Kreativ

ŠTÍTEK: Lodhéřov

Ilustrační foto.

Policie už ví, kdo ukradl svářečku

Lodhéřov - Z trestného činu krádeže se bude zpovídat zaměstnanec jedné firmy v Lodhéřově, který zde vloni v srpnu odcizil svářecí agregát za 19 tisíc korun.

Majdalena doma v okresní soutěži sk. A prohrála s béčkem Chlumu 3:4. Na snímku uniká hostující Jakub Matoušek (vlevo) majdalenským obráncům.

Střelci Roubík a Zelinger se činili

Jindřichohradecko - Béčko Kardašovy Řečice si včera na domácím hřišti otevřelo střelnici a Novou Ves počastovalo jedenácti góly, když pět z nich zaznamenal nestárnoucí kanonýr Václav Roubík.

Starosta Lodhéřova Jiří Dvořák patří k neúnavným bojovníkům proti úložisti jaderného odpadu.

Aktualizováno: Jaderné úložistě? Územní plán brzdí rozvoj

Jindřichohradecko - Problematiku úložiště jaderného odpadu v lokalitě Klenovský masiv otevřelo znovu minulý týden deset zástupců měst a obcí na společném jednání v Lodhéřově. Schůzky se zúčastnil také zástupce sdružení Calla. Inicioval je k tomu fakt, že v září by měla vláda schvalovat takzvanou Politiku územního rozvoje.

Pohled na lodhéřovský kostel se hřbitovní zdí.

Hřbitovní bránu postaví firma novou

Lodhéřov - Vstupní brána na lodhéřovský hřbitov a sochy svatého Tadeáše Judy a svatého Jana Nepomuckého by měly být ještě v letošním roce opraveny.

Ilustrační foto

Opravy vodovodu pokračují

Lodhéřov - Časté havárie na hlavním vodovodním řadu byly důvodem, proč se zastupitelé obce rozhodli pro jeho postupnou rekonstrukci.

Ilustrační foto.

Aktualizováno: Investice do vodovodní sítě se vyplati

Jindřichohradecko - Zalévání zahrádek nebo napouštění zahradních bazénů mají zakázáno obyvatelé například v Lodhéřově. V mnoha místech Jindřichohradecka se v letních měsících soustředí mnohem více lidí, než mimo sezonu. Omezení pociťují lidé například ve Studnicích či Najdeku. Méně vody ve studnách nacházejí i lidé z Břilic. Naopak tam, kde dřív problémy měly, jak například v Olšanech na Studensku, pomohly nové vrty.

Ilustrační foto.

Klikov se rozloučil porážkou

Jindřichohradecko - Vedoucí celek Klikova v posledním kole OS sk. A podlehl na hřišti Břilic, ale tento výsledek na jeho postupu do okresního přeboru už nemohl vůbec nic změnit.

Ilustrační foto

V Plavsku čepovali desítku

Jindřichohradecko - Na utkání proti béčku K. Řečice se zřejmě dobře vyspali fotbalisté Plavska, kteří svému soupeři uštědřili potupnou desetigólovou nadílku.

Rapšachský Jiří Plánka (vlevo) v souboji s Lubošem Čaloudem z Horního Žďáru, přihlíží Václav Sokolík.

Klikov ztratil s posledním

Jindřichohradecko - Druhý Klikov zaváhal na půdě poslední Nové Vsi, odkud si odvezl pouze remízu, čehož využil Horní Žďár a na vedoucí příčce má náskok dvou bodů.

Ilustrační foto

Ve šlágru kola gól nepadl

Jindřichohradecko - Očekávaný hit kola mezi třetím Lodhéřovem a prvním Klikovem gól nepřinesl, a tak se na vedoucí příčku po jasné výhře v Nové Vsi dostali fotbalisté Horního Žďáru.

Ilustrační foto.

Břilice si vylepšily skóre

Jindřichohradecko - První Klikov měl v tomto kole volný los, a tak se jeho pronásledovatelé z Horního Žďáru a Lodhéřova s úspěchem chopili šance snížit jeho náskok.

V sobotu se v Lodhéřově konal tradiční turnaj v káče.

V Lodhéřově se točila káča

Lodhéřov - Lodhéřovský sál kulturního domu se již několik let stává cílem vyznavačů staré lidové zábavy, takzvané káči.

Starostové z Jindřichohradecka bojují proti záměru úložistě jaderného odpadu.

Obce chtějí jiný zákon

Jindřichohradecko - Vláda se na svém jednání zastala obcí, na jejichž území hrozí umístění úložiště odpadu.

