Kreativ

ŠTÍTEK: Lodhéřov

Ilustrační foto

I malé obce mají o prázdninách co nabídnout

Jindřichohradecko – První oslovenou obcí se pro nás stal Hatín. Obec nacházející se v malebném kraji Třeboňska, s nedalekým loveckým zámkem Jemčina a oboru pro chov jelení zvěře.

Ilustrační foto.

Muž chtěl dostat auto z plamenů

Lipnice, Lodhéřov – Sucho, vítr a neopatrnost byly hlavní příčiny víkendových požárů na Jindřichohradecku, při nichž se jeden člověk zranil.

Na přejezdu u jatek v Jindřichově Hradci se srazil sypač s osobním vlakem jedoucím od Veselí nad Lužnicí.

Podle vyšetřování signalizace na přejezdu fungovala

Jindřichův Hradec/AKTUALIZOVÁNO/FOTO/ - Na výjezdu z Jindřichova Hradce směrem na Lodhéřov na železničním přejezdu u bývalých jatek se ve středu po 12. hodině srazil sypač s osobním vlakem. Policie případ šetří jako obecné ohrožení.

Ilustrační foto.

Deblisté z Třeboně obhájili

Novosedly nad Nežárkou – Oddíl stolního tenisu v Novosedlech uspořádal v závěru uplynulého roku v pořadí již 10. ročník turnaje ve čtyřhře, kterého se zúčastnilo celkem 22 párů převážně z Jindřichohradecka.

Mikuláš v keramické dílně Romany Hulíkové v Děbolíně.

Vánoce nejsou jen zdroj zisku

Děbolín, Plasná – První adventní víkend vylákal stovky lidí k návštěvě nejrůznějších trhů a vánočních akcích.

Nakladatel Jan Medek představuje již vydané sborníky. V pravé ruce drží novinku Sborník autorů Epiky 2010, v levé její předchůdce s názvy Dvě kapky rosy a Múza.

Autoři Epiky mají svůj nový sborník

Jindřichův Hradec – Novinkou poměrně mladého jindřichohradeckého nakladatelství Jana Medka je Sborník autorů Epiky 2010. Texty v knize, které napsali začínající autoři, doplnil známý fotograf Antonín Špát, jehož fotografie mohou mnozí znát z různých galerií.

Ústřední postavou fotbalistů Rapidu Lásenice by měl být i v nadcházející sezoně technicky dobře vybavený záložník Stanislav Fila (vlevo).

Favorité? Stará Hlína a béčko FK J. Hradec

Jindřichohradecko – O víkendu odstartuje úvodním kolem fotbalová okresní soutěž mužů. Letošní ročník může být velice napínavý, neboť na jediné postupové místo z každé skupiny bude podle všeho pořádná tlačenice.

Zateplování budovy. Ilustrační foto

Studnice mají novou úpravnu vody

Lodhéřov – V obci začala rekonstrukce místní základní školy včetně zateplování fasády a výměny oken, na což Lodhéřov získal dotace přes dva miliony korun.

Ilustrační fotografie

Chlum oslaví 90 let kopané

Jindřichohradecko – Oslavy 90 let organizované kopané si naplánovala na zítřek Jiskra Chlum u Třeboně.

Ilustrační foto

Starostové: Nechceme úložiště jaderného odpadu

Jindřichohradecko– Odpůrci budování jaderných úložišť a zásobníků plynů zřad obcí a zástupců občanských iniciativ nyní vyzývají votevřeném dopise předsedy nově vzniklé koalice ODS, Věcí veřejných a TOP 09kpřehodnocení procesu vyhledávání a budování úložišť.

Ilustrační foto

Starostové: Nechceme úložiště jaderného odpadu

Jindřichohradecko– Odpůrci budování jaderných úložišť a zásobníků plynů zřad obcí a zástupců občanských iniciativ nyní vyzývají votevřeném dopise předsedy nově vzniklé koalice ODS, Věcí veřejných a TOP 09kpřehodnocení procesu vyhledávání a budování úložišť.

 První návrh stěžejního dokumentu, který  nastiňuje budoucí rozvoj města vyvolal obrovský zájem nejen ze strany zastupitelů, ale i veřejnosti.

Občané zastupitelům: Dost bylo obchvatů!

Jindřichův Hradec – Navržená silniční smyčka, která by Jindřichův Hradec mohla doslova sevřít „do kleští“, a to od sídliště Hvězdárna přes Palici až po Radouňku, vyvolala nevoli z mnoha stran.

Na snímku o snahách o osamostatnění Otína diskutují členové osadního výboru (zprava) předseda Vladimír Borčin, Milan Michálek a Vratislav Tůma.

Kromě Otína mají snahu odtrhnout se také Studnice

Lodhéřov, Studnice – „Případnému osamostatnění se nebráníme, ale potřebujeme nejdřív konkrétní ekonomické podklady a argumenty,“ říká občanský výbor Otína na návrh občanského sdružení Za Otín krásnější, které přišlo s myšlenkou osamostatnit se od Jindřichova Hradce.

Ilustrační foto

O postup svedou boj pouze dva celky

Jindřichohradecko – Po fotbalovém okresním přeboru, který zahájil druhou část sezony minulý týden, odstartuje o víkendu předehrávkou závěrečného 22. kola okresní soutěž mužů ve skupině A.

Ilustrační foto

Město koupí studnu a vodovod pro Radouň

Jindřichův Hradec – Odkoupení studny a vodovodu, který zásobuje místní část Dolní Radouň a leží na katastru Lodhéřova, odsouhlasili jindřichohradečtí zastupitelé.

Ilustrační foto.

Tříkrálový turnaj v pingpongu

Kardašova Řečice – Oddíl stolního tenisu v Kardašově Řečici uspořádal třetí ročník Tříkrálového turnaje jednotlivců i deblů, kterého se zúčastnilo 53 hráčů ze soutěží okresních úrovní.

Pohled na zdemolované auto po srážce s vlakem na železničním přejezdu v Jindřichově Hradci u jatek.

U jatek se srazilo další auto s vlakem

Jindřichohradecko/AKTUALIZOVÁNO/FOTO/ – V pondělí po 16. hodině se na železničním přejezdu v Jindřichově Hradci u bývalých jatek srazilo osobní auto s vlakem.