Kreativ

ŠTÍTEK: Lodhéřov

Ilustrační foto.

Vandal vytrhával a ohýbal značky

Jindřichův Hradec - Neznámý vandal se ze soboty na neděli úmyslně vyřádil na dopravním značení na silnici vedoucí z Hradce na Lodhéřov.

Film Kráska a zvíře.

Kam za kulturou ve čtvrtek

Jindřichohradecko - Přinášíme vám tipy, kam se ve čtvrtek můžete na Jindřichohradecku vypravit za kultrou, do kina či za poznáním.

Debata o hlubinném úložišti.

Stát musel dát ruce pryč od Magdaleny i Čihadla

Jižní Čechy - Lokality Magdalena na Táborsku i Čihadlo na Jindřichohradecku patří do skupiny sedmi lokalit, kde stát prověřuje podmínky pro hlubinné úložiště radioaktivního odpadu. Teď si musí dát pauzu.

Lodhéřov sevřela ledovka.

V Lodhéřově je ledovka

Lodhéřov - Při průjezdu obcí Lodhéřov se řidiči ve čtvrtek dopoledne mohli setkat s ledovkou. 

Kvůli poruše nefungovala na přejezdu v J. Hradci u bývalých jatek světelná signalizace.

Na přejezdu nefungovala výstražná světla

Jindřichův Týden - Od poloviny minulého týdne číhalo na řidiče nebezpečí v Jindřichově Hradci na přejezdu ve Zbuzanech. Zde byla totiž mimo provoz výstražná světelná signalizace, ale většina projíždějících řidičů to netušila.

Kastelán jindřichohradeckého zámku Jan Mikeš.

Hradecký zámek skrývá mnoho unikátů

Jindřichův Hradec - Jindřichohradecký zámek má od letošní sezony nového kastelána. Jak se s novým místem sžil a jestli se mu nestýská po starém působišti, kterým byl zámek v Dačicích, i o tom vyprávěl Jan Mikeš.

Ilustrační foto.

Starostové jedou za ministrem

Jindřichohradecko Zástupci místních samospráv z lokality Čihadlo, která se nachází v hledáčku Správy úložišť radioaktivních odpadů (SÚRAO), dnes míří na schůzku s ministrem obchodu a průmyslu Janem Mládkem.

Ilustrační foto.

Přehled událostí uplynulého týdne

Jindřichohradecko – Co přinesl uplynulý týden na stránkách Jindřichohradeckého deníku? Každou sobotu najdete na tomto místě přehled událostí.

Ilustrační foto

Hasiči zachraňovali i zvířata

Jižní Čechy - Na ledovce uvízl kůň, štěně prostrčilo hlavu skrz diskem u kola a mazlíčci utíkali i ze svých domovů.

Ilustrační foto.

Zloděje přistihli při krádeži nafty

Jindřichohradecko – Policisté chytili přímo při činu muže (1993), který 27. listopadu vnikl na nezabezpečený pozemek bývalého areálu zemědělského družstva Lodhéřov, kde chtěl z odstaveného nákladního vozidla MAN odčerpat naftu.

Ilustrační foto.

Přehled událostí uplynulého týdne

Jindřichohradecko – Co přinesl uplynulý týden na stránkách Jindřichohradeckého deníku? Každou sobotu najdete na tomto místě přehled událostí.

Úložiště radioaktivních odpadů. Ilustrační foto

Jak bude vypadat geologický průzkum lokality Čihadlo

Jindřichohradecko – Správa úložišť radioaktivního odpadu (SÚRAO) představí v pátek Deštné, v restauraci U Mocnáře, metody geologických prací, které by v první fázi geologického průzkumu v lokalitě skalního masivu Čihadlo měly začít již příští rok.  

První školní den u prvňáčků v Nové Včelnici.

OBRAZEM: Zahájení školního roku na Jindřichohradecku

Jindřichohradecko - Ve čtyřech desítkách základních škol na Jindřichohradecku začal v úterý nový školní rok. Přidali jsme snímky z Jarošova nad Nežárkou Plavska, Kunžaku a Nové Včelnice. Také zde najdete prvňáky ze Studené, Lodhéřova, Popelína a Deštné.

Sněhuláka pro Afriku postavili žáci malotřídky v Lodhéřově:Nikola Foistová, Lucie Lojková, Adéla Husáková, Rostislav Krhánek, David Zelinger, Vladimír Tůma a Lukáš Plachý,Adéla Kucová, Patrik Germin, Jan Šanda, Dominik Hanák a Lucie Foistová.

Lodhéřovské děti postavily sněhuláka pro Afriku

Lodhéřov – Základní škola  v Lodhéřově se v letošním roce již podruhé zapojila do charitativní  akce  Sněhuláci pro Afriku.  Cílem tohoto projektu je pomoci dětem v Africe v usnadnění přístupu ke vzdělání.

Ilustrační foto.

Na hlavu obcí spadl nový úkol - třídit šrot

Jindřichohradecko – Legislativcům se opět povedlo místním samosprávám řádně zamotat hlavy. Nedávno přijatá novela zákona z pera ministerstva životního prostředí 
o odpadech zavedla povinné 
a plošné třídění biologicky rozložitelných odpadů a kovů 
v městech a obcích.  

Ilustrační foto.

Obce chtějí pozdržet geologický průzkum

Jindřichohradecko – Některé obce, které podaly rozklad proti rozhodnutí ministerstva životního prostředí povolující geologický průzkum na jejich území, který by měl zajistit podklady pro určení vhodnosti lokality jako úložiště jaderného odpadu, se již dočkaly odpovědi.

Hlubinné úložiště má v ČR začít fungovat v roce 2065, stavět se má začít v roce 2050, místo, kde vznikne, má být známo do roku 2025, do té doby ale musejí geologové dělat nutné průzkumy. O místo pro úložiště „soupeří“ osm předběžně vytipovaných

Starostové chtějí zdržet průzkum

Jindřichohradecko - Obce se zřejmě odvolají proti rozhodnutí, které posvětilo zkoumání vhodnosti lokality Čihadlo pro vybudování úložiště.

Hlasovací lístky. Ilustrační foto

Ne všem se mohou rozdané karty líbit

Jindřichohradecko – I když už jsou povolební vyjednávání o podobách koalicí a opozic na radnicích na Jindřichohradecku v plném proudu, mohou ještě nastat komplikace. A to v případě, kdy někdo zpochybní výsledky voleb.