Kreativ

ŠTÍTEK: Lodhéřov

Požár skladu slámy v Lodhéřově vypukl 30. června večer.

Sklad slámy zasáhly plameny. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu

V pátek před 20. hodinou vyjížděli hasiči k požáru skladu slámy v Lodhéřově na Jindřichohradecku. Vzhledem k rozsahu události a množství vyslané techniky byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu. Zasahovalo zde celkem šest jednotek, z toho dvě profesionální - z Hradce a Budějovic, dále dobrovolní hasiči z Deštné, Nové Včelnice, Lodhéřova a Hradce.

Fotbalisté Číměře (v modrém) zdolali v okresním přeboru Chlum 2:1.

Stará Hlína v derby porazila Novosedly a stáhla ztrátu na Stráž, která nehrála

/FOTOGALERIE/ Víkendové rozmary počasí v podobě sněžení a hlavně vytrvalého deště si zašpásovaly i s fotbalisty na okresní úrovni. V přeboru Jindřichohradecka se však stihlo odehrát pět utkání a odloženy byla jen dvě. V obou skupinách nejnižší soutěže však muselo být přeloženo pět duelů ze sedmi. Přinášíme souhrn výsledků.

Fotbalisté Horního Žďáru (ve fialovém) se stali vítězi ankety o nejoblíbenější klub na Jindřichohradecku. Jejich derby s Bukem patří k nejvíce sledovaným mačům sezony.

Nejoblíbenějším fotbalovým klubem v okrese je SK Horní Žďár

Nejoblíbenějším fotbalovým klubem na Jindřichohradecku je SK Horní Žďár. Rozhodla o tom anketa čtenářů, kterou připravila sportovní redakce Deníku. Tým, který působí v krajské I. B třídě, obdržel úctyhodných 2735 hlasů a suverénně ovládl pořadí.

Fotbalisté společného týmu Číměře a bystřického béčka (v zelených dresech) porazili v 11. kole Kunžak 5:3 a vyhřívají se na třetí příčce tabulky okresního přeboru.

Stráž vyhrála hit podzimu ve Staré Hlíně a nasadila k trháku

Fotbalový okresní přebor mužů má za sebou 11. kolo. V něm došlo na očekávaný šlágr podzimu a místní derby, v němž Stará Hlína nakonec podlehla vedoucí Stráži, ve vyrovnaném čele tabulky přišla o druhou příčku a na hlavního rivala už ztrácí pět bodů.

Okresní přebor má za sebou druhé kolo. I v něm zazářili někteří střelci.

Střelci kola? Hattricky Hrbka a Sulimenka

/KANONÝR DENÍKU/ Dva autory hattricku registruje ve druhém kole fotbalový okresní přebor mužů. V čele kanonýrů však zůstal strážský Vlastimil Mikuláštík.

Nový ročník okresního přeboru mužů odstartuje o víkendu 20. a 21. srpna. Jedním z aspirantů na nejvyšší příčky by měli být opět hráči Stráže nad Nežárkou.

Fotbalový přebor zeštíhlí, zůstane jen tucet týmů

Léto se sice ještě nepřehouplo do své druhé poloviny, ale fotbalisté v okresech už znají soupeře a termíny ve svých soutěžích pro nadcházející sezonu. Nejinak tomu je na Jindřichohradecku, kde nový ročník odstartuje o víkendu 20. a 21. srpna. A soutěže mužů čekají novinky.

Okresní soutěž mužů má o víkendu na programu závěrečné podzimní kolo.

Kam se můžete vypravit na okresní fotbal

I na Jindřichohradecku vrcholí podzimní část fotbalových soutěží mužů. Přebor má před sebou o víkendu už 11. kolo, nejnižší okresní soutěž pak uzavře první polovinu sezony.

Fotbalisté Lodhéřova si jako první zajistili postup do semifinále OS poháru.

Prvním semifinalistou poháru jsou fotbalisté Lodhéřova

Fotbalový OS pohár mužů, který pro týmy z nejnižší soutěže Jindřichohradecka pořádá okresní fotbalový svaz, zná po druhém kole pouze jediného jistého postupujícího do semifinále. Jsou jím fotbalisté Lodhéřova.