Kreativ

ŠTÍTEK: Lodhéřov

Ilustrační foto.

Policie hledá svědky nehody u Kůrků

Jindřichův Hradec – V pátek 8. srpna se stala na světelné křižovatce v jindřichohradeckých Zbuzanech u známé restaurace U Kůrků dopravní nehoda, při které se nákladní vůz Tatra 815 přijíždějící do křižovatky od Prahy střetl s osobním autem, které jelo od Lodhéřova.

Úložiště radioaktivních odpadů. Ilustrační foto

Bude se na Čihadle vrtat?

Lodhéřov – Mezi jednu ze sedmi lokalit pro hlubinné úložiště jaderného odpadu u nás patří od roku 2003 lokalita Čihadlo severně od Jindřichova Hradce. 

V Deštné oslavili 720 let od první písemné zmínky.

O Deštné se píše již 720 let

Deštná - Třídenní oslavy 720. výročí od první písemné zmínky zažila Deštná. Vše začalo již pátečním divadelním představením místních ochotníků, které sklidilo obrovský ohlas.

Pohled na lodhéřovský kostel se hřbitovní zdí.

Lodhéřov oslaví dvě výročí

Lodhéřov - Od první písemné zmínky o obci Lodhéřov letos uplyne 720 let a zároveň je to i 65 let od založení tamní TJ Sokol. A právě tato výročí si Lodhéřovští zítra připomenou.

Ilustrační foto

O veřejné práce je velký zájem

Jindřichohradecko S nástupem teplých dní svitla naděje celé řadě lidí bez zaměstnání, kteří se v zimě marně snažili najít uplatnění.

Ilustrační foto:

Jihočeské insolvence z 11. listopadu

České Budějovice – Soud prohlásil konkurz na majetek Tibora Polláka, Kamenice nad Lipou (25 INS 10856/2013), který se nevyjádřil k návrhu Komerční banky. Přezkum bude 31. prosince v 10.45 hod. Konkurz je prohlášen také na majetek Jana Ptáčníka, Trhové Sviny (28 INS 14336/2013). Přezkum bude 28. ledna od 10 hodin.

PRALES ZNAČEK, na jehož konci je zúžená vozovka, se nachází na silnici z Jindřichova Hradce na Deštnou před odbočkou na Drahýšku. Do konce roku by měl být propustek opravený.

Zúžení silnice kvůli propustku brzy zmizí

Lodhéřov – Vladimír Kučera z Deštné jezdí velice často do Jindřichova Hradce a poukazuje na to, že před odbočkou na Drahýšku je již snad od května směrovými tabulemi zúžená silnice.

Ilustrační snímek.

Kanonýři Háje a Vaníček se činili

Jindřichohradecko – Podzimní část fotbalového XSTM POWER DRINK okresního přeboru mužů vrcholí. Ve 12. kole se další domácí kanonádou blýskl vedoucí Chlum, který rozcupoval Jarošov. Na první výhru v sezoně naopak stále čekají Hranice.

Lodhéřovská malotřídka v projektu 72 hodin.

Děti se vrhly do úklidu hřiště

Lodhéřov - Jako jediní z Jindřichohradecka se do projektu 72 hodin, v němž se dobrovolníci z celé republiky zapojují do činností, které pomáhají lidem nebo přírodě v okolí, zapojila lodhéřovská základní a mateřská škola.

Luďkova Hračkolna

V Luďkově Hračkolně se zastavil čas

Lodhéřov – Že hračky nemusí být ani v dnešní době přecpané elektronikou a vyrobené z křiklavě barevných plastů, se může každý přesvědčit v obci Lodhéřov nedaleko Jindřichova Hradce.

Slavnosti žirovnického jednorožce

Slavnosti žirovnického jednorožce nabídly středověk v kostce

Žirovnice – Atraktivní prostředí žirovnického zámku a jeho okolí se v sobotu na devět hodin ponořilo do historie. Na návštěvníky Slavností žirovnického jednorožce zde totiž už třináctý rok čekaly desítky představení a atrakcí se středověkou tematikou.

Ilustrační foto

Konflikt mezi partnery vyšetřují kriminalisté

Lodhéřov - Policisté v sobotu v noci museli zasahovat u fyzického konfliktu mezi partnery v Lodhéřově na Jindřichohradecku. Podle svědectví místních občanů žena v jednom domě zaútočila na svého druha, a zranila ho.

Ilustrační foto:

Jihočeské insolvence z 20. března

České Budějovice – Krajský soud povolil 20. března oddlužení těmto dlužníkům: Lenka a Marek Malcovi,  Týn nad Vltavou (25 INS 26815/2012, přezkum 7. května v 10.30), Igor Ilovský, Humpolec (25 INS 26578/2012, 7. května v 9.30), Petr Holec, Veselí nad Lužnicí (28 INS 4918/2013, 14. května v 11), Jan Kauer, Chotoviny (28 INS 1488/2013, 14. května   v 10.30),  Lucie Červeňáková, Protivín (25 INS 26586/2012, 7. května v 9.15), Eva a Hynek Hoškovi, Volenice (25 INS 26709/2012, 7. května v 10), Petr Tomkovič, Vimperk (27 INS 25090/2012, 20. května v 10.30), Jiří Indra, Lodhéřov (27 INS 521/2013, 20. května v 10), Jana Podroužková, Sez. Ústí  (27 INS 2039/2013, 16. května ve 13).

Ilustrační foto:

Jihočeské insolvence z 9. ledna

České Budějovice – Vrchní soud v Praze potvrdil rozhodnutí první instance o odmítnutí návrhu na povolení oddlužení a o prohlášení konkurzu na majetek Jany Pilbauerové, Trhové Sviny (28 INS 21341/2011).  Dlužnice svůj návrh přes výzvu nedoplnila. V odvolání argumentovala obtížnou finanční situací a následky případné ztráty bytu, ale soud konstatoval, že jiný způsob oddlužení než konkurz v jejím případě nepřichází v úvahu.

Na železničním přejezdu u bývalých jatek v J. Hradci teď řidiče zpomalí nová optická trychtýřová brzda.

Trychtýř u železničního přejezdu u jatek má řidiče varovat

Jindřichův Hradec – Psychologická optická trychtýřová brzda je odborný název vodorovného dopravního značení, které ve čtvrtek začalo sloužit řidičům u jindřichohradeckého železničního přejezdu u bývalých jatek na výpadovce na Lodhéřov.

Radouňka Na Kopečku. Ilustrační foto.

Uzavírky zablokují Radouňku

Jindřichův Hradec –  Nepříjemně zkomplikuje život obyvatelům Radouňky silniční uzavírka, která od čtvrtka až do 30. září znepřístupní ulici, vedoucí od výpadovky na Lodhéřov směrem na Kopeček v úseku po křižovatku s ulicemi Perleťovou a K Potůčku.  

Ilustrační foto

Muž měl navádět mladistvé ke krádeži

Jindřichohradecko – 29letý Róbert B. z J. Hradce 14. listopadu 2010 odcizil na návštěvě v zahradní chatce z odložené peněženky hostitele koruny a eura celkem za skoro 19 000 korun. Za tento skutek byl odsouzen v březnu 2011.

Ilustrační foto

Muž měl navádět mladistvé ke krádeži

Jindřichohradecko – 29letý Róbert B. z J. Hradce 14. listopadu 2010 odcizil na návštěvě v zahradní chatce z odložené peněženky hostitele koruny a eura celkem za skoro 19 000 korun. Za tento skutek byl odsouzen v březnu 2011.

Ilustrační foto.

Odcizil i počítač z ordinace

České Budějovice – 29letý Róbert B. z J. Hradce 14. listopadu 2010 odcizil na návštěvě v zahradní chatce z odložené peněženky hostitele koruny a eura celkem za skoro 19 000 korun. Za tento skutek byl odsouzen v březnu 2011.

Diskuse k geologickému průzkumu ohledně úložiště radioaktivního odpadu v Pluhově Žďáru.

Lidé debatovali o jaderném úložišti

Pluhův Žďár – Sál kulturního domu v Pluhově Žďáru, kde se v sobotu odpoledne konala veřejná diskuse na téma geologického průzkumu pro hlubinné úložiště jaderného odpadu, doslova  praskal ve švech.

Ilustrační foto.

Z krádeže kompresoru muž vyklouzl

VLADIMÍR MAJERJindřichův Hradec, Lodhéřov – Pan Radek (34) se ocitl v „presu“ orgánů trestního řízení kvůli šroubovému olejovému kompresoru.

Vladimír Havel z GC Nová Bystřice se stal dvojnásobným přeborníkem okresu ve stolním tenisu.

Stolním tenistům kraluje Havel

Jindřichův Hradec – Celkem devět oddílů okresu vyslalo své reprezentanty na přebor Jindřichohradecka jednotlivců v kategoriích mládeže a dospělých.

Křižovatka v jindřichohradeckých Zbuzanech by se měla stát bezpečnější.

Křižovatce ustoupí malá část zahrady

Jindřichův Hradec - Mezi poměrně dost nepřehledné křižovatky ve městě patří křižovatka ve Zbuzanech, známá často i podle restaurace U Kůrků. Nachází se na výpadovce na Prahu a vzniká zde spousta nebezpečných situací.