orientační smysl není nejlepší." Když má ikona fotbalové Sparty někam jet, místo zapnutí navigace volá svému známému, kustodovi Jiřímu Šímovi. „Naštěstí většinou bývá na drátě a dobře poradí," usmívá se vicemistr Evropy 1996. Při volbě oblíbených míst nepřekvapí, všech pět spojuje fotbal.

Exhibiční utkání mezi starou gardou Velkého Března a Kozlovnou Ladislava Vízka.

FOTO: Jiskra slavila kulatiny. Přály jí legendy včetně Vízka

Velké Březno – Ladislav Vízek, Vladimír Šmicer, Josef Chovanec, Jiří Jarošík, Martin Fenin, Horst Siegl či Günter Bittengel. Fotbalové legendy se o víkendu sjely do Velkého Března, aby místní Jiskře popřály ke kulatému výročí 70 let od založení klubu.

Jíloviště - Tuchlovice 3:2 pk. Hostujícího Hejduka poslal k zemi domácí Siegl, který rozhodl rozstřel.

Rozhodla až penalta č. 28 Horsta Siegla!

Tuchlovice – Další důležitý bodík si připsali sestupem ohrožení fotbalisté Tuchlovic v krajském přeboru, kde aktuálně vykazují nejlepší formu od začátku celého ročníku. Škoda, že v Jílovišti nezvládli dlouhatánský penaltový rozstřel, v němž podlehli 10:11. Po devadesáti minutách skončil zápas 3:3.

Jiří Štajner.

Štajner, Cacau či Siegl. MČR veteránů vábí hvězdy!

Teplice – Obrovskou kvalitu slibuje finálový turnaj mistrovství ČR ve futsalu veteránů, který se o víkendu koná v Teplicích. Do lázeňského města se postupně hlásí další a další futsalové i fotbalové hvězdy, na jejichž umění bude radost se dívat!

Rozhodující krok směrem k účasti na finalovém turnaji MČR veteránů udělali hráči Čechie Slaný (v pruhovaných dresech) výhrou nad Kolínem.

Veteráni Čechie vládli kraji a čeká je hvězdami nabité mistrovství

Slaný – Krajské rivaly odklidili z cesty, teď je čeká konfrontace s těmi úplně nejlepšími. Veteránští futsalisté slánské Čechie ovládli krajskou kvalifikaci a zahrají si na mistrovství republiky své kategorie. Těšit se mohou na opravdové legendy futsalu, potažmo fotbalu.

Exhibiční fotbalové utkání zhlédlo několik stovek diváků

Šilhavý poslal ministryni k zemi

Cheb - Kuriózní situace nastala, když Jaroslav Šilhavý nechtěně poslal ministryni k zemi, za což se jí pak dlouze omlouval. Vše vyřešil smích a nezraněná politička pak pokračovala směle ve hře.

Fotbal bavil návštěvníky Kašpárkohraní v Letenských sadech v Praze.

Fotbal bavil návštěvníky Kašpárkohraní. Nechyběly ani legendy

Praha /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Vskutku pestrý program čekal na návštěvníky Kašpárkohraní v Letenských sadech. Svůj fotbalový park připravil i Pražský fotbalový svaz, a rodiny s dětmi si tak mohly vyzkoušet nejrůznější formy fotbalu či si nechat podepsat fotbalové legendy Horsta Siegla, Václava Němečka a Antonína Panenku.

Jozef Chovanec

Chovanec ve Slovanu? Špatné výsledky a špatná hra. Nahradí ho Tittel

Bratislava - Očekávané se stalo skutečností. Fotbalový Slovan Bratislava už našel náhradu za odvolaného trenéra Jozefa Chovance. Aktuálně pátý tým slovenské ligy minimálně do konce jarní části sezony povede Dušan Tittel, který zároveň nadále zůstane ve funkci generálního ředitele klubu.

Jozef Chovanec, trenér Slovanu Bratislava

Vyhazov po neúspěchu. Chovanec skončil na lavičce Slovanu Bratislava

Bratislava - Konec, vyhazov. Jozef Chovanec "ochutnal" ve Slovanu Bratislava stejný osud, jaký si prožil jeho předchůdce František Straka. Byl odvolán. Vedení klubu propustilo českého kouče i s asistentem Horstem Sieglem po nedělní porážce 1:3 s Trenčínem. Nový trenér zatím není znám.

KOPANÁ  - ilustrační foto.

Vilémov je blízko třetímu místu

Blšany – Fotbalisté Vilémova si v předposledním kole krajského přeboru přivezli z ex-ligového areálu v Blšanech dva body. V tabulce tak dále drží parádní bronzovou pozici.

Sparta - Dukla: David Lafata a jeho radost z gólu

Rok 2007 a pak? Hubená léta. Láká nás double. Hodně, zní ze Sparty

Praha - Český fotbal si podmanil jeden muž. David Lafata. Sparťanský útočník o víkendu překonal letitý rekord Horsta Siegla v počtu gólů nastřílených v samostatné lize a ve středu večer dalšíma dvěma zásahy posunul partu z Letné do semifinále Poháru České pošty.

Sparta - Znojmo: Josef Hušbauer a David Lafata

Rekord a jeho jediný pán. Lafatu už nikdo nedohoní, myslí si kouč

Praha - To je král. Už oficiálně jediný střelecký král české ligy. David Lafata proti Znojmu opět potvrdil pověst kanonýra. Nejlepší střelec první ligy přispěl dvanáctou brankou v sezoně k výhře 3:0 a se 134 góly se osamostatnil v čele pořadí střelců samostatné české soutěže.

Příbram - Sparta: Závar ve vápně domácích.

1.FK podlehl Spartě gólem z penalty, vyrovnat už nestihl

Příbram - Fotbalisté Sparty ve 20. kole první ligy vydřeli výhru 1:0 na hřišti Příbrami. O jediný gól se deset minut před koncem postaral z penalty kapitán týmu David Lafata. Do té doby se však sparťané trápili a větší šance měli domácí, ale aktivní Jakub Řezníček ani jednu ze tří šancí nevyužil. Sparta má na prvním místě tabulky náskok 11 bodů na druhou Plzeň, ta bude hrát v neděli se Slováckem.

Bohemians - Sparta: David Lafata slaví rozhodující gól

Lafata jako Jágr? Jsem talent, smál se kanonýr Sparty. Útočí na rekord

Praha - Sparťanský útočník David Lafata proti Bohemians Praha 1905 odehrál 300. zápas v nejvyšší soutěži a další významnou metu má na dosah. Hostům totiž v Ďolíčku pomohl jednou brankou k výhře 2:1 a už jen jedna trefa ho dělí od vyrovnání ligového rekordu Horsta Siegla, který nastřílel 133 gólů.

Bývalí fotbalisté Sparty (zleva) Horst Siegl, Arnošt Pazdera, Václav Mašek, Josef Jarolím, Ivan Hašek, Jozef Chovanec, Vladimír Táborský, Zdeněk Caudr, František Chovanec, Jiří Novotný a Antonín Kramerius byli ocenění jako Železná jedenáctka.

Sparta v rámci oslav 120. výročí vyhlásila Železnou jedenáctku

Praha - Fotbalová Sparta ve středu při příležitosti 120. výročí založení klubu vyhlásila Železnou jedenáctku. Sešly se v ní hvězdy nedávné minulosti jako Horst Siegl, Ivan Hašek, Jozef Chovanec či Jiří Novotný, ale také třeba čtyřiaosmdesátiletý Arnošt Pazdera, někdejší obávaný střelec.

Kapitán Blšan Michal Macek (vpravo) v souboji s obranou Modlan.

Hráči Blšan uzavřeli podzim čtyřgólovou výhrou

Blšany - Na svém hřišti v sobotu rozstříleli soupeře z Modlan a stále bojují o špici krajského přeboru a možný postup do divize. Nejlepší střelec soutěže Lukáš Prückner vsítil dvě branky, ale stihl dostat i červenou kartu.

Olomoucký Marek Heinz (vlevo) v souboji se sparťanem Petrem Papouškem v květnu 1998

1998. Sigma s Heinzem a Ujfalušim naposledy doma skolila Spartu

Olomouc – Je to fotografie z alba pro pamětníky. Předlouhých patnáct let už čeká olomoucká Sigma na domácí vítězství nad Spartou. U toho posledního se v olomouckém dresu blýsknul Marek Heinz, v obraně bojoval Martin Kotůlek a na hřiště vybehl i mladíček Ujfaluši.

Utkání Blšan (v bílém) proti Litvínovu

Blšany doma opět prohrály, rozhodnuto bylo už v poločase

Blšany - Podruhé za sebou na domácím hřišti prohráli v sobotu 28. září fotbalisté Blšan a opět museli vyklidit vedoucí příčku ve fotbalovém krajském přeboru. Tentokrát nestačili na tým Litvínova, který je v tabulce osmý.