Starosta Lodhéřova Jiří Dvořák patří k neúnavným bojovníkům proti úložisti jaderného odpadu.

Obce chtějí změnu Atomového zákona

Jindřichohradecko - Starostové měst a obcí, které jsou dotčené případným umístěním úložiště jaderného odpadu, zaslali otevřený dopis požadující změny Atomového zákona vládě.

Na snímku je administrátor farnosti římskokatolické církve v Deštné Tomasz Piechnik před částečně zrekonstruovanou věží kostela svatého Ottona. Zatím je opravená teprve jedna pětina věže a nezbývá, než čekat na další peníze.

Fary shánějí peníze všude, kde se dá

Jindřichohradecko - Kostely a ostatní církevní památky stárnou, a tak je potřeba čím dál tím více peněz na jejich opravy. To ale pro církve není jednoduchý úkol. Prostředky se shánějí, kde se dá.

Klouže to!

Zledovatělé silnice jsou nebezpečné

Jindřichův Hradec - Převrácením vozu na střechu skončila jízda řidiče, který havaroval na Nový rok za Jindřichovým Hradcem ve směru na Lodhéřov.

Zlatí dárci

dárci krve dostali zlaté plakety

Jindřichův Hradec - Na starobylé radnici v Jindřichově Hradci převzali zlaté plakety profesora Janského za čtyřicet odběrů tito bezpříspěvkoví dárci krve:

SVĚTLO.  Mezi místa, která jsou v Jindřichově Hradci teprve několik měsíců osvícená patří parkoviště ve spodním dvoře jezuitské koleje u muzea.  Snímkem se vracíme k instalaci sloupu.

V některých obcích je třeba v noci chodit i s baterkou

JINDŘICHOHRADECKO - Chodit pěšky v noci domů je hlavně v menších místech někdy problém. Některé obce totiž šetří a pozdě v noci vypínají veřejné osvětlení. Cestou úspor jde například Heřmaneč na Dačicku, kde podle starosty Zdeňka Mayera po 22. hodině vypínají každé druhé světlo. „Aby bylo alespoň trochu vidět. Ale přece jenom ušetříme,“ uvedl.

Ilustrační foto

Stolní tenisté Lodhéřova ještě nezaváhali

JIŽNÍ ČECHY - Do tempa se již dostávají soutěže ve stolním tenisu. V divizi má Jindřichohradecko zastoupení v podobě Jiskry Třeboň, krajský přebor pak hrají tabletenisté Lodhéřova a Studené. Dalších sedm týmů soupeří v jedné ze tří skupin krajské soutěže.

KLIKOV – BŘILICE 2:1. Domácí Zavadil (vpravo) v souboji s břilickým Mikuláštíkem.

Ve Stráži nenašli registrace

JINDŘICHOHRADECKO - Fotbalisté Klikova nasadili k trháku. Přestože se doma s Břilicemi trápili, nakonec dokázali zvítězit a na čele již mají pětibodový náskok na druhý Horní Žďár, který neuspěl na hřišti rezervy K. Řečice.

RAPŠACH – NOVÁ VES 1:0. Na snímku bojuje Starý z Nové Vsi (vlevo) s domácím Novotným.  Vzadu přihlíží Pytel.

Klikov se posadil do čela

JINDŘICHOHRADECKO - Fotbalisté Klikova zvládli lépe vypjatý zápas v Plavsku, kde se domácí hodně zlobili na sudího Hrkala, čímž se dostali do čela tabulky. V Břilicích se utkání hrálo jen poločas, do druhého dějství totiž rezerva Kardašovy Řečice nedokázala poskládat ani minimální počet sedmi hráčů.

Ilustrační foto

Ve šlágru kola se radovali fotbalisté z Klikova

JINDŘICHŮHRADECKO - Souboj dvou týmů z čela tabulky skončil v Klikově vítězstvím domácích, kteří rezervě Chlumu nedovolili skórovat. Také vedoucí Horní Žďár neponechal nic náhodě a s přehledem zdolal Břilice.

PROHRA. Rapšach doma podlehl Lodhéřovu 0:1. Gól nedal ani  Pytel (vlevo), který střílí přes lodhéřovského Zelingera.

Týmy z čela body neztratily

JINDŘICHOHRADECKO - Vedoucí týmy soutěže – H. Žďár a Klikov – na soupeřových hřištích nezaváhaly, plný počet bodů získali i jejich pronásledovatelé z Chlumu a Lodhéřova, a tak bude závěr podzimu ještě hodně dramatický.

Ilustrační foto

Dvakrát vyhrál jen Lodhéřov

JINDŘICHOHRADECKO - Mužstvem prodlouženého víkendu, v němž se hrála dvě kola, jsou fotbalisté Lodhéřova, kteří jako jediní dokázali v obou zápasech naplno bodovat. Na čele tabulky jsou hráči Horního Žďáru, kteří mají ovšem odehrány o dva zápasy více než jejich pronásledovatelé z Klikova, Lodhéřova a Chlumu.

KLIKOV – NOVÁ VES  6:2. Domácí útočník Krejčí (vlevo) v souboji s novoveským Adensamem uspěl, stejně jako celý tým Klikova, který doma v OS sk. A soupeři nedal šanci vysoko zvítězil.

Klikov naděloval a míří výš

JINDŘICHOHRADECKO - Fotbalisté Horního Žďáru se chytili a pokračují ve spanilé jízdě, kterou tentokrát odnesl Rapšach. Střelecky zazářily i týmy Klikova a Lodhéřova, které svým soupeřům naložily půltucet.

Ilustrační foto

Nejhezčí zahrada je v Denisově ulici

JINDŘICHŮV HRADEC - Trvalková školka v bývalé Krafferově zahradě pod klášterem letos již potřetí vybírala nejhezčí zahradu, balkon či okno. Do soutěže se mohl přihlásit každý, kdo zkrášluje nějaký kousek zeleně.

Chaos.

Víkendové zmatky ve Zbuzanech

J. Hradec/ Kvůli rekonstrukci ulic Nádražní a 9. května v Jindřichově Hradci a pokládce nového koberce na výpadovce na Prahu, tedy v části Rezkovy ulice, kde Jihočeský kraj coby vlastník komunikace povolil na víkend úplnou uzavírku, se část města zvaná Zbuzany změnila v labyrint a spleť slepých ulic, takže ani místní obyvatelé chvílemi nevěděli, jak se dostat domů.

Ilustrační foto

Po opravě rozhlasu je v kurzu nová čistička

Lodhéřov/ Generální opravu má za sebou systém místního rozhlasu v Lodhéřově. „Tato akce nás vyšla na 260 000 korun. Nyní ale máme umožněno bezdrátové spojení a vysílání zpráv současně i do Najdeku a Studnic,“ řekl starosta Lodhéřova Jiří Dvořák.

Jaderná elektrárna Temelín

Úložiště usnulo? Obec je ve střehu

Lodhéřov/ V únoru se konalo v Lodhéřově zatím poslední setkání starostů a zainteresovaných stran, které se snažilo najít řešení, jak zamezit vzniku úložiště jaderného odpadu v katastrech Lodhéřova a okolních obcí.

ilustrační foto

Objížďka zavřela cestu k Deštné

Jindřichův Hradec/ Rekonstrukce ulice 9. května ve Zbuzanech, a to v úseku od křižovatky u restaurace u Kůrků k železničnímu přejezdu u bývalých jatek přinesla i uzavírku. Ta podle informací z městského úřadu potrvá až do 10. října.

Ilustrační foto

Městskou hokejbalovou ligu vyhrál Rododendron Jindřichův Hradec

Jedenáctý ročník oblíbené „městské ligy“ v hokejbalu už je minulostí. Soutěž vyvrcholila o poslední červnové sobotě souboji play-off a o konečné umístění. Třítýdenní turnaj, který se poprvé konal na hřišti jindřichohradecké Hvězdárny, skončil trochu nečekaným triumfem Rododendronu J. Hradec.

13. ročník závodu v brokové střelbě na asfaltové terče.

Na Fedrpuši se střílelo

J. Hradec/ Okresní myslivecký spolek v Jindřichově Hradci (OMS) pořádal na střelnici Fedrpuš již 13. ročník závodu v brokové střelbě na asfaltové terče o pohár předsedy OMS – Memoriál Mirka Štefla.

Zbyněk Michálek

Při hokejbale se předvedou slavní hokejoví odchovanci

J. Hradec/ Jindřichohradecká městská liga dnes vyvrcholí boji v play-off. Na hřišti Hvězdárna v areálu VI. ZŠ se rozhodne o názvu týmu, který vyhraje již 11. ročník tohoto tradičního klání. Duely v základní části daly zatím pořadatelům jedinou jistotu, tou je vypadnutí Libořez. Soptíci prohráli všechna svá utkání, skončili devátí a do vyřazovací části tudíž nepostoupili